Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op 23 en 24 oktober op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Het staatsbezoek herbevestigt de uitstekende banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, als ‘North Sea Neighbours’, gebaseerd op gedeelde waarden in het verleden, heden en de toekomst. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor gedeelde maatschappelijke uitdagingen, vrede en veiligheid - waaronder militaire samenwerking - en economie en innovatie.

De tweede dag van het staatsbezoek begint met aandacht voor de economische samenwerking en de leidende positie van beide landen op het gebied van innovatie. Na een ontbijt bij de Lord Mayor of the City of London, de heer Charles Bowman, bekijken de Koning en Koningin enkele voorbeelden van commerciële oplossingen die Nederlandse en Britse bedrijven en kennisinstellingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen. Kunstmatige intelligentie, duurzame productie, moderne mobiliteit en de uitdagingen van vergrijzing staan daarbij centraal. Minister Blok en de Britse staatssecretaris voor Investeringen van het ministerie van Internationale Handel, Graham Stuart, houden beiden een toespraak. Ook de Graaf en Gravin van Wessex zijn bij het ontbijt en de bilaterale bijeenkomst over innovatie aanwezig.

Aansluitend is er aandacht voor de nauwe samenwerking tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van vrede en veiligheid. Ter ere van het 45-jarig bestaan van de Nederlands-Britse militaire eenheid UK/NL Amphibious Force geven beide Marinierskorpsen een gezamenlijke demonstratie op de Theems. Het Koninklijk Paar spreekt vervolgens, samen met de Hertog van Kent en de Graaf en Gravin van Wessex, op het Nederlandse patrouilleschip Zr.Ms. Zeeland met veteranen en militairen over de invulling van de samenwerking.

Bij een bezoek aan de Zuid-Londense wijk Brixton ligt de nadruk op gedeelde maatschappelijke uitdagingen als integratie, veiligheid en het samenleven van diverse groepen mensen in een wijk. Pop Brixton ondersteunt lokale werkgelegenheid, training en ondernemerschap door ruimte te bieden aan startende bedrijven en sociale projecten. De bedrijven investeren allen minstens een uur per week om met hun kennis en vaardigheden lokale activiteiten te ondersteunen. Door samen te werken met scholen, liefdadigheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties ontstaat brede betrokkenheid onder de lokale gemeenschap. Het Koninklijk Paar bezoekt POP Brixton samen met de Graaf en Gravin van Wessex.

In de middag ontvangt premier Theresa May de Koning en Koningin voor een lunch in haar ambtswoning op Downing Street 10. Het staatsbezoek eindigt met het afscheid van Koningin Elizabeth II op Buckingham Palace.

Outfit: Fuchsia midi-jurk met zwarte broderie d'art van Oscar de la Renta. 

Japon van Oscar de la Renta:

Close-up:

Máxima's hoed blijkt een ode aan het gastland te zijn. Het hoofddeksel komt namelijk uit het atelier van de Britse hoedenontwerper Philip Treacy.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van JL

JL

donderdag 25 okt 2018 - 22:51

Haha, dan zijn ze de vlag misschien vergeten binnen te halen.

afbeelding van JL

JL

donderdag 25 okt 2018 - 22:04

Volgens mij zijn ze nog steeds in Londen. Ik ben op dit moment in Londen. Op enkele openbare gebouwen hangt nog steeds de Engelse en Nederlandse vlag. Ben ze helaas niet tegen gekomen in hun vrijetijds kleding.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 25 okt 2018 - 20:00

Hier staat weer een koningin, prachtig!
Er is wel iets wat me steeds opvalt. De ene keer is de haarlok naar links gedrapeerd, een andere keer naar rechts. Wat kunnen de deskundigen hier verder over zeggen?

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

donderdag 25 okt 2018 - 20:40

Misschien dat het toch een pruik is! Heheh....

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 24 okt 2018 - 20:40

En morgen lekker een off day voor Máxima met joggingpak en sloffen op de bank denk ik zo;-)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 25 okt 2018 - 20:27

Hoop geen off day maar hoop wel een day off inderdaad. Even hangen en een beetje rommelen thuis! Een andere wereld!

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 24 okt 2018 - 19:59

Dit is niet zo mijn smaak.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 24 okt 2018 - 19:34

Wat een prachtuge jurk. Maar dat hoedje.... Ik vind het meer iets voor de Britse royals. Máxima heeft een echt hoedenhoofd.. maar dit kan ik ech5 niet mooi vinden. Gelukkig genoeg moois om op terug te kijken dit staatsbezoek.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 24 okt 2018 - 19:46

Het is inderdaad wel weer echt een Brits hoedje, net als die van gisteren trouwens. Ik vind het Maxima allebei erg mooi staan. Het is weer eens wat anders qua hoeden.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 24 okt 2018 - 19:04

Bij RTL boulevard hebben ze hier niet gelezen want daar zeggen ze dat de jurk Natan is ;)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 24 okt 2018 - 19:46

Vermoedelijk hebben ze dat gewoon gedacht. Snap ik overigens wel een beetje, ik dacht in eerste instantie ook dat het Natan was. Maar niet zo handig om niet eerst even te controleren natuurlijk ;).

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 24 okt 2018 - 19:51

Nee beetje dom ;)

afbeelding van Claire

Claire

woensdag 24 okt 2018 - 18:48

Zijn er foto's met Prinses Mabel? Of meer foto's van iedereen?

afbeelding van Claire

Claire

woensdag 24 okt 2018 - 21:32

Fijn, meer foto 's, dankjewel!

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 24 okt 2018 - 21:07

De jurk van prinses Mabel is een creatie van Ronald van der Kemp.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 24 okt 2018 - 21:38

Zie de log die vanavond is geplaatst.

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 24 okt 2018 - 20:59

Ik vind deze kleurencombinatie niet mooi. In mijn beleving is het niet chique. Het hoedje aan zich vind ik mooi, maar volgens mij staat het Maxima niet en zeker niet bij deze jurk. De verhoudingen zijn zoek. Haar kapsel is mooi en verzorgd en haar make-up vind ik mooi. De schoenen zijn elegant, maar wel errrrug hoog. Zij blijft verrassen, ook al vind ik het deze keer minder geslaagd, kan ik haar avontuurlijke smaak wel waarderen.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 24 okt 2018 - 17:38

Ik vind alleen het hoedje leuk.. En dat het van Philip Treacy komt, is de kers op de taart.. En ja, het ontwerp van de jurk is ook prachtig zo met die bloem over de schouder gedrappeerd! Maar die kleur.. zo fel.. moet dat nu?! Maxima geeft bijna licht..
Misch. heeft ze het van de queen afgekeken, met haar felgekleurde pakjes..
Ik vond Sophie mooi, die had ook haar best gedaan.. prachtige oorbellen en mooi pakje.. Ik weet niet wat haar leeftijd is, maar hoe jong zij eruit ziet in haar gezicht.. geen rimpeltje te bekennen.. Het leek op andere foto's dat Maxima en Sophie het goed met elkaar konden vinden, erg leuk om te zien..

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 24 okt 2018 - 17:16

Qua kleding kan ik terug blikken op prachtige outfits. Oscar de la Renta! Geweldig dat ze hiervoor heeft gekozen. Dat mag ze meer doen.:-)
Het hoedje of "dropje" (hahaha) vind ik geweldig en dan nog van een Engelse ontwerper. Chapeau, Maxima.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 24 okt 2018 - 17:13

Ja Josine laten we het op een dropje houden voordat het flauwer dan flauw wordt

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 24 okt 2018 - 17:26

Dropje heb ik ook in mijn eerste reactie staan vanochtend. Schattig van Lieke! Alweer 3

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 24 okt 2018 - 16:19

Jurk: prachtige kleur voor Maxima en goede lengte; model ook goed, hooguit wat te strak rond de heup. Hoedje te zwart; die kleur staat haar niet zo, zeker dof zwart niet. Maar het model hoed vind ik haar goed staan.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 24 okt 2018 - 15:50

Naast alle associaties die ik al gaf, nu eentje om met andere ogen te kijken, het lijkt op zo.n kussen wat je bad op de rand legt voor je hoofd. Of anders op van dat plastic materiaal met een dun laagje velours wat wel eens in juwelen doosjes zit voor kettingen en armbanden. Zo dat klinkt beter dan de billen die ik eerst noemde

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 24 okt 2018 - 15:58

Kun je nog een paar meer associaties noemen?

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 24 okt 2018 - 17:24

Hahaha, nog meer? Had er al 5 of 6

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 24 okt 2018 - 17:06

Volgens Lieke (mn dochter van 3) heeft Máxima een dropje op haar hoofd ;)

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 25 okt 2018 - 12:49

Wat een schattig filmpje van Lieke!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 24 okt 2018 - 20:26

Aahh schattig!!

afbeelding van zara

zara

woensdag 24 okt 2018 - 14:56

Fan-tás-tische kleur, dit fuchsia! Het hoedje deed mij aan een militaire baret denken, maar sinds Merel's "erotische associatie" kost het enige moeite om bij dat beeld te blijven ;-)

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 24 okt 2018 - 13:46

Wow, wat vind ik dit een mooie outfit. Echt genieten dit staatsbezoek. We moeten wel beseffen dat flits ed het jurkje nog feller maakt. Want als ik het filmpje zie van Blauw Bloed dat ze buiten zijn op het schip dan is het lang niet zo fel dan de foto die hier boven staat. De kleur staat haar mooi!

Oooohhh, ze mag van mij vaker zulke hoedjes dragen. Wat grappig die reacties op het hoedje. Bij iedereen roept het weer een andere reactie op. Maar ik denk: vaker bestellen daar. Die hoeden van Kate vind ik ook altijd zo mooi. Heerlijk anders dan anders.

Klein minpuntje: de hakken vind ik ook inderdaad veelste hoog!! Niet mooi meer, ook niet hoe ze loopt.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 24 okt 2018 - 13:43

Stewardess Maxima...
Jurk verder prima

afbeelding van Maria

Maria

woensdag 24 okt 2018 - 13:39

Het lijkt een heel grote koffieboon.

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 24 okt 2018 - 13:36

Op de foto waar Maxima zit,vind ik het mooi,maar als zij staat,veel te pompeus,torenhoge hakken en een hoedje met een bepaalde hoogte,het maakt haar tot bijna de langste van de vier.
Ik hou van fuchsia,maar vind dit teveel.Wel mooi met zwarte accessoires.

afbeelding van xlong

xlong

zaterdag 03 nov 2018 - 20:18

Ben eigenlijk benieuwd hoe lang WA en Maxima in werkelijkheid zijn. Zag in een tijdschrift staan (bij de begroeting van de kleine Queen Elizabeth) dat Maxima 1.78 is en Willem Alexander 1.83. Dat scheelt maar 5 cm, maar als ze op minstens 10 cm. hoge hakken naast hem staat is ze nog iets kleiner. Dat kan niet kloppen. Het lijkt me dat Willem Alexander toch wel langer is dan 1.83.

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 03 nov 2018 - 22:54

Ik heb W-A eenmaal van heel dichtbij gezien; kan niet goed lengte schatten, maar het is echt wel een lange en ook grote (niet dik, maar gewoon een grote, forse moet ik eigenlijk zeggen) man. Hij heeft een mooi vriendelijk, licht gezicht met mooie ogen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 24 okt 2018 - 14:22

Heerlijk dit staatsbezoek, mag ook voor mij nog even doorgaan. Misschien nog een jas vanmiddag als ze een militair schip bezoekt of een andere outfit? Deze jurk past goed bij countess of Wessex die bijna altijd dit type jurk en lengte draagt. Haha vandaag dus niet!
Ik vind t deze keer ook goed bij Maxima staan (itt de langere elf-achtige jurken). Dat komt denk ik door de harde kleur die haar altijd goed staat. Het hoedje vind ik zo leuk royal-british. Wat een mooie foto bij t zetten van haar handtekening!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 24 okt 2018 - 20:35

Volgens mij droeg Sophie dit Bruce Oldfield pakje op het huwelijk van William en Kate. Zij ziet er altijd smaakvol uit

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 24 okt 2018 - 22:01

In t NOS-filmpje viel mij extra op dat deze outfit haar heel goed staat. Ze is altijd goed gekleed. Ook goede tassen. Wel vaak dure merken.
Ik heb ook een tijdje een modeblog van haar gevolgd...'countess of wessex'..maar daar kom ik niet meer altijd aan toe, maar zeker de moeite waard, ook wat ze allemaal doet. .

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 24 okt 2018 - 22:41

Ze was gisteren ook aanwezig bij de lunch. Daar droeg ze een zachtroze japon en losse haren. Dat laatste zie je niet zo vaak bij haar, naar mijn idee.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 24 okt 2018 - 13:22

Zonde van die hoed, past wat mij betreft precies bij Kate maar niet bij onze Max. Maar wel een leuke geste.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 24 okt 2018 - 13:29

Haha, precies Jens. Het is een Engels tuthoedje. En dat past niet bij Maxima. Die is verre van tuttig...

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 24 okt 2018 - 20:39

Een prachtig Engels Dropje

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 24 okt 2018 - 12:46

Nude tinten bedoelde ik

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 24 okt 2018 - 12:46

Van de week nog een blog dat ze voor nu de tinten gaat zodat de aandacht naar WA gaat tijdens staatsbezoeken en zie Vandaag!! Boem! Knalkleur!!! Ze blijft verrassen. Prachtig vandaag weer. Genieten!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 24 okt 2018 - 12:52

Tijdens de officiële ontvangst kiest ze voor nude. Vandaag draait het om de handel en de banden, dus nu mag ze uitpakken :)

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 24 okt 2018 - 12:37

Jurk prachtig, staat goed. Het hoedje vind ik op zich heel mooi, maar minder geslaagd bij Máxima. Het lijkt mij te klein voor haar hoofd. Bij het model past het beter.
Verder prima look.

afbeelding van WA

WA

woensdag 24 okt 2018 - 13:54

Het model heeft het hoedje iets meer gedraaid en de voorkant tot op de wenkbrauw.
Dat had bij Máxima ook iets mooier gestaan...denk ik.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 24 okt 2018 - 12:16

Ze heeft weer uitgepakt. Het plaatje staat. Haar kapsel zit prachtig. Ik vind de hoed leuk! Misschien niet een wereldschokkend of vernieuwend exemplaar, maar nu zien we wel haar gezicht. Het model staat haar prima en is een goede twist op wat ze al heeft. Ze mag vaker in Engeland gaan kijken voor hoofddeksels.

Met de japon heb ik meer moeite. Het is zo fel en hard dat het alle kleur uit haar gezicht trekt. Het pakt net niet lekker met haar teint en haar make-up. Misschien met een wat meer aanwezige lipstick en een wat rozere blush had ze het naar elkaar kunnen trekken. Maar dan had het misschien weer ordinair geworden. Gevaarlijk kleurtje, fuchsia. En voor Maxima misschien meer geschikt voor een receptie in de avond dan voor overdag. In de avond kan de make-up ook wat heftiger en feller dan ze nu gedaan heeft. De pasvorm vind ik rond de taille en armen wat los, maar we zijn gewend aan de te strakke Natannetjes en dan zie ik liever deze losse plooien dan te strakke naden.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 24 okt 2018 - 12:14

Ja in celadon!! Ohlalala! Ik vind ook felle kleuren icm met zwart heel lelijk maar hier valt het mee

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?