Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op 23 en 24 oktober op uitnodiging van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II een staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken.

Het staatsbezoek herbevestigt de uitstekende banden tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk, als ‘North Sea Neighbours’, gebaseerd op gedeelde waarden in het verleden, heden en de toekomst. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor gedeelde maatschappelijke uitdagingen, vrede en veiligheid - waaronder militaire samenwerking - en economie en innovatie.

Dinsdag 23 oktober
Voorafgaand aan het staatsbezoek ontmoet het Koninklijke Paar op dinsdagochtend 23 oktober enkele Nederlandse inwoners van het Verenigd Koninkrijk. Zij spreken op de Nederlandse residentie met name over thema’s die de nauwe relatie tussen de beide landen momenteel kenmerken. Zo praten de Koning en Koningin met Nederlandse ondernemers, academici, Nederlanders die actief zijn in de creatieve sector, vrijwilligers binnen de Nederlandse gemeenschap en Nederlanders die zorgen hebben over de gevolgen van de Brexit.

Het staatsbezoek begint op dinsdagochtend met een ontmoeting op de Nederlandse residentie door de Prins van Wales en de Hertogin van Cornwall. Daarna volgt een ceremonie op Horse Guards Parade, waar de Koning en Koningin welkom worden geheten door Koningin Elizabeth II.

Na een lunch op Buckingham Palace bekijken de Koning en Koningin een speciale expositie in de Picture Gallery, bestaande uit items uit de Koninklijke Collectie die gerelateerd zijn aan Nederland. Aansluitend leggen zij een krans bij het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey. Een korte rondleiding door de Abbey leidt hen onder andere langs de graven van de Nederlandse Koning-stadhouder Willem III en zijn Britse echtgenote Koningin Maria II.

Aansluitend houdt de Koning een toespraak in het Britse Parlement en spreekt het Koninklijk Paar kort met enkele parlementariërs. Daarna ontmoeten ze de Prins van Wales en Hertogin van Cornwall voor thee op Clarence House. Vervolgens spreken ze met de leider van de oppositie, Jeremy Corbyn.

De eerste dag van het staatsbezoek wordt afgesloten met een staatsbanket op Buckingham Palace.

Outfit: koningin Máxima draagt op de eerste dag van het bezoek een nieuwe mantel van de Deens/Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Traditiegetrouw heeft ze ook gekozen voor een zachtroze look. Meer weten over deze keuze? Neem dan even een kijkje bij de blog van gisteren. 


Foto: PPE/Nieboer

De nieuwe collectie van Claes Iversen kan worden samengevat met twee woorden: Ruches & ceinturen. Beide elementen zien we ook terug bij Máxima's look van vandaag, al zijn Máxima's ruches officieel franjes ;-)

Máxima met een andere jurk uit de SS2018-collectie van Iversen: 


Foto: Nieboer/PPE Agency

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Karina

Karina

vrijdag 26 okt 2018 - 14:12

Dit staat hij prachtig!!! Het plaatje is gewoon compleet. Ook het haar is mooi!

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 24 okt 2018 - 19:19

Prachtige Robe Mantau! De kleur, het stof, de snit het staat haar beeldig. Haar kapsel is heel mooi gedaan en haar accessoires zijn perfect gekozen. Chique geheel. Chapeau Maxima!

afbeelding van Arianne

Arianne

woensdag 24 okt 2018 - 13:39

Chipue, mooi dat ze kiest voor deze kleur. En wat zit het kapsel mooi. Bijna heel de mantel/jurk vind ik mooi. Behalve de naad onder de riem, nee die vind ik niet mooi. Dan vind ik het model jurk die Josine als voorbeeld eronder heeft geplaatst mooier (niet van het model, maar die andere outfit van Claes).

afbeelding van Jannie

Jannie

dinsdag 23 okt 2018 - 23:40

Prachtig gekozen kleding vandaag, zowel overdag als bij het staatsbanket.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 23 okt 2018 - 23:02

Ik vond het "kapmanteltje" teveel van het goede. Overdaad schaadt.

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 23 okt 2018 - 23:01

Ik vond het "kapmanteltje" teveel van het goede. Overdaad schaadt.

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 23 okt 2018 - 21:45

Less is more...dat geldt hier wat mij betreft voor de ceintuur: deze doet afbreuk aan de wel heel mooie outfit. Ik denk dat het zonder de ceintuur veel mooier had gestaan. Wat betreft de hoofdband; hij is praktisch identiek aan de band die Catherine droeg met de doop van prins Louis kort geleden. Of dit nu helemaal kies is??? Zelf denk ik van niet eigenlijk (ook al staat de band haar heel goed).

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 23 okt 2018 - 20:33

Super, supermooi! Alles klopt, ziet er verzorgd en prachtig uit. Goed gedaan, Máxima!

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 23 okt 2018 - 20:33

Aaah wat is Máxima hier prachtig! Allerlei kwalificaties komen bij mij boven: chique, klassiek, maar tóch van deze tijd. Knap als je, zoal Claes Iversen, dat allemaal in 1 look kan leggen. Ik houd toch al zo van een robe manteau en deze is prachtig. Ik vind het zo mooi, zoals de pelerine (zo noem ik het bovenstuk maar) op gelijke hoogte eindigt met de armdelen, en dan de onderkant van de armen weer het het heupstuk. Ook vind ik de meeste reacties van jullie, mede MKM-ergs, erg leerzaam: het leert mij anders en beter te kijken. Leuk hoor, dat samen mee(be)leven. Op naar de avond!

afbeelding van JL

JL

dinsdag 23 okt 2018 - 20:17

Wauw, wat ziet Maxima er vandaag prachtig uit.
Op en top een koningin een mooie robe manteau, prachtige haren de franjes vind ik weer echt iets voor Maxima en niet storend. Wat hebben we een prachtige koningin. En natuurlijk is er soms wat aan te merken op haar, haar of kleding. Maar ik vind dit prachtig, Haha en ik pak tenslotte de ene dag ook wat meer uit dan de andere dag.
Ben wel benieuwd hoe dat toch s’ochtend bij maxima gaat. Niet bij een staatsbezoek maar gewoon bij een bezoek ergens in Nederland. Heeft ze dan 3 setjes klaarleggen en kijkt ze dan hoe haar stemming is wat ze aantrekt. En krijgt ze dan van Amalia te horen nee, mam dat kan echt niet hoor.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 23 okt 2018 - 20:00

Weer enorm genoten van de leuke toelichting bij Max, Josine!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 24 okt 2018 - 13:22

Dank je wel :)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 23 okt 2018 - 19:54

Zie net dat Mabel drie minuten geleden nog getweet heeft over Girls Not Brides. Zou ze ergens in een paleisgang staan te wachten? Mabe, als je dit leest: kun je niet een fotootje op twitter gooien alsjeblieft? En een leuk interview in LINDA trouwens. Kun je aan je vrienden V & R vragen of ze dat shirtje voor een schappelijke prijs op de markt brengen. Dan kunnen wij reclame 'lopen' voor jouw project.

afbeelding van car

car

dinsdag 23 okt 2018 - 20:01

Hahahaha jaaaa precies ditttt hahaha
Hoe oud ben je en ben je al getrouwd? Ik stel me beschikbaar als date hahahah je bent grappig

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 23 okt 2018 - 20:03

LOL

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 23 okt 2018 - 20:14

Er verschijnt vast wel ergens een foto. Hoop ik! En ik hoop ook dat ze een tiara draagt, zou helemaal mooi zijn!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 23 okt 2018 - 20:03

@Jens, stuur dr gewoon een tweet, wie weet doet ze het wel. Dat fotootje sturen dan ;).

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 23 okt 2018 - 20:04

Durf ik niet.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 23 okt 2018 - 19:52

Zijn er livebeelden vanavond? DTV

afbeelding van car

car

dinsdag 23 okt 2018 - 19:54

Ook mijn vraag hahaa

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 23 okt 2018 - 19:46

Mooi!!!!!! Wat een klassieke lijnen met een mooie subtiele twist.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 23 okt 2018 - 19:23

Dat stond vanmorgen in de Engelse pers..

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 23 okt 2018 - 20:02

Geen idee, dat lees ik meestal niet, zo ook vandaag niet. Ik zag deze foto in een tweet voorbij komen, en de buik viel mezelf direct op, zoals het iedereen op zal vallen. Vond het de moeite waard om hier even te delen, blijkbaar groeit ze aardig in een paar weken tijd.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 23 okt 2018 - 19:00

Ik denk dat Maxima heel mooi gaat zijn vanavond , een nieuwe jurk met veel zwier .De haren mooi in de krul en opgestoken, spannend!!!!

afbeelding van car

car

dinsdag 23 okt 2018 - 18:50

Hou op met me...Ik kan niet meer wachten nu hahaha ik denk dus een vermaakte jurk of iets heel simpels qua kleur!!! Wat gaat de avond ons brengennnn

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 23 okt 2018 - 18:42

En ook William en Catherine zijn er bij vanavond. Leuk!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 23 okt 2018 - 18:41

Mabel is er vanavond ook bij, las ik ergens. Niet als Nederlandse prinses, want dat is ze slechts in naam, meegekregen door haar huwelijk met Friso. Maar ze is uitgenodigd door de Queen, naar verluidt. Ze woont natuurlijk ook in Londen, en omdat ze schoonzus is van de Koning zal ze vermoedelijk uitgenodigd zijn. Ik ben benieuwd of dat gerucht klopt, zou het erg leuk vinden als dat zo is!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 23 okt 2018 - 18:06

Maxima is op haar best vandaag, tot nu toe...ook nog maar in 1 outfit te zien. Maar ik heb goed op de Koning gelet en hij is al aan zijn 3de pak bezig! Aankomst in blauw met oranje das, daarna zwart pak met blauwe das en dan nog een zwart pak met langere jas, vest en zilveren das! Frappant hoor!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 23 okt 2018 - 18:19

Hij zag er vanochtend echt super uit en Charles ook met dat fluwelen gilet.

afbeelding van Fee

Fee

dinsdag 23 okt 2018 - 17:54

Prachtig. Koninginneachtig. Ook mooi dat de robe manteau onzichtbaar sluit, dus geen knoopsgaten in beeld.
Rustige kleur zodat Queen Elisabeth centraal staat.
Op de rugzijde lijken de franjes meer op een rafelrand.
En gelukkig heeft Maxima deze keer de knuffeldoek thuis gelaten, of misschien ligt die op het bed in Buckingham Palace...
De clutch lijkt gemaakt van dezelfde stof.

afbeelding van Moon

Moon

dinsdag 23 okt 2018 - 17:13

Het schijnt dat the Queen een heel scherp oog heeft voor detail en ook zeer goed geïnformeerd wordt. Ze zal heus niet weten wat Maxima wel of niet nieuw heeft en er zal niemand aan het hof verklikken als Maxima wat 'niet-nieuws' aanheeft ofzo. Maar ik geloof wel dat ze het kan waarderen (misschien is genieten niet het juiste woord) als mensen zichtbaar moeite hebben gedaan mooi voor de dag te komen. Voor koninginnen uit andere landen geldt dat evengoed, kijk eens hoe Letizia vorig jaar uitpakte. En Maxima voelt zich blijkbaar erg op haar gemak ik deze tint. Het is een zeer vrouwelijke zachte kleur maar toch neutraal en niet meisjesachtig, een kleur die naast andere kleuren ook goed staat. Dus een nieuwe set snap ik en deze tint ook, ook al is het de zoveelste in de rij.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 23 okt 2018 - 18:56

Ik ben het volledig met jouw reactie eens. Mooi verwoord ook.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 23 okt 2018 - 16:48

@ miss duck, eens met je opmerking over hoeveel sets heeft ze al niet in die kleur. De robe manteau van Frankrijk had vandaag ook niet misstaan. Het is een prachtige look vandaag maar was niet nodig om deze kleur weer opnieuw te kopen

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 23 okt 2018 - 18:55

@ Margriet 76 ,Ik vind het setje vandaag mooier dan dat van Frankrijk een beetje speelser en vrouwelijker .

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 23 okt 2018 - 16:18

Toch weer zo'n tintje, voorspelbaar ;-). Hoeveel kledingsets heeft ze nu al in dit soort tinten? Het begint een beetje op een uniform te lijken, ook al zijn de sets verschillend. Maar goed, het is DutchDesign dus dat is al weer een pluspunt.

Het plaatje is daarnaast zeer mooi en tot in de puntjes verzorgd. Ze pakt haar moment maar overheerst the Queen niet. Ik vind wel de riem net wat te breed, waardoor je op sommige foto's ziet dat het niet mooi plooit en wat trekt bij haar boezem, met name als ze loopt. Ook de hak vind ik wat te hoog/fragiel en het geheel oogt wat uit balans ten opzichte van de brede riem en de stoffen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 23 okt 2018 - 16:14

Fabulous! Zo goed geselecteerd! Zeer bijzondere robe-manteau, goed model, zachte 1e-dag-staatsbezoekkleur (met uitzondering van Japan en Luxembourg, zo houden we de verrassing er in) en gelukkig niet zo elf-achtig als de jurk van CI laatst.
Alles is in harmonie. Kapsel hoofddeksel en (hand)schoenen. Nieuw tasje?
Camilla ook zeer netjes. Superleuk dat Britse staatsbezoek! En spannend voor hen om te slapen op Buckingham Palace, dat is top of the world! Ik zou geen oog dicht doen....wat voor ponnetje neem je mee?

afbeelding van Luisje61

Luisje61

dinsdag 23 okt 2018 - 19:25

Geen Siobhan ;)

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 23 okt 2018 - 16:11

alles is heel mooi , benieuwd naar vanavond …… en zoals ik benieuwd ben zou ik graag willen weten of the Queen , Camila en Kate ook benieuwd zijn naar de kledingkeuze van Maxima.
Zou de Queen ook genieten als Maxima mooie kleding en juwelen draagt?

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 23 okt 2018 - 19:51

Net zoals wij op een feestje zijn ze vast benieuwd naar elkaars outfit. Lijkt me logisch. En dat de Queen het inmiddels allemaal wel prima vind, dat lijkt me evident. Ongelofelijk dat ze dit allemaal nog aankan op haar leeftijd. Ze slijt dan wel niet (I beg your pardon) maar toch.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 23 okt 2018 - 16:37

Lijkt me erg sterk dat Elizabeth er van zou genieten van wat Maxima draagt. Die ziet al 92 jaar de meest mooie dingen ;-)
En ik denk ook niet dat je je daar nog druk om maakt als je 92 bent.

Ik denk ook niet dat de andere nou speciaal benieuwd zijn naar de kledingkeuze van Maxima, wat is er zo bijzonder aan Maxima?
Voor hun is het doodgewoon het zoveelste officiële (staats) bezoek waar ze zich waarschijnlijk alleen maar vervelen en het liefst gauw naar huis willen.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 23 okt 2018 - 18:01

Tjonge Lina

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 23 okt 2018 - 16:01

Ik vind Maxima mooi gekleed en gekapt. Kleur vind ik prachtig en lengte prima
Alleen had ik het mooier gevonden als de robe uit een stuk was zonder die frutsels
Gelukkig geen grote hoed
Enige minpuntje en dat is dat de koning bij inspectie van de ere wacht te snel liep. Niemand kon hem bijhouden. Onbeschoft en raar gedrag jammer
Dit doe je niet in het diplomatieke verkeer. Zeker niet bij een bevriende natie. Schande

afbeelding van Moon

Moon

dinsdag 23 okt 2018 - 16:42

Jij houd thuis nogal wat inspecties denk ik, je weet in ieder geval erg goed hoe het niet moet? Onze ervaringsdeskundige koning heeft inderdaad vast geen flauw benul waar hij mee bezig is. Misschien moet ie eens bellen met Jantje R ;-)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 23 okt 2018 - 18:49

Je kan niet tegen kritiek op het koningshuis hè. Jammer maar je moet toch maar boeken lezen over etiquette en eens goed naar de inspectie van erewacht kijken. Dan zie je het zelf of je moet je ogen maar eens na laten kijken

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

dinsdag 23 okt 2018 - 18:54

Kunnen we please even normaal met elkaar omgaan? Er kan best iets meer respect voor elkaar ingelegd worden, mijns inziens.

Enne.. inhoudelijk: misschien was WA even vergeten dat hij lange benen heeft? ;) Ff serieus: ik kan me best voorstellen als je zelf zo lang bent, dat je soms vergeet om daar even bij na te denken. En hij is geen protocolfetisjist, dus hij zal niet altijd in zijn hoofd bezig zijn met: oeh, houd ik me nu wel aan het protocol? Let wel, tuurlijk kan hij daar met een staatsbezoek wel iets meer op letten, maar hij is ook gewoon een mens. En Charles? Die zal wel denken: tjoh, heeft die man ff een energie!

afbeelding van Snijders

Snijders

dinsdag 23 okt 2018 - 19:21

Ben het helemaal met je eens. Kritiek mag. Maar het is de toon die de muziek maakt.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 23 okt 2018 - 17:35

Ik heb het van meer mensen gehoord dat WA érg snel liep, Heb het zelf nog niet gezien.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 23 okt 2018 - 15:42

Ze ziet er keurig uit. Ik ben niet erg kapot van de franjes/frutsels, maar dat is mijn persoonlijke smaak. Het lijkt trouwens ook of de mouwen iets te kort zijn, maar dat zal wel bewust gedaan zijn. Haar kapsel is toch niets bijzonders? Ik bedoel zo draagt ze het toch vaak als het is opgestoken, met zo'n schuine knot in de nek?

afbeelding van Mijtje

Mijtje

dinsdag 23 okt 2018 - 18:18

Die knot lijkt aan de achterkant net een grote bloem, dat is echt wat anders dan de standaard grote knot....

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?