Het is vandaag Prinsjesdag. Hier lees je alles over de jurk en hoed van de koningin. Benieuwd naar het voorkomen van prinses Laurentien? Klik dan hier. 

Outfit: Gelaagde japon van Claes Iversen, eerder gedragen tijdens het officiele bezoek van het Jordaanse koningspaar in 2018. De jurk is op verzoek van de koningin enkele tinten donkerder gemaakt. 

Foto's: PPE Agency

De jurk in 2018: 

Japon van Iversen: 

De haardecoratie is een ontwerp van Fabienne Delvigne. 

Broche
Herkomst: Op 29 september 1878 schonk Koning Willem III zijn verloofde, prinses Emma, een grote diamanten en saffieren strikbroche met een hanger. (zie hieronder) De grote ovale saffier in het midden was een erfstuk van Willem’s moeder, Koningin Anna Paulowna. Er wordt veronderstelt dat Oscar Massin verantwoordelijk is voor het ontwerp van dit borstjuweel. Overtuigende bewijzen hiervoor ontbreken vooralsnog. Voor Prinsjesdag 2020 liet koningin Máxima de saffier vervangen door een citrien. Dit deed ze eerder in 2014 tijdens een officieel bezoek van het Zweedse koningspaar. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Ton Angers

Ton Angers

woensdag 16 sep 2020 - 11:43

Een mooie japon met bijpassend haardecoratie - en juist prima gezien ook een andere Prinsjesdag dan voorheen- een voorbeeldig paar - en de kleine versprekingen - een kniesoor die daar op let en is gewoon heel menselijk!

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 16 sep 2020 - 11:19

Heb de fotoreportage bij RbR bekeken. Dan staat de jurk haar toch wel erg mooi, en valt hij m.i. goed. En hij kleurt goed bij het vaandel waar ze voor buigen. Er komen vast nog genoeg gelegenheden waarbij ze hem kan dragen. Maar zoals ik eerder zei: niet passend bij deze gelegenheid.

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 16 sep 2020 - 09:12

Ik val in herhaling vergeleken bij vorige reacties, maar ik vind de jurk ook niet passen bij de gelegenheid. Dit is een feestelijke avondjurk, niet geschikt voor Prinsjesdag.
Persoonlijk ben ik geen fan van al de ruches. De kleur is wel mooi, warm herfstig. De leren handschoenen passen niet bij de stof van de jurk (dit valt me vaker op).

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 16 sep 2020 - 08:10

Goed dat ze een japon herdraagt in deze tijd van soberheid. Deze kleur geel is veel beter dan dat kanariegeel. Ik vindt de haar decoratie te iel. Het valt haast niet op. Jammer dat alles deze keer zo gauw voorbij was.

afbeelding van Bouwien

Bouwien

dinsdag 15 sep 2020 - 22:56

Ik word helemaal blij van de laatste reacties!

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 15 sep 2020 - 21:57

Ons Koningshuis gaat er in deze crisisperiode financieel weer lekker op vooruit. Hebben ze uiteraard niet zelf bedacht maar hoe solidair en chique zou het zijn om van die loonsverhoging af te zien. En dan een jaar lang onze Koningin in eerder gedragen kledingstukken in andere combi's. Hoe tof zou dat zijn? Vandaag heeft ze laten zien dat recyclen heel goed kan.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

dinsdag 15 sep 2020 - 21:41

Niet mijn type jurk met al die ruches, maar wel mooi dat de jurk geverfd is in een donkerder tint. Verder een verzorgd plaatje, mooi kapsel en prachtige strikbroche.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 sep 2020 - 21:10

Mooie haardecoratie! En wij maar zoeken Josine, nooit verwacht dat 't van Delvigne was. Volgende keer toch maar weer eerst bij 't oude vertrouwde adres zoeken ;).

afbeelding van Wiekie2004

Wiekie2004

dinsdag 15 sep 2020 - 20:14

Wat een verschil in een donkerdere kleur geel. Ik vind dat de jurk ( en het totaalplaatje) aan veel 'eisen' voldoet. Nederlands, hergebruikt dus geen verspilling, rustige kleur en wat mij betreft het belangrijkste, hoopvol door de vorm en kleur. Gelukkig geen stijve begrafenistoestanden.

afbeelding van Assepoester

Assepoester

dinsdag 15 sep 2020 - 20:08

Uitmuntend gedaan, koningin Maxima!
She nailed it;)
Volgens mij wel een nieuwe clutch van Bottega Veneta;)

afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 15 sep 2020 - 19:59

Niet mijn favoriete jurk, maar de verandering van kleur is veel beter en ik vind het totaalplaatje wel mooi. Ik zie ook dat de jurk her en der wat trekt, dat is jammer.
Koning ziet er erg gesoigneerd uit.

afbeelding van Bouwien

Bouwien

dinsdag 15 sep 2020 - 19:23

Het was een prima outfit vandaag.
Op deze site geven we onze mening over de kleding van, in dit geval, Maxima.
Het valt mij op dat er soms genadeloos gesproken wordt en te persoonlijk.
Dat vind ik te ver gaan, dat is jammer .
Geef je dit commentaar ook als ze erbij geweest was? Nee? Doe het dan hier ook niet. Dit komt over als roddelen, kwaadspreken.

Mijn mening: de jurk was prachtig!
De kleurverandering was een goede keuze.
Maxima mevrouw noemen klinkt niet fijn. Het lijkt iet anders uit te drukken...

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

dinsdag 15 sep 2020 - 19:18

Mooie verandering, dat verven in een okertint. Alleen...ben ik de enige, die vindt dat dit een avondjurk is, en geen geklede namiddagjapon? Die ruches maken het een frivole jurk, perfect voor een bal of diner ! Maar voor een plechtige Prinsjesdag minder geschikt. Zeker niet voor een sobere Prinsjesdag, met toch een sombere teneur van de Troonrede; Er is weing reden tot feestvieren, en deze jurk beweert eigenlijk het tegendeel........

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 16 sep 2020 - 10:43

....U heeft volkomen gelijk.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 15 sep 2020 - 20:00

Ik begrijp wat je bedoelt, maar denk dat we als Nederlanders wat calvinistischer zijn dan latina's. Misschien vond de koningin het veranderen van de kleur genoeg om niet te frivool te zijn.

afbeelding van Anniek

Anniek

dinsdag 15 sep 2020 - 18:09

Absoluut niet mijn keuze. Zoals mij al vaker is opgevallen bij het herdragen van kleding, is de jurk net iets te strak bij de buste en bij de schouders trekt de jurk. Te heet gewassen, dus tijd voor een nieuwe wasmevrouw? Of toch net dat vakantiekilootje. Ik vind de kleur ook niet erg geslaagd, zoals al eerder gezegd, inderdaad een beetje groene zweem erover. Nee bij de voorbeelden van Josine zaten heel wat mooiere exemplaren.

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 15 sep 2020 - 22:04

Het lijkt dat de ruches onderaan de rok bewust groener zijn geverfd. OP zich wel een mooie vinding vind ik.
Kleur nu veel beter dan de knalgele kleur.
Passend bij deze gelegenheid? Nee, toch niet helemaal.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 15 sep 2020 - 17:12

Mooi!! En wat een verschil met de kanariegele uitvoering.

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 15 sep 2020 - 17:30

Echt he! Ik vind deze uitvoering heel mooi :-) Het hele plaatje klopt =D Een beetje herdragen, een beetje nieuw, top!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 15 sep 2020 - 16:50

...prachtig Koningspaar. Vooral ook de Koning met een verzorgde baart en onberispelijke kleding. Paar versprekingen kunnen
gebeuren, maar kan verhindert worden door de gecompliceerde text beter te bestuderen. Koningin prachtige verschijning -
mooie, in de kleur aangepaste japon van Iversen en prachtig kapsel met passende haarversiering. Heb genoten, ondanks de
ietwat drukkende omstandigheden.

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 15 sep 2020 - 17:37

Andere locatie is ook andere akoestiek. Ik vraag mij af of de koning tijd heeft gehad om te oefenen in de Grote Kerk. Aan de Ridderzaal is hij gewend, maar hier kan ik mij voorstellen dat het meer galmt.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 15 sep 2020 - 16:59

Sorry daar ben ik het niet helemaal mee eens. Gevalletje you have one job to do!

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 15 sep 2020 - 17:14

Het is net een mens ;-)

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 15 sep 2020 - 17:43

Haha ja! Maar het is ook best normaal om daar wat van te vinden. een voetballer een foutje maakt, een kapper net even de pony te kort knipt of de koning die De troonrede met meerdere fouten voorleest!

afbeelding van Marie...

Marie...

dinsdag 15 sep 2020 - 16:32

De jurk is enorm opgeknapt van dat verfbadje. Maar ik blijf het een draak van een model vinden met al die ruches en zo. Zo helemaal niet mijn stijl.
Maar wel fijn dat ze voor een Nederlandse ontwerper heeft gekozen, goed dat ze iets herdraagt, mooi hoofdfrutsel, superkapsel en prachtige juwelen. Complimenten Majesteit!

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 15 sep 2020 - 16:29

Niet mijn favoriete jurk maar ziet er nu wel beter uit dan de vorige keer dat ze hem droeg. Jammer dat ze niet voor een nieuwe creatie heeft gekozen, we hebben haar al zo lang niet in vol ornaat in iets nieuws gezien.

afbeelding van Adeline

Adeline

dinsdag 15 sep 2020 - 16:24

Representatief koningspaar als altijd, tijdens deze toch wel bijzondere Prinsjesdag.
Ook mij vielen wat versprekinkjes met daarbij een hoorbaar droge mond op.
Een glaasje water vooraf of tijdens moet toch kunnen?!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 15 sep 2020 - 15:32

De koning ziet er goed uit maar wat pijnlijk veel versprekingen! Een enkele keer is niet erg maar dit is bijna om de zin

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 15 sep 2020 - 15:53

Hij heeft er meestal wel een paar. Ik had het idee dat hij in het begin wat zenuwachtig was. Maar je laatste zin vind ik eerlijk gezegd wel wat overtrokken.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 15 sep 2020 - 16:06

Daar heb je wellicht gelijk in.maar door de veelvuldige versprekingen en slechte dictie was de troonrede minder goed te volgen voor mij, net als de koning kwam ik niet lekker in het verhaal

afbeelding van Cindy

Cindy

dinsdag 15 sep 2020 - 15:24

De jurk is prachtig geworden in deze kleur en staat haar goed! Het haar is ook prachtig en ingetogen!

afbeelding van Altoproibita

Altoproibita

dinsdag 15 sep 2020 - 15:10

Darlings hier werd ik persoonlijk heel blij van.
Oud geel, semi mosterd, frivool door de rushes, prachtig haar ook, en een soort ornament wat bijna een moderne tiara kon zijn.
Hergebruiken waarom niet.
Claes Iversen heeft z'n best gedaan.
En indertijd met Rania was deze kleur, a must om de ietwat gespannen sfeer op te leuken.
((Je leest wel eens iets in de bladen en het was ook zichtbaar in filmpjes.....Rania had weinig spontaniteit of was de weg kwijt..... Máxima deed haar best...maar dat terzijde. ))

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

dinsdag 15 sep 2020 - 14:49

Ze ziet er fantastisch uit, de kleur is nu veel beter!

afbeelding van BleuStyle

BleuStyle

dinsdag 15 sep 2020 - 14:48

Een prachtig plaatje dankzij de monochrome kledij. Net als de paarse top en rok in het werkbezoek van 10 september. Samen met het achterwege laten van mouwloze tops, drukke prints/ patronen en het opgestoken haar, ontstaat een ‘simple chique’ beeld.

Mevrouw heeft voldoende zelfexpressie en dat maakt dat de monochrome kledij zeer goed staan.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 15 sep 2020 - 14:24

Prachtig! Helemaal goed om deze jurk te herdragen. De kleur vind ik mooier nu. Heerlijk zonnige jurk op deze zonnige dag, het jaar 2020 is al somber genoeg. Kapsel en haardecoratie ook mooi.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 15 sep 2020 - 14:20

Prachtig geheel! Kleur veel beter zo!

afbeelding van Senna

Senna

dinsdag 15 sep 2020 - 14:06

Alles klopt vandaag prachtige kleur jurk, mooie haar decoratie en haar kapsel helemaal top.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 15 sep 2020 - 16:15

Jaaaa de narcis waar ik al op hoopte! Wat zonde deze duffe kleur.! kleur vind ik niet mooi geworden. Met een nare groene zweem ook. Hij lijkt ook minder luchtig en dansend. En door het verfbad is de stof wat verzwaard lijkt het wel
Wat gekrompen. Zeker rond de schouders wat trekkend en bij de buste zit hij ook strakker

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 15 sep 2020 - 14:00

Over de jurk...mooi dat de jurk donkerder gemaakt is, maar beste lezers , ik vind het een vrolijke ...feestelijke jurk, opgetuigd met rushjes. Het oogt heerlijk uitbundig, nee de plank is misgeslagen. Het haar prachtig verzorgt ,met haar decoratie, helemaal goed.
Laurentien was veel ingetogener gekleed, al had ze het "tafelkleed"met de franjes wel thuis kunnen laten. Gelukkig ontbraken de vele gekke-leuke-mooie-aparte en chique hoedjes niet!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 15 sep 2020 - 13:56

Wat prachtig is deze jurk geworden in een tint warmer geel.
Schitterend! Ook de broche is in deze setting heel mooi!
En ook het kapsel vind ik zooo mooi, prachtig!
Kortom, alles klopt in dit plaatje, niets op aan te merken!

afbeelding van Jacolien

Jacolien

dinsdag 15 sep 2020 - 13:50

Wat grappig dat ze inderdaad een jurk uit Josine's overzicht aan heeft!
Goede keus, het is gedragen maar 'aangepast' door te verven. Vind de kleur heel mooi, het haaraccesoire ingetogen. Ik denk dat iedereen inderdaad blij kan zijn, van alles wat. Vintage, nieuwe uitstraling en ingetogen.

afbeelding van Patricia Gerssen

Patricia Gerssen

dinsdag 15 sep 2020 - 13:35

Ik vind het leuk om de jurk weer te zien en ik vind de kleur nu mooier. De haar accessoire vind ik echt prachtig. En inderdaad ... een beetje kleur kunnen we wel gebruiken ! Ik had wel verwacht dat ze een “ oudere “ jurk zou dragen .

afbeelding van Daan01

Daan01

dinsdag 15 sep 2020 - 13:34

Zal die echt geverfd zijn ?

afbeelding van Marly

Marly

dinsdag 15 sep 2020 - 13:29

Wat een prachtige jurk vond en vind ik het, wat donkerder gemaakt, echt bijzonder en prachtig! Haar kapsel is ook beeldig, ik heb niets aan te merken op de kleur of dat het frivool zou zijn, deze jurken zijn altijd feestelijk maar waarom niet, ze is verzorgd en mooi gekleed en als ik de toespraak zo hoor, is het somber genoeg allemaal, deze tijd is erg moeilijk voor iedereen! Laurentien vind ik ook heel mooi en wat heb ik een mooie kleding gezien bij de dames, mevrouw Arib prachtig, ook mevrouw Kaag heel mooi, ondanks alles toch fijn om te zien dat ze er zijn!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 15 sep 2020 - 13:22

Klasse Máxima. Hoe een jurk die ik echt een misser vond in de oorspronkelijke kleur een topper wordt na een verfbad! Prachtige kleur en mooi haar. Helemaal TOP!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 15 sep 2020 - 13:20

Laurentine is heel erg mooi gekleed, prachtige stof, mooie sobere kleur, ingetogen. De koningin daarentegen absoluut niet ingetogen, vrolijk kleurtje en frivol vrolijk rushjes jurk. Valt mij erg tegen vwb de situatie in Nederland en de wereld.

afbeelding van Kitty

Kitty

dinsdag 15 sep 2020 - 13:33

Juist de positieve inslag en de warme maakt het chique, zwartkijken helpt je niet vooruit.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 15 sep 2020 - 14:48

Oh maar ik bekijk het zeker niet zwart, ik bezie het enkel van een andere kant, dat is wat anders. Weet u ik heb een werkzaam leven achter de rug waarbij wij eigenlijk altijd moesten denken en zeker vooruit moesten denken bij het maken van de mooiste, vind ik ;-), creaties over hoe de plaatselijk omstandigheden op dat ogenblik waren /zouden zijn. Een opdrachtgeefster van ons was hier altijd erg strikt in, hield enorm veel rekening met omstandigheden, en tja.... om eerlijk te zijn mis ik dat bij het huidige moderne koningschap nogal eens. PS.Het is een erg leuke mooi gemaakte japon, daar is niets mis mee, het zit hem in het model en de kleur op dìt! moment, nogmaals niet zwartkijken maar meer een “gewoonte” geworden. Wel trouwens was het ornament in het haar mooi subtiel.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 15 sep 2020 - 13:20

Toch lang, toch herhaling maar kleur beter. Haardecoratie mooi!
Heeft Arib haar top van Natan?

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?