Koningin Máxima heeft door de jaren heen een prachtige collectie kleding verzameld. In haar inloopkast op Villa Eikenhorst hangt couture van Valentino, confectie van Zara, pret-a-porter van Natan en alles daar tussenin. In deze blog heb ik de nieuwe outfits van de maanden januari 2018 - juli 2018 op een rij gezet. Kijk je mee?  

Op 11 jauari begint Máxima het nieuwe modejaar goed met een nieuwe trui van Isabel Marant. Het gebreide kledingstuk past perfect bij de informele sfeer van het bezoek en wordt door Máxima gecombineerd met een bruine rok uit 2005. Qua mode is het begin januari blijkbaar nog Oud & Nieuw ;-) 

2. De trends uit de jaren zeventig worden momenteel door heel wat modeontwerpers omarmd, waaronder Edouard Vermeulen. Dat blijkt ook wel uit dit broekpak met wijde pijpen van Natan. De breedgerande flaphoed past er qua stijl helemaal bij. 
3. In Davos droeg de koningin een blauwe lammycoat. Voilà: opnieuw een trend uit de jaren zeventig. 
4. Vanuit het Zwitserse Davos kregen we ook nog een onscherpe foto van onze koningin cadeau. Voor zover ik nu kan zien draagt ze een rok met bloemprint en een zwarte top met lange mouwen. 
5. Last but not least werden we in Davos ook nog verrast met een camelkleurig gilet en dito broek van Max Mara. 


Foto's: PPE

6. Net als Alexia shopt ook Máxima graag bij Sandro Paris. In februari draagt ze een hippe lammycoat van het merk. 
7. Wie rood zegt, zegt Máxima. In februari draagt ze naast een nieuwe mantel van Max Mara ook een nieuwe blouse en broek van het merk. 
8. Er zijn soms van die kledingstukken die wel érg in de smaak vallen bij de royals. Deze rode jurk van Dolce & Gabbana is inmiddels gedragen door Máxima, Mary en Mette-Marit. Nog een royal en we hebben een kwartet ;) 
9. In de wintercollectie van Natan was dit jaar heel wat pied-de-poule te zien (zie ook nummer 2). Dat blijkt ook wel tijdens het bezoek aan China. Wat mij betreft is dit een typische koninginne-look, die ook prima gedragen kan worden met hoed en opgestoken kapsel. Mixen en matchen maar! 


Foto's: PPE

10. Claes Iversen zag zijn saldo dit jaar ook groeien dankzij de koningin. In China kregen we een nieuwe japon met kunstig borduurwerk en kanten applicaties te zien. 
11. Een heel andere outfit kregen we te zien tijdens Máxima's VN-reis naar Indonesie. De ontwerper van de top en batik rok is nog niet gevonden. 
12. Voor NL Doet zocht Máxima dit jaar een hippe broek met rood/witte accenten uit. Het kledingstuk komt uit de wintercollectie van de Zara. 
13. Voor het officiele bezoek van het Jordaanse koningspaar benaderde koningin Máxima opnieuw de Deens/Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Ditmaal kwam hij met een kanten jurk en wollen mantel op de proppen. 


Foto's: PPE

14. Mooi geel is niet lelijk. Dat moet koningin Máxima ook gedacht hebben toen zij deze kanariegele avondjurk met uitbundige volants aantrok. Geinig detail: op de clutch prijken twee parkietjes. 
15. Culottes zijn dit seizoen helemaal in de mode. Of Máxima daar blij mee moet zijn, laat ik maar even in het midden. 
16. Zakelijke tops kun je als koningin altijd wel gebruiken. Deze geruite variant komt van modehuis Natan. 
17. Jumpsuits zijn niet zo handig tijdens een toiletbezoekje, maar daar maakt Máxima zich niet zo druk om. In de afgelopen maanden droeg ze tweemaal dit zwarte exemplaar van Natan. 


Foto's: PPE 

18. Voor een vergadering in Washington zocht Máxima een nieuw broekpak van Massimo Dutti uit. 
19. Less is more, zo bewijst ook deze nieuwe look van Máxima. 
20. Máxima's rode baret van Fabienne Delvigne en de jaren vijftig dienden als inspiratiebron voor Máxima's outfit van Koningsdag 2018. Het resultaat mag er wezen. Ik zie dit heel graag nog eens terug. 
21. De jaren vijftig zien we ook terug in Máxima's nieuwe paillettenjurk met brede ceintuur van Claes Iversen. 


Foto's: PPE

22. In Luxemburg schotelt Máxima ons een typische Natan-jurk tevoorschijn. Lees: minimalistische belijning, monochroom, opvallende coupenaden, shantung zijde en een keurige roklengte. Veilig, maar wel erg geschikt voor een koningin. 
23. Wijd op wijd is in de meeste gevallen niet zo'n goed idee. Zelfs als je Máxima heet. Ik zou ook zo graag willen weten waarom de koningin heeft gekozen voor deze gouden haarband. Het is een clash van stijlen, maar daarom Máxima juist wel typisch Máxima. 
24. Een slimme meid is op warme temperaturen voorbereid, niet waar? In India laat Máxima ons zien dat een maxi-rok van een luchtige stof een goed idee is voor een echte zomerdag. Geen overbodige luxe met al die hittegolven in ons kikkerlandje. 
25. En daar hebben we hem weer: de midi-jurk met geborduurde bloemen en speelse klokmouwen van modehuis Natan. 


Foto's: PPE

26. Voor de Appeltjes van Oranje kocht Máxima bij modehuis Natan een lichtblauwe jurk met een asymmetrische draperie.
27. Net als erfgroothertogin Stéphanie heeft ook Máxima deze blouse van Natan in haar kast hangen. 
28. Transparante stoffen met borduurwerk kenmerken de nieuwe zomercollectie van Natan. Deze lila jurk is hier een goed voorbeeld van.  


Foto's: PPE

29. En we blijven nog even in de transparante stoffen hangen, want tijdens het streekbezoek aan West-Friesland droeg Máxima opnieuw een "doorkijk-jurk." Ditmaal een klassieke midi-jurk, die een moderne touch kreeg dankzij de kortere voering. 
30. Midi en transparant zijn ook de codewoorden voor Máxima's nieuwe Natan-jurk van de Antillentrip. Ondanks alle overeenkomsten lijken de nummers 28,29 en 30 niet op elkaar. Geinig hè?
31. Naast alle chique zijde is deze zomerse look van Máxima soms best een verademing. de maxi-jurk met opvallende print komt van Tory Burch en het spijkerjasje van Tommy Hilfiger. 
32. Culottes matchen over het algemeen niet met wijde blouses, zelfs niet als je koningin bent. 
33. Op deze nieuwe denim jurk van &Co ben ik nog steeds he-le-maal verliefd. Mooi ook die combinatie met gouden sieraden en het gekrulde haar. Deze nieuwe look staat absoluut in mijn top 3. Welke outfits zien jullie graag nog eens terug? 


Foto's: PPE

Foto's met dank aan PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Petra_68

Petra_68

zondag 12 aug 2018 - 21:25

De meeste outfits vind ik rommelig of te zwaar voor Maxima. Zoals het camel-kleurige ensemble van foto nr. 13, niet meer doen!
De jurk van Claes Iversen op nr. 10 vind ik heel geslaagd en ook de pastel-kleurige jurken van nr. 10, 29 en 30 zijn prachtig, dat is echt koninginnenmode!

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 12 aug 2018 - 11:30

Nogal een rommeltje eerlijk gezegd. Alleen nr. 22 kan me bekoren.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 10 aug 2018 - 12:00

2 staatsbezoeken te gaan in het 2e halfjaar en natuurlijk volgende maand Prinsjesdag. Ben benieuwd wat we te zien krijgen!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 09 aug 2018 - 23:55

Wat een leuke overzichten Josine ateeds gedurende de vakantie!

Boor mij staan 6, 17,19 en 24, 30 en 31 bovenaan. En dan vooral 17 en 19. Simpel en chique en aan te kleden met diverse mooie en bijzondere sieraden.

De verbazingwekkingste vind ik de 2 porseleinen pop-creaties:(23 en 29) een met gouden haarband en de ander met de platte hoed. Het enige wat daar nog mist zijn een touwtje on de kin om de hoed vast te zetten de witte kousen en zwartr platte schoentjes.
15 en 32 zijn ook niet de meest succesvolle ensembles by the way

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 08 aug 2018 - 21:38

Nummer 1 vond ik indertijd erg leuk met de bijpassende rok; nr 22 omdat daar alles eigenlijk wel klopt (al had de hoed echt wat rechter op haar hoofd mogen staan). De rest: nee, deze keer niet, en dat heeft vooral ook te maken met veel slordigheden qua haardracht, en combinaties van alles bij elkaar. Eerlijk gezegd vind ik het een rommeltje ook al kunnen de kledingstukken en sierraden op zich nog best mooi zijn.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 08 aug 2018 - 17:38

Ik ga voor 8 (weliswaar haar Koninginne-uniform maar erg, erg chique), voor 17 en voor 19. Motto: zo'n mooi mens heeft niet veel toeters en bellen nodig!
Daarom ben ik gewoon minder gecharmeerd van de rest. En de nummers 14 en 23 vind ik meer dan verschrikkelijk....

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 08 aug 2018 - 12:57

Ik ben benieuwd wie het wijd op wijd wél mooi vind en waarom. Iemand in de zaal met deze voorkeur?

afbeelding van Dorie

Dorie

woensdag 08 aug 2018 - 13:21

Ik heb er geen voorkeur voor maar vind wijd op wijd in sommige gevallen echt mooi. Zoals bijvoorbeeld de combi die de koningin aanhad bij het bevrijdingsconcert vorig jaar. Echt prachtig. Je moet er heel slank voor zijn en als je dat niet bent in ieder geval de lengte hebben. Dat laatste heeft onze koningin en daarbij een prachtige uitstraling. In beweging zien de outfits er ook heel anders uit dan op het statische geheel van een foto. Van nr 23 is er bijvoorbeeld een foto waarop ze het jasje los over de schouder draagt, een heel ander gezicht. 11 is ook wijd op wijd, het geheel ziet er heel luchtig uit. Stof en snit dus ook belangrijk. 32 vind ik een misser.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 08 aug 2018 - 14:22

Dank je wel voor de reactie. De look van Bevrijdingsdag 2017 vond ik inderdaad qua wijd/wijd wel geslaagd ja.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 09 aug 2018 - 09:07

Het was een gemengd beeld dat 1e halfjaar met dus goede outfits en sets die beter hadden gekund.
Ik hoop dat in het 2e halfjaar anders wordt gecombineerd (dus inderdaad strak op wijd en wijd op strak). En de CI's 10 en 13 weer terug komen en geen culottes! De jassen 7 en 9 en de gele Natanjurk 22 graag weer in beeld
En natuurlijk was 8 zoals Elise1 zegt de top koninginne-outfit!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 08 aug 2018 - 11:29

Voor mij zijn nr 8 en nr. 26 de meest kloppende plaatjes. Bij alle andere mankeert er aldoor wel iets als losse haren teveel sieraden of te zware hoeden t.o.v. de stof van de jurk.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 08 aug 2018 - 11:56

Helemaal mee eens.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 08 aug 2018 - 11:00

No 22 en de blouse van 27 vind ik het mooiste. De gele jurk met lange mouwen vrolijk en het pas goed. Met de groene hoed, ook die kleur vind ik apart erbij. Ik zie en weet niet meer wat ze onder die blouse droeg,
Maar ik vind hem moo.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 08 aug 2018 - 08:28

Sommige outfits zijn mooi maar andere, zoals 11, 15, 16, 23 en 32 staan haar niet of flatteren haar niet. Ik vind Maxima echt geen modekoningin. Daarvoor slaat ze de plank te vaak mis met slechtzittende outfits, onverzorgd haar, teveel juwelen en rare combinaties. Voor mij is Letizia van Spanje een echte modekoningin.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 08 aug 2018 - 09:24

Ik zie haar ook zeker niet als modekoningin en is volgens mij ook geen titel die zij ambieert. Maar het blijft wel leuk om haar kleding te bekijken!

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 08 aug 2018 - 08:17

Nummer 10, 28 en 30 zijn het voor mij! Erg mooi.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 08 aug 2018 - 08:19

Nummer 10 is inderdaad ook erg mooi! Die vergat ik te noemen.

afbeelding van Lisa

Lisa

dinsdag 07 aug 2018 - 23:18

Voor mij springen 26, 29 en 30 eruit: chique stoffen en elegante modellen, in zachte zomerkleurtjes zoals lichtblauw. Zo zie ik Máxima in haar koninginnenrol het liefst.

En de gele galajurk vind ik geinig, gewaagd en geslaagd! Lekker vrolijk en zomers :)

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

dinsdag 07 aug 2018 - 21:37

De culottes doen pijn aan mijn ogen! Niet meer aan doen zou ik zeggen. De rest zie ik allemaal graag nog
een keer terug! Lekker mixen en matchen.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

dinsdag 07 aug 2018 - 21:08

Mooi overzicht, Josine! Ik vind de tansparanten en de pastels mooi. ( 28,29 en 30)Vrouwelijk, en geraffineerd, en ook koninklijk. De zwarte outfits flatteren Maxima beslist, maar zijn weer niet zo vorstelijk, naar mijn idee. Maar goed, voor een werkbezoek, en voor prive...prima! Outfit 31 met dat spijkerjasje op Soestdijk: ook erg leuk, casual, voor prive-bezoeken. Outfit 26 met draperie: erg chic, vaker dragen dit soort jurkjes!. Voor de rest moet ik zeggen, dat ik eigenlijk erg veel lelijk vindt wat ze tevoorschijn tovert.....met als dieptepunt- sorry Josine, ik weet dat het een van jouw favorieten is, en jij hebt er meer verstand van-, dat Koningsdag ensemble. Dat rood is te fel, dat is mooi voor een avondjurk, maar niet voor overdag. Te felle kleuren, teveel stijlen door elkaar( die jurk was erg verfijnd en mooi, maar kwam totaal niet uit de verf)...die baret, kom op, ze is geen meisje meer ! Nee, het kan me echt niet bekoren, ook nog een overdaad aan make-up en die onnatuurlijke krul onder die baret vandaan......Dit alles is helaas in strijd met de goede smaak......;

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 07 aug 2018 - 22:31

Ja, zo kijk ik er ook naar! 28,29,30 heel sjiek en elegant. 31 ook heel tof, hebben hebben hebben... Het rode van Koningsdag vind ik lastig: op de een of andere manier vind ik het een vreemde outfit en ik kan zelf niet helemaal duiden waarom. Ik vind het niet mooi. Als toevoeging: de gele avondjurk vind ik over de top en toch echt helemaaaaal geweldig! Zo gedurfd en het staat haar nog ook. Nu ik weer teruglees over het tasje met parkieten moet ik steeds lachen en kan ik niet stoppen met te denken: jammer dat het geen kanaries waren ;-)).

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 07 aug 2018 - 20:06

Ik vind het jammer dat Maxima zo vaak kleding aan heeft die haar niet flatteren. Vooral Natan mode zit vaak bij haar niet mooi.Dat zie je bij coupe naden en het trekt vaak. Dat knalrode jurkje is erg leuk en staat fantastisch. Ook goed gecombineerd.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

dinsdag 07 aug 2018 - 19:55

Nr 1,4,24 en 29 vond ik mooi. 29 zie ik graag nog een keer!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 07 aug 2018 - 19:37

Wat een mooi overzicht weer Josine!

Mijn absolute favoriet is de prachtige Claes Iversen jurk, nr 21. Ook mijn andere favorieten zijn van Claes Iversen: ik hoop dat we 10 en 13 snel weer terug zien. Daarnaast vind ik het geruite broekpak (2), de groen / witte jurk (25) en de groene outfit (22) van Natan erg mooi.
Outfit 26 zie ik graag nog eens terug in een andere kleur en de hoed van nummer 30 is een beauty. Nummer 24 is een fijne casual outfit. Wat ik ook heel leuk vond was de combinatie van de nieuwe Isabel Marant trui (1) met de vintage rok en de spijker jurk (33).
Verder ben ik niet heel enthousiast over alle nieuwe kleding.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?