Midi-rokken domineren al meerdere seizoenen de catwalk en ook koningin Máxima omarmt de trend. In deze blog een overzicht van haar langere rokken en jurken van de maanden januari tot juli. 

1. Top en rok met transparante overlaag. Ontwerper: Natan.
Bijzonder detail: de broche met aquamarijn op de taille. 
2. Denim midi-jurk van Co, een label van filmproducer Stephanie Danan. Het ontwerp is geinspireerd op de jurken uit de jaren veertig. Máxima heeft het klassieke ontwerp wat pittiger gemaakt met een Argentijns condor-collier van Aracano. 
3. Midi-rok van opengewerkte katoen en een zijden blouse van modehuis Natan. De hippe pumps met gouden hak komen van Salvatore Ferragamo, de pareloorbellen van BerNice. 
4. Hier hou ik van. Máxima's midi-jurk heeft alles in zich om tuttig te zijn, maar door de mouwloze top en de transparante bovenlaag is het toch echt een hedendaags ontwerp. Chapeau! 

5. Deze jurk is de afgelopen dagen uitvoerig besproken en kan dus niet ontbreken in het overzicht. Het ontwerp met 3D-borduurwerk komt van modehuis Natan. 
6. Midi-rok van shantungzijde en blouse met strikkraag van organza. Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan. 
7. Zwierige paillettenjurk van de Deens-Nederlandse ontwerper Claes Iversen. Bijzonder detail: de brede riem. 
8. Op Koningsdag 2018 droeg Máxima een mantel die verwees naar de mode van de jaren '50. Een decennium om nooit meer te vergeten. Door de felle kleur en de hippe baret is het totaalplaatje eigentijd en klassiek in 1. Ik hou ervan. 

9. Midi-rokken kunnen heel charmant staan, maar een foto kan het beeld ook totaal vertekenen. Bij aankomst werd Máxima op een podium gefotografeerd, waardoor het onderste deel van haar benen niet zichtbaar was. Later werd dit gelukkig goedgemaakt met een poseermoment bij het Gemeentemuseum. Máxima's wollen mantel en kanten jurk zijn gemaakt door Claes Iversen, de hoed komt bij Delvigne vandaan. 
10. In Indonesië koos Máxima voor een wat langere rok. De ontwerper is tot nu toe helaas nog niet gevonden. 
11. In China wist de koningin te verrassen met haar outfit van Koningsdag 2017. Ik had het ontwerp heel mooi gevonden als de mouwen wat minder volumineus waren geweest. Van mij mag ze de mantel nog wel een keer dragen met een andere japon. 
12. Rood is echt Máxima's kleur. Deze japon van D&G staat haar dan ook fantastisch. De combinatie voor paars/rood is typisch Máxima en ook shoulderrobing is inmiddels een van haar handelsmerken. 
13. Midi-jurk van gebloemde zijde. Bijzonder detail: de geborduurde veren bij de mouw. 

Bij het bekijken van bovenstaand overzicht, valt me op dat Máxima heel diverse midi-rokken heeft gedragen. Een centimeter meer of minder kan een look maken of breken, en ook de schoenkeuze draagt bij aan het resultaat. Look 1 had ik bijvoorbeeld veel mooier gevonden met een verfijnde pump, terwijl de pumps van Gianvito Rossi (oa te zien bij look 9,11,12 en 13) perfect aansluiten bij de roklengte waarmee ze worden gecombineerd. Ook de stofkeuze speelt een rol. Ik vind de shantungzijde van look 6 erg koninklijk en chic, terwijl ik de pailletten van look 7 niet zo mooi vind overkomen op de foto. Op bewegend beeld was het effect gelukkig anders, maar het zijn uiteindelijk de foto's die in de kranten en op het internet belanden. Het lijkt me voor de koningin soms best een lastige afweging: kies ik voor het effect in real life, of voor het effect qua fotografie. Ik sprak onlangs een ontwerper die mij vertelde dat de kleur zilver heel snel goedkoop overkomt op foto's en dat deze kleur daarom weinig wordt gebruikt voor galajurken. Ik zou als beginneling aan het hof die fout zo maken, maar gelukkig wordt Máxima inmiddels ondersteund door een ervaren team ontwerpers. Foto's met dank aan PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 20 jul 2018 - 08:25

Ik ben weg van de outfit van nummer 4. Enig, enig, enig. Zomers en vrouwelijk.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 17 jul 2018 - 18:53

Nr 7 met het hoofd, kapsel en hoed van nr 4 erop,
heel leuk!
8 en helemaal 9 over de top. Barret met haar zit echt niet mooi, ik vind het persoonlijk niet staan, hoed met cape te volumteus Bij 1 en 5 ( lijken) de naden scheef en in punten te hangen komt door de moeilijk te naaien stof, die glijdt alle kanten op onder de machine. Bovendien is deze stof niet goed geschikt voor een recht model als 5 omdat de stof gauw “trekt”. ( Daarom vond ik het model van Mathilde ook vele malen mooier,) deze stof heeft ruimte nodig.
Nee ik houd enkelt bij 7 met hoed en kapsel van nr 4 erop. Perfecte lengte tevens.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 17 jul 2018 - 18:30

Super leuk die midii jurken! 7, 9, 6, 5, 11 en 13 zijn mijn favorieten. Deze lengte staat Máxima prachtig, maar ik vind het wat minder mooi met een doorschijnende onderrok die beduidend korter is. Kan daar maar niet aan wennen... wat hebben we toch een mooie stijlvolle koningin!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 17 jul 2018 - 14:02

Ik vind de lengte van 6 en 7 haar eigenlijk het mooist staan. Dunne stoffen met langere rokken en ook nog frutsels of bloemetjes zijn voor mij allemaal nachtponnen, niet alleen bij Maxima maar ook bij Victoria, Madeleine, Kate en Meghan.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 17 jul 2018 - 14:30

Ik ben nu stiekem heel benieuwd naar jouw collectie nachtjaponnen ;) Draagt er iemand uberhaupt nog een nachtjapon?

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 17 jul 2018 - 15:59

In de winter, dan draag ik de moderne versie, een longshirt.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 17 jul 2018 - 13:50

Deze lengte staat goed bij Maxima. Ook die felle kleuren zijn ook haar ding vooral rood vind ik haar goed staan. Een minpunt sommige modellen zijn echt niet mooi ( bij niemand)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 17 jul 2018 - 13:50

Deze lengte staat goed bij Maxima. Ook die felle kleuren zijn ook haar ding vooral rood vind ik haar goed staan. Een minpunt sommige modellen zijn echt niet mooi ( bij niemand)

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 17 jul 2018 - 13:13

Ik vind die spijkerjurk echt leuk, oogt casual maar toch ook netjes door de lengte en het model. Ook 1, 4 en 7 zijn geslaagd. Het hangt toch af van model, kleur en soort stof. Maar geldt dat niet voor alle roklengtes?

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 17 jul 2018 - 11:48

No 5 en 7 zijn voor mij de mooiste. Het totaalplaatje is no. 5 vind ik.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 17 jul 2018 - 11:35

Ik ben ook niet echt weg van deze lengte bij Maxima. Het komt toch al snel wat ouwelijker en minder vlot over. Bij een heel dunne stof (zoals bij 1,4 en 7) gaat het nog wel maar in ieder geval niet bij de dikkere stoffen.
Bij outfit 3 vind ik het wel mooi staan dat het een stevigere stof is, maar daar is de lengte (net onder de knie) toch weer een stuk vlotter.
Ook bij Mary en Victoria idd vaak deze lengte, nee, ik vind het niet zo leuk. Bij Kate trouwens ook niet.
De enige die het wel kan hebben (in mijn ogen) is Letizia, maar dat komt denk ik door haar frele figuur dat het haar wel staat.

afbeelding van Arianne

Arianne

dinsdag 17 jul 2018 - 09:44

Wat super leuk dit overzicht! Bedankt Josine. Dit overzicht komt op een heel mooi tijdstip, want ik heb gisteren net voor het eerst een lichtblauwe plisse midi rok van Expresso besteld (voor een bruiloft). Vandaag komt tie binnen. Ik ben heel benieuwd. Want ik heb er nog geen een in de kast hangen.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 17 jul 2018 - 09:37

nr 12 vind ik het allermooiste dan. 9 en daarna nr 6

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 17 jul 2018 - 09:23

Midi is in ieder geval een trend waar de royals naar hartenlust aan mee kunnen doen. Bij mini-rokken of spijkerbroeken met gaten ligt dat toch een beetje anders.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 17 jul 2018 - 21:48

Klopt. Maar mini en jeans met gaten is weer het andere uiterste. Maar er is ook nog zoiets als een middenweg; lengte halverwege de knie / knieholte bijvoorbeeld.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 17 jul 2018 - 12:37

Spijkerbroeken met gaten, rafels en vlekken, ik kan er niet aan wennen.
De eerste keer dat Meghan samen met Harry in het openbaar verscheen droeg ze ook een spijkerbroek met scheuren. Ik moet zeggen dat ik dat voor een eerste optreden best een beetje raar vond.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 17 jul 2018 - 14:31

Ik heb 1 spijkerbroek met gaten, maar het zit voor geen meter. Het gat zit precies bij mijn knie, die er dan steeds doorheen piept.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 17 jul 2018 - 15:58

Je kunt er een vrolijk lapje onder zetten....

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 17 jul 2018 - 09:03

ik ben in de regel ook geen fan van midi hoewel er in dit overzicht zeker mooie exemplaren zitten zoals nr 4.
Nr 5 had ik graag wat korter gezien. Ik ben blij dat Maxima ook nog kiest voor op de knie of net er boven. Zo lijken Mary en Victoria steeds meer uitsluitend voor midi te kiezen. En maakt hen in mijn ogen minder vlot. En zelfs wat minder toegankelijk..?
Ik vind midi op zn mooist als t een heel recht model is zoals laatst die gele jurk bij Meghan.
Midi jassen zijn meestal mooi, ook bij Maxima. Een bravo voor nr 9 en natuurlijk voor de rode jas van Koningsdag!

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 17 jul 2018 - 16:51

Die lange rechte midi-jurken, zoals bij Meghan, vind ik juist weer heel lijzig staan. Ik vind midi eigenlijk alleen leuk bij een zwierige jurk of rok. Wat de midi-jassen betreft ben ik het wel met je eens, die zijn meestal mooi.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 17 jul 2018 - 07:47

Midi lengte kan heel elegant staan, maar als de zoom op het breedste gedeelte van het been valt en of de stof is te stug, dan vind ik het niet mooi staan. Ik hou over het algemeen sowieso niet van deze lengte. Ik vind bijv. 4, 4 en 7 erg mooi, gezien de transparante overrok van #4 en de soepelvallende stoffen. :-)

afbeelding van Suzanne

Suzanne

maandag 16 jul 2018 - 23:29

Wat een prachtig overzicht. Maar mis ik nu de midi rok gedragen tijdens inkomend staatsbezoek Turkije? Of zit ik er helemaal naast!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 17 jul 2018 - 09:22

Het staatsbezoek vond plaats in 2012 en dit is een overzicht van de afgelopen maanden. januari - juli :)

afbeelding van car

car

maandag 16 jul 2018 - 22:44

5 7 8 9 11 12 echt toppers! Heel moo! En best een paar van Natan waar die toch laat zien dat hij iets moois kan neerzetten
Love it

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 16 jul 2018 - 22:39

Nr. 7 met de brede ceintuur vind ik het mooist (zo'n prachtige rok), maar de spijkerjurk is een goede 2e.

afbeelding van Maribrune

Maribrune

maandag 16 jul 2018 - 21:58

Jurk nr 7 is voor mij efn echte voltreffer!!!!

afbeelding van marianne

marianne

maandag 16 jul 2018 - 20:56

Even een ander berichtje tussendoor.
Ik heb oude jaargangen van het tijdschrift Vorsten liggen ( 1997 t/m 2016), waar ik graag iemand een plezier mee zou willen doen.
Dus dacht ik aan de lezers van deze onovertroffen koninklijke modesite.
Op enkele nummers na zijn de jaargangen compleet.
Als iemand ze wil hebben, kun je ze bij me ophalen! Ik woon in Utrecht.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 16 jul 2018 - 20:31

Wat een prachtig overzicht weer Josine, dank je wel. We genieten ook gedurende Máximas vakantie van haar couture!! Ik vind nummer 5 zo mooi elegant en chique.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?