Koningin Máxima heeft een zwak voor bijzondere kleurencombinaties, maar af en toe verrast ze ons ook met een monochrome look. In deze blog een overzicht. 

Voor we plaatjes gaan kijken eerst even wat toelichting. Want monochroom klinkt misschien voor de een heel bekend in de oren en voor de ander niet. Het woord monochroom wordt ook wel vertaald als eenkleurig, een omschrijving die in één woord duidelijk maakt wat wordt bedoeld met monochromatische kleding. Rood, rood en nog eens rood. Of juist zwart, zwart en nog eens zwart.

Wanneer je een spannend totaalplaatje neer wilt zetten met monochromatische kleding, is het belangrijk om te letten op de belijning en de materialen. Een groot voordeel is daarentegen dat het totaalplaatje bij monochrome kleding niet wordt onderbroken door een kleurencontrast, waardoor eenkleurige looks erg geschikt zijn voor een look die afkleedt en verlengt. Koningin Mathilde en Groothertogin Maria Teresa zijn hier blijkbaar goed van op de hoogte, want met grote regelmaat kiezen zij voor een eenkleurige look of ton-sur-ton. 

Zoals ik al eerder opmerkte, kiest Máxima liever voor contrasterende kleurencombinaties (1), accessoires in een accentkleur (2) óf accessoires in een neutrale tint (3), die perfect combineren bij heel uiteenlopende kleuren. 

In mijn pubertijd maakte ik bijna eindeloos gebruik van de uitspraak 'uitzonderingen bevestigen de regel'. Inmiddels komt dit gezegde niet zo vaak meer voor in de gesprekken die ik voer, maar als we het hebben over Máxima en haar monochrome looks, haal ik hem toch nog even van stal. Uitzonderingen bevestigen de regel, want ook Máxima heeft in de afgelopen jaren meerdere monochrome looks laten zien. Zelfs op de belangrijkste dag van haar leven. 

Foto's met dank aan Monarchypress.com 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 21 dec 2017 - 13:18

Nr. 5 en nr. 10 zijn dezelfde jurk?

Mijn toppers uit de "monochrome selectie" zijn nr. 3 (zwarte smoking met elegante sandalen) en nr. 8 (grijze mantel met pillbox). Echt perfectie allebei, helemaal niets op aan te merken.

Ook mooi zijn nr. 6 (al heeft ze wel vergelijkbare outfits), de rode jurk van nr. 11 (hoofddeksel wat minder), en de beige hoed en jurk van nr. 12 (parel-ketting, plastic handschoen en schoenen iets minder).

De pantalon van nr. 4 is een hele grote misser. Foto 7 is inderdaad niet bepaald flatterend, maar ik weet zeker dat Josine wel een andere gekozen zou hebben als het kon.

En niet monochroom, maar hoé mooi is het cocktail-jurkje met de gele accenten!! Een van mijn favorieten van dit jaar. Als je dat vergelijkt met het het zwart-wit jurkje er naast, dan is het cocktail-jurk toch veel en veel meer flatterend?!

Lieve Josine, is het een idee dat de lezers hun persoonlijke top vijf van outfits van Maxima van dit jaar in kunnen sturen, en dat je daar een log van maakt? Of waarschijnlijk veel te druk voor, ik zou het begrijpen hoor...

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 21 dec 2017 - 13:48

Ja, 5 en 10 zijn hetzelfde. 7 is inderdaad niet de voordeligste foto voor Máxima, maar andere foto's zijn qua kleding helaas weinig soeps. Dus sorry lieve koningin, hopelijk staat u in de volgende blog weer wat voordeliger op de foto ;)

En ik heb een oproep gedaan voor jouw suggestie. Zie de blog van vandaag. Hopelijk komen er enkele inzendingen.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 21 dec 2017 - 06:32

de nr 4 mag weg deze stof is te stijf voor dit model , 9 en 3 vind ik mooi.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 20 dec 2017 - 22:50

ik houd daar zelf ook wel van, in 1 kleur! nooit gerealiseerd dat dat afslankte!
Die knalroze jurk van Mathilde is heel mooi en de rode jurken van Maxima

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 20 dec 2017 - 22:19

Nummer 4.....nee. Nummer 13....ja!

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 20 dec 2017 - 21:35

nr. 12; prachtig!

afbeelding van Claire

Claire

woensdag 20 dec 2017 - 20:33

12! En 7 mag weg, dat is een heel slechte foto. Dat verdient niemand.

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 20 dec 2017 - 18:25

3 en 7 vind ik het lelijkste. Zwart vind ik Maxima doorgaans niet flatteren.. Ben ook niet weg vd kroningsjurk (13). Het afgebeelde blauw vind ik te hard voor Maxima. De eerste twee ongenummerde kleren vond ik haar wel erg leuk staan.

afbeelding van car

car

woensdag 20 dec 2017 - 19:41

Grappig ik vind 3 juist wel leukk! Ik vind 6, 11 en 12 ook toppers!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 20 dec 2017 - 16:27

Wat een fijn blog weer!
Bij de belangrijkste dag van haar leven dacht ik aan haar trouwendag, maar de prachtige koningsblauwe Taminiau jurk is ook een hoogtepunt. De bleekroze tinten van outfits 4, 6 en 12 zijn favoriet. Maar ook 1, 9, 10 en 11 vind ik super mooi.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 21 dec 2017 - 00:19

Ik was ook aan het zoeken naar een foto van haar in haar bruidsjapon :)

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?