Koningin Máxima draagt met regelmaat historische juwelen uit de koninklijke kluis, maar daarnaast is zij ook een groot fan van costume jewellery: sieraden die zijn gemaakt van halfedelstenen, glas, plastic, zijde,  knopen, etc. Onze nieuwe moderator Stylingsecret van het bekende instagramaccount @stylingsecret praat ons de komende tijd bij over costume jewellery en de namen achter Máxima's kleurrijke collectie. 

Het is bekend dat Maxima regelmatig ontwerpen draagt van de Belgische ontwerpster Fabienne Delvigne. Delvigne staat bekend om de prachtige hoeden die ze ontwerpt en vooral de relevé-hoed, die veel gedragen wordt door onze koningin. Het is inmiddels een vast onderdeel van haar stijl en steeds meer een onderdeel van haar imago. Wat minder bekend is, is dat Delvigne ook accessoires ontwerpt zoals armbanden en oorbellen. Maxima heeft enkele van deze accessoires op verschillende gelegenheden gedragen. Zo heeft ze een set gele oorbellen en een matchende knopenarmband uit het atelier van Delvigne. Onderstaande close-ups laten zien dat de basis van de sieraden bestaat uit zijde, en dat de basis is versierd met rode, gele, witte en roze kralen en knopen.


Foto's: PPE/Nieboer 

De set werd voor het eerst gezien in 2009 bij een bezoek aan het Witte Huis in Washington DC, zie onderstaande foto. De set werd door Máxima gecombineerd met een gele jurk van Natan. De armband en oorbellen zijn speciaal ontworpen bij de outfit. Het staat Maxima prachtig, geel is geen makkelijke kleur, maar ze kan het zeer goed hebben. Zeker gezien haar gebruinde huid hier op de foto. Grappige bijkomstigheid is dat de ontmoeting met Michelle en Barack Obama plaatsvond in de yellow oval room van het Witte Huis.


Foto: PPE/Nieboer/Pool/Van Lexhout 

De set werd opnieuw gezien bij een bezoek aan Vietnam in 2011 (links), Sint Maarten in 2011 (midden) en Bonaire in 2015 (rechts). Bij het bezoek aan Bonaire werd de set gecombineerd met een nieuwe japon van Natan en een gele turban van Delvigne. 


Foto's: PPE/Nieboer 

Ik hoop de set weer eens te zien. Het is gezien de kleurstelling echt iets voor het voorjaar en de zomer, dus het kan nog even duren. Fabienne Delvigne heeft op dit moment ook vergelijkbare items maar in donkerdere kleuren. Zie hieronder de foto. Dus misschien zien we Maxima deze ook binnenkort dragen.


Foto: Fabienne Delvigne 

Wat vinden jullie van de sieraden?

StylingSecret

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van StylingSecret, die op deze website schrijft over mode en accessoires. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerder van StylingSecret.

Email: stylingsecret@outlook.com
Instagram: @stylingsecret

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

maandag 19 nov 2018 - 12:03

Leuk onderwerp. Ik hou wel van zulke soort sieraden. Zeker als je het draagt bij een heel eenvoudige outfit.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 18 nov 2018 - 11:09

Ik vind deze 'sieraden' nogal fröbelig. Leuk dat je hierover schrijft hier Stylingsecret!

afbeelding van Magda

Magda

zondag 18 nov 2018 - 22:36

Leuke sieraden. Vooral de verschijning op het Witte Huis vind ik top. Alles klopt.
En wat een top kapsel droeg ze daar. Wil ik wel weer terug zien.
Jurk is een van mijn favorieten. Staat haar geweldig goed.

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 17 nov 2018 - 19:16

Fabienne Delvigne heeft nu ook sieraden op haar website staan, die zien er inderdaad wel heel wat sjieker uit. Maar toch leuk dat zij deze ontworpen heeft, en Styling Secret, welkom op MKM! Dank je wel voor je leuke blog!

afbeelding van Christal

Christal

zaterdag 17 nov 2018 - 16:02

Deze sieraden staan Maxima prachtig, vind ik.
De stijl van onze koningin zou je veelzijdig en kleurrijk.kunnen noemen, lijkt mij. Het is in elk geval niet stijf, strak en truttig :)

afbeelding van car

car

zaterdag 17 nov 2018 - 09:15

Ik vind het een beetje hobby achtig aan doen...maar wel slim van delvigne, kan ze een aardig centje voor vragen terwijl haar 10 jarig nichtje ze maakt ;)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 16 nov 2018 - 21:51

Het staat Maxima heel leuk, ik zou niet weten welke royal dit ook met zoveel aplomb zou kunnen dragen

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 16 nov 2018 - 22:03

Dat is inderdaad precies wat het is! Leuke log.

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

vrijdag 16 nov 2018 - 21:31

Dank allemaal voor jullie leuke reacties! Ik schrijf met veel plezier over de sieraden en accessoires van Maxima. Tot gauw en tot de volgende post!
Stylingsecret

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 16 nov 2018 - 20:26

Wat een leuke foto’s van Maxima. Ik vind de bellen erbij erg leuk, de armband iets minder. Hoewel de lichtgele jurk beeldig is, geniet ik ook wel van dat plaatje van Bonaire in het knalgeel met een turban en de bellen. Ze komt daar tot een zeer charmante mix van drie of vier werelddelen m.i.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 16 nov 2018 - 20:16

Grappige sieraden, tikje opvallend maar ze kan en mag het dragen. Ik denk wel dat het een set is voor de zomer of in warme oorden. Ik zie het haar ook wel dragen op de Antillen of zo.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 16 nov 2018 - 19:48

Wat een leuke en vrolijke sieraden. Hetzelfde geldt voor de foto’s die ook nog eens klasse uitstralen. Hier zie je dat ‘eenvoud het kenmerk van het ware’ is. Of Máxima’s stijl met de jaren beter is geworden valt te betwisten vind ik. Méér, ingewikkelder en ‘origineler’ is niet altijd beter.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 16 nov 2018 - 16:28

Super leuk die gele sieraden, helemaal Máxima. Van mij mag ze het lichtgele jurkje snel weer herdragen de komende zomer.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 16 nov 2018 - 19:40

De donkere vond ik net een opgesmukte bloeddrukmeter. Ziet er vreemd uit. Sowieso een vreemde foto
Het geel, grappig voor een keertje op een warme zeer zomerse dag maar niet een blijvertje

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 16 nov 2018 - 14:14

Deze sieraden zijn leuk voor een keertje.
Andere varianten hoeft van mij niet.
De detailfoto's zijn goed en de sieraden een plaatje bij de simpele basisjurk.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 16 nov 2018 - 14:09

Deze sieraden staan maxima prima,vooral in t witte huis met een heel erg verzorgde coupe!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 16 nov 2018 - 13:57

Wat zag Maxima er in het witte huis mooi en verzorgd uit!
Haar kapsel daar, prachtig!
Deze sieraden heb ik niet zo veel mee, maar het staat wel leuk bij Maxima. Ze kan het heel goed hebben.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 16 nov 2018 - 13:54

Ja was mooie verschijning in t Witte Huis. Geel is een kleur die haar goed staat. En ook deze sieraden. Voor mijzelf? ik twijfel. Nou ja 1 keertje dan. Ook op tropisch eiland...

afbeelding van Arianne

Arianne

vrijdag 16 nov 2018 - 12:28

Details zijn altijd leuk! Mooie set! Maar ook een mooi geel jurkje. Staat haar echt goed.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

vrijdag 16 nov 2018 - 12:18

Persoonlijk vind ik deze sieraden te opzichtig. Smaken verschillen. Maar bij Maxima vind ik bovenstaande wel staan. Goed gecombineerd met de rest van haar outfit

afbeelding van JokeGram

JokeGram

vrijdag 16 nov 2018 - 11:11

Hé dat is leuk, een moderator erbij! Welkom Stylingsecret. Ik vind het een heel bijzondere set sieraden die echt niet iedereen kan dragen, maar inderdaad wel bij Maxima passen. Mooi, opvallend, apart maar gewaagd vind ik de de gele set. De donkere vind ik prachtig en wat toegankelijker.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?