Als je er tegenwoordig hip bij wilt lopen, dan moet je de mode wel heel goed in de gaten houden. Trends zijn zó vluchtig, zó snel, dat er vrijwel geen tijd overblijft om te wennen of te aarden. Daarom blikken we in de serie 'Trends van Toen'  nog eens rustig terug op de modegrillen die we alweer bijna vergeten zijn én die Máxima ook gedragen heeft. Met vandaag aandacht voor: de korte onderrok. 

Nu de langere roklengte in de mode is, hoef je in theorie je benen vanaf de kuit niet meer te scheren. Niemand die je bovenbenen ziet, tenzij je ook meedoet aan de volhardende trend van spijkerbroeken met heel veel gaten. Hoe het ook zij: in 2016 kwamen de ontwerpers toch met vleugje huid op de proppen door hun midi-jurken te voorzien van een kortere onderrok/voering. Máxima werd daar blijkbaar wel blij van, want in de periode 2016 tot 2019 hebben we haar meermaals met de trend gezien. 

Voorbeeld 1: Japon van spinragkant, label: NATAN. 

Voorbeeld 2: Kanten japon van Claes Iversen.

Voorbeeld 3: Japon met A-lijn, label: NATAN. 

Voorbeeld 4: Japon met geborduurde stippen op tule. Ontwerper: Vermeulen van NATAN. 

Voorbeeld 5: japon van bloemkant, label: NATAN. 

Voorbeeld 6: Midi-rok met leren bloemen, bandjes en ruches. Ontwerper: Claes Iversen. 

Voorbeeld 7: Japon met franjes in visnetmotief. Label: Valentino. 

Voorbeeld 8: Kanten jurk van Elie Saab. Ik vind het lengteverschil persoonlijk too much. Het leidt af van Máxima's gezicht. Als subtiel detail vind ik het doorkijkje leuk, als prominent aanwezige modefrats niet. 

Voorbeeld 9: Bij deze kanten japon vind ik de kortere voering wel heel mooi. Deels komt dat door het juiste lengteverschil, deels ook door de heerlijke wolk van kant, waardoor het doorkijkje subtiel en vrouwelijk is. Gauw maar even op Vinted snuffelen ;) 

 

Eerder in deze serie: 
- Máxima en de peplum

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

dinsdag 16 mrt 2021 - 20:25

Sommige jurken / rokken zijn leuk , andere jurken vind ik mwah en de zwarte jurk vind ik echt niet mooi.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 16 mrt 2021 - 16:06

Favorieten: 1, 3, 4, 8 en 9. Ik vind een kortere onderrok wel kunnen voor Maxima, zou het gekker vinden bij Beatrix. wel vind ik dat de onderrok dan tot de knie moet komen, zoals bij nr. 4.

afbeelding van Patricia Gerssen

Patricia Gerssen

dinsdag 16 mrt 2021 - 15:43

Ik hoop echt de outfit van foto nummer 3 nog eens terug te zien.
Daar was toen best wel wat ophef over omdat ze te 'bloot' gekleed zou zijn.
Ik vind het juist een hele zomerse prachtige outfit! En die blote armen...........als ik zo gespierd zou zijn zou ik ze ook graag laten zien!!!

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 16 mrt 2021 - 13:48

Op zich zitten er hele mooie jurken bij; de te korte onderrokken halen helaas het mooie ervan af. Hier komt alleen het ' o 'woord bij mij in gedachten. Ik vind het niet passen bij een koningin. Vraag me steeds meer af, net zoals ik hier meer lees, wat is de meerwaarde van het KH momenteel? Bij de 'gewone' burgers zie of hoor ik ze praktisch niet. Als die 'dure' openingen en toespraken bij instanties die mij niets zeggen: Tja, wat moet je ermee...

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 16 mrt 2021 - 13:11

Wat een leuke blog, hoe kom je er weer op Josine! Ik krijg inmiddels toch wel heimwee naar de tijd dat jij ons wekelijks en soms dagelijks kleurige plaatjes voorschotelde van onze Koningin. Het was altijd een lekkere break tijdens kantooruren. Dan nu het overzicht van vandaag, voor mij bewegen de looks tussen flop en top. Bijzonder hoe te bemerken bij mezelf dat sommige outfits destijds geen goedkeuring konden wegdragen maar nu prima of zelfs mooi gevonden worden. Daar gaan we:
1. spinragkant: als de onderrok tot boven de knie was gevallen dan was het beeld rustiger en koninklijker geweest. Die lelijke plastic fantastic schoenen mogen weg.
2. Cremekleurig kant: een plaatje van top tot teen.
3. Witte A-lijn: ik vond het destijds te Disney-prinsesserig maar nu vind ik het een mooi zomers plaatje.
4. Rode stippen: tesamen met de baret een mooie look.
5. Donkerrode kant: mooi plaatje, de hoed is fantastich.
6. Midi rok: wat een talent is Claes toch, vernieuwend maar toch keurig.
7. Visnet: Uit en nooit meer aandoen. Vooral het onderstuk is gewoon lelijk.
8. Zalmroze kant: prachtig jurkje, de korte onderrok leidt te veel af. De sieraden zijn schattig.
9. Oranje kant: luchtig ensemble waarbij de de korte rok prima staat.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 16 mrt 2021 - 15:14

Dank je wel! Ik zie daar ook zó naar uit. Gelukkig vandaag weer een uitje (zie laatste blog) en ik heb wat andere bevestigingen binnen voor later deze maand. Dat maakt me wel optimistisch over de komende maanden. En in 2022 gaan we gewoon weer knallen ;)

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 16 mrt 2021 - 12:44

Zo’n korte onderrok vind ik niet echt mooi en al helemaal niet koninklijk. Jammer, zitten best leuke jurkjes bij zoals nummer 2 en 4 maar ook die zouden beter uitkomen met een langere onderrok.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 16 mrt 2021 - 12:43

De Iversen, de Saab en de rood witte Natan stippenjurk zijn t mooist in dit overzicht. Ook al is de onderrok kort bij Saab de stof erover is dik, dat geldt ook bij de langere Iversen, en bij de stippenjurk is de onderrok al op goede lengte.
Ik zie deze 3 graag nog een keer terug.

(Wat is die Valentino vreselijk)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 16 mrt 2021 - 11:39

Ik ben absoluut geen fan van de kortere onderrokken. Bij de roze japon van Elie Saab, de mosterdkleurige japon van Claes Iversen en de bloemenrok van Claes Iversen vind ik het geen probleem, omdat het minder opvalt. Maar vooral de tule overrokken met de korte, strakkere onderrokken vind ik erg lelijk. Ook de zwarte Valentino-jurk met visnetten, nee, daar doe je mij geen plezier mee...

afbeelding van Maria48

Maria48

dinsdag 16 mrt 2021 - 11:19

De jurken op zich vind prachtig, maar waarom die kortte onderrok? Wat is het nut ervan? Ik zou nooit , nooooit mij in zo'n jurk durven te vertonen, het idee alleen al. Koningin onwaardig! Alsof de voering op was.... of helaas verknipt is....Ik hoop dat ze er nooit meer in verschijnt.

afbeelding van Liez

Liez

dinsdag 16 mrt 2021 - 07:41

Mijn hemel, tante pollewop in actie, wat een kleding en nu al gedateerd. Ik begin mij steeds meer af te vragen wat nu de toevoeging van de koningshuizen is, pijnlijk duidelijk geworden tijdens deze crisis, deze vraag kwam ook al ter sprake tijdens Blauw Bloed. Toch wel degelijk een heerlijk luizenleventje want dat harde werken is natuurlijk lachwekkend.

afbeelding van Suyari

Suyari

dinsdag 16 mrt 2021 - 07:51

Idd verschrikkelijk, geen gezicht. Het koningshuis heeft geen meerwaarde.,lees eens het Oranje Zwartboek. Een eye opener

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 16 mrt 2021 - 00:06

.....inderdaad. In de meeste gevallen is het geen gezicht, zeker niet voor een Koningin in funktie. Alleen al wegens het
onvermijdelijke tegenlicht. De malle Valentino jurk is iets voor een privé-feestje en de witte Natan jurk lijkt meer op een
mislukte trouwjapon. Geen mode, die navolging verdient.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

maandag 15 mrt 2021 - 22:14

Vind nr 3 nog steeds zo'n mooie outfit!!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

maandag 15 mrt 2021 - 21:14

Ik vind het meestal een beetje gek en niet koninklijk staan, maar de uitzondering maakt de regel en ook ik vind het bij de oranje kanten jurk erg mooi! Bij de beige jurk vind ik het niet zo storend en de roze elie saab is één van mijn favoriete looks bij Maxima dus daar wil ik het ook wel door de vingers zien:)

afbeelding van Maxfan

Maxfan

maandag 15 mrt 2021 - 21:08

Leuk overzicht Josine. Knap hoe je zoiets elke keer weer bij elkaar weet te vinden. Je bent echt een modespecialiste. Mij kan de korte onderrok niet echt bekoren.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?