Vorige week overlaadde Máxima ons met de mooiste outfits, en deze week staat er weer een veelbelovend event op de planning: de inhuldigingsceremonie van de Japanse keizer. Maar zo ver is het nu nog niet, dus in deze blog blikken we in sneltreinvaart nog even terug op het overige modenieuws van de afgelopen week. 

Laten we beginnen met de aanvullende informatie over Máxima's India-garderobe. Haar groene sari, gedragen op donderdagavond, blijkt een ontwerp te zijn van Jan Taminiau. De bijpassende clutch is ook 'geïdentificeerd' en komt van het label Isla. 

Onderwerp 2: De pakken en dassen van de koning
Dat Willem-Alexander geen modekoning is, hoef ik vast niet te vertellen. Maar toch wisselde hij in India vaker van kleding dan zijn vrouw. Zo droeg hij op dag 1 een grijs en een blauw pak, terwijl koningin Máxima haar kanten japon van Natan aanhield. 

En we blijven nog even bij koning Willem-Alexander, want mijn oog viel ook nog op een 'nieuwe' das. Het woord 'nieuwe' heb ik bewust tussen haakjes gezet omdat ik bijna een jaar achterloop met het overzicht van zijn stropdassen. De kans is dus zeker aanwezig dat deze toekan-das van Ferragamo al wat langer meegaat, maar hij is me nu pas opgevallen. 

Onderwerp 3: de jurk van Elizabeth l 
Door middel van kleding en accessoires werd er vroeger gecommuniceerd over status, rijkdom en creativiteit. De jurkencollectie van Elizabeth l was om die reden dan ook meer dan indrukwekkend. Via het Twitteraccount Historic Royal Palaces kun je zien hoe een van haar jurken minutieus wordt nagemaakt. 

Onderwerp 4: uitreiking Princess of Asturias Awards 
In Spanje werden de Princess of Asturias Awards uitgereikt. Naast een indrukwekkende speech van Leonor, de prinses van Asturias, kregen we ook heel wat mooie outfits te zien. 

Letizia in een grijze robe manteau. Zo zie ik een koninklijk gezin graag: 

Letizia met een pantalen en top van het Spaanse label 2nd Skin Co: 

Op dag twee koos de Spaanse koningin voor een RTW-jurk van Pertegaz, de ontwerper van haar bruidsjurk. 

Voor de uitreiking van de prijzen koos de koningin een rode jurk met een geaccentueerde taille uit. Très chic! 

Onderwerp 5: het bijzondere t-shirt van prinses Mabel

Op deze plek wil ik ook graag wat aandacht besteden aan een oproep van prinses Mabel. Ik kan er een heel verhaal aan wijden, maar onderstaande tweet vertelt eigenlijk wel genoeg. Dus bij dezen: 


Last but not least wil ik ook nog even wijzen op de documentaire over Harry & Meghan, die vanavond wordt uitgezonden op RTL4. Ik heb hem via ITV al gezien en ik moet zeggen dat ik erg ben geraakt door de kwetsbaarheid van de hertogin, die in duidelijke bewoordingen laat weten dat zij niet oké is door de negatieve berichtgeving van de Britse tabloids. Ik moest onmiddelijk denken aan het eerste levensjaar van mijn oudste dochter Lieke. Wat vond ik het moederschap zwaar in die tijd. De gebroken nachten, de meningen van Jan en Alleman, de verantwoordelijkheid, het opofferen, het inleveren van je vrijheid. En dat alles vond plaats in alle anonimiteit. Wat moet het zwaar zijn om onder de loep te liggen en onheus bejegend te worden, terwijl je je uiterste best doet en op zoek bent naar een nieuwe manier van leven. 

Voor mij was de documentaire een aanmoediging om scherp te blijven modereren wbt de negatieve reacties over de karakters/persoonlijkheden van de koninklijke dames. En gelukkig is dit bijna niet nodig, dus op deze plek ook een woord van dank voor de fijne reacties die dagelijks hier worden geplaatst. Het doet me goed om op een positieve manier te communiceren over een bijzaak als koninklijke kleding. Laten we dat vooral zo houden!En kritiek op een outfit mag, maar mensen afschrijven vanwege een verkeerde kledingkeuze kan grotere gevolgen hebben dan wij wellicht doorhebben. Het nieuws is naar mijn idee een beetje ondergesneeuwd, maar koningin Rania heeft op dit moment ook een pauze ingelast vanwege de felle aanvallen op haar persoon. Meer weten? Volg dan even haar persoonlijke Facebookpagina. Daar heeft zij een uitgebreide verklaring geplaatst. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Lies

Lies

woensdag 23 okt 2019 - 07:53

Josine, weet jij of de documentaire ook ergens terug te kijken is?

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

maandag 21 okt 2019 - 18:54

Weer een prachtig verhaal Josine, daar heb je veel werk aan gehad.
Je verwijst naar de eigen FB- pagina van koningin Rania, maar er staat geen verwijzing bij.
Ik kan de echte pagina niet vinden, wel één met allerlei Arabische tekens, dus niet te lezen.
Wil je die ook met ons delen?

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 21 okt 2019 - 17:39

Maxima prachtige jurk en mooie juwelen

afbeelding van Luisje61

Luisje61

maandag 21 okt 2019 - 17:37

Wb M en H: never complain; never explain

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 21 okt 2019 - 17:14

En over Harry en Meghan: vorige week alle twee in tranen. En Harry geeft aan dat hij ook mindere dagen heeft met William.
Volgens mij moeten ze even uit de media blijven en emotioneel tot rust komen, dit gaat niet goed.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 21 okt 2019 - 17:11

Spaanse prinsesjes zijn altijd zo leuk. De jongste is de grootste en is ook meer relaxed met open houding en lach.
Worden twee beauties. Hun moeder in grijze jurk is fantastisch en in de bijzondere top. De twee laatste jurken...ehm...Geen toppers.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 21 okt 2019 - 16:19

Mooi gezegd over Meghan Josine. Inderdaad is en was ze heel kwetsbaar, akelig om te zien.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 21 okt 2019 - 13:48

Heel mooi verwoordt Josine, ik ben ook geschrokken van de kwetsbaarheid van Mabel, het is goed dat ze dit heeft verteld , ik hoop dat ze nog heel veel lieve en positieve reactie,s mag ontvangen .
Ook heb ik het filmpje van het Spaanse koningshuis gezien, toespraak van kroonprinses geweldig, en alle 4 tot in de puntjes verzorgd en gekleed . Dikke duim omhoog .

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 21 okt 2019 - 12:47

Letizia: mooie outfits. Klasse. Hier is over nagedacht.

Catherine: ik vind haar zo niet boeiend. Hoewel ze verschillende outfits draagt, is het toch veel van hetzelfde. Het is allemaal keurig, keurig, keurig... en dat maakt het voor mij zo saai.

Mary: erg braafjes hoe zij er in deze outfits uit ziet. Heb haar weleens mooiere dingen zien dragen.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 21 okt 2019 - 16:19

Ik zie niets over Catherine/Kate of over Mary?

afbeelding van zara

zara

maandag 21 okt 2019 - 12:33

Dat de adembenemend mooie sari-japon door J.T. ontworpen blijkt te zijn is eigenlijk niet echt een verrassing, want de stof doet veel denken aan die ene zeegroene slanke japon met grote strik op de schouder (van een paar jaar geleden, en diverse keren gedragen). Ik ben enthousiast over de zeer kleurrijke garderobe in India, er zat zoveel variatie in, en ook de kapsels waren verzorgd, en iedere keer anders. Ik vind Letizia trouwens ook een echte 'modekoningin' hoewel ik wel de indruk heb dat zij veel meer 'onder een vergrootglas ligt' in Spanje. Ik vind haar altijd het leukste wanneer zij edgy kleding draagt zoals de witte veertjes top met smalle pantalon. Helemaal top! Mary vind ik tot slot een prachtige vrouw, maar echt veel feeling voor vernieuwende of interessante mode heeft zij naar mijn mening niet; het blijft altijd een beetje braafjes maar wel heel verzorgd.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 21 okt 2019 - 20:17

Wat een mooi uitgebreid overzicht!
Letizia ziet er weer super uit. Die roze top vind ik echt geweldig.
Ook heel stoer dat Leonor haar eerste speech gehouden heeft. Wat een beauty dit meisje, net als haar zus.
Dank weer voor alle updates, Josine!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?