In Paleis Huis ten Bosch hangt Máxima's japon voor Prinsjesdag 2019 vast al klaar voor de Grote Dag. Ik ben zeer benieuwd waarmee ze ons weer gaat verrassen, en daarom blik in dit blog terug op de looks van voorgaande jaren. 

Voor haar eerste Prinsjesdag als koningin, laat Máxima een goudkleurige japon maken bij Jan Taminiau. Het kledingstuk is van onder tot boven bezet met ruitvorming borduurwerk, dat uitloopt van klein naar groot. Een sterk staaltje ambacht, want het patroon loopt bij de naden keurig door. Meer informatie over de werkwijze en het materiaal, vind je hier

Hate it or love it. Zo kan de look van 2014 wel omschreven worden. Van hoed tot peeptoes is de koningin gehuld in het rood, en de meningen daarover blijken behoorlijk uiteen te lopen. Zo vindt de een dat de koningin veel te prominent aanwezig is, terwijl een ander de look hartstikke hip vindt en wijst op de rood-op-rood-trend. Ik ben heel benieuwd hoe jullie er vandaag de dag tegenaan kijken. En voor we doorgaan naar 2015, wil ik nog even wijzen op het feit dat de jurk - van Valentino- gewoon gekocht is via het web. Geinig, niet waar? 

Voor Prinsjesdag 2015 neemt Máxima opnieuw contact op met Jan Taminiau. De samenwerking tussen de koningin en de ontwerper resulteert in een waar kunstwerk, met verschillende borduurtechnieken en handgeschilderde bloemen en dieren. Meer weten over de werkwijze en materialen? Klik dan hier. 

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~ einde advertentie~~~~~~

In 2016 wijkt Máxima voor het eerst uit naar Claes Iversen, een Nederlandse ontwerper met Deense achtergrond. De samenwerking tussen de twee levert een tweedelige combinatie op met een blouse van nachtblauwe zijde en een lange rok van goudkleurige zijde en donkerblauw guipure kant. De hoed, van Fabiene Delvigne, is Máxima's favoriete hoofddeksel en dook vorige week ook nog op. 

Normaal gesproken levert Máxima's favoriete couturier, Edouard Vermeulen, alleen dagkleding aan de koningin, maar voor Prinsjesdag 2017 wordt een uitzondering gemaakt. Máxima vindt een lichtgrijze stof met geëtste bloemen namelijk érg mooi, en als een koningin iets vraagt, dan zeg je als ontwerper natuurlijk ja. Wie de bijpassende turban heeft geleverd, is helaas onbekend. Fabienne Delvigne in ieder geval niet. 

Na twee keer couture, kiest de koningin in 2018 weer voor prêt-à-porter. Dit keer van Luisa Beccaria, een Italiaanse ontwerpster. Wie het brein is achter de enorme schotelhoed met bloemen en fazantenveer is onbekend. 

En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd welke look het meest in de smaak valt. Daarom hieronder een poll. Stemmen maar! 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 16 sep 2019 - 19:40

De Taminiau uit 2013 vond ik destijds prachtig om te zien, en nu nog steeds! Erg mooi boduurwerk met de kraaltjes en de kleur vind ik haar stunning staan! Ook de JT uit 2015 is natuurlijk een topper. Ach, eigenlijk vind ik het een feest om ze allemaal te zien.

afbeelding van Marly

Marly

maandag 16 sep 2019 - 19:13

Vreemde discussie over een rijke dame en het niet interessant vinden wat ze morgen zou dragen maar wat jezelf zou kunnen dragen, deze site gaat over Maxima en over een ander budget inderdaad, maar dat lijkt me logisch. En als je het niet interessant vind waarom wil je dan haar kleding bespreken, laten we het leuk houden en gewoon gezellig blijven.
Wat betreft de vele prachtige jurken van Prinsjesdag, springt voor mij de jurk van 2015 eruit, zo mooi! Ik ben zeer benieuwd wat ze morgen draagt. Erg leuk dat ze vaak Nederlandse ontwerpers kiest!

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 sep 2019 - 19:38

Marly, er werdt mij gevraagd wat ik in gedachten had over wat Maxima met Prinsjesdag zal dragen en ik heb gewoon gezegd dat ik het niet interessant vind om daar vantevoren mijn hoofd over te gaan breken, dat bepaalt alleen Maxima, ik heb niet gezegd dat ik dat niet interessant vind wat ze aan zal hebben, dat moet je dus even wat beter lezen.

Ook is het logisch dat iedereen meer bezig is met zijn/haar eigen kleding dan die van de koningin van Nederland aangezien we met onze eigen kleding moeten leven.

De opmerking “laten we het leuk houden en gewoon gezellig blijven” slaat dan ook helemaal nergens op.

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 16 sep 2019 - 19:52

Helemaal mee eens marly !

afbeelding van Marly

Marly

maandag 16 sep 2019 - 19:12

Vreemde discussie over een rijke dame en het niet interessant vinden wat ze morgen zou dragen maar wat jezelf zou kunnen dragen, deze site gaat over Maxima en over een ander budget inderdaad, maar dat lijkt me logisch. En als je het niet interessant vind waarom wil je dan haar kleding bespreken, laten we het leuk houden en gewoon gezellig blijven.
Wat betreft de vele prachtige jurken van Prinsjesdag, springt voor mij de jurk van 2015 eruit, zo mooi! Ik ben zeer benieuwd wat ze morgen draagt. Erg leuk dat ze vaak Nederlandse ontwerpers kiest!

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 16 sep 2019 - 18:22

Misschien verrast Maxima ons morgen wel met lange handschoenen, tot op de bovenarm. Heel mooi en chique
Ze heeft dit wel eens gedragen bij een wit met zwarte japon

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 16 sep 2019 - 18:07

2013, 2015 en 2016 zijn mijn favorieten. Ik heb voor 2013 gekozen vanwege de mooie ingetogen look. 2015 zal waarschijnlijk wel de meeste stemmen krijgen. Hopelijk kiest ze morgen weer voor een ontwerp van Taminiau of Iversen.

afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 16 sep 2019 - 17:46

Heb op 2017 gestemd omdat ik de stof zó mooi vind, Dat zachte blauw past haar schitterend.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

maandag 16 sep 2019 - 17:11

Mijn stem is gegaan naar 2016. Vind ik de allermooiste combinatie en erg geschikt voor de gelegenheid.
Minste outfit vind ik de jurk van vorig jaar.
De rode Valentino is heel gaaf, maar niet mooi met de te kleine peeptoes en de handschoenen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 16 sep 2019 - 15:45

Het leuke van dit overzicht zijn de verschillende stijlen. Een voorspelling voor morgen is dan ook niet te doen. Ik heb gestemd op 2014 hoewel het ook goed 1 van de andere had kunnen zijn. Behalve die van vorig jaar, dat is de minste vind ik. Het zou ook kunnen dat ze iets gaat herdragen bv die groene JT van staatsbezoek Ierland. Als t herdragen wordt dan is de blauwe set die ze bij de afscheidsavond Beatrix droeg, mijn favoriet.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 16 sep 2019 - 15:08

Ik ben geen fan van Vermeulen, maar ik vind zijn Prinsjesdagjapon erg goed. De stof is mooi, de kleur staat haar goed en het geheel past goed bij de gelegenheid en zonder over de top of te aanwezig te zijn zie je hier een krachtige koningin.

afbeelding van petra

petra

maandag 16 sep 2019 - 14:55

Ik ga voor 2015 en 2016, ik ben zó benieuwd hoe ze er morgen uit zal zien...

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 16 sep 2019 - 14:55

Dag Lina,
eerste 2 zinnetjes oke! Volgende 2 zinnetjes over een rijke dame wat mij betreft te politiek. Not done.
Margot

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 sep 2019 - 15:05

Hoi Margot, ik kan me er niks bij voorstellen wat rijk, of arm, met politiek te maken heeft. Misschien kun je me dat uitleggen.
Buiten dat, je kunt het nou wel “not done” vinden maar het is een feit dat Maxima rijk is, dus snap niet wat er “not done” aan is om de waarheid te zeggen.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 16 sep 2019 - 18:20

En hoe is jóuw dag Lina? Hopelijk morgen weer iets beter.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 sep 2019 - 18:40

Pardon? Waarom zou ik een slechte dag hebben Jens? Het is echt een raadsel voor me waar je het over hebt en waarom je dat tegen me zegt. Wij kennen elkaar toch niet?

Ohw, staat me nu ineens bij dat je mij vaak moet hebben zelfs als anderen zeer ongepaste dingen zeggen en ik niet.
Ik wil je dus vragen, hou daar mee op.
(Erg jammer dat je hier elkaar geen pb kunt sturen anders had ik dit even privé met je besproken en gevraagd wat er aan de hand is)

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 16 sep 2019 - 14:44

Ik heb oud en vertrouwd op 2015 gestemd, ondanks dat ik de mouwen te kort vind. Wat bij mezelf opviel tijdens het overzicht, was dat ik die grote hoeden bij een lange dagjurk niet meer zo vind passen. In die zin heeft de Valentino natuurlijk de meeste pit, maar dan zonder handschoenen en peeptoes!
Het blijft lastig met jacquet en/ of black tie vind ik. Je bent al gauw under of overdressd. Ik heb ooit een Mexx tuniekpakje met midirok versleten aan dit soort gebeurtenissen en mijn man’s smoking is eigenlijk ook versleten niet doordat hij hem zoveel aan heeft gehad maar omdat hij zoveel in de koffer is geweest.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

maandag 16 sep 2019 - 13:55

2017 vind ik de beste keus,om morgen. weer te dragen onopvallend en toch erg mooi

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 16 sep 2019 - 13:15

2015 vind ik zo mooi, verfijnd, mooie zachte kleur! 2016 en 2017 vind ik ook heel mooi! Ben vreselijk benieuwd naar morgen, ben ook benieuwd of jij, Josine, al enig idee hebt....

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 16 sep 2019 - 12:59

Josine heb jij nog leuke suggesties voor morgen ?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 16 sep 2019 - 13:10

Als ze voor Claes gaat, hoop ik op deze: https://claesiversen.com/pub/media/photogallery/images_resized/600/i/v/i...

Als ze kiest voor recyclen, hoop ik op de rode van Mattijs van Bergen. Maar dan wel met ceintuur.
https://paleisroyals.files.wordpress.com/2014/03/6f437-german252bmedia25...

En als ze kiest voor Taminiau, dan hoop ik op een lang overhemdjurk. Of iets met leer, want daar doet hij ook veel mee en dat lijkt me wel stoer voor een dergelijke gelegenheid.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 16 sep 2019 - 17:41

Die van Claes! Prachtig!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 16 sep 2019 - 13:46

Jaaa, die eerste van CI, die lijkt me heel mooi, ook in die kleur!

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 16 sep 2019 - 13:32

Ik zit al heel lang uit te kijken naar deze rode plisse jurk, die kan je bij zoveel gelegenheden aan.
Heel mooi en heel draagbaar .

afbeelding van Jens

Jens

maandag 16 sep 2019 - 14:06

Prima suggestie Daan. Ik ben het met je eens.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 16 sep 2019 - 14:15

Ik ook! Met een fedora in de kleur van haar revers en verder niet al te veel poespas.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 sep 2019 - 13:29

Daan, zie jij Maxima op Prinsjesdag al met een ochtendjas aankomen? ;)

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 16 sep 2019 - 14:16

Haha , dit is ook de gene die josine bedoeld geloof ik , en JT kennende zal het er niet uit zien als een ochtendjas als maxima het draagt

Wat had jij dan in gedachten ?

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 sep 2019 - 14:38

Daan, nou het enige wat er dan aan zal worden veranderd is wat meer knopen wat lager over de benen lijkt mij anders wordt het totaal wat anders.

Ik heb niks in gedachten voor Maxima, vind ik totaal niet interessant om er over na te denken wat een rijke dame kan gaan dragen, ik denk er liever over na wat ik zelf zou kunnen gaan dragen met mijn beperkte budget ;)

afbeelding van ljl

ljl

maandag 16 sep 2019 - 19:08

Persoonlijk vind ik dit een tamelijk ordinaire reactie: de bewoording rijke dames en gemeut over eigen budget geeft het niveau wel aan

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 16 sep 2019 - 14:44

..

afbeelding van Daan01

Daan01

maandag 16 sep 2019 - 12:56

2015 is mijn all time favorite

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 16 sep 2019 - 12:55

Wat een lucky bird om morgen weer een gelegenheid te hebben om je te mogen hullen in een prachtige jurk met make-up en bijpassend haar. Ik had zo'n moment toen ik ging trouwen. Helaas heb ik verder zelden tot geen gelegenheid voor zoiets moois. Ik ga morgen kijken wat ze er van gemaakt heeft. Ik vond de rode japon het mooiste tot nu toe.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 16 sep 2019 - 12:16

Ik vind 2017 het mooist. Ik ben benieuwd waarom je spreekt over samenwerking met de couturiers? Hoe groot is de inbreng van Maxima eigenlijk? Ik heb ooit begrepen dat zij haar kleding het liefst (te) strak draagt, maar gaat haar inbreng ook verder?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 16 sep 2019 - 12:27

Couture is altijd een kwestie van samenwerken. En voor zover ik weet, heeft Máxima heel duidelijke ideeën over wat ze wil en niet, en komt ze vaak ook zelf met ideeën of stoffen op de proppen.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 16 sep 2019 - 13:14

Dat lijkt mij ook het aller fijnste , samenwerken met de couturier, en met elkaar tot een bijzonder geheel komen . Als ik koningin zou zijn, kocht ik nooit meer kant en klare kleding voor officiële gebeurtenissen .

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 16 sep 2019 - 13:11

De rode jurk van 2014 is zeker een favoriet van mij, maar niet gecombineerd met de handschoenen en die lelijke schoenen .
Ik vind dat bij Prinsjesdag de japon niet te veel een avondjurk moet zijn,.
Een lange japon in een wat zwaardere kwaliteit stof, en met driekwart of lange mouw. Maxima heeft ook wel eens mooie combinatie,s gedragen met jasje erbij, prachtig en zeer geschikt voor lange dagkleding .
Wat ik mij ook goed kan herinneren is een combinatie van grijze tweedstof, zoooo mooi, al was zeker niet iedereen het daar mee eens.
Wat kijk ik uit naar morgen, heerlijk !!!

afbeelding van Lina

Lina

maandag 16 sep 2019 - 13:19

Nee die schoenen bij de rode jurk vind ik ordinair en al helemáál voor prinsjesdag

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?