Als je wilt opvallen is grijs geen voor de hand liggende keuze, maar Máxima heeft inmiddels wel bewezen dat je met deze kleur echt geen grijze muis hoeft te zijn. Kijk maar. 

Top met bijzonder gevormde pailletten. Ik weet dat die enorm kunnen schuren, maar toch hoop ik deze top van NATAN nog wel wat vaker te zien. 

Jurk met één gedrapeerde mouw. Ik weet dat er destijds (2013) kritisch werd gereageerd op het ontwerp, maar waarom eigenlijk? Ik vind hem mooi! 

Bij de opening van het Isala in Zwolle stond ik vooraan, en ik weet nog precies dat de man die naast mij stond heel zachtjes fluisterde: "Niet normaal, wat is zíj mooooooi."

Lurex (zijde met een glimmend draadje), voile en zijde bloemblaadjes: Máxima stopt het in een look. 

Voor het staatsbezoek aan Denemarken bestelde Máxima bij NederDeen Claes Iversen deze duifgrijze mantel. Het ontwerp is gemaakt van een stof die is geinspireerd op een olifantshuid, het borduurwerk knipoogt met de inbussleutels en schroeven naar het ambacht achter mode. Let ook op de mooie splitjes bij de mouwen, dan hoeven we het niet te hebben over het tweede draagmoment ;-)

Deze grijze jurk van Dolce & Gabbana combineert Máxima graag met haar vintagetasje van Susan Gail. Deze accessoire had ze al voor de verloving in 2001 en heeft wel wat weg van de bamboe-tassen van Gucci. 

Net als de eerste top is deze jurk ook slechts één keer in beeld gekomen. Zonde, want ik vind het ontwerp van Spijkers en Spijkers tof. Zeker met de blauwe laarzen. 

Hoe breng je een slanke taille onder de aandacht? Vraag dat maar aan Vermeulen van NATAN. Als de mode weer wat korter is en de jurk nog past, zou ik hem nog wel een keer willen zien met opgestoken kapsel en hoed. Ik denk dat het ontwerp dan nog meer tot zijn recht komt. 

Vijf verschillende stoffen, allemaal grijs. 

Door de transparantie van kant, kon deze grijze japon voorzien worden van een donkergrijze tegenkleur. 

Bloemen kun je printen of inweven. Je kunt ook kiezen voor effet dévoré, ook wel bekend als etswerk of ausbrenner. Bij deze techniek wordt een stof van minimaal twee componenten deels behandeld met een oplosmiddel of laser. Doordat bepaalde componenten hier niet tegen bestand zijn, lossen delen van de stof op en ontstaat een patroon met reliëf. De techniek is aan het einde van de negentiende eeuw ontstaan als goedkoop alternatief voor kant.

Na al het gesprankel ook nog een praktisch, zakelijk broekpak. Als afwisseling ook geen straf. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maria48

Maria48

woensdag 24 feb 2021 - 16:34

Prachtige creaties, de koningin staat chic met grijs, waarom niet. De sieraden....hoedjes, en dergelijke maken de outfit compleet.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 24 feb 2021 - 16:00

Wat een mooie beelden! Die extreme roos-hoed is een ware topper!
En die grijze jas was dat ook in Denemarken.
Ik hoop dat ze voor het (uitgestelde) Duitsland staatsbezoek meer dan ooit uitpakt straks en geen herdragingen doet. Misschien in oktober? Zo n zin in!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 24 feb 2021 - 16:01

-

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 24 feb 2021 - 14:38

Ik vind een grijze japon beter bij onze koningin staan dan een grijs broekpak
De top van Nathan mèt pailletten staat haar ook prima
En als kers op de taart ,helemaal af met pillbox en opgestoken haar
Nee peeptoe s , pumps ja!
Liever geen laarzen onder een japon

afbeelding van Juffrouw Annie

Juffrouw Annie

woensdag 24 feb 2021 - 10:54

Ik blijf erbij dat ik peeptoe schoeisel gewoon niet mooi vind - bij vrijwel niemand, en zeker niet bij een koningin. De tenen steken op de foto (die met de mantal van Iversen) duidelijk zichtbaar over de schoen heen, wat geen gezicht is. Ik vind eigenlijk ook dat een koningin haar blote voeten niet hoort te tonen aan het publiek. Om die reden ben ik geen voorstander van sandalen, sandalettes, en wat de koningin al niet aan open schoeisel pleegt te dragen. Ik begrijp dat het prettiger zit bij hogere temperaturen, maar ja, dan moet je een andere baan zoeken denk ik dan. Ik vind het zeer on-koninklijk staan.
Ben ik de enige met deze allergie?

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 24 feb 2021 - 11:05

...zeer zeker niet.

afbeelding van Jrn

Jrn

woensdag 24 feb 2021 - 08:07

Top overzicht met heel veel moois. Vooral de gedrapeerde mouw outfit in combinatie met prachtige accessoires is stunning! Wat een koninklijke modische look. 9,5 uit 10 punten. En die met de smalle taille is m'n nummer 2: 9,0 Ook de Iversen mantel en de lange japon vind ik erg prachtig. Minder enthousiast over de licht grijze kanten jurk, denk door de kleur en gebrek aan taille.

afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 24 feb 2021 - 07:14

Over het algemeen mooie outfits in een kleur die ik minder snel zou kiezen voor Máxima. Jurken van D&G en de Natan met hoge taille vind ik minder mooi, bij D&G is verdere styling wel top.
Toppers zijn de Prinsjesdag jurk en de mantel van Claes Iversen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 24 feb 2021 - 13:01

Alhoewel ik dit geen top kleur voor Máxima, weet zij er altijd weer een feestje van te maken. De hoed met de roos is echt iconisch mooi. Ook het jurkje met de asymmetrische mouwen vind ik heel leuk, net als de pailletten trui. Maar de absolute topper is de prachtige jas van Claes Iversen!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 23 feb 2021 - 18:40

Ik vind de jurk met gedrapeerde mouw juist de mooiste als dagkleding. De japon bij prinsjesdag is de mooiste jurk die ook voor een avondgelegenheid zeer mooi is. Een pillbox staat de koningin heel goed met het haar zo goed opgestoken!

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 23 feb 2021 - 17:25

...grijs is een voorname kleur en staat bijna iedere vrouw, mits gecombineerd met de juiste accessoires en goed zittend
kapsel of passende hoed, zie foto's 1 + 2. De Koningin maakt er wat van en heeft dan ook de keuze en smaak .De kanten japon
laat zien dat niet alles staat en goed zit (te kort). Jammer van de fraaie Iversen jas, diedoor interpretatie in een verkeerde hoek werd gekatapulteerd door het kunstig borduurwerk. In tegenstelling de prachtige jurk gedragen tijdens Prinsjesdag met het
beroemde ausbrenner borduurwerk en passende pillbox.

afbeelding van Ella

Ella

dinsdag 23 feb 2021 - 17:00

Ik vind grijs zo overtuigend geen mooie kleur voor de bruinogige Maxima. Het staat vaak saai en een beetje grauw en dat iz toch het laatste wat jd over haar persoonlijkheid zou kunnen zeggen.

afbeelding van Tony

Tony

dinsdag 23 feb 2021 - 16:50

Grijs is niet mijn favoriete kleur maar Maxima staat het schitterend! Hoogtepunten: de mantel van Claes Iversen, die prachtige hoed op foto 1 en 2, jurk van Spijkers en Spijkers (met die geweldige laarzen) en de prinsjesdag jurk van Natan!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 23 feb 2021 - 19:37

Ja, die blauwe laarzen vind ik ook zo geweldig !

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?