Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix en Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn zijn maandagavond 9 april 2018 aanwezig bij het Koningsdagconcert in De Oosterpoort in Groningen.

Het Koningsdagconcert staat dit jaar in het teken van de muziek van de Amerikaanse componist, dirigent en onderwijsinspirator Leonard Bernstein. Deze vijfde editie wordt uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest en studenten van het Prins Claus Conservatorium. Daarnaast leveren leden van het internationale dansgezelschap Guy en Roni en sopraan Lenneke Ruiten een bijdrage. De muzikale leiding is in handen van de Engelse pianist en dirigent Wayne Marshall. Naast werken van Bernstein klinkt er muziek van Michael Jackson, John Adams, Dick Dale en Alberto Iglesias. Erwin de Vries zingt liederen van de in 1986 gestorven Groningse volkszanger Ede Staal.

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de provincie waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen. Het concert wordt bijgewoond door genodigd publiek.

Outfit: Koningin  Máxima draagt tijdens het concert een bekende maxi-jurk van Mary Katrantzou.Voor de jurk liet de Griekse ontwerpster zich inspireren door vintage stropdassen, wat ook wel blijkt uit de print en de halslijn. 

Máxima met de jurk in 2016:

Máxima's outfits van voorgaande jaren: 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 apr 2018 - 10:54

Ik wil niet de betweter uithangen, maar volgens mij is het Mary Katrantzou en niet Mary Kazantrou :)

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 11 apr 2018 - 11:47

Dank je wel. Te snel getypt. Ik was ook veel te enthousiast. Ik houuuuuuuuuuuuuuuuuu van deze jurk <3

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 11 apr 2018 - 13:01

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 10 apr 2018 - 23:25

Ach jee, heb je twee nachtponnen in de kast hangen, had je vorig jaar de ene aan, doe je nu de andere aan, toch best knap.
In 2016 vond ik de japon 3x niks, nu nog steeds.
Dit is veel meer een Laurentien jurk. Een echte misser dit. Het patroon is zo druk, door al die strepen, het lijkt wel een testbeeld.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 10 apr 2018 - 14:47

Wat een onzin werkelijk om je druk te maken over deze vrolijk zingende ‘betogers’. WA is heus gewaarschuwd hoor toen ze onderweg waren dat er was mensen stonden. En daarom kon hij zich ook prima voorbereiden en zijn houding bepalen.
Daarna lekker ‘zich van de prins geen kwaad bewust’ naar een mooi concert luisteren.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 11 apr 2018 - 08:04

Het gaat hier niet om vrolijk zingende mensen Doro, maar om mensen met een boodschap die een signaal willen afgeven. Ik denk ook niet dat zij de intentie hadden om 'vrolijk over te komen'.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 apr 2018 - 00:53

Vrolijk?
Ik noem dit niet vrolijk maar meer met de bedoeling te beledigen:
“Bent u onze koning of gewoon een oliesjeik?”

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 10 apr 2018 - 12:46

Wat een vreselijk lelijke jurk. Echt een voddenbaal. Jammer van Maxima. Ze heeft bijna alleen maar prachtige avondjurken dan kiezen ze voor deze

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 10 apr 2018 - 11:30

Ik weet wel zeker, dat de koning heel goed weet, wat er in onze samenleving speelt en daarom blij is dat hij Koningsdag daar kan vieren in Groningen. . Misschien wel een beetje met lood in de schoenen voor zijn familie.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 10 apr 2018 - 10:30

Maxima ziet er leuk uit. Zo'n soort outfit past bij haar vind ik. En die demonstraties....tja, 'part of the job'. Hoort er bij.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 10 apr 2018 - 09:12

Erg leuke jurk, vind ik! Hip, zonder hippie te zijn!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 10 apr 2018 - 11:25

Wat mooi gezegd!

afbeelding van zara

zara

dinsdag 10 apr 2018 - 09:09

Eindelijk! Na al die wat tuttige en obligate outfits van de afgelopen jaren weer een écht feestelijke jurk. Voor Groningen mag worden uitgepakt. Het protestlied bij de ingang hoort erbij, en het lijkt me ook allemaal heel terecht. Het komt alleen wat magertjes over. En om indruk op Máxima te maken hadden ze er beter wat swingende instrumentale begeleiding bij kunnen zetten met wat meer audio-visuele 'body'.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 10 apr 2018 - 07:42

De stropdassenjurk! Heel fleurig en feestelijk en staat haar prachtig. En weer met hetzelfde tasje ;) Zou het klaargelegd worden door iemand zonder fantasie of samen opgeborgen?

En over het protest: WA wil toch verbinden? Dan zal hij ook naar kritiek op de regering, waar hij formeel de leider van is, en invloed heeft hij zeker, moeten luisteren. En moeten begrijpen dat ook hij wind vangt (hoge bomen en zo). Hij is er niet alleen om te worden toegejuicht. Hij is toch geen baby. En dit was keurig en wat ludiek aangepakt, altijd te verkiezen boven rotte eieren.

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 10 apr 2018 - 16:44

Misschien is hij het in zijn hart wel eens met het protest. Dat weten wij niet. Hij mag/kan nu eenmaal in het openbaar zijn mening niet kenbaar maken.

afbeelding van Adeline

Adeline

dinsdag 10 apr 2018 - 10:35

@merel: ja ik popelde ook al om iets over die ontvangst te schrijven, ben het eens.
Beetje pover protest, op zn Gronings wel.
Onze vorst kijkt vast al blij uit naar de viering van zijn verjaardag, samen naar t Noorden ja gezellig.

afbeelding van Adeline

Adeline

dinsdag 10 apr 2018 - 07:35

Langste woord van de dag::stropdassencarnavalsjurk.
Ondanks deze misère ziet ze er visagie gezien blakend uit, m.i. nog een knappe prestatie..

afbeelding van eva

eva

dinsdag 10 apr 2018 - 05:06

Ik heb een vraag die me te binnen schoot: hoe reizen ze eigenlijk in eigen land? Kan me voorstellen dat dat ook veel tijd vergt bv zoals vandaag naar Groninging te reizen vanuit Zuid Holland. Ze zullen toch wat kilometers afleggen in eigen land per jaar! Verblijven ze in hotels of laten ze zich altijd terug rijden? of misschien wel met een helicopter? was gewoon benieuwd!

Ze ziet er mooi uit vandaag! past goed bij een muziek concert!

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 10 apr 2018 - 09:32

Dat is toevallig, vroeg ik me ook ineens af. Ik heb even gekeken op internet en de reistijd per auto van den haag naar Groningen is 2 en half uur. Ik vermoed dan toch dat ze met een helikopter zijn gegaan.
Kan me namelijk niet voorstellen dat ze bij elkaar 5 uur zullen reizen om “even” bij dat concert te zijn.

afbeelding van Carmen

Carmen

dinsdag 10 apr 2018 - 06:06

Ik weet dat ze een keer bij ons (Zuid-Limburg) per helikopter is gekomen. En het laatste stukje legde ze toen per auto af. Of dat gangbaar is weet ik niet, maar het gebeurt dus wel.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 apr 2018 - 11:38

Ik vind deze outfit geschikt voor dit event. Niet te zware muziek daar past deze jurk goed bij. Toch feestelijk, beter dan vorig jaar. Zeer leuk dat Beatrix en Conststijn erbij waren.
Waar was Laurentien?

afbeelding van Iris

Iris

maandag 09 apr 2018 - 23:24

Niet super, maar ik vind het wel een leuke jurk. En wat de demonstranten betreft; that's part of the job helaas, terecht of niet terecht.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 09 apr 2018 - 23:10

Zo zie ik mijn koningin het liefst: mooi, eigentijds, verzorgd en stralend. Love de jurk en het kapsel. Klein minpuntje: ik vind de schelpen in de oren niet mooi bij deze outfit.
En wat een beschamende ontvangst zeg, ongelofelijk.

afbeelding van Jrn

Jrn

maandag 09 apr 2018 - 22:49

Heerlijke, elegante en vrolijk makende jurk.
Een van haar betere outfits. Koninklijk met schwung, love it!
Score: 9,5

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

maandag 09 apr 2018 - 22:51

Wel apart, en mooi en knap gemaakt. Ik denk dat de jurk haar ook lekker zit. Maar ik denk niet dat ze hem te vaak aankan, want hij verveeld gauw. Mijn smaak is het met al die streepjes en kleuren in elk geval niet, maar ik vind hem wel apart, zou deze jurk eerder verwachten bij Laurentien op Prinsjesdag.

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 09 apr 2018 - 22:30

Deze jurk is origineel en mooi gemaakt en ik vind dat-ie Máxima erg goed staat. De jurk verdient het zeker om vaker gedragen te worden en deze gelegenheid is daar geschikt voor. Mooie oorbellen, een soort van schelp/slakkenhuizen, heel leuk! Ja, ze straalt. Aardig dat de koning een vriendelijke blik werpt in de richting van de demonstranten, die deze kans op aandacht voor hun zaak natuurlijk niet laten lopen.

afbeelding van Helena

Helena

maandag 09 apr 2018 - 22:30

Ik vind het een nare jurk. Waarom?
Zo druk. Niet echt elegant.
Ik hoop niet, dat ze op Koningsdag zo worden toegezongen. Zo flauw.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 09 apr 2018 - 22:28

Ik vind haar er prachtig uit zien! Mooie hippe jurk.

afbeelding van Philip

Philip

maandag 09 apr 2018 - 22:27

De jurk.. is op zich wel mooi qua pasvorm de print is minder.

Ergert mij echt dat mensen denken dat de Koning verantwoordelijk is voor “problemen” is in ons land belachelijke vertoning moeten ze bij Rutte wezen -_-

afbeelding van MrQQQU

MrQQQU

dinsdag 10 apr 2018 - 00:27

Het koninklijk huis is gewoon keiharde business met de zweem van een sprookje. Goed dat dit nu duidelijk word gemaakt. Je kunt dat sprookje wel in stand willen houden door naar Rutte te wijzen, maar dat is natuurlijk maar de helft van de waarheid. Koninklijke Shell geeft al weer dat hier koninklijke invloed is. Sterker nog, koning Willem III is betrokken geweest bij de oprichting van Shell en grote belangen had. Koningin Wilhelmina had zelfs 25% van de aandelen van Shell. Ook nu zullen er aandelen zijn, al zijn deze versnipperd over meerdere personen. De koning heeft dus wel degelijk verantwoordelijkheid (en hopelijk neemt ie die ook, voor en achter de schermen).

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 10 apr 2018 - 00:47

Ben het met je eens MrQQQU! Bedankt voor de uiteenzetting.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 09 apr 2018 - 22:02

Ik weet niet zo goed wat ik van de jurk vind....

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 09 apr 2018 - 21:57

Ik vind het wel een grappige jurk!

afbeelding van Meike

Meike

maandag 09 apr 2018 - 21:55

Jaaa,
Helemaal goed. Verzorgd haar, mooie jurk voor de gelegenheid!!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 09 apr 2018 - 21:01

Jaaaaaaa leuk!! Mooie jurk lekker vroljk

afbeelding van Jolanda56

Jolanda56

maandag 09 apr 2018 - 20:36

Prachtig! Eén van haar mooiste jurken. Ik ben helemaal blij!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 09 apr 2018 - 20:01

Ze ziet er prachtig uit maar wat vreselijk dat je op deze manier 'toegezongen'wordt

afbeelding van Fina

Fina

maandag 09 apr 2018 - 20:07

Idd vreselijk! Maar zoals je zegt ze ziet er prachtig uit.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 09 apr 2018 - 20:09

Ah nee... wat een teleurstelling... Deze jurk vind ik helemaal niets ook al is het een typisch Máxima ontwerp.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 09 apr 2018 - 21:16

Helemaal mee eens! Echt jammer, ik vind deze jurk ook niet leuk. Van zo’n stijl moet je echt houden denk ik...

afbeelding van Fina

Fina

maandag 09 apr 2018 - 19:13

Alle outfits vind ik eigenlijk wel mooi, sowieso vind ik dat ze iedere keer verzorgd en mooi opgemaakt was. Maar mijn favoriet is 2017. Zwart met licht roze en dan een lange japon heeft iets zwierigs en daarbij vond ik haar haar ook goed gekapt.

afbeelding van Margreet

Margreet

maandag 09 apr 2018 - 18:39

Ik woon wel in Groningen (stad) maar helaas...heb andere verplichtingen, vanavond.
Voor wie het nog niet wist: Er gaat niets boven Groningen!

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 09 apr 2018 - 21:30

Ik weet het wel, Margreet :-) Ik woon er niet, maar kom er graag ( in de hele provincie overigens).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 09 apr 2018 - 18:38

De outfit van vorig jaar vind ik het mooiste. Voor vanavond hoop ik heel erg op de zwart witte jumpsuit die ze verleden jaar bij het concert gebouw droeg. Maar helaas is het niet echt mooi weer. Misschien kan ze een van haar mooie cocktail jurken herdragen. Het liefst een van Taminiau.

afbeelding van Lizanne

Lizanne

maandag 09 apr 2018 - 18:27

Ik ben benieuwd! Ben vandaag helaas niet in Groningen, anders was ik waarschijnlijk wel even gaan kijken..

afbeelding van Marja

Marja

maandag 09 apr 2018 - 16:29

Mijn favoriet van dit rijtje is 2016.
Liever niet weer zo'n nachtpon als in 2017.

Iets in mooi rood met een mooie wijde broek met breede omslag en dan van die mooie laarzen eronder zou ik zeer kunnen waarderen.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 09 apr 2018 - 15:41

2014 was heel mooi...

afbeelding van Doro

Doro

maandag 09 apr 2018 - 15:35

Ja jammer dat we die jurk van 2015 nooit meer terugzagen zeg. Die is zo mooi. Maar 2016 vind ik ook heel charmant Armani achtig. Charlene zou het ook zo kunnen dragen.
2017 krijg ik al kriebel als ik er naar kijk en lijkt wat op een behangetje maar ja weten weten sinds dat Maxima houdt van een behangetje als inspiratie voor een jurk. Reeds 2 jurken in behangstijl heeft ze.
Haar haar zat echt niet mooi in 2017 met die gekke naar binnengeslagen uiteinden.

Ik hoop op iets nieuws! Maar vrees de groene badjas...

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 09 apr 2018 - 14:42

2017 erg mooi.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?