Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vanmiddag aanwezig op vliegveld Eindhoven bij de terugkomst van de slachtoffers van MH17. Voor de gelegenheid koos de koningin een stemmige japon van modehuis NATAN, gecombineerd met een donkere panty en een zwarte hoed. En ondanks dat ik de kleding heel goed gekozen vond, was ik vooral onder de indruk van de ceremonie en de koning, die de hand van Máxima vastgreep. Wat een onpeilbaar verdriet is er in Nederland!

Foto's: NPO 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Wilma

Wilma

zaterdag 26 jul 2014 - 12:45

Vind ik ook Henny!
Jammer,hoor.....

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 26 jul 2014 - 12:40

Ik dacht dat Josine al had aangegeven deze discussie te sluiten, maar een paar bezoekers hier weten van geen ophouden.
Heel irritant!

afbeelding van Elenitsa

Elenitsa

zaterdag 26 jul 2014 - 10:33

Tja, ik blijf vinden dat een staatshoofd in een periode van nationaal verdriet en ontreddering bij zijn burgers hoort te zijn; dat is een van de weinige "echte" taken die hij/zij nog heeft. Het getuigt van een gebrek aan fijngevoel dat de koning en zijn gemalin alleen bij de eerste aankomst van slachtoffers aanwezig waren en daarna schielijk hun vakantie voortzetten. De Nederlanders waren na één dag niet klaar met hun rouw en hun eerbetoon, dat zie je aan de drommen mensen op de viaducten en langs de wegen als de rouwstoeten langs komen. Wat is voor een koning in zo'n geval gepast? Gewoon, net als iedereen, alles opzij zetten en ALLE lichamen van zijn dode landgenoten in ontvangst nemen. Er kan nu even niets belangrijkers zijn.

afbeelding van Gerwi22

Gerwi22

vrijdag 25 jul 2014 - 16:55

Moet toch even reageren, wat weten velen van ons het toch weer goed. Zonnebril, foute armbanden, lekker belangrijk!! Op vakantie gaan of thuisblijven, wel of niet huilen.
Wat is het toch makkelijk om kritiek op iemand te geven, maar laten we eerst eens bij onszelf beginnen!!
Laten we ook trots zijn op ons landje dat dat de slachtoffers een mooie respectvolle waardige thuiskomst geeft waar de hele wereld over praat en het respectvol vind.
Dus laten we beginnen met ook respectvol naar elkaar te zijn!!

afbeelding van Patricia

Patricia

vrijdag 25 jul 2014 - 17:33

Gerwi22, Josine heeft gevraagd of we die discussie willen sluiten, laten we ons daar nou aan houden. Overigens vind ik "Wat weten velen van ons het toch weer goed" ook geen respectvolle uiting ;)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 25 jul 2014 - 10:32

Mensen, ik denk dat we vanwege alle emoties deze discussie beter kunnen sluiten. De ramp heeft Nederland verbonden, laten wij nou niet de verwijdering op gaan zoeken. De keuze van de koning om heen en weer te reizen naar Griekenland wordt als feit aangenomen, terwijl ik denk dat we dat niet kunnen concluderen op basis van de vluchtgegevens. (Wellicht is Beatrix later naar Griekenland gevlogen?) Laten we in deze dagen vooral blij zijn met het betrokken koningspaar, dat als dank een applaus kreeg van de nabestaanden. Lijkt me een duidelijk signaal.

afbeelding van Firefly15786

Firefly15786

vrijdag 25 jul 2014 - 10:32

Na alle reacties gelezen te hebben, maak ik me boos over hoe mensen praten over ons koningspaar. Ik vind dat onze koning en koningin voldoende betrokken zijn bij de nasleep van deze verschrikkelijke vliegtuigramp. Ze waren bij alle nabestaanden aanwezig en ze waren bij de officiele ceremonie. Geloof maar dat het diepe indruk op ons koningspaar heeft gemaakt en dat de nabestaanden ondanks het verdriet dit gewaardeerd hebben, aan het applaus te horen. Onze koning zit in een hele moeilijke positie en wie zegt dat ze weer teruggevlogen zijn naar Griekenland, bewijs is er niet maar hooguit een nieuwsbericht die dat suggereert. Ons koningspaar weet echt wel wat ze doen en achter de schermen gebeurt er vast veel. Ze staan heel dicht bij de mensen en dat zag je nu ook weer. Laten we ophouden het te hebben wat goed en fout is, maar denk liever aan alle nabestaanden van de slachtoffers van deze verschrikkelijke ramp.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 25 jul 2014 - 08:59

Timmermans gebruikt het vliegtuig niet voor vakantie!!! Ben diep onder de indruk van alles wat deze man allemaal heeft gedaan deze dagen!!!
Ik hou van ons koningspaar ,maar ben teleurgesteld dat ze deze week niet bij hun landgenoten zijn gebleven...................!!

afbeelding van Wilma

Wilma

donderdag 24 jul 2014 - 22:59

Dat heen en weer gevlieg.....weten we niet....
Zeer betrokken koningspaar ....weten we wel....
Heel veel verdiet voor zovelen......ook dat weten we.....
Laten we ontzettend blij zijn met zo.n koningspaar......weten we ook.....
Waar het om gaat: op alle belangrijke momenten waren ze er ....ook dat weten we....
Laten we het gekissebis over heen en weer vliegen,handje vast houden enz.naast ons neerleggen.
In mijn ogen hebben ze het prachtig en waardig gedaan en vooral: zeer menselijk...

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 25 jul 2014 - 08:18

Wilma, ik sluit me helemaal bij jouw woorden aan!

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 25 jul 2014 - 14:05

Ja Wilma, mooi "gezegd". Je houdt je tenminste bij de feiten. Niets meer aan doen, zou ik zeggen.

afbeelding van LG

LG

donderdag 24 jul 2014 - 22:08

We all have different ways of grieving. I couldn’t cry at my father’s funeral but I held onto my husband during the entire ceremony. I remember some time ago when someone posted that they found it inappropriate for Mathilde and her husband to be so “touchy feely” (and I’m paraphrasing).
I say good for them!!
Please let’s not have a discussion what others think about the couples traveling agenda, that type of topic doesn’t belong here at all.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 24 jul 2014 - 21:50

Maar wat vinden jullie dan van het tussentijdse heen -en-weer-gevlieg van en naar Griekenland?

afbeelding van Patricia

Patricia

vrijdag 25 jul 2014 - 10:27

Dat heen en weer gevlieg vind ik ook zeer stuitend! En als de flight tracks daadwerkelijk gewist worden, zoals wordt gesuggereerd, dan vind ik dat nog wel erger, waarom zou dat gedaan worden?
Voor wat betreft de reactie over de tranen en de vastgehouden handen: Tranen die opwellen kun je heel moeilijk tegenhouden. Zo lang handen vasthouden vond ik ook niet zo gepast, maar zoiets wordt impulsief gedaan, denk ik.
Mensen die op de blog reageren worden dan weer boos over het feit dat er andere meningen zijn dan hun eigen mening, en dat boos worden vind ik ook ongepast ;)

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 24 jul 2014 - 21:26

Ik ben het helemaal eens met Ineke. Elkaars hand vast houden tranen in de ogen, ongepast?
Wat is dit nu voor een onzin en ik geloof er niets van dat het vliegtuig steeds heen en weer gevlogen is.
Of was er een goede reden voor, wie van ons weet dat nou precies.

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 24 jul 2014 - 20:01

Ik ben het helemaal eens met diegenen van jullie die vinden dat het ongepast is dat ons koningspaar meteen (weer) terugvloog naar Griekenland. Ze hadden m.i. ook vandaag en morgen op het vliegveld moeten zijn en tussendoor in Wassenaar moeten blijven. Dat de koningin tranen in haar ogen had, doet daaraan niet af. Je kunt je trouwens afvragen of dat wel gepast was evenals het voortdurend vasthouden van elkaars hand..

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 24 jul 2014 - 20:01

Ik ben het helemaal eens met diegenen van jullie die vinden dat het ongepast is dat ons koningspaar meteen (weer) terugvloog naar Griekenland. Ze hadden m.i. ook vandaag en morgen op het vliegveld moeten zijn en tussendoor in Wassenaar moeten blijven. Dat de koningin tranen in haar ogen had, doet daaraan niet af. Je kunt je trouwens afvragen of dat wel gepast was evenals het voortdurend vasthouden van elkaars hand..

afbeelding van Julielovemaxima

Julielovemaxima

donderdag 24 jul 2014 - 20:52

Hun kinderen hebben ook vakantie .
Die zien hun ouders niet altijd .
Dus die genieten van elk moment dat ze als gezin samen zijn .
Ze zitten vast in Griekenland te wachten op hun ouders .
Mensen die het ongepast vinden .
Hun kinderen zullen altijd voor gaan , hun werk kwam daar even tussen maar daarna moeten ze het ouderschap weer oppakken . Wellicht met een gedempte stemming wat ze niet mogen laten merken .
Iedereen die ouder is zou dat toch ook moeten voelen , weten

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 25 jul 2014 - 07:02

Je slaat de spijker op zijn kop, Julie

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 24 jul 2014 - 21:06

Ik snap de verontwaardiging wel. Zoals ik al eerder schreef, het komt niet lekker over. Decadent en ongeïnteresseerd noemde ik het. Ik zeg niet dat ze dat zijn, vast niet, maar het komt wel zo over. En of ze het nu leuk vinden of niet, ze zijn symbolen, en bestaan voor merendeel van de Nederlanders alleen als 'mediapersoon'. Ik vind dat ze beter moeten waken over hun imago. Misschien een betere adviseur met voeling voor de maatschappij, of beter luisteren, wie zal het zeggen. Als het inderdaad allemaal waar is, van het heen en weer vliegen. De flighttracks lieten het zien, maar zijn nu deels gewist. Wat vreemd is. Maar we zullen het ws nooit zeker weten.

Zoals mijn wijze ouder moeder voor alles een gezegde heeft:
Doe niets dat het daglicht niet kan verdragen....
En de lusten, dan ook de lasten....

Overigens, als ze de kindjes nog een half weekje in het zwembad thuis in Wassenaar hadden laten spetteren hadden ze ze meer gezien dan nu de afgelopen dagen... Mijn vader had een eigen bedrijf, wij gingen standaard een paar dagen 'te laat' op vakantie, en ik heb daar echt niets van gekregen. In tegendeel, klein leed incasseren kan je niet vroeg genoeg leren ;)

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 24 jul 2014 - 22:57

Mooi gezegd. Jammer dat de flighttracks zijn gewist, wat moeten we daar van denken?

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

donderdag 24 jul 2014 - 21:26

Mee eens, dit punt houdt mij ook bezig. Het was troostend geweest voor ons land als ze gewoon met hun kinderen hier waren gebleven en bijvoorbeeld zondag naar hun eigen kerk waren gegaan. Ik vind het teleurstellend dat ze dat zelf niet zo zien en voelen. Milieu overwegingen spelen kennelijk ook geen rol. Het zegt naar mijn gevoel iets over hoe ze hun koningschap willen invullen....
Dit is mijn laatste reactie over dit punt. Mensen nemen kennelijk aanstoot aan deze discussie en we hebben Josine beloofd het gezellig te houden dus bij deze.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 25 jul 2014 - 09:16

Ben het met je eens Elsfiederels. Heb veel respect voor de inzet van ons koningspaar, ze hebben het de afgelopen dagen goed gedaan. Maar het was nog beter geweest wanneer ze de afgelopen week gewoon thuis waren gebleven. Uit verbondenheid met ons land.
En dan het punt van het milieu: daarin vind ik onze koninklijke familie altijd een beetje hypocriet. Men is met woorden altijd erg betrokken bij de natuur en het milieu maar men vliegt de hele wereld rond. Als dat nodig is voor hun werk is dat prima, maar het kan soms ook wel minder. Zoals afgelopen week door Maxima en Willem-Alexander.
De kroon spant prinses Irene: altijd opkomen voor de natuur en het milieu maar zelf wel huizen hebben in Zuid-Afrika, Zwitserland en Nederland. En dus steeds van hot naar her vliegen.

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 24 jul 2014 - 20:41

Wat was volgens jou precies ongepast? Dat de koningin tranen in haar ogen had? Dat ze de hand van Willem-Alexander vasthield? Hoe zo voortdurend?
Ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar ik kan niet op commando tranen laten of juist niet.
Het applaus van nabestaanden toen W-A en Máxima wegliepen had op mij het effect dat ze blij waren met het koningspaar.

afbeelding van Els

Els

donderdag 24 jul 2014 - 19:42

In de kisten schijnen meerdere stoffelijk overschotten te liggen. Er waren 40 kisten, maar misschien wel 60 overledenen. Je kunt de telling niet een op een doen.

afbeelding van Myrte

Myrte

donderdag 24 jul 2014 - 19:36

Echte, onuitputtelijke inzet had ik gevonden als er door het paar geen onderscheid wordt gemaakt tussen (met aanwezigheid) hun respect tonen voor de eerste lichamen tot en met de allerlaatste die terugkeren op Nederlandse bodem. Als je al zuinig telt zijn er nabestaanden van 194 Nederlanders, en niet van 40. Er zullen vast redenen zijn, maar ik snap het niet.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 24 jul 2014 - 20:08

Helemaal mee eens

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 24 jul 2014 - 19:24

Nee, hij hoeft niet vandaag weer te komen en nee hij hoeft (mag ) zich niet politiek mengen. Maar om op de dag nadat hij met de nabestaanden sprak direct terug te vliegen naar Griekenland en dan weer even over te komen voor de repatriëring van de overledenen... Soms is nix doen ook steun... En de gedachte dat hij niet op een Grieks strand hangt (sorry) terwijl zijn land in rouw is kan ook steun geven!
Dat hij niet een weekje thuis kan zijn, gewoon er zijn en niet 3x op en neer vliegen!!!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 24 jul 2014 - 18:34

Ik was zo enorm onder de indruk van ons koningspaar maar lees net dat de koning en koningin gewoon hun taak doen voor de buitenwereld en vervolgens terugvliegen naar hun huis in Griekenland, hun landgenoten, hun onderdanen hun land in rouw achterlatend! Ik vind dit zo verbazingwekkend. Waarom waarom voelen ze dit niet aan? Is er dan wederom niemand die hen zegt: dat doe je niet, je land in rouw achterlatend!
Kijk naar minister Timmermans, hij gaat maar door, is overal en blijft zich inzetten.
Dat is wat je ook hoopt dat het koningspaar doet, of in elk geval onze koning, ons staatshoofd

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 24 jul 2014 - 19:06

Ons koningspaar heeft zich naar mijn mening voorlopig voldoende ingezet! Als ze thuis komen van hun welverdiende vakantie, zullen ze zeker contact gaan zoeken met de nabestaanden. De enigen die zich nu nog in kunnen zetten zijn de politici. Dit is niet de taak van onze koning.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 24 jul 2014 - 19:26

Als ze thuiskomen can een welverdiende vakantie... Sorry je kunt de kroon niet even afzetten en denken: als ik terug ben dan neem ik weer contact op... Het gast om het nu en om, wat de koning terecht zei, je verbonden voelen, een denkbeeldige arm om je heen en niet een koning die gewoon vertrekt en een welverdiende vakantie beleefd

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 24 jul 2014 - 18:12

Volgens mij maakten ze bij het opstaan na afloop van de ceremonie ook een buiging naar de nabestaanden. En zochten ze elkaars hand. De koning weet wat het is om een bloedverwant plots te verliezen...

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 24 jul 2014 - 10:40

De ceremonie op het vliegveld was zeer indrukwekkend vond ik. De NOS heeft het prachtig en respectvol in beeld gebracht, klasse!
Mooi dat de Koning en de Koningin aanwezig waren, ze weten hoe het is om iemand te vroeg te verliezen. Het is goed dat ze allebei hun emoties kunnen laten zien, ook heel mooi dat ze elkaars hand vasthielden, en dat de Koning de Koningin probeerde te troosten. Het beeld dat ze samen hand in hand weglopen, zal ik samen met andere beelden van gisteren niet snel vergeten.
Ik vind de kleding van de Koningin uiterst geschikt en prachtig. Niet opvallend, goed passend, ook mooi kapsel en hoedje. Goed gedaan!

afbeelding van zara

zara

donderdag 24 jul 2014 - 08:17

Zeer aangrijpend. Ik hoop dat deze zeer indrukwekkende ceremonie de nabestaanden een heel klein beetje troost kan bieden. Moeilijk voor te stellen om je dierbaren te verliezen, en dan ook nog mee te moeten maken wat zij hebben moeten doorstaan in de afgelopen week. De kleding van onze koningin vond ik prachtig; letterlijk en figuurlijk mooi passend.

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 23 jul 2014 - 22:57

Hier ook tranen....de hele dag aan de buis gekluisterd gezeten. Wat een intens verdrietige en emotionele momenten waren er en wat ben ik er trots op dat alles zo goed georganiseerd was....zoveel respect naar de slachtoffers en de nabestaanden....ook veel respect voor onze Koning en Koningin, de premier en speciaal voor onze minister Frans Timmermans, wat een bijzonder mens...het was een verdrietige maar waardige dag, een die ik niet meer zal vergeten....

afbeelding van Lisanne

Lisanne

woensdag 23 jul 2014 - 22:19

Wij waren vanmiddaf bij een meer en het was doodstil rond 4 uur.. Zo indrukwekkend! En dan alle beelden... War ik vind is dat je toch weer ziet dat Nl erg verbonden is met elkaar. Iedereen leeft mee, dat vind im toch mmoi, ondanks het vele verdriet door een 'foutje'.. Wat is iedereen stemmig gekleed...

afbeelding van Annelie

Annelie

woensdag 23 jul 2014 - 22:11

Wat heeft onze koningin zich weer prachtig, maar vooral stemmig gekleed! Ik vind het haar echt prachtig staan.
Ook ontroerend om te zien hoe zij en de koning hun steun betuigen en het zelf ook niet droog kunnen houden. Ze leven zo ontzettend mee met de nabestaanden van de slachtoffer, alleen daarvan krijg je al bijna tranen in je ogen. Ik ben echt blij met zo'n koningspaar en ben ontzettend trots op ze!

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 23 jul 2014 - 23:15

Niets meer aan toe te voegen Annelie!

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 23 jul 2014 - 20:42

Deze gebeurtenis en vooral deze dag zal bij ons allen een onvergetelijke indruk achterlaten ,maar wat mooi om te zien hoe heel ons land een is in het grote verdriet.
Het verdriet bij ons koningspaar heeft me diep getroffen, wat zal WA veel aan zijn broer en vader moeten denken
Minister Timmermans ben ik in deze afgelopen dagen zeer gaan waarderen !! Wat heeft hij deze dagen veel betekend voor de nabestaanden.

afbeelding van sandy

sandy

woensdag 23 jul 2014 - 21:04

De toespraak die Frans Timmermans bij de UN hield is op Youtube te bekijken. Heel indrukwekkend en in foutloos en accentloos Engels.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 23 jul 2014 - 22:37

Eens!

Hij spreekt geloof ik acht (!) talen. En hij kan echt een speech geven. Dus was geen toeval dat dit zo indrukwekkend was. Kijk ook maar eens naar deze als het je interesseert (TED talk 2013):
http://m.youtube.com/watch?v=JYRfURVI_TM

Wat een talent. Trots!

afbeelding van Christa

Christa

woensdag 23 jul 2014 - 23:23

Net gekeken! Wat een geweldige Ted-talk!
"Frans for President"! Hij zou president van de EU moeten worden!! Wat een "drive", wat een humor en wat een inspirerende man! ;-))

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 24 jul 2014 - 17:11

Mijn stem heeft hij ;)

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 23 jul 2014 - 21:45

Dat was mij ook opgevallen. Echt respect voor hem.

afbeelding van sandy

sandy

woensdag 23 jul 2014 - 21:04

De toespraak die Frans Timmermans bij de UN hield is op Youtube te bekijken. Heel indrukwekkend en in foutloos en accentloos Engels.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 24 jul 2014 - 19:52

De tekst staat ook op zijn Facebook pagina. Wat een indrukwekkende actie van een minister die tot nu toe weinig in de spotlights kwam.... Zo mooi gesproken....

afbeelding van marie28

marie28

woensdag 23 jul 2014 - 18:44

En te bedenken dat dit nog maar een vierde van de slachtoffers is die is thuis gekomen ! Het is niet te bevatten ! voor de nabestaanden is dit horror ! Wie is wie ......... en misschien maanden moeten wachten !

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

woensdag 23 jul 2014 - 20:34

Helaas nog niet eens 1/6e... 40 van de 298, want alle slachtoffers worden eerst naar Nederland gebracht. Erg he, als je bedenkt dat dit qua aantal nog 5 a 6 keer zal moeten plaats vinden (het zal in de praktijk minder zijn, morgen zouden er 74 lichamen worden overgebracht). En ik vond 40 al zo veel. Zoveel kisten, zoveel auto's. En dan verder denken dat er in iedere kist 1 mens ligt. Het is te afschuwelijk voor woorden.

Ik hoop en bid dat de nabestaanden troost mogen vinden bij God.

Pagina's

© 2020 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?