Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima bieden op maandagavond 15 april in Theater Flint in Amersfoort het jaarlijkse Koningsdagconcert aan. Het concert wordt bijgewoond door genodigd publiek dat betrokken is bij de organisatie van Koningsdag in Amersfoort. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix is bij het concert aanwezig.

Bij het concert staat dit jaar de stem centraal. Onder het motto ‘Alle Stemmen Gelden’ zingen koren over levensgebeurtenissen als geboorte, dood, liefde en verlangen. Cappella Amsterdam, ZO! Gospel Choir, het Nationaal Jeugdkoor en verschillende koren uit de regio treden op. Daarnaast zingen Henk Neven, Robert Holl, Gershwin Bonevacia, Claron McFadden, Nora Fischer, Paul de Munnik, de jongenssopranen Tibbe Alkemade en Roy van Vugt en de Syrische zussen Jawa en Shaza Manla. De dirigenten zijn Wilma ten Wolde en Daniel Reuss.

Het Koningsdagconcert vindt traditiegetrouw plaats in de maand voorafgaand aan Koningsdag. Het initiatief voor het concert werd in 1985 genomen door Koningin Beatrix en Prins Claus. Tot en met 2013 vond het concert plaats op Paleis Noordeinde. Sinds 2014 wordt het concert georganiseerd in de gemeente waar de Koninklijke Familie Koningsdag meeviert. Ieder jaar staat een andere combinatie van ensembles en artiesten centraal, die samen de grenzen tussen verschillende muzikale genres verkennen.

Het Koningsdagconcert wordt uitgezonden op zaterdagavond 27 april op NPO 2.

Mode 
Outfit: midi-jurk met een gepailleteerd lijfje, een uitwaaierende rok en breed ceintuur.
Ontwerper: Claes Iversen
Eerder gedragen: bevrijdingsconcert 2018
Accessoires: Pumps met gouden hak van Salvatore Ferragamo en een Knot-clutch van Bottega Veneta. 


Foto: PPE/Nieboer 

 

Máxima met de jurk in mei 2018:

~~~~~~advertentie~~~~~~

~~~~~~einde advertentie~~~~~~

De outfits van voorgaande jaren:


Foto's: PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 20 apr 2019 - 19:13

Die schoenen.... zo lelijk........

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 18 apr 2019 - 18:45

Hier word ik blij van. Mooie jurk, met voor Maxima erg flatteuze lengte. Hakken gelukkig niet zo mal hoog.

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 17 apr 2019 - 16:45

De jurk, überprinsesserig met worstelriem, vind ik geweldig. De schoenen ook (ik vind elke pump met een stevige maffe hak super, als ze geel waren zat ik nu te kwijlen). Die tas is zo klassiek en toch ook zo in-your-face nouveau-richerig duur dat het bij deze outfit, die toch echt speelt met kitsch, weer aantrekkelijk wordt. Voor mooi zou het dus een Bangkok-nepperd moeten zijn. Maar dat zal wel niet. Gezellig dat de knuffel ook mee is.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 17 apr 2019 - 19:18

Mijn 'probleempje' is nu juist die nouveau-riche uitstraling die ik regelmatig zie. Zo jammer.

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 17 apr 2019 - 06:02

Ik blijf dit een geweldig leuke japon vinden. Met de brede riem voor een stoere touch. Echt een plaatje om te zien. tot...… je blik afdwaalt naar haar knuffeldeken. Kan ze die nu niet in de auto laten liggen. Het doet echt afbreuk aan het totale plaatje.
En kunnen we nu eens ophouden over de 'coupe ravage' ze heeft waarschijnlijk gewoon geen makkelijk haar en vindt dit minder belangrijk. En dat kan ik alleen maar met haar eens zijn.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 17 apr 2019 - 17:22

Omslagdoek bedoel je,merel...

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 16 apr 2019 - 23:42

...en blijkbaar weer geen tijd voor een bezoekje aan de kapper ?!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 16 apr 2019 - 16:42

Prachtige jurk van mij had ze wel haar haar nonchalant mogen opsteken vind ik passender bij deze jurk en de gelegenheid.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 16 apr 2019 - 16:33

Ik wil nog even reageren op onze Koningin:
De rok is werkelijk fantastisch! Hoe de rok mee danst op het lopen, geweldig, doch ik zou hem in dezelfde kleur willen hebben dan tot op de kuit, in ieder geval wst langer en die ceintuur weg ermee! , wel deze bijpassende hes erop. Clutch prachtig maar deze schoenen, weg ermee en mooie Giovanni eronder. Het haar uiteraard opgestoken in wat nonchelante stijl. Ik denk dat het dan veel meer spreekt en veel mooier is. Mooie parelhangers erbij en voilá.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 16 apr 2019 - 16:39

Bijpassende hes? Snap niet hoe je dat bedoelt, het is een jurk.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 16 apr 2019 - 16:20

Ik vond prinses Beatrix er zo prachtig uitzien! Beeldschoon jasje met prachtige bijpassende juwelen. Heel mooi! Goed te zien op Robin Utrecht.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 16 apr 2019 - 14:05

de jurk van Laurentien, zo gedateerd! en die ketting lijkt wel een maliënkolder
Maxima:
De brede ceintuur is best leuk, maar dan moet je een opvallend, uitgesproken taille hebben. Bij Maxima is een meer een band om de ribben dan om de taille. Met andere woorden, deze jurk is niet geschikt voor haar (leeftijd. En met leeftijd bedoel ik niet dat je je als een doos moet kleden, maar dat je nou eenmaal een ander figuur krijgt, dan kun je nog zo superslank zijn, maar de taille verdwijnt en dan is het effect wat met deze ceintuur bereikt moet worden anders

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 16 apr 2019 - 12:58

Ha, één van mijn lievelingsjurken! Heerlijk, die zwierige rok; juist mooi, die brede ceintuur en geweldig, die rare schoenen!

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 16 apr 2019 - 14:03

x

afbeelding van Valerie Nijssen

Valerie Nijssen

dinsdag 16 apr 2019 - 12:25

Beste dames, zou ik jullie een vraag mogen stellen? Heeft iemand ervaring met het ontmoeten of zien van de koninklijke familie op koningsdag zelf? Ze komen natuurlijk dit jaar naar Amersfoort wat voor mij in de buurt is maar ik heb geen idee hoe ik het het beste kan aanpakken om het goeie plekje te bemachtigen. Heeft iemand informatie of tips? Ontzettend bedankt in iedergeval!

PS: Wat ziet Maxima er weer prachtig uit! + Fantastische website! Mijn complimenten

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 18 apr 2019 - 18:56

Oranje bitter meenemen!

Leuke herinneringen aan 30 April tijden in mijn jeugd opgroeiend in Soestdijk, grote puntmuts op met oranje crepe papier erlangs :) , en naar het defile kijken. Nu voor de tv, dan zie je het prima!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 18 apr 2019 - 18:56

Oranje bitter meenemen!

Leuke herinneringen aan 30 April tijden in mijn jeugd opgroeiend in Soestdijk, grote puntmuts op met oranje crepe papier erlangs :) , en naar het defile kijken. Nu voor de tv, dan zie je het prima!

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 18 apr 2019 - 09:16

Ik ben een paar maal bij Prinsjesdag, Koninginnedag indertijd geweest en bij de doop van Amalia. Na de aanslag in Apeldoorn (waar ik dicht bij de plek stond waar de auto tegen de Naald knalde) vond ik het even niet fijn meer om te gaan. Twee jaar geleden ben ik in Zwolle geweest, maar voelde me er niet rustig doordat een bepaalde persoon achter ons zich niet fijn gedroeg. Dit jaar in Amersfoort (waar ik ook dichtbij woon) weet ik het nog niet wat ik doe.
Het is op zich altijd erg leuk erheen te gaan en zo'n dag mee te maken.

Zelf zorg (zorgde) ik altijd dat ik heel vroeg ging zodat ik vooraan kon staan tegen de dranghekken aan. Dan heb je de meeste kans ze van dichtbij te kunnen zien. Ik kijk op de site van bijvoorbeeld Zwolle of Amersfoort (dat vind je vanzelf als je Koningsdag zoekt) hoe de route loopt en zoek dan een plekje waarvan ik denk dat ik daar goed alles kan zien. En als het kan loop ik nog wat zoekend rond later of er nog een plekje is waar ik ze nog een keer kan zien. En.....je wacht lang, en het is zo voorbij. Dus stel je wat dat betreft niet teveel voor van wat je ziet. Het is zo voorbij, maar het is gewoon leuk het alles mee te maken qua sfeer enz. Dus ja, op tijd gaan zou ik zeggen, zorgen dat je wat te eten en drinken bij je hebt, en dan gewoon wachten en het een beetje leuk maken met je buren die links en rechts van je staan te wachten op....

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 16 apr 2019 - 11:57

Mooie jurk alleen die ceintuur vind ik te groot. De schoenen vind ik vreselijk ordinair en grof. Passen niet bij deze jurk.

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 16 apr 2019 - 11:45

Mooie jurk,het maakt haar wel "bleekjes", daardoor oogt zij vermoeid.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 16 apr 2019 - 11:00

Beatrix ziet er prachtig uit.

afbeelding van Els

Els

dinsdag 16 apr 2019 - 09:49

Helemaal eens met eerdere reactie van Magda. De centuur zit te hoog, zo vlak onder haar buste. Een mooie voorgevormde full cup bh zou hieronder niet misstaan, dat haalt ook de buste wat omhoog.
Ik kijk niet eens meer naar de haardracht, stelt te vaak teleur.
Beatrix heeft een verzorgde outfit, zoals altijd. Zeker nu ze wat ouder wordt en wat meer ontspannen overkomt, zie je dat ze zich echt op dit avondje uit heeft verheugd.
De jurk van Laurentien vind ik een voltreffer, staat haar geweldig. Helaas is de halsketting hierbij een misser. Een grove ketting over de hals of juist iets bescheidener in de hals zou de outfit echt af maken.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 16 apr 2019 - 09:56

Ja je ziet dat Laurentien de knoopjes verder open heeft gedaan en de kraag opzij heeft getrokken, waardoor het hele bovenstuk raar trekt, om die ketting te laten zien. Verkeerde combinatie kleding en sieraden.
De jurk had verder trouwens ook nog wel een strijkijzer kunnen gebruiken ;)

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 16 apr 2019 - 09:35

Jurk is mooi, maar over de rest ben ik niet enthousiast. Schoenen plomp onder deze japon. Ceintuur te breed. En coupe ravage ontbreekt niet, helaas.
Jammer dat Máxima zo weinig( of eigenlijk helemáál niet) combineert. Het is altijd dezelfde look, als ze iets éénmaal heeft gedragen, dan verandert dat niet meer. Terwijl je zoveel kunt mixen.
Prinses Beatrix mooi verzorgd, zoals altijd.
Prinses Laurentien ook leuk. Alleen haar schoenen vind ik passé.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 16 apr 2019 - 09:25

Een heel mooie jurk,. De jurken van voorgaande jaren waren druk van patroon, soms bijna rommelig er uit zien.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 16 apr 2019 - 09:16

Schitterende jurk.

afbeelding van Maria04

Maria04

dinsdag 16 apr 2019 - 09:14

Schitterende jurk, heel mooi en rustig beeld!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 16 apr 2019 - 08:18

Deze mooie jurk is het waard nog een keer gedragen te worden.
En een Nederlandse ontwerper tijdens een voorbereidend concert voor het Nederlandse grootste feest. Dus helemaal goed.
Kapsel is al veel beter als de voorgaande keer.. maar een grove krul was toch niet zoveel moeite geweest?!
Bovendien vind ik Maxima er nog wat vermoeid uitziet, misch is er sprake van een jetlag.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 16 apr 2019 - 08:16

Prachtige jurk van CI. Totaalplaatje veel mooier dan de vorige keer, met zo'n uitgezakte knot. Maar alsnog jammer dat ze het niet mooi opgestoken had, of met zo'n kapsel als bij de koningsvaart. Maar de jurk is prachtig! Schoenen vind ik ook mooi!
Prinses Beatrix, waardig, zoals altijd mooi! (voor mij blijft ze stiekum altijd nog de koningin...)

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 16 apr 2019 - 10:23

Ja dat Koningsvaartkapsel. Wat was dat mooi, en wat jammer dat ze dat niet vaker zo draagt bij een feestelijke gelegenheid.
Misschien is de kapster er niet meer die dit zo mooi verzorgde?

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 16 apr 2019 - 10:18

Ja dat Koningsvaartkapsel. Wat was dat mooi, en wat jammer dat ze dat niet vaker zo draagt bij een feestelijke gelegenheid.
Misschien is de kapster er niet meer die dit zo mooi verzorgde?

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 16 apr 2019 - 07:59

Prachtig! Wat een plaatje en inderdaad met los haar beter dan met opgestoken kapsel. Wel vind ik het jammer dat het dan twee keer bij een concert tevoorschijn komt. In die zin had ik het voor een andere gelegenheid bewaard. Doet niets af aan het feit dat ze er fantastisch uitziet!

afbeelding van Marly

Marly

maandag 15 apr 2019 - 23:32

Wat een beeldige jurk, zit erg mooi! Er is niets op aan te merken, ook de schoenen zijn prachtig, kortom: een plaatje.

afbeelding van Meike

Meike

maandag 15 apr 2019 - 23:13

Ja leuk! Losse haren staat ook leuk bij deze jurk. Schoenen ben ik verliefd op! Geslaagd wat mij betreft

afbeelding van car

car

maandag 15 apr 2019 - 23:03

Ik vind de schoenen niet mooi hierbij, liever een leuke pump of sandalette gezien! Haar leuker dat de vorige keer :)

afbeelding van car

car

maandag 15 apr 2019 - 23:19

Laat maar trouwens op filmpje van blauwbloed.tv ziet het er todderig uit! Ff een grove krul erin en het had top geweest! Laurentien had een leuke jurk aan! Styling kan beter bij haar , zou het graag doen

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 16 apr 2019 - 00:04

Car, eens met jou. De schoenen staan niet zo bij deze wijde rok. Beter passend onder een kokerrok of broek. Kapsel is op bewegend beeld aan de achterkant wat ‘er zit nog teveel haarlak in van gisteren maar ik heb geen zin om het te wassen’ achtig inderdaad. Een krultang had wonderen verricht. En ook met je eens dat 2016, maar ook 2018 en zelfs 2017 meer bij Máxima passen dan deze outfit. Niet lelijk maar gewoon te waaierig, wapperig of zo?
En als jij de styling van Laurentien op je wilt nemen, graag. Mooie vrouw, leuk jurkje. Zonde van de niet bij haar en de jurk passende sieraden, om van de barbieschoenen maar niet te spreken. Een houten of jade oorhanger, een dito ketting en dan een fijne, bruine suède sleehak misschien?

afbeelding van car

car

dinsdag 16 apr 2019 - 06:53

Jaaaa echt he! Laten we de familie even mailen! Misschien zit er een kansje voor ons in! Jaaa leuke opties jens

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 16 apr 2019 - 09:26

By the way. Ik lees net dat Kate een nieuwe stylist in dienst heeft genomen. Jij stiekemerd! Ik lees: weg met de oubollige mantels en jurken. Met daarbij een foto van een waanzinnig goed geklede Kate in paarse blouse met strikshawl en een wijde, ruime blauwe pantalon.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 16 apr 2019 - 09:18

Alsof een striksjaal niet oubollig is ;)

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 16 apr 2019 - 09:25

Foto's gezien?

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 16 apr 2019 - 10:18

Ja ik heb ze gezien, die outfit had ze een paar weken terug aan wat je beschrijft maar al had ik de foto’s niet gezien, zo’n strik aan een bloes is überhaupt oubollig.
Dat was altijd iets voor oudere rijkere dames, vooral in Engeland, die kasteelvrouwen enzo met wollen plooirok ;) tótdat Diana het ging dragen en wonderwel stond het bij haar niet zo oubollig en wel leuk juist maar bij Kate vind ik het echt geen gezicht, daar is ze te modern voor, ze is qua uitstraling een te sportief type om dat soort kleding, die strik, te laten werken. Ik vond die hele bloes trouwens te ouwelijk voor haar.

Voor degene die het niet gezien hebben.
https://www.dailymail.co.uk/femail/article-6798957/Kate-Middleton-visits...

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 16 apr 2019 - 11:51

Wat knap dat jij snapt hoe je zo'n link toevoegt. Ik krijg dat maar niet gedaan.

afbeelding van Lina

Lina

dinsdag 16 apr 2019 - 17:45

Is niet moeilijk hoor, de link kopieëren en dan hier plakken :)
Ga met je muis of vinger op de link staan totdat hij blauw is, dan kiezen voor kopieëren. Dan hier je muis of vinger (op de iPad dat laatste) hier even op het scherm houden en dan kun je kiezen voor plakken.

P.s. Ik lees toevallig net dat het niet waar zou zijn dat Kate een andere styliste heeft.
https://www.dailymail.co.uk/femail/article-6927683/Kates-faithful-aide-N...

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 15 apr 2019 - 22:30

Laurentien in mooie jurk, goede kleur. Had iets meer glim mogen hebben....Ziet er verder goed uit. Beatrix in prima outfit!

afbeelding van karpathos

karpathos

maandag 15 apr 2019 - 22:12

Tot nu toe vind ik dit de meest geslaagde outfit van alle Koningsdag concerten.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 15 apr 2019 - 21:54

Die outfit van 2016! Fantastisch! Dat ziet er echt super uit!
De jurk van vandaag heb ik niets mee

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 15 apr 2019 - 21:41

Niet iets nieuws maar een zeer goede keuze voor dit concert. Staat haar goed!

afbeelding van Leana

Leana

maandag 15 apr 2019 - 21:34

Wat een prachtige jurk. Hij zit als gegoten. Heel mooi met het tasje en de schoenen.

afbeelding van Marjet

Marjet

maandag 15 apr 2019 - 21:13

Yes! De erg mooie jurk van Claes! Hij valt mooi en erg tof met het glittertje en de combi met de schoenen blijft leuk. Klaar voor het concert!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?