Koningin Máxima is vanmiddag in Rotterdam om de tentoonstelling 'Design Derby: Nederland-België (1815-2015)' te openen in het Museum Boijmans Van Beuningen. De koningin draagt een (nieuwe) bordeauxrode japon van modehuis Natan en een grote hoed met neerwaartse rand van de Belgische modiste Fabienne Delvigne. Opvallend detail is de oranje ketting, die eveneens van Natan komt. 


Foto's: www.yvonnevanwoudenberg.com

Japon van Natan:

Bekende hoed:


Kanselarij President Polen 

Nieuw collier van modehuis Natan:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van car

car

maandag 22 jun 2015 - 23:35

Hoe langer ik ernaar kijk hoe benauwder ik het krijg!! Kriebels...zo potdicht en en dik collier dr bij om geknupt!! Neee leuk geprobeerd en modisch, maar dr had meer pit in dat jurkje gekund! En met de hoed is et to much! Ik had de oranje jurk van mattijs van bergen wel willen zien!!;)
(Ga trouwens stuk om al die reacties van jullie hhahahaa)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 22 jun 2015 - 13:21

(En het overzicht van mei heb ik net gemaakt. Zo zin om hem te publiceren. Maar door dit bezoek stel ik het even uit tot morgen. Ben zo benieuwd welke outfit jullie kiezen! )

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 22 jun 2015 - 13:17

Mail van de RVD kwam vanmorgen binnen :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 22 jun 2015 - 13:04

Over drie kwartier arriveert Máxima in Utrecht. Ik ben benieuwd!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 22 jun 2015 - 13:16

Nou ik ook!!
Vanmorgen stond er nog niets op koninklijkhuis.nl dus ik was al verbaasd toen jij het schreef.. Nu staat het er ondertussen wel op!!

afbeelding van Marcella

Marcella

zondag 21 jun 2015 - 23:41

Wel erg veel kritiek hoor , smaken verschillen rood en oranje is hip tegenwoordig net als rose en oranje . Vroeger zei men dat vloekt maa¡r die tijden zijn voorbij.
Het is weer eens wat anders en gewaagder zoals iemand eerder al zei ze pas 44 geen 60!!!. En ze heeft prima knieen en benen!!!
En ik hoop dat ze haar eigen style behoud en nooit op Leatizia gaat proberen te lijken

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

zondag 21 jun 2015 - 22:07

Pasvorm ditmaal goed, maar te kort. De vele oranje accessoires vind ik erg gezocht, schoenen/tas/handschoenen/ketting, een beetje te veel allemaal. En dan die lippenstift ...
Maar de hoed vind ik echt prachtig.
En bedankt voor de link naar de site over de juwelen van Queen Elizabeth, daar ga ik zeker vaker even kijken, ik kan enorm genieten van juwelen en het Britse koningshuis heeft er nogal wat ...

afbeelding van Jane

Jane

zaterdag 20 jun 2015 - 23:59

Nieuwe foto's mooi, maar het blijft echt een gemiste kans. Jurk mooi maar te kort. En de oranje accesoires, mogelijk bedoeld om er toch een Hollands tintje aan te geven, mi niet leuk, het is net een kreeft om haar nek.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 20 jun 2015 - 21:34

Prachtige japon en hoed!! NATAN kan dus wel goed werk leveren. De kleur staat haar geweldig. Deze japon kan ze ook in de herfst dragen. De ketting vind ik super alleen vind ik het niet mooi bij de jurk. Te druk en de kleur i.c.m de kleur van de jurk...... Ik weet niet wat ik er van moeten denken. Moet er misschien nog aan wennen.
De jurk had iets langer gemogen, maar het stoort me niet. Ze kan het hebben.
Het totaalplaatje is PRACHTIG.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 20 jun 2015 - 21:20

Foto's toegevoegd :)

afbeelding van Mary

Mary

zaterdag 20 jun 2015 - 17:15

Hoed blijf ik mooi vinden en bovenste gedeelte en de stof van de jurk ook. Gewaagde kleurencombi. ´
Als ze in het thema had willen blijven had ze kleding van Nederlands ontwerper kunnen dragen met bijv. hoed van Fabienne. Of andersom. Of kleding van Natan en hoed van Nederlandse ontwerper.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 20 jun 2015 - 13:50

De hoed en de ketting vind ik prachtig! Heel geschikt voor de opening van een kunsttentoonstelling. Met de jurk heb ik niet zoveel, het streepjespatroon spreekt me niet zo aan. De harde make-up snap ik ook niet goed. Waarom zulke hard aangezette mascara en harde, felle lipstick? Iets minder zou mooier zijn, naar mijn mening.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 20 jun 2015 - 13:47

Voor deze expositie was t inderdaad wel leuk geweest iets van een Nederlandse designer!
Maar er is geen Nederlandse ontwerper die zo'n grote collectie heeft als Natan met redelijk betaalbare outfits met bijpassende schoenen en tasjes. En koninklijk draagbaar dus zonder decolletés en splitten. En in mooie kleuren. Ik zou echt niet weten bij welk Nederlands modehuis je dat zou kunnen halen. Natan staat haar goed. De Nederlandse ontwerpers hebben wel bijzondere outfits die ze met veel uitstraling ook draagt. Maar die voor de openingen/recepties/vieringen toch minder draagbaar zijn. Ik noem Natan redelijk betaalbaar als je t vergelijkt met outfits van Kate die vaak 3000/4000 dollar zijn van Sarah Burton of Alexander McQueen. Ik hoop nog steeds op t herdragen van de mooie outfits van nederlandse ontwerpers Japan reis en Denemarken

afbeelding van elise1

elise1

zondag 21 jun 2015 - 17:55

Een beetje zoeken lijkt me, kan me niet voorstellen dat ze niet iets passends in eigen land kan vinden ( ja, Nederland is iets anders dan Belgie: twee verschillende landen Maxima!). En betaalbaar? Ach, dat maakt voor onze koningin niet zoveel uit. Als je man zich een speedboot van 800.000 euro kan veroorloven, als je paleis verbouwd wordt voor bijna 70 miljoen, dan kan er toch ook nog wel een jurkje van eigen bodem vanaf toch?

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 20 jun 2015 - 12:45

Al met al vind ik het verschil met de andere aanwezigen te groot. Maxima kan nog veel leren van Letizia, in stijl, eenvoud en klasse.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 20 jun 2015 - 00:06

mbt de herhaalde keuzes voor Belgische mode, ze zal wel de zeer Hollandse visie hebben dat het gras bij de buren altijd groener is...

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 19 jun 2015 - 22:22

Die hoed is gewoon te groot voor de gelegenheid. Leuk voor op het strand, verder thuis laten. De jurk vind ik mooi, maar iets strakker en korter had nog meer pit gegeven. Ze is 44, geen 60. Het halssierraad is prachtig die zou ik zo in mijn collectie willen opnemen.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 19 jun 2015 - 22:58

Helemaal mee eens! Jurkje langer zou echt tuttig en ouwelijk worden. De hoed vind ik echt niet mooi hierbij. Gewoon zonder hoed, perfect!

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 19 jun 2015 - 22:03

Ow ja ,vergeet nog wat ,de hoed ,goed gekozen koningin !
Van een Belgische modiste.

afbeelding van Maria

Maria

vrijdag 19 jun 2015 - 22:02

Misschien weet ze niet waar Nederland ophoudt en Belgie begint ;)

Onbegrijpelijk, inderdaad.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 20 jun 2015 - 11:17

Maria@ Dan zou Maxima toch maar even haar schoolgeld moeten terughalen!

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 19 jun 2015 - 23:57

Dat moet het zijn. Ze denkt nog dat België onderdeel is van ons land!

afbeelding van Kate

Kate

vrijdag 19 jun 2015 - 21:50

Je bent koningin en mag een tentoonstelling openen over design uit België en Nederland .
De collectie telt 500 objecten en beslaat een periode van 200 jaar.
De bezoekers zien oa servies,tapijten ,meubilair. KLEDING auto's ,enz.
Links staat werk uit België ,rechts uit Nederland
Na afloop kiest het publiek de winnaar ,het is tenslotte een wedstrijd .
De koningin draagt bij de opening kleding ,schoenen en sieraden uit ..........
Natuurlijk van een Nederlandse ontwerper ,het is tenslotte een wedstrijd .
Onbegrijpelijk voor mij .

afbeelding van LG

LG

zaterdag 20 jun 2015 - 04:50

Kate helemaal mee eens!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 20 jun 2015 - 11:15

LG@ Ik ben het ook met Kate eens. Ja, ik ben het Eftichia, dat is mijn Griekse doopnaam en betekent GELUK en DAT heb ik gehad. Ik heb vanmorgen uitgebreid verslag geven van mijn eigen Griekse tragedie gisteren bij het thema "Koningin Máxima en koningin Mathilde bij herdenking Slag om Waterloo". Nogmaals wil ik een ieder bedanken voor de getoonde interesse, het is een grote steun geweest.
..

.

afbeelding van LG

LG

zaterdag 20 jun 2015 - 23:37

Eftichia (mooie naam) ik heb net jouw verslag gelezen veel sterkte en een lange gezonde toekomst toegewenst:)
Kalinychta.

afbeelding van Marieke123

Marieke123

vrijdag 19 jun 2015 - 21:10

Vreemd, gezien het thema van deze expositie had Maxima juist nu kunnen uit pakken met kleding van een Nederlandse ontwerper en eigenlijk geen Belgische. Ik denk daarbij aan bijvoorbeeld het "postzakjasje" dat ze droeg in Arnhem, geheel passend in die ambiance. Wat ze draagt vind ik prachtig, gewaagd die oranje accenten, maar toch.

afbeelding van Marieke123

Marieke123

vrijdag 19 jun 2015 - 21:10

Vreemd, gezien het thema van deze expositie had Maxima juist nu kunnen uit pakken met kleding van een Nederlandse ontwerper en eigenlijk geen Belgische. Ik denk daarbij aan bijvoorbeeld het "postzakjasje" dat ze droeg in Arnhem, geheel passend in die ambiance. Wat ze draagt vind ik prachtig, gewaagd die oranje accenten, maar toch.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 19 jun 2015 - 20:59

Zie nu pas foto's van de totale look, jammer van al het oranje, denk met schoenen, handschoenen en tas in de kleur van de hoed en dan die oranje leeuwenketting dat het echt veel mooier zou zijn. En inderdaad wat langer. Maar de foto tot haar middel, wat een charme!!! Audrey Hepburn verbleekt erbij!

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 19 jun 2015 - 20:58

Het jurkje opzich vind ik mooi, maar die oranje ketting erbij vind ik helemaal niet mooi. De ketting ansich is leuk, maar bijv. dan op een witte jurk. De oranje schoenen, (werk) handschoenen en tas ook niet mooi. Liever dit alles gezien in bordeaux of nude kleuren. De jurk had wel iets langer gemogen, dan was het perfect. Hoed prachtig. Make-up veel te veel aanwezig. Beetje clownesk. Het haar, voor zover dat te zien is, mooi.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 19 jun 2015 - 20:11

Ik vind alles mooi: jurk, hoed, ketting, kleuren! Gewaagd, modern, echt Maxima. Niet te kort, niet te lang, kleuren schitterend.....alleen, ja toch een opmerking, de knallende lippen, erg lelijk. Ik houd eigenlijk helemaal niet van lippenstift en zeker niet van deze kleur en van deze heftige mate!

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 19 jun 2015 - 19:09

De jurk en hoed zijn prachtig, maar de oranje accessoires vind ik lelijk!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

vrijdag 19 jun 2015 - 19:00

Wouw... Hoe langer ik er naar kijk hoe mooier ik het vind!!! :-) hier is duidelijk over nagedacht..
Je moet wel een foto zien van het gehele plaatje anders snap je de match niet van de ketting en de outfit zoals bij bovenstaande foto.. In de ketting zitten wel bordeaux- rode stenen, waren die wat duidelijker aanwezig geweest dan kwam de combinatie beter naar voren!!
Het geheel krijgt nu echt een dosis power... En dat is wel nodig want ik vind het eigenlijk op zichzelf een tuttig jurkje qua model... En nude als accessoires erbij maakt het allemaal wel erg saai ben ik bang!!
De uiteinde van de ketting doet me wel aan de poten van een krab denken ow nee die hebben toch scharen?! ;-) in iedergeval ik krijg een associatie met een eng dier!!

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 19 jun 2015 - 19:54

Of met een bosje worteltjes????Zou zo maar kunnen...........

afbeelding van Imke

Imke

vrijdag 19 jun 2015 - 18:38

De lengte vind ik ermee door kunnen, maar het is wel een erg damesachtige jurk door de combinatie van model en stof/print. Het idee om er een hippe twist aan te geven met een oranje collier en schoenen vind ik ook niet geslaagd. Niet mooi in dit geval, het bordeaurood en oranje halen elkaar naar beneden. Ze had de jurk beter in dezelfde kleur kunnen afstylen. De hoed matcht wel maar vind ik geen fraai model hebben. Op zich geeft een grote hoed het jurkje wel wat schwung.

afbeelding van sandy

sandy

vrijdag 19 jun 2015 - 18:08

Ik vind ook de oranje accessoires een vreemde keuze. Die kleur kom je niet tegen in de jurk. Dat hoeft niet altijd, een contrast is vaak mooi maar dit begrijp ik niet. De halsketting is veels te druk. Ik ben het met Josine eens wat har lippestift betreft. Ze draag vaak nude en lichtroze lipgloss, is vele malen beter. Verder prachtige jurk en hoed.

afbeelding van Janna

Janna

vrijdag 19 jun 2015 - 17:46

Mooi jurkje maar zoals velen opmerkten, een paar centimeters langer was eleganter geweest. De ketting is een aandachtstrekker maar ik vind hem niet mooi. De oog make-up en mascara veel en veel té zwaar, vooral op de foto's van Robin is dat goed te zien. Liza Minelli en Goldie Horn hadden ook zulke opgemaakte ogen (én mijn porceleine slaap-pop!)
De hoed is weliswaar mooi, maar verbergt veel van haar gezicht. Is dat de bedoeling? Ik dacht van niet.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 19 jun 2015 - 17:41

Stel: je gaat naar een tentoonstelling over Nederlands en Belgisch Design. Dan kun je je dus (als Nederlandse) in Belgisch of Nederlands design hullen. Onze koningin kiest dan uiteraard voor Belgisch design, dat laat zich raden. Stel je voor dat je gespot wordt met een Nederlandse creatie. Dat moet je toch niet willen Max?
(Maar eerlijk is eerlijk: de look is mooi. Geen rare coupenaden dit keer)

afbeelding van Imke

Imke

vrijdag 19 jun 2015 - 22:43

In dit geval moet ik je wel een beetje gelijk geven, Elise1: dit was bij uitstek een gelegenheid om Nederlands design te dragen. Dat ze dat niet doet vind ik niet erg attent. Al haar optredens worden voorbesproken, dan zou je toch denken dat iemand in haar team wel met de suggestie komt dat een Nederlandse creatie passend is voor dit bezoek.

afbeelding van elisah.

elisah.

vrijdag 19 jun 2015 - 17:22

Heel mooi, prachtige kleuren , hoed ook prima hierbij, ketting is heel apart en speels, maar deze jurk heeft het niet nodig, zonder ketting of een mooi juweel erbij is het stijlvoller.
De ketting zal volgens mij leuk staan bij een zomerjurkje..

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 19 jun 2015 - 17:20

Jurk is mooi! Kleuren staan Maxima geweldig!Alleen is de lengte nog een aandachtspunt!
Hoed en andere accessoires zijn mooi en leuk.
Alleen de make-up vind ik te nadrukkelijk aanwezig. Minder make-up staat vele male mooier bij Maxima!

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 19 jun 2015 - 17:14

hele mooie jurk vind ik, de kleur van de hoed gaat maar vind ik niet top
ik zou nuede of de lichte kleur die in de jurk voorkomt nemen en ook voor schoenen en handtas
deze lijken nogal goedkoop de halsband gaat maar is wel een aandachttrekker een lang halssnoer van parelmoer zou ik chiquer vinden
maar het is weer een mooi blijvertje

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 19 jun 2015 - 17:09

LOL die link naar het collier van Camilla!!
Maar een mooi kettinkje uit de kluis is toch wel beschikbaar zou ik denken. Dit is wel heel eeeh, bijzonder? Vergezocht? Gewoon lelijk?

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 20 jun 2015 - 12:42

Dat is ook mijn bezwaar. De rest vond ik in eerste instantie enig. Maar inmiddels ben ik van mening veranderd. Zie onderstaande link. Hebben de reageerders gelijk? Ik hou zelf ook meer van de chique eenvoud van Letizia. Als je naar de rest van de mensen kijkt bij de tentoonstelling is het verschil toch wel ridicuul. En is een hoed niet ouderwets bij zo'n gelegenheid als hier?
http://www.newmyroyals.com/2015/06/queen-maxima-opens-design-derby.html

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 20 jun 2015 - 22:16

@Maxi: de eenvoud van Letizia is wel héél erg eenvoudig naar mijn smaak. Maxima ziet er m.i. gepast kleurig en stijlvol uit, dat de anderen daar bij afsteken, ja, kijk eens wat er rondloopt.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 22 jun 2015 - 09:35

Paula. De eenvoud van Letizia vind ik persoonlijk ook erg overdreven . Heb bij haar altijd het gevoel van kijk mij eens geweldig eenvoudig zijn! Vind Maxima in al haar uitbundigheid juist een verademing .

afbeelding van Paula

Paula

maandag 22 jun 2015 - 13:56

@Sofia: Letizia blijft voor mij raadselachtig. Ze komt op mij kinderlijk over, in ieder geval naast de koning. Ze draagt vaak fletse kleuren en dan denk ik niet gelijk aan een gelijkwaardige vrouw, die als koningin naast haar man staat. Toch zie ik er geen enkele vorm van arrogantie in, meer dat ze zich overmatig wegcijfert. En inderdaad: bij Maxima weet je waar je aan toe bent. Trouwens, dat heb ik ook bij Mathilde en bijvoorbeeld ook heel sterk bij prinses Victoria. Op hun hele eigen manier, gáán die voor hun functie. En dat zie ik maar niet bij Letizia.

afbeelding van Sanne

Sanne

maandag 22 jun 2015 - 12:12

Dat vind ik ook! Letizia kleed zich soms eenvoudig én heel mooi, maar vaak vind ik het té eenvoudig voor een koningin. Ze draagt inderdaad veel grijze en donkere pakken (hoewel dat nu ze koningin is, gelukkig minder is), maar de kleuren sprankelen nog niet echt! Dat zou ze van mij vaker mogen doen.
Het idee dat ze er niet écht voor gaat, begrijp ik inderdaad wel. Dat heb ik vooral bij Máxima en Victoria véél meer en in zekere zin ook bij Mathilde! :) Mette-Marit en Letizia hebben ook vrij weinig publieke activiteiten vergeleken met de andere koninginnen/kroonprinsessen. Op zich is daar niets mis mee, maar het is qua goodwill kweken bij het volk wel handig denk ik om wat meer zichtbaar werk te doen (want dat ze maar weinig openbare activiteiten hebben, zegt niet dat ze helemaal niets doen).

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 20 jun 2015 - 13:35

Ik vind een hoed zeker niet ouderwets, maar juist gekleed.
En als je als Koningin bent uitgenodigd mag je als Koningin gekleed gaan ,juist dat beetje extra willen we toch graag zien?Ik ben blij dat we dat de laatste weken bij Maxima zien, verzorgde kapsels en mooie accessoirres.
Wat mij het meeste stoort is dat ze voor een gelegenheid als deze in een Belgisch ontwerp gekleed is, we hebben in ons eigen land fantastische ontwerpers en hele goed hoedenmodistes......................ze heeft een hele goede kans laten liggen, jammer !!!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?