Hare Majesteit Koningin Máxima opent vrijdagochtend 7 april in Museum Prinsenhof Delft de tentoonstelling Verboden Porselein – Exclusief voor de keizer.

De expositie toont Chinees porselein uit de Ming-dynastie (1368-1644) dat exclusief voor de Chinese keizers is gemaakt. Van ieder ontwerp werden reeksen geproduceerd, zodat de keurmeesters alleen het beste porselein aan de keizer presenteerden. Het porselein dat niet lukte of gekozen werd, moest vernietigd worden. Dankzij archeologische opgravingen zijn deze stukken teruggevonden. In de tentoonstelling wordt ingespeeld op de smaak, maar ook op de religieuze of politieke boodschappen die de keizers met hun porselein hebben willen uitdragen.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling hebben Chinese en Nederlandse kunstenaars in keramieksteden Jingdezhen en Delft een serie objecten gemaakt van porselein en Delfts aardewerk. Koningin Máxima spreekt een aantal van deze kunstenaars tijdens de opening.

Outfit: koningin Máxima draagt een nieuwe japon van grijs kant van modehuis Natan en een matchende hoed met opgeslagen rand van Fabienne Delvigne. 

Het opengewerkte kant zien we terug in de nieuwe 'Atelier Louise 158'-collectie van Natan.

Pumps/hofschoenen van Gianvito Rossi:

Afbeeldingsresultaat voor gianvito site:modekoninginmaxima.nl

Nieuwe clutch met opvallende sluiting:

Nieuwe oorstekers:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Els

Els

dinsdag 11 apr 2017 - 15:37

Ik snap het grijze underwear bij een beige/off white jurkje niet. Past bij de hoed en schoenen? Nee hoed en schoenen moeten passen bij jurk. Waarom draagt ze geen nude underwear onder een lichte doorzichtige jurk zodat het één geheel wordt?
Ik zelf vind het bij mij geen gezicht om een donkere kleur bh te dragen onder mijn zeer lichte beige/beetje doorzichtige kleding. Net als in die bruidsprogramma's waarin ze een witte jurk gaan passen met zwart ondergoed. Snap ik echt niet!

afbeelding van Maria

Maria

dinsdag 11 apr 2017 - 16:52

Ik denk dat als er 'nude' onder zo'n jurkje wordt gedragen, het effect 'te bloot' is. Ook denk ik dat het effect van het 'kant' op 'nude' wegvalt.

Met je eens wat betreft donker ondergoed onder lichte kleding. Mijn moeder zou zeggen 'en trek er ook maar een hemdje bij aan'.

Apart woord eigenlijk, hemd. http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/hemd. Zijsprongetje.

afbeelding van Krielie

Krielie

zondag 09 apr 2017 - 21:56

Mijn oma haakte dit zelf. Dat werden dan beddenspreien geen jurken :-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 08 apr 2017 - 19:20

Altijd goed zo'n kanten jurkje. Maar wel een in de verzameling. Ik had het mooier gevonden als net als op het ontwerp de rok van een andere stof zou zijn. Mooie nieuwe clutch en oorbellen. Kortom, mooi plaatje.

afbeelding van Gerdieneke de Jong

Gerdieneke de Jong

zaterdag 08 apr 2017 - 15:42

Een mooi totaal plaatje! De oorbellen zijn wat minder.

afbeelding van Agnes

Agnes

vrijdag 07 apr 2017 - 23:07

Wow vind ik dit! Al bij het zien van de eerste foto! Wat een frisse lente look! Dit had ik vorige week willen zien tijdens het staatsbezoek op dag 1. Maar blijkbaar is de jurk te kort...ik denk een kort minirokje te gaan zien, maar nee het is een nette lengte tot boven de knie. Haha te kort? Blijkbaar heb ik een andere definitie bij te kort. De hoed vind ik prachtig met die licht grijze kleur, daardoor voor mij ook helemaal passend in het plaatje en niet echt een winterhoed. Kortom ik ben echt erg enthousiast, schoenen, clutch, oorbellen... Erg leuk allemaal!

Ps: 1 klein minpunt, wat mij betreft had ze de gouden armbanden af moeten doen. Maar ach, wie ben ik :-)

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 07 apr 2017 - 22:53

Het zal wel Natan zijn maar bij de felgekleurde horizontale stukken stof moet ik toch ook aan Spijkers en Spijkers denken.
He, dit hoort natuurlijk onder het avondjurkje.

afbeelding van amybb

amybb

vrijdag 07 apr 2017 - 22:51

Mooi jurkje, als het wat langer was geweest vind ik dat wat eleganter staan, bij de functie van Maxima. Half lange mouwen past mooi bij dit weer. Vaak vind ik het het kapsel prima, maar dit keer had het toch echt (in combinatie met de hoed die wordt gedragen) bij elkaar gemogen, bijvoorbeeld in een klein knotje. De schoenen die gedragen worden vind ik altijd elegant!

afbeelding van Johannetta

Johannetta

vrijdag 07 apr 2017 - 22:45

Charmante uitstraling! Op sommige foto's lijkt de jurk inderdaad te kort. Dat doet een beetje pijn, want daarmee staat het toch ietsje goedkoop, ook al kan Maxima het zeker hebben. Ze komt bij deze kleur en simpele vorm wel goed tot haar recht.

afbeelding van Marga

Marga

vrijdag 07 apr 2017 - 21:45

Heel mooi geheel. De jurk geeft een kanten uitstraling maar de stof is dikker. Eeg origineel en de kleur maakt het voor het voorjaar toch erg geschikt. Lengte van de jurk vind ik voor Maxima nog prima kunnen. Mooie hoed en wat blijf ik deze schoenen toch gaaf vinden. En oorbellen zijn voorzover ik ze kan zien ook erg apart. Ben benieuwd of je daar binnenkort meer over weet, Josine.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 07 apr 2017 - 18:49

Ik vind het een heel mooie look. Fijn om te zien. Alleen jammer van dat treurige haar. Dat had toch op de een of andere manier wel onder die (fraaie) hoed gestopt kunnen worden? Was het nog mooier geweest.

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 07 apr 2017 - 17:02

Het kant is veel te grof, de hoed te groot en de jurk is vormloos en te kort. Over het haar ga ik het maar niet meer hebben. De oorbellen vind ik geweldig evenals de tas en de schoenen.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 07 apr 2017 - 17:01

Jurk heel mooi, maar iets langer had ik chiquer
gevonden. Alhoewel je dan weer niet uitkomt met het patroon van de stof.
De ( winter-) hoed is op zich prachtig, alleen te zwaar bij dit jurkje. Zomerhoed zou passender zijn.
Schoenen top en nieuwe oorbellen prachtig.
Tja, buiten zonder mantel en binnen met mantel. Ik zal het wel niet begrijpen.....
Losse flodder haar niet mooi, klein knotje.....en het is af.
Totaal look is mooi, wat mij betreft.

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 07 apr 2017 - 16:44

Op het eerste gezicht lijkt het mooi, maar ook ik vind de stof van de hoed te zwaar, zeker bij het kant. Bovendien hou ik niet van donker onder licht kant en ik vind de make-up veel te zwaar. De losse haren maken het geheel nou ook niet bepaald compleet....

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 07 apr 2017 - 15:56

Mooie kleur maar het geheel plaatje kan mij niet bekoren!

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

vrijdag 07 apr 2017 - 15:22

In eerste aanblik dacht ik; mooi plaatje. Het is verzorgd, mooie kleur. Het idee van een opengewerkte jurk met een onderjurk is leuk. En dan kijk je nog eens en dan klopt het toch niet helemaal. De lengte, hoewel ze het kan hebben, vind ik te kort voor haar functie en leeftijd. De hoed is te "zwaar" qua stof en formaat voor dit luchtigere jurkje. Ik had voor zilver of witgoud gekozen qua sieraden. Het haar er zo los onder is niet echt passend. Make-up had wel wat frisser gemogen, ze legt de nadruk nu op haar ogen en mede door de schaduw van de hoed zijn ze nu wel erg donker. Ik denk dat ze beter voor focus op haar lippen had kunnen kiezen of een andere hoed/kapsel... dat kan ook. En waarom ze binnen een jas om heeft...

afbeelding van Liz

Liz

vrijdag 07 apr 2017 - 16:58

Dat ben ik echt helemaal met u eens!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 07 apr 2017 - 15:08

Wel aardig dit ensemble. Ik vind haar mintgroene kanten jurkje mooier. Make up is idd te zwaar meer voor de avond zou ik zeggen

afbeelding van Channa

Channa

vrijdag 07 apr 2017 - 14:13

Jurk is lente-achtig, dus goed gekozen. De opengewerkte stof is geen kant, dat maakt het weer apart.
Kleur en ondertoon mooi. Een verzorgd, maar toch vlot plaatje.
Alleen, de make-up: veel te zwaar, ogen en wenkbrauwen met name. Is helemaal niet nodig, Maxima is expressief van zichzelf; de make-up maakt haar 'donker' wat betreft uitstraling.

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 07 apr 2017 - 15:19

Hoe noem je deze stof dan?

afbeelding van WA

WA

vrijdag 07 apr 2017 - 14:09

Mwa, ik lijk de enige te zijn..

wat vaal alles bij elkaar,
stoffencombinatie hoed < > jurk klopt niet (zomer < > winter)
los haar onder dit model hoed ..... kan beter

Een grote spierwitte sjaal erbij had veel goed gemaakt.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 07 apr 2017 - 14:05

Mooi! Van top tot teen keurig en verzorgd. En weer die enthousiaste uitstraling. Ik was vanmorgen in Delft, gemiste kans........
Fijntjes opgemerkt trouwens Mijtje.

afbeelding van Mijtje

Mijtje

vrijdag 07 apr 2017 - 13:56

Mooi hoe het lichte grijs kant op donker grijze ondergrond een soortgelijk effect geeft als het witte glazuurpatroon op het blauwe porselein.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 07 apr 2017 - 13:37

Prachtige jurk, zeg! En wat een mooie kleur. Hij past verder perfect. Nergens te strak en dat voor een NATAN. Bij opengewerkte stof zou dit laatste ook niet kunnen. Gaat meteen kerven op de naad. Je kan de jurk (iets) te kort vinden, maar gezien het bloemenpatroon kan dit ook niet anders. De onderkant eindigt nu op een hele bloem en dat is mooier. Ik vind deze lengte absoluut niet storend. De donkergrijze onderjurk/voering geeft de jurk diepte. De schoenen passen er mooi bij. Alleen vind ik een vilten hoed te "zwaar" ogen bij de opengewerkte stof van de jurk.
Het loshangend haar vind ik bij deze halslijn niet mooi. Dat is jammer.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 07 apr 2017 - 13:22

Heel mooi, en zoals al gezegd, met een paar centimeter meer stof was het nóg mooier geweest.

Persoonlijk zou ik bij grijs geen geelgoud dragen. Maar misschien heeft dat in dit geval met emotie te maken.

Leuke oorbellen trouwens.

afbeelding van Tineke

Tineke

vrijdag 07 apr 2017 - 13:20

Maxima ziet er heel leuk uit en een mooie lengte vd jurk

afbeelding van Yoeri1983

Yoeri1983

vrijdag 07 apr 2017 - 13:00

Ik vind het ook net iets te kort. Ik vind het een beetje tegenstrijdig: hoed voor een majesteit, kleedje qua lengte zoals de meisjes/vrouwen op de straat.

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 07 apr 2017 - 13:03

Klopt, maar is dat niet heel vaak bij Maxima?

afbeelding van orchidee

orchidee

vrijdag 07 apr 2017 - 12:58

Dit is een van de eerste keren dat ik een jurk van Natan mooi vind. Inderdaad, het is wat kort, maar..
wanneer je kijkt naar de manier waarop de stof geknipt is, kan het niet echt anders. Dan had ze of grote bloemen onderaan gehad, of hele grote bloemen bij de hals. Beide opties geven geen mooi effect, dus is dit de mooiste oplossing.
Ik vind dat ze er prachtig uit ziet.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 07 apr 2017 - 12:55

Super mooi! Bravo!
Mooie dress
Voor mij goede lengte. Leuk dat ze voor deze kleine tentoonstelling naar Delft is gekomen.
De burgemeester ziet er ook vlot uit!

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 07 apr 2017 - 12:40

Nu we al zoveel kanten jurkjes gezien hebben is dit wel heel gewoontjes; zonder de mooie hoed heeft het weinig uitstraling.
En inderdaad: lengte meer voor de dochters.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

vrijdag 07 apr 2017 - 12:59

Binnen heeft ze dan haar jas weer aan..... vreemd :)

afbeelding van Stijl

Stijl

vrijdag 07 apr 2017 - 14:06

De " Prinsenhof" is (k)oud!

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 07 apr 2017 - 12:30

Echt heel jammer dat het te kort is, maakt het minder chique. Het jurkje is prachtig maar ik vind het van onderen nogal vormloos (maar ja, Natan...).

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

vrijdag 07 apr 2017 - 14:27

Ik snap niet goed wat u bedoeld met de opmerking "van onderen nogal vormloos". Hoe moet het anders met deze stof?

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 07 apr 2017 - 12:23

Heel mooi op het eerste gezicht, maar wel te kort!

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

vrijdag 07 apr 2017 - 12:21

Prachtige foto Yvonne! Nieuwe oorbellen ook zo te zien.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 07 apr 2017 - 12:06

ik vind het heel chique en ingetogen maar ik zie Maxima liever flamboyanter

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 07 apr 2017 - 11:42

Met jou eens Josine, dit is echt mooi!! Zo zien we Maxima allemaal erg graag!!
Is dit ook een nieuwe hoed? Deze hoed vind ik prachtig!

afbeelding van Annelie

Annelie

vrijdag 07 apr 2017 - 11:22

Ze ziet er op het eerste gezicht prachtig uit! Ben benieuwd naar meer foto's :)

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

vrijdag 07 apr 2017 - 11:20

Ik zag net ook al een foto van iemand die er aanwezig was. Wat ik kon zien was erg mooi!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 07 apr 2017 - 11:16

Ik vind dit mooooooooooooooooooooi <3

afbeelding van Joanna.Gram

Joanna.Gram

vrijdag 07 apr 2017 - 14:00

Heel, heel mooi! Helemaal mee eens! Alles goed, ook de lengte en de donkere onderkleur, schoenen, hoed, sieraden en kapsel! Blij mee!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?