Hare Majesteit Koningin Máxima opent donderdag 7 december in De Beurs van Berlage in Amsterdam de vijfde IGNITE conferentie van de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie SPARK. De conferentie ‘Rebuilding Futures’ richt zich op ondernemerschap en hoger onderwijs in de wederopbouw van landen na conflictsituaties. Koningin Máxima is aanwezig in haar hoedanigheid van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Volgens SPARK is het belangrijk dat landen tijdens en na conflictsituaties zo snel mogelijk beginnen met hun wederopbouw. Het bieden van lange termijnperspectief aan jongeren speelt hierin een grote rol. De ontwikkelingsorganisatie ondersteunt dan ook onder meer studenten die vanuit Syrië naar Irak, Jordanië en Libanon zijn gevlucht. Zij krijgen de kans om hun studie voort te zetten bij universiteiten en hogescholen in deze landen. Een andere doelgroep is ambitieuze ondernemers. In zowel vluchtelingenkampen, landen van opvang als tijdens de wederopbouw in eigen land weten zij nieuwe bedrijven te starten en ook banen te creëren voor lotgenoten.

Koningin Máxima noemt onder meer in haar openingswoord het belang van het creëren van een goed ondernemersklimaat, coaching van ondernemers en toegang tot financiering. Andere sprekers bij de conferentie zijn vertegenwoordigers van de International Finance Corporation (IFC), de European Bank for Reconstruction and Development, International Employers Organisation, onderwijsprogramma Al Fakhoora en enkele internationale bedrijven. Daarnaast zijn er workshops met internationale experts, ondernemers, beleidsmakers en vluchtelingen over ondernemerschap en hoger onderwijs. Koningin Máxima woont onder meer gesprekken bij over de rol van de private sector bij de vluchtelingencrisis, landbouwontwikkeling in crisissituaties en de rol van hoger onderwijs in de wederopbouw van Syrië.

SPARK ondersteunt sinds 1994 ondernemerschapsontwikkeling en hoger onderwijs in fragiele landen om een bijdrage te leveren aan stabilisatie en wederopbouw.

Koningin Máxima zet zich sinds 2009 als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine- en middelgrote bedrijven, toegankelijk te maken en hiermee hun kansen op economische en sociale ontwikkeling te vergroten. Sinds juni 2011 is Koningin Máxima erevoorzitter van het G20 ‘Global Partnership for Financial Inclusion’ (GPFI).

Outfit: koningin Máxima draagt tijdens de conferentie een blouse van zijde crepe en een zijden rok met een ongelijke roklengte en decoratieve potloodplooien. 


Foto: Monarchypress.com


Foto: Yvonne van Woudenberg


Foto: Yvonnevanwoudenberg

Máxima met de outfit in Argentinie, 2016. 

Nieuwjaarsontvangst 2017:

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 07 dec 2017 - 11:03

Máxima is lekker druk deze week. Zelfs op de verjaardag van Amalia!
Super dat ze dit werk met zoveel enthousiasme doet.
Fijne klerstkleuern deze outfit, alhoewel ik het qua model geen topper vindt. De schoenen met de bandjes die ze er eerder bij droeg vind ik leuker, maar dit staat prima.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 07 dec 2017 - 10:45

Vind je haar druk deze week? Ze was gisteren aanwezig bij de uitreiking van de Prins Claus prijs en vandaag is ze op pad. Niet bepaald druk toch? :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 07 dec 2017 - 11:04

Nauwelijks terug van een reis naar de Antillen en dan alweer twee events. En daar tussendoor nog Sinterklaas vieren en een verjaardag... Ik heb een ander idee van een rustige agenda.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 07 dec 2017 - 11:50

Echt? Ik vind het reuze meevallen. Sinterklaas viert iedereen gewoon naast zijn werk. De meeste mensen werken bovendien op de verjaardag van hun kinderen, sterker nog: op hun eigen verjaardag ook!

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 07 dec 2017 - 13:03

Tja, iedereen zijn eigen kijk op wat een drukke agenda inhoudt natuurlijk. Begrijp me niet verkeerd, ik denk echt niet dat Maxima lui is of met haar tenen zit te spelen als we haar niet zien. Maar wat zij heeft waar de meeste "normale" mensen niet over beschikken is assistentie bij alle dagelijkse dingen. Ze komt straks niet thuis na een lange dag en denkt dan: Oh help, over een uurtje staan de gasten voor Amalia's verjaardag voor de deur en ik moet nog met de stofzuiger door het huis vliegen, de w.c poetsen en het eten voorbereiden. Dat is allemaal al gedaan.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 07 dec 2017 - 16:45

Heerlijk lijkt me dat als er me allerlei (huishoudelijke) klussen uit handen worden genomen, en je je alleen hoeft te focussen op datgene wat je graag doet en op je echte werk.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 07 dec 2017 - 20:31

Nou en of. Ik heb eigenlijk alleen stress van alle logistieke en huishoudelijke rompslomp (wasmachine kapot, kleren naar/van de stomerij, dakgoot lekt, niets behoorlijks te eten in huis, doucheputje verstopt, kat geeft over op de bank, fiets heeft lekke band, auto voor de apk, rekeningen moeten betaald, gat in laatste zwarte panty, waarom wordt de krant niet bezorgd?, heg moet geknipt voordat de buren door het lint gaan, etcetera), niet van mijn werk. Ik ben af een toe blij dat ik 18 uur in een vliegtuig filmpjes kan kijken, pure ontspanning. Ik heb werkelijk geen enkel medelijden.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 07 dec 2017 - 22:24

Helemaal mee eens! Ik heb ook totaal geen medelijden en ook geen bewondering voor het feit dat reist en daarna hier weer verschijnt. Leuker om de dag na een lang vlucht je mooi aannte kleden en een opening te verrichten of een prijs uit te reiken dan de dag erna weer doelloss door de appie te lopen of all of the above wat Merel schrijft

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

vrijdag 08 dec 2017 - 07:12

Helemaal met jullie eens! En zo herkenbaar.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 08 dec 2017 - 11:33

ik ben het ook helemaal met jullie eens en zou het Antwoord van Maxima eens willen horen als ze dit van iemand hoort .
Maar ik denk wel dat ze het beseft hoe goed ze het heeft ,ze zegt toch altijd dat ze veel voldoening heeft van wat ze doet en er energie van krijgt ,daarom dat ze zoveel lacht ,ik denk dat ze in New York bij de bank niet met de glimlach rondliep.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 09 dec 2017 - 13:00

De koning heeft ook tijdens zijn interview voor zijn 50ste verjaardag gezegd dat niemand medelijden met ze hoeft te hebben.
Ik ben ook nooit onder de indruk van wat ze allemaal doen, in die zin van oh, wat hebben ze het toch druk en wat goed dat ze na een lange reis of staatsbezoek de volgende dag alweer aan het werk zijn. Natuurlijk kost dit energie, maar dit is denk ik toch anders dan alle rompslomp die het dagelijkse leven van een "gewone" werkende burger met zich meebrengt. Uiteraard zijn het net mensen die hun zorgen hebben, los van hun werk gezien. Dit betekent overigens. niet dat ik geen respect voor hun werk heb.

Als je de serie The Crown volgt -ik ben verslaafd - zie je al wat ze niet hoeven te doen, allerlei (eenvoudige) klussen, zelfs hun schoenen, sieraden, etc. worden nog door de kamernierster uit/afgedaan. Alles wordt bij ze gebracht. Niet dat ik met ze wil ruilen :-)

afbeelding van gambetta

gambetta

vrijdag 08 dec 2017 - 11:32

Breng het even terug tot normale proporties zou ik zeggen; we werken toch allemaal de hele week, met allerlei onverwachte dingen die gebeuren, en verantwoordelijkheden, ieder op zijn of haar eigen terrein. Daarbij, ik denk dat de meesten van ons
niet zoveel hulp en voorzieningen hebben om de dagelijkse zaken te regelen. Ik misgun niemand bepaalde voorrechten;
maar blijf het wel zien zoals het is, en als je bewondering uit wil spreken: dan weet ik wel mensen die het meer verdienen.

afbeelding van Josine

Josine

vrijdag 08 dec 2017 - 12:26

Ik kan absoluut niet tegen weinig slaap, dus ik zou de hele dag sacharijnig zijn door alle tijdsverschillen. Maar Jesse sliep gisternacht ook maar anderhalf uur door kiezen en toen wenste ik wel even een kindermeisje ;)

afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 09 dec 2017 - 16:42

Kan ik me voorstellen, en het is je van harte gegund; want volgens mij heb jij je handen ook aardig vol aan
je gezin, het boek, en deze site, en wellicht nog veel meer. En compliment hoor voor
de mooie wijze waarop je deze site inhoud geeft.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 07 dec 2017 - 10:58

Wat een mooi plaatje! Prachtige kleuren ook.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 07 dec 2017 - 11:14

Dit vind ik mooi alleen die frons in de rok is een beetje raar , maar de kleuren en het model ja dat is mijn ding. Ik vind het goed dat ze alle dagen op pad gaat iedereen die werkt doet dat toch.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 07 dec 2017 - 11:20

Ik vind dit echt een prachtig geheel. Prachtige warme kleur. Mooie schoenen ook. Ik vind deze schoenen beter voor de tijd van het jaar dan de schoenen met de bandjes. En...ze had haar mantel AAN!! Heel goed!!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 07 dec 2017 - 11:43

Ze heeft haar jas AAN!! :) En kijk toch eens hoe mooi dat staat!

Deze rok vind ik helaas ècht niet mooi. De blouse wel, een warme rode kleur. De pumps van vandaag staan er ook echt veel beter bij dan de overdressed schoenen die ze in Argentinië droeg.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 07 dec 2017 - 14:30

Helemaal eens.. De jas gewoon aan is nu zoveel mooier als die Halloween- mouwen.. Deze schoenen staan zeker beter.. Ik ben geen fan van de rok maar het gehele plaatje is heel goed gecombineerd!!

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 07 dec 2017 - 11:44

Mooi geheel met de jas. Mijn favouriete kleuren.
Ben op zoek naar een jas, waar zou ze deze gekocht hebben.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 07 dec 2017 - 11:51

De jas is van Natan. Ze heeft m al vaker gedragen. Oa bij de ontvangst van het Chinese staatshoofd.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 07 dec 2017 - 11:53

Ik vind de outfit leuker dan de vorige keer, was dat niet in Argentinië met de vrouw van de president? Ze kreeg toen bakken commentaar over deze outfit en wel in negatieve zin.
Het silhouette en profile ziet en toch wel heel erg mooi uit.
Qua drukte ben ik het met AnnekeM eens. Inderdaad al 2 bezoekjes/afspraken na de reis naar de Antillen, maar het bijwonen van de uitreiking Prins Claus prijs is alleen acte de présence geven en je daarvoor klaarmaken qua kleding/kapper, make-up. Vandaag een toespraak verwacht ik, het thema is haar uitgebreid bekend. Natuurlijk wordt er ook veel werk achter de schermen verricht ter voorbereiding waar wij geen weet van hebben, er is een staf die in alles voorbereidingen treft en adviseert.
Verder is er personeel op het paleis, dus geen zorgen over huishoudelijke dingen enzo, alles wordt gedaan. Ik gun het haar van harte, zou niet willen ruilen. Maar never een dull moment voor haar. Ze kreeg een interessant leven door haar huweljk met een Nederlandse prins.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 07 dec 2017 - 11:56

Mooi plaatje. Leuk dat de rok verschil in lengte heeft. En ik ben gek op ruitjes.
De jas is prachtig.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 07 dec 2017 - 11:56

Leuke outfit. De schoenen passen er qua kleur niet bij. Die ze in Argentinië droeg staan er mooier bij. Ook haar haar had ze beter op kunnen steken, want nu oogt het wat slordig.

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 09 dec 2017 - 14:57

Dat de schoenen er qua kleur niet bij zouden staan, ben ik niet met je eens. Ik hou bovendien niet van te matchy-matchy. Dat is ook niet meer in de mode.

afbeelding van Arianne

Arianne

donderdag 07 dec 2017 - 12:29

Ja, ik vind het een mooie outfit. Geen wow-effect, maar dat hoeft ook niet bij deze gelegenheid. En wat vind ik dit super positief: ze heeft haar jas aan! Heel fijn. Ga zo door Maxima. Ze heeft er een mooi figuur voor.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 07 dec 2017 - 13:13

ook ik ben blij met een jas (ipv omslagdoek)
En dat ze de mouwen heeft gevonden!
Ik was geen fan van de blouse/rokoutfit, maar nu betere schoenen er onder en past de stof beter bij deze koude dag.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 07 dec 2017 - 13:13

Mooie jas en fijn dat ze hem aanheeft. Ik heb overigens geen problemen met een jas over de schouders hoor, vaak wel zo handig.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 07 dec 2017 - 13:47

De potloodplooien in de rok vind ik niet mooi bij deze stugge stof. De kleuren van de outfit zijn schitterend en passen prima bij het jaargetijde.

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 07 dec 2017 - 15:00

Grappig hoe we kunnen wennen aan een outfit, bij het commentaar toen ze deze rok de eerste keer droeg herinner ik me de term ‘gordijnen’ en werd Edouard Vermeulen herinnerd als iemand die ooit gordijnen ontwierp....
Misschien ligt het aan het seizoen, maar het is een warm en ‘stevig’ geheel, met de prachtige jas er bij (aan), mooi in deze tijd van het jaar. Ik houd ook van deze schoenen, vind ze er mooier bij dan de frêle schoenen met bandjes om de enkels die ze er eerder bij droeg. Overigens kende ik de term ‘potloodplooi’ nog niet, haha. Terwijl ik toch wel eens achter de naaimachine zit.

afbeelding van Josine

Josine

donderdag 07 dec 2017 - 15:19

Ik leerde de term van Joke Rozenbeek, de winnares van twee gouden naalden. Leuk hè. Ze worden zo genoemd omdat je er als het ware potloden in kunt steken.

afbeelding van Josine

Josine

donderdag 07 dec 2017 - 15:18

De outfit an sich is best een beetje tuttig, maar door het losse (maar wel verzorgde) kapsel oogt het totaalplaatje toch vlot. Daarnaast wordt het totaalplaatje optisch minder in stukjes gehakt, doordat ze nu gewone pumps aan heeft. Veel beter!

afbeelding van LiesG

LiesG

donderdag 07 dec 2017 - 17:09

Ik vind het prachtig en beter dan de vorige keer. Persoonlijk vindt ik dat de schoenen met bandjes die ze in Argentinië droeg haar benen korter en dikker maken dan ze in werkelijkheid zijn. Ik vind het totaalplaatje met de pumps van vandaag beter tot zijn recht komen!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 07 dec 2017 - 17:41

Wat prachtige foto's heeft Yvonne weer gemaakt!! Bedankt!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 07 dec 2017 - 17:55

Wat kleur betreft klopt het gewoon.
Maar ik houd niet van zo’n rok

afbeelding van Tina

Tina

donderdag 07 dec 2017 - 18:47

Ik vind het prachtig. En wat heeft ze een fantastisch figuur.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

donderdag 07 dec 2017 - 19:13

O, gelukkig, een prima outfit voor de gelegenheid. Opluchting dat het ook zo kan...Pumps en haardracht werken in dit geval ook mee.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 07 dec 2017 - 20:26

Ze ziet er verzorgd uit. Wel lijken de schoenen te zijn ‘uitgeknobbeld’. Op zich prima natuurlijk, uiteindelijk belangrijk om goed voor je voeten te zorgen, maar het is wel heel zichtbaar.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 08 dec 2017 - 15:55

Als je goed voor je voeten wilt zorgen, moet je geen pumps dragen....

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/07/gooi-je-pumps-het-raam-uit-willemij...

Gooi je pumps het raam uit, Willemijn, Astrid, Annechien!

Ook mannen zien er op tv graag deskundig en aantrekkelijk uit, maar ze hoeven er geen pijn voor te lijden, schrijft Monique Gooren.

Pump en naaldhak. Als ik de vrouw op de werkvloer zo verbeeld zie, denk ik er een luie vormgever bij. Altijd een man. Want er is geen vrouw die de vrouwelijke professional reduceert tot een schoen. En zeker niet deze schoen. Wel eens op pumps gelopen?
Niemand draagt ze, omdat ze zo lekker zitten. Maar iedereen snapt waar ze voor staan. Hoe hoger de hakken, hoe meer je je benen uitstrekt om op je voorvoet te balanceren. Moet ik uitleggen hoe het voelt om op schoenen te lopen die je tenen samenpersen en je dwingen om met je volle gewicht op die paar middenvoetsbeentjes te steunen die daar niet voor gemaakt zijn?
Daar gaat het dan ook niet om. Dit schoeisel maakt je namelijk mooier: de hoge hakken forceren je in een houding die je benen langer en je borsten groter laten lijken. Om je evenwicht te bewaren, span je je buik en billen aan. Dat geeft alles wat je draagt meer allure, mits je je staande houdt. Pumps zijn voor van alles bedoeld, maar niet om op te lopen. Bij elke stap moet je immers nadenken hoe je je voeten neerzet. Ideale dinerschoenen: na een spectaculaire entree kom je alleen nog voor toiletbezoek overeind.

Verboden laarsjes
Ook bij het NOS-journaal moeten vrouwen hun deskundigheid benadrukken met pumps. Stel: je bent afgestudeerd in Meteorologie en Luchtkwaliteit aan de Universiteit Wageningen. Na wetenschappelijk onderzoek in Melbourne en Miami weet je nog meer van klimaat en het weer. Toch mag Willemijn Hoebert in elke uitzending de kijkers op hoge hakken vertellen wat voor weer het wordt. De manier waarop ze zich van links naar rechts beweegt, verraadt dat die pumps niet haar eigen idee waren. Maar de laarsjes waarop ze een stuk mobieler was, mogen niet meer.
Nu weet ik dat er een stylist is ingehuurd om de vrouwen (en mannen?) bij het NOS-journaal te adviseren over hun outfit. Toch is het me een raadsel waarom ze op torenhoge hakken beter hun werk zouden doen. En het stoort me. Want in de voorbeeldfunctie die Willemijn, Annechien en Astrid hebben, kunnen zij zichzelf ook op een andere manier presenteren. Rob en Marco hadden de pumps allang het raam uit gesmeten, als zij die moesten dragen. Ook mannen zien er graag deskundig en aantrekkelijk uit. Maar ze lijden er geen pijn voor. Dat zou ook voor vrouwen de norm moeten zijn.

Hoepelrok en corset

Wij hebben ons bevrijd van hoepelrok en corset. Twintig jaar geleden al stuurden modeontwerpers Paco Rabanne en Narciso Rodriguez mannequins op Birkenstocks de catwalk op. Sindsdien zijn mooi en comfortabel echter niet naar elkaar toe gegroeid. Om aandacht op tv te verdienen hebben vrouwen niet genoeg aan deskundigheid, maar moeten zij nog steeds zo aantrekkelijk mogelijk (voor mannen) in beeld komen.

Ik daag de dames van het NOS-journaal uit om als de professionals die ze zijn op tv te verschijnen in kleren en schoenen die lekker zitten en goed staan. Niet alleen voor alle jonge vrouwen die zich aan hen spiegelen. Maar voor alle kijkers van het NOS-journaal. Deskundigheid verdient geen hoge hakken. Deskundigheid verdient het serieus genomen te worden.

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 08 dec 2017 - 23:51

Woorden naar mijn hart. Schoenen met hoge hakken vind ik zielig staan. Overigens vind ik deze pumps van Maxima haar beter staan dan pumps zonder verhoging onder de voorvoet.

afbeelding van Nova

Nova

zaterdag 09 dec 2017 - 08:03

Mee eens!

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

maandag 11 dec 2017 - 19:34

Ik ben het zó met je eens!

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 07 dec 2017 - 22:33

Niet mijn stijl maar totaalplaatje klopt!!

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

donderdag 07 dec 2017 - 23:11

Ik moet gelijk kijken naar de open hals van deze blouse. Brrr, als ik zo buiten ga lopen, heb ik morgen een zere keel.
Haha, ik ben altijd met een sjaal in de weer, zeker met deze kou. Maar goed, zij hoeft natuurlijk ook niet op de fiets ergens naartoe. De auto rijdt voor en je stapt zo naar binnen.
De outfit is niet mijn ding, maar het zijn wel mooie winterse kleuren. En inderdaad, de mantel gewoon aan! Beter!

afbeelding van karpathos

karpathos

vrijdag 08 dec 2017 - 07:30

Deze mantel staat stukken beter bij de outfit dan de kortere mantel die ze op 18 januari bij deze outfit over de schouders had gehangen.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 08 dec 2017 - 07:43

Wat een mooie warme kleuren, heel geschikt voor deze tijd van het jaar.
Deze schoenen vind ik vele malen beter staan dan de schoenen met de enkelbandjes, die waren te fragiel onder deze rok. Enkelbandjes vind ik bij Maxima nooit mooi staan.
Prachtige jas, zou hem zelf ook wel willen.

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 08 dec 2017 - 08:28

Eens met Mary. En knap hoe ze privé en werk combineert. Ik gun het gezin straks een paar weken met elkaar buiten de schijnwerpers.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 08 dec 2017 - 10:00

Prachtige kleuren voor Maxima. Over hun 'drukke agenda': WA zei ooit dat hij de mooise baan heeft. Dat geldt vast ook voor Maxima..ik ga nu het toilet boenen. Fijne dag allemaal!

afbeelding van Maxi

Maxi

zaterdag 09 dec 2017 - 14:59

Hihi!

Pagina's

© 2019 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?