Hare Majesteit Koningin Máxima houdt donderdag 12 april op Paleis Noordeinde in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden de openingstoespraak ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Prins Claus Leerstoel.

Andere sprekers bij de bijeenkomst zijn Carlos Moedas, Europees Commissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie en Naledi Pandor, minister van Wetenschap en Technologie van Zuid-Afrika. De Nationale Denktank houdt een presentatie over de wijze waarop het gedachtegoed van Prins Claus over ontwikkelingssamenwerking overgedragen kan worden aan de nieuwe generatie. Aansluitend is er naar aanleiding van de presentaties een plenaire discussie door de leerstoelhouders van 2012 – 2016 en hun onderzoeksassistenten. De bijeenkomst wordt afgesloten door de voorzitter van het curatorium van de Prins Claus Leerstoel, professor Louise Gunning-Schepers.

De ‘Prince Claus Chair in Development and Equity’ is een wisselleerstoel op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken. Vijftien jaar geleden hebben het ‘International Institute of Social Studies’ (ISS, onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam) en de Universiteit Utrecht deze leerstoel ingesteld ter nagedachtenis aan Prins Claus (1926-2002). De leerstoel is bedoeld om een impuls te geven aan de carrière van uitmuntende, jonge wetenschappers uit ontwikkelingslanden en om kennisdeling te stimuleren. Met de ‘Prince Claus Chair’ wordt het respect uitgedrukt van de academische gemeenschap in Nederland voor Prins Claus als persoon en voor zijn werk, betrokkenheid en expertise op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Update: later op de dag woonde Maxima ook nog een workshop digitaal componeren bij op de Pabo van Hogeschool Leiden. Ze bezocht de lerarenopleiding voor het basisonderwijs in haar hoedanigheid van erevoorzitter Méér Muziek in de Klas. 

Outfit: tijdens de bijeenkomst droeg de koningin een rode japon met paarse stiksels van Dolce & Gabbana. 

In Leiden:

We zagen de jurk eenmaal eerder bij Máxima:

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 14 apr 2018 - 09:57

ik vond Maxima haar kapssel toen ze zwanger was , ze had het in laagjes laten knippen zodat het voller leek en niet recht naar beneden

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 14 apr 2018 - 08:28

Deze jurk vraagt er wel om om er iets overheen of iets bij te dragen; anders is deze veel te saai. Die stiksels hadden van mij niet gehoeven. De sjaal staat er heel goed bij, oorbellen ook heel mooi.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 13 apr 2018 - 22:49

Laat ik het dan zo zeggen: Máxima met een bol/vol(ler) kapsel, veroorzaakt door wat dan ook, lijkt mij echt rampzalig! Haar hoofdvorm, haar uitstraling, nee, daar past geen voller/boller kapsel bij. Tenminste niet, als ze het haar los draagt. Kijk, bij prinses Beatrix past zo'n kapsel. Bij Mathilde ook. Maar bij Máxima? Never!

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 14 apr 2018 - 00:39

Haha neee er wordt geen bol kapsel bedoeld zoals Beatrix of Mathilde maar gewoon net een tikkie voller op een manier dat het toch zijn natuurlijke valling blijft houden verder. Heet een aanzet permanent, wordt het alleen wat voller tot een centimeter/paar centimeter vanaf de hoofdhuid.
Maar aan de andere kant, het lijkt er op dat haar haar al zo kapot is van het blonderen, dan zal dat ook geen goed doen voor haar haar uiteindelijk.

afbeelding van 29novmode

29novmode

vrijdag 13 apr 2018 - 21:55

Precies Lina !, dat bedoelde ik met een licht permanentje. En inderdaad recht afknippen, zodat het niet zo piekerig is.

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 14 apr 2018 - 00:31

Ja dacht ik al dat je dat bedoelde :-)

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 13 apr 2018 - 15:06

Erg mooi jurkje, leuke oorbellen. En over het haar zeg ik niks...

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 13 apr 2018 - 14:29

Super jurk, mooie kleur en lengte en goed aansluitend en leuk bonus rijgrandje in paars, veeeeel leuker dan die rode flap-roezel jurk eerder deze week. De shawl vind ik prachtig, maar jammer op deze jurk. De jurk vraagt alleen om een paar lange oorbellen in rood en paars en een snufje groen. En een paardenstaart.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 13 apr 2018 - 14:55

De sjaal geeft het een exotisch tintje...

afbeelding van Esther6

Esther6

vrijdag 13 apr 2018 - 13:27

Dag Josine, weet je al iets meer van de oorbellen die Maxima hier draagt? Dank !

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 13 apr 2018 - 11:29

misschien kan ze het haar de volgende keer opsteken?

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 13 apr 2018 - 11:24

Mooi plaatje hoor

afbeelding van Elles

Elles

vrijdag 13 apr 2018 - 09:24

Spontane koningin in een mooie outfit.Met plezier volg ik MKM,maar dat commentaar op de haardracht van Maxima vind ik vervelend worden.Ik denk,dat de koning het mooi vindt en hoe meer aanmerkingen ,des te strikter Maxima zich opstelt(als zij dit al leest!!!).

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 13 apr 2018 - 12:28

Helemaal mee eens Elles. Er is al zo vaak iets gezegd over het haar van Maxima, dat ik er ook wat moe van wordt. Het is net alsof je naar een langspeelplaat luistert die blijft hangen...

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 13 apr 2018 - 12:46

Met alle respect hoor, maar niemand verplicht je toch om de reacties te lezen?
Mij stoort het kapsel meestal ook niet, maar vaak is het gewoon opvallend onverzorgd. Lijkt me logisch dat dit mensen steeds weer opvalt of zelfs irriteert. Alleen omdat het dus vaker voorkomt mag je er niks meer van zeggen? Dat zou wat zijn zeg.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 13 apr 2018 - 14:34

Ik zeg niet dat je er niets van mag zeggen, ..... ik zeg alleen dat ik er moe van word. Dat is alles.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 13 apr 2018 - 14:41

Moe en verdrietig van het haar van Maxima, polletje piekhaar vind ik, pfff ik wordt er zooooo moe van. ;-)

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 13 apr 2018 - 15:43

:-)

afbeelding van Carmen

Carmen

vrijdag 13 apr 2018 - 10:38

De koning vindt specifiek los en een beetje piekerig haar mooi? En Maxima gaat het haar steeds meer zo dragen als wij commentaar erop leveren? Aparte theorie moet ik zeggen.....

afbeelding van Iris

Iris

vrijdag 13 apr 2018 - 11:05

Misschien vinden sommige mensen het vervelend als er vaak dezelfde opmerkingen worden gemaakt over een bepaald iets, maar aub geen censuur en gewoon zeggen wat je vindt. Datzelfde geldt voor het plaatsen van misschien wat onflatteuze foto's, alstublieft geen nep wereld, gewoon tonen hoe het is. Laat het geen Instagram worden.

afbeelding van LG

LG

zaterdag 14 apr 2018 - 15:41

Iris ik ben het met jou eens dat er geen censuur moet zijn. Ik heb het niet eens over het haar of de kleding, dat had ik wat duidelijker moeten schrijven. Maar als ik naar sommige gezichtsuitdrukkingen kijk dan zouden dat vroeger foto’s zijn geweest die ik niet in mijn album had gedaan en hedendag zou ik ze (b.v.) niet op Facebook plaatsen. Dit zijn foto's waar de fotograaf controle over heeft en zich indenken hoe een persoon zich zou voelen met een minder flatteuze foto zou wel zo aardig zijn. Wie weet vindt Maxima het allemaal wel prima, geen idee ;-)

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 13 apr 2018 - 08:10

ik vind de kleding van Maxima van 2002 tot 2012 veel mooier dan wat ze nu draagt ,ik reageer niet zo dikwijls meer omdat ik er niet zo weg van ben

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 13 apr 2018 - 08:05

@ LG het zijn inderdaad minder mooie foto's dan andere keren. Op deze foto's zie je de dode punten van het haar nog beter. Waarom niet een gezond stuk eraf Máxima? Staat verzorgder en je haar lijkt voller.

afbeelding van LG

LG

vrijdag 13 apr 2018 - 01:09

Waarom zet Royals By Robins een aantal oncharmante foto's van Maxima op de website (12 april 2018)?

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 12 apr 2018 - 23:46

Merkwaardig dat iedereen zo lovend is over deze jurk. De kleur is mooi maar verder vind ik hem nogal flodderig en ik vind hem ook een tikkeltje te lang. Het oogt mij niet chique.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 13 apr 2018 - 15:39

Iedereen heeft een eigen smaak

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 12 apr 2018 - 23:13

Eenvoudige jurk in een mooie kleur. De sjaal maakt de jurk wat spannender en tijdens de groepsfoto vind ik de sjaal op z'n plek met het gemêleerd gezelschap.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 13 apr 2018 - 11:34

mee eens Fina rood staat onze koningin prima en de sjaal hoort er echt bij!

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 12 apr 2018 - 21:53

Wat een prachtige jurk! Die zou ik ook graag willen hebben. Ik vind alleen die paarse stiksels niet mooi.
En de sjaal, nee die zit echt heel raar omgeslagen, als een sjerp. Ik hou best van aparte dingen en dat je andere dingen doet met een kledingstuk dan je normaal gesproken doet, maar dit, nee, beetje vreemd.

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

donderdag 12 apr 2018 - 21:08

Heerlijk jurkje, zou ik graag van haar overnemen/zelf willen hebben. Prachtige lengte en shape. Jammer van haar haar....

afbeelding van Margreet

Margreet

donderdag 12 apr 2018 - 20:31

O nee toch? Máxima met een korter, licht gepermanent kapsel? Ik word al onwel als ik er aan denk! Toppunt van truttigheid, in mijn beleving! Dat past écht niet bij haar!
Goed, die dunne plukken vind ik ook niet mooi, maar korter? Nee, niet doen hoor, Máxima! Maar wel vaker in een staart, of knot, dat staat mooi en past ook bij U.
Maar never, nooit, niet, kort, beloofd?

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 12 apr 2018 - 21:04

Helemaal met jou eens Margreet! ALSJEBLIEFT NIET ZEG!

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 12 apr 2018 - 21:57

Jullie krijgen denk ik het visioen van een kleine krulletjespermanent ;-) Maar je kunt ook een permanent nemen waar het haar alleen voller van wordt zonder dat er een krul aan te pas komt, ja dat zou wel mooi zijn.
Korter knippen hoeft niet maar ik denk dat het wel mooier zal zijn als het aan de onderkant recht geknipt wordt, dan heb je niet meer die pieken zoals nu wat er uitziet als een uitgegroeid model.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 12 apr 2018 - 22:05

Gewoon een hele goeie bob laten knippen tot op de schouders! Ze heeft een goede kapster die dan echt nog wel de eeuwige nepknot achterop kan plakken hoor, maar zoals d’r haar er nu bij hangt is ronduit armoedig! Kan me echt niet voorstellen dst ze het zelf mooi vindt, alhoewel ...

afbeelding van 29novmode

29novmode

donderdag 12 apr 2018 - 20:14

Een stukje van het haar af lijkt mij ook mooier. Of een licht permanentje voor meer volume. Ik denk dat Maxima haar haar lang draagt omdat ze het dan beter op kan steken in een knot.

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

donderdag 12 apr 2018 - 20:01

Kunnen we met z’n allen een brief met sterke aanbeveling tot kortwieken der lokken sturen? Goed plan van aanpak erbij? Misschien heeft ze het zelf niet door? Dan is ze wellicht dankbaar voor onze feedback en volgt ze het goed onderbouwde advies op. Paar foto’s erbij ter illustratie. Nooit meer commentaar op het kapsel!

afbeelding van Adeline

Adeline

donderdag 12 apr 2018 - 18:58

Gisteren vond ik het al zo erg, vooraal de achterkant waar toch ook mensen wonen. Het haar zal vast niet vet zijn maar het ziet er belabberd uit. Is er dan niemand die haar attendeert, gevalletje 'nieuwe kleren -lees haren - van de keizer' waarschijnlijk. Kleding gisteren en vandaag overigens erg geslaagd

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 12 apr 2018 - 18:48

Er was vandaag nog een optreden aan de foto's bij ppe te zien. Ook met het rode jurkje. Ik schrik werkelijk van het haar op foto dat eindigt op 224. Zo'n leuke vrouw als Koningin maar dat haar staat zo onverzorgd.

afbeelding van Mieke 47

Mieke 47

donderdag 12 apr 2018 - 17:09

Ik vind het een hele mooie jurk met een hele mooie lengte voor Maxima. Kapsel is jammer.

afbeelding van MiekeK

MiekeK

donderdag 12 apr 2018 - 17:08

Die sjaal vind ik origineel en mooi. Qua kleur past het prima.

afbeelding van karpathos

karpathos

donderdag 12 apr 2018 - 15:59

Het is 't 15-jarig bestaan van de Prins Claus Leerstoel. Uit respect voor haar schoonvader prins Claus had Máxima wat mij betreft voor een netter kapsel kunnen kiezen. De kleur van de jurk is prima en de oorbellen vind ik geweldig. De grove rijgsteken in de jurk hebben niet mijn voorkeur. Het lijkt een beetje goedkoop.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 12 apr 2018 - 16:01

Prachtige jurk, leuk dat ze deze weer draagt. En wat een mooie sjaal! Wel wat veel rood deze week maar het staat haar prachtig.

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 12 apr 2018 - 22:57

Hier sluit ik mij bij aan.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 12 apr 2018 - 14:11

Mooie japon, alleen die sjaal vind ik een beetje 'Laurentien-achtig' en had wat mij betreft weggelaten mogen worden. En het haar...daar stoor ik mij niet zo aan.

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 12 apr 2018 - 13:25

Beeldschoon jurkje, zou het graag in mijn kast hebben hangen!
Die sjaal erbij vind ik niks.
Het haar in een mooie paardenstaart of mooie knot had ik mooier gevonden voor het totaalplaatje en de gelegenheid.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 12 apr 2018 - 13:17

Prachtige kleur! De stiksels vindt ik niet echt mooi, m.i. is het alsof dr coupeuse het rijgdraad is vergeten :)De taille had iets meer ruimte mogen hebben waarschijnlijk draagt ze daarom deze sjaal op sarong-wijze. En helaas wederom Polletje Piekbaar! zo jammer, je haar is de lijst van het schilderij!

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 12 apr 2018 - 13:12

Dit staat Maxima goed. Mooie jurk en goede lengte. Alleen die sjaal vind ik niet nodig, kwestie van smaak. Maar dat haar van Maxima. Het zit zo onverzorgd. Jammer

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 12 apr 2018 - 13:07

Prachtig dat rood. Het staat haar zo mooi! Jammer van het haar en die sjaal voegt niets toe. Vreemd omgeslagen is die sjaal trouwens ook...

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 12 apr 2018 - 12:33

Mooi jurkje! Kleur is gewoon prima voor Maxima. De sjaal erbij vind ik ook mooi! Haar kapsel vind ik erg jammer. Hier had ze bij deze gelegenheid best iets moois van kunnen maken.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?