Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima hebben woensdagavond 3 juni de eerste voorstellingsavond na heropening bezocht van Het Nationale Theater in Theater aan het Spui in Den Haag. Theaters in Nederland kunnen vanaf 1 juni hun deuren weer openen voor maximaal dertig bezoekers, na een sluiting van elf weken vanwege de coronapandemie.

Het Koninklijk Paar zag twee voorstellingen uit de nieuwe reeks ‘Het Nationale Theater speelt altijd’, die speciaal is ontwikkeld voor de heropening met inachtneming van de geldende maatregelen voor theaters. Romana Vrede speelde met ‘Liefdesverklaring’ een ode aan het publiek. Rick Paul van Mulligen vertolkte ‘U bent mijn moeder’, een tekst van Joop Admiraal uit 1981 op basis van gesprekken die hij met zijn dementerende moeder in het verzorgingshuis voerde. Alle twaalf voorstellingen uit ‘Het Nationale Theater speelt altijd’ zijn geïnspireerd op de huidige tijd en bevatten teksten vol hoop, troost en afleiding. Uitganspunt is de ontmoeting met het publiek. Voor de voorstellingen is kort gerepeteerd en ze worden noodgedwongen uitgevoerd zonder uitgebreide decors en techniek. Na de zomer worden sommige stukken doorontwikkeld tot volwaardige voorstellingen, om zo met een flexibele reeks korte en lange stukken door de coronapandemie heen te kunnen spelen.

Het Koninklijk Paar deed nadien met de andere theaterbezoekers mee aan een kort nagesprek met de acteurs en regisseurs. Het publiek werd gevraagd naar hun ervaring met deze eerste theateravond en de Koning sprak zijn steun en waardering uit voor iedereen werkzaam in de theatersector. Na afloop sprak het Koninklijk Paar ook met de beide acteurs, regisseurs Noël Fischer en Eric de Vroedt en directeur van Het Nationale Theater Cees Debets over de artistieke en financiële gevolgen van de coronapandemie voor de theatersector, hoe zij omgaan met de geldende maatregelen en hoe zij vooruitkijken naar de toekomst. In lijn met de algemene richtlijnen om vooral lokaal uit te gaan, bezocht het Koninklijk Paar een voorstelling in eigen stad.

Mode 
Voor de culturele avond uit haalde Máxima een zwarte maxi-jurk met pofmouwen en borduurwerk uit de kast. Het kledingstuk komt uit de collectie van Zazi, een merk dat achtergestelde vrouwen een financieel steuntje in de rug wil geven én ambachten van de vroegere zijderoute centraal stelt. Máxima's jurk is dan ook handgeborduurd door Indiase vrouwen en de stof doet daar nog een schepje bovenop. Volgens de website van Zazi is het kledingstuk namelijk gemaakt van gerecyclede khadi, een handgesponnen en geweven stof waar veel Indiase vrouwen hun vrijheid en financiële zelfstandigheid aan te danken hebben. 

Naast de flinke toef India zit er ook een vleugje Holland in de jurk verwerkt. Jeanne Zizi Margot de Kroon, het gezicht achter Zazi, komt namelijk oorspronkelijk uit Den Haag. Haar label heeft zich echter gevestigd in Berlijn, dus eigenlijk draagt de koningin een soort modieus drielandenpunt. 

Foto: Patrick van Katwijk

Jurk van Zazi: 

~~~~advertentie~~~~

~~~einde advertentie~~~~

 

Sandaletten van Gianvito Rossi, haar favoriete schoenenmerk. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 06 jun 2020 - 20:28

Een echte Máxima jurk, erg leuk! Jammer dat de jurk te kort is door de hakken. Ik had er sowieso een andere schoen bij gekozen. Het verhaal erachter is mooi.

afbeelding van AdrianavD

AdrianavD

donderdag 04 jun 2020 - 19:00

Toffe stijl! Denk helemaal passend bij Máxima’s persoonlijke (privé) smaak. Vind door de hoge hakken de jurk iets te kort, dus had zelf voor een ander schoentje gekozen. De koning heeft zo te zien wel iets gekozen uit zijn officiële garderobe. Ook prima natuurlijk :-)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 04 jun 2020 - 19:40

Wat leuk dat Máxima voor dit bijzondere merk kiest. Zwart vind ik wat minder mooi bij Máxima staan, daarom mist mijn gebruikelijke enthousiasme. Maar ik hoop echt dat ze nog een keer voor 1 van de kleurige jurken of rokken uit deze collectie kiest.
Plateauzolen vind ik bij Máxima niet mooi, dus ze had beter voor haar andere zwarte sandaletten van dit merk kunnen kiezen.
Willem Alexander is wat mij betreft het best gekleed.
Maar ik ben enorm trots op hun enthousiasme en betrokkenheid!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 04 jun 2020 - 17:36

Goede keus voor een avondje uit, deze jurk! Nog blijer ben ik met het pak wat de Koning draagt, eindelijk zijn de broeken met olifantpijpen verdwenen! Gelukkig steeds weer slank gesneden broeken en colbert met een passende das! Modieus paar samen

afbeelding van Jansje

Jansje

donderdag 04 jun 2020 - 13:22

Het lijkt wel alsof de jurk te groot is, maar de gedachten gang achter de jurk is mooi. Ik had persoonlijk een rustige ketting erbij gecombineerd of een leuke rode kralen ketting. Het haar had ik opgestoken en een leuk dicht schoentje. Nu lijkt het een klein beetje op een strand outfit

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 04 jun 2020 - 15:06

Ik vind de gedachte achter deze jurk mooier dan de jurk zelf, maar dat kan komen door de kleur., beetje zware tinten voor zo,n mooie ( zomer)avond.Deze stijl past in ieder geval wel. heel goed bij Maxima.
Wel had hij een paar centimeter langer mogen zijn , was net iets mooier geweest bij de open schoen..
Haren zijn zeker verzorgd, maar opgestoken lijkt me ook weer leuk om te zien na de corona kapsels .
Wat is ons koningspaar betrokken bij alles en iedereen in deze tijd, zoals vandaag ook weer om de leerlingen te feliciteren met hun diploma.
Groot compliment verdiend ..

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

donderdag 04 jun 2020 - 12:38

....artistieke jurk voor een avond theater. De gedachte erachter is enorm interessant.
De actrice, die het Koningspaar met de woorden: 'tof, dat JULLIE er zijn' begroette,
had beter voor een andere, minder plompe woordkeuze kunnen kiezen, al zullen
Koning en Koningin zich er niet over opwinden.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 04 jun 2020 - 12:37

Totaal niet mijn smaak, maar dat maakt ook niet uit. De japon staat haar goed, goede keuze ook qua achterliggende gedachte.

afbeelding van Anniek

Anniek

donderdag 04 jun 2020 - 11:23

mooi hoor, zeker ook mooi dat ze voor dit merk kiest. Ik verwacht nog wel een keer een jas hiervan te zien bij Maxima. Of de off-shoulder jurk die op de site staat.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 04 jun 2020 - 09:31

Een heel mooi plaatje allebei!!!!
verzorgde haren!! ook heel fijn!

afbeelding van Maria04

Maria04

donderdag 04 jun 2020 - 08:26

De jurk op zich vind in minder, maar de gedachte waarmee ze op deze manier de dames uit India promoot is Top!

afbeelding van Intrigued By Royals

Intrigued By Royals

donderdag 04 jun 2020 - 07:47

Yeah! The theater is opening covid-style! It is so wonderful to see things start to open again!!! I thought the Queen looked a little casual. My first thought was that this looked like a dress for the summer vacation photo op, but I do like her supporting this brand. Maybe she was trying to dress it up with those shoes, but I can see it with espadrilles, also as someone else mentioned.

afbeelding van Maxfan

Maxfan

donderdag 04 jun 2020 - 04:00

Erg leuk dat ze naar theater gingen nu het weer mag. En leuk dat ze Zazi draagt. Ik vind de jurk te winters, zal wel door de kleur komen. Maar uitstraling van beide zeer in orde.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 04 jun 2020 - 00:05

Op het eerste gezicht niet zo mooi maar als ik sec de foto van de jurk zie dan snap ik haar keuze. Prima promotie van dit merk. Love de sandaletten maar had de espadrilles hier mooier onder gevonden.
Nog een gewetensvraag: wie van jullie leest de informatie van Josine en wie scrolt meteen door naar de info over de kleding??

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 04 jun 2020 - 00:18

Ik doe/lees/bekijk beide wel, Jens, maar de volgorde wil wel eens wisselen !

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 03 jun 2020 - 23:52

De koning ziet er keurig uit, goed zittend pak. De jurk van Maxima is prachtig, ook de gedachte erachter.
Misschien nog leuker met rode of gele accessoires, maar dit is ook prima.

afbeelding van Suus

Suus

woensdag 03 jun 2020 - 23:47

Ik vind dit het net niet. Denk dat het door het zwart komt. Superleuke jurken op de zazi site, een gekleurd model met patroon had ik denk ik mooier gevonden voor Máxima.

Vind trouwens bij mezelf ook dat zwart met de jaren minder mooi gaat staan, hard ofzo. Geen idee waardoor dat komt.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

woensdag 03 jun 2020 - 23:00

Lekkere boho jurk, Romy Boomsma loopt ook graag in Zazi Vintage. Nooit verwacht dat de koningin ook hiervoor zou kiezen!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 04 jun 2020 - 00:28

Oh ja hoor, dit is typisch iets voor de koningin! Absoluut ja hoor. Tja het is apart, beetje folklore-achtig.
Die schoenen passen er dan weer niet bij. Trouwens ik heb iets vreselijks tegen open teenschoenen bij de koningin én plateauzolen.

afbeelding van JAusten

JAusten

woensdag 03 jun 2020 - 22:52

and Gianvito Rossi POPPY sandals
she looks great !!!

afbeelding van Marjet

Marjet

woensdag 03 jun 2020 - 22:44

Wat een mooie avond hebben ze gehad! Ze ziet er prachtig uit! De jurk is van Zazi Vintage: https://www.zazi-vintage.com/shopall . Ze hebben er prachtige jassen en jurken gemaakt van gebruikte stoffen (de jassen) door vrouwen van over de hele wereld. Een van hun jassen staat nog altijd op mijn verlanglijstje!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 03 jun 2020 - 22:50

Hartelijk dank!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 03 jun 2020 - 22:24

Wow, zij gaan een avondje uit! wat leuk!
WA ziet er strak uit. En Maxima verrassend in nieuw. Echt haar eigen stijl.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?