Hare Majesteit Koningin Máxima bracht vrijdagochtend 10 juni een werkbezoek aan stichting Taal aan Zee in Den Haag. Deze organisatie biedt Nederlandse les aan vluchtelingen, asielzoekers en anderstalige vrouwen.

De lessen worden gegeven door vrijwilligers. 

Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met bestuurders en medewerkers over de activiteiten voor nieuwkomers. Aansluitend woonde zij twee groepslessen bij. Tenslotte ging zij in gesprek met taalmaatjes: koppels die bestaan uit een asielzoeker of vluchteling en een vrijwilliger, die helpt de Nederlandse taal in praktijk te brengen. 


Taal aan Zee biedt een educatief aanbod voor geïsoleerde anderstalige vrouwen, vluchtelingen, asielzoekers en andere migranten en/of laaggeletterden. Volgens de organisatie is taal de sleutel tot participatie in de samenleving. Wekelijks zetten meer dan 275 vrijwilligers zich in voor Taal aan Zee, een groot deel van hen als taalcoach of docent. Zij worden daarbij ondersteund door een klein team van professionals. 

Koningin Máxima heeft eerder taallessen bezocht in het kader van het Oranje Fonds. Zij was ook meerdere malen te gast bij één van de voorgangers van Taal aan Zee, stichting Ontmoeting Buitenlandse Vrouwen (OBV).

 

Outfit: Koningin Máxima draagt een bekende witte blouse en een maxi-rok met bruin/witte print van het merk Lady Africa. Lady Africa importeert kwalitatief hoogstaande mode- en accessoirelabels uit Afrika van gevestigde en veelbelovende ontwerpers. Het wordt hoog tijd dat Nederland kennismaakt met de originele ontwerpen die Afrikaanse mode te bieden heeft. Door culturen te verbinden en te inspireren met etnische mode brengt Lady Africa kleur op de Nederlandse straat. De items die Lady Africa verkoopt zijn uniek en met liefde en kunde gemaakt. Door het verhaal achter ieder product te kennen wordt het een feest om een Lady Africa-item te dragen. De collectie van verschillende labels uit alle windstreken is met zorg samengesteld. Stuk voor stuk hebben ze vakmanschap, duurzaamheid en empowerment hoog in het vaandel staan. Van Quazi Design in Swaziland die sieraden en home-accessiores maakt van gerecyclede magazines, tot aan Shanga River House in Tanzania die zo'n zestig vrouwen met een beperking een beter bestaan biedt door ze op te leiden tot sieradenmaker.


Foto: Taal aan Zee

Rok van Lady Africa:

De blouse zagen we eerder kort na de ramp met de MH17.

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door Josine en TWOR, de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van kaat

kaat

maandag 13 jun 2016 - 13:31

Misschien laat Maxima bewust haar kapsel zo om toegankelijker over te komen. Ze is nu gewoon een vrouw aan het werk en waarom moet haar kapsel altijd perfect zijn? Ik vind het wel prettig dat ze gewoon verschijnt met een normaal kapsel en niet voor iedere gelegenheid naar de kapper holt. Nee, wat mij betreft hulde voor Maxima dat ze gewoon zichzelf durft te zijn!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 13 jun 2016 - 10:10

Prachtige rok en dessin. I.c.m. een zwarte top is sprekender. :-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 13 jun 2016 - 09:06

Even een toelichting nav eerdere reacties onder deze log: Deze website gaat over mode. Toch heb ik er geen problemen mee als er af en toe een uitstapje wordt gemaakt naar een ander onderwerp.

En los van de discussie: Gááf dat Máxima bij dit merk een rok heeft gekocht. Mag ze van mij vaker doen!

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 13 jun 2016 - 08:20

Leuke rok maar dan wel met een wit of zwart topje en leuke teenslippertjes erbij. Gewoon 's avonds dragen op het terras in Griekenland in een luie stoel met een glaasje Retsina en een schaaltje olijven.

afbeelding van LG

LG

zondag 12 jun 2016 - 03:05

Leuke rok weer eens iets anders. Wat mij betreft mag ze vaker lange(re) rokken dragen en het liefst nog iets zwieriger. Ik zou het wel weten als ik haar lengte en mooi figuur had.
Ik kwam deze rok tegen in de winkel, als je op de onderste foto klikt dan kun je het model zien lopen met een soepel vallende rok en met meer dan 1 plooi;-) Ik vind het wel wat voor Maxima.
https://www.whitehouseblackmarket.com/store/product/striped-taffeta-midi...

afbeelding van Merel123

Merel123

zondag 12 jun 2016 - 19:31

Mooie rok, zou Maxima idd ook wel staan.

afbeelding van Marga

Marga

zondag 12 jun 2016 - 08:10

Leuk!

afbeelding van Paula

Paula

zaterdag 11 jun 2016 - 20:00

Ik vind het een mooie rok hoor, weer eens heel wat anders. Alleen de schoenen vind ik minder: iets te dikke zool. Ik vind het geheel er heel leuk uitzien.

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 11 jun 2016 - 19:27

Ik vind de rok echt niet mooi, te pompeus en te stijf voor overdag, ik vind ook het motief niet mooi.

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 11 jun 2016 - 19:10

Nouveau riche-gedrag? Wat moeten ze dan met al dat geld, ook al door erfenis gekregen en niet alleen salaris.
Als je dan van snelle boten, mooie huizen en wat nog meer houdt, dan koop je dat toch lekker.
Doen wij ook, als we zoveel geld hebben. Maar nee, dan valt heel Nederland over ze heen en
moeten zij zich inhouden, allemaal van onze belastingcenten, brrrrrr. hoor je dan.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 11 jun 2016 - 17:20

Ik heb vermoeden dat dit misschien de 'echte' Maxima is; dat ze dit misschien ook privé zou dragen. Geen idee of dat waar is, overigens. Maar ik vind dit in ieder geval een leuk plaatje voor een werkbezoek. De print van de rok vind ik geweldig, en met een wat meer getailleerde blouse en platte schoenen had ik dit nog leuker gevonden.

Ze kan ook eens bij Vlisco kijken; hele mooie stoffen, NL bedrijf, en daar hippe maxirokken, jurken en tops van laten maken. Vind ik bij haar passen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 11 jun 2016 - 17:09

Wat super leuk dat ze voor dit mooie merk heeft gekozen. Betaalbaar en met een positief tintje! Ik ga snel eens kijken of deze mooie rok nog te koop is en ik hoop dat Máxima nig een meer voor de leuke tassen en clutches zwicht!

afbeelding van zara

zara

zaterdag 11 jun 2016 - 16:06

Dat vind ik nu juist zo leuk aan Máxima, dat ze een kledingstuk op heel verschillende manieren afstyled, en er zo steeds 'nieuw' en verrassend weet uit te zien. De witte blouse vind ik erg mooi. De rok is niet haar allermooiste maxi-rok, omdat hij zo massief oogt. Maar het is een heel toegankelijke, niet-bedreigende etnische outfit. Prima voor deze gelegenheid.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 11 jun 2016 - 16:31

Helena@ Lijkt me geen probleem, kleding keuzes's genoeg en al helemaal als je over zo'n budget beschikt!

afbeelding van Helena

Helena

zaterdag 11 jun 2016 - 15:32

Op het laatst weet je toch niet meer wat je aan moet doen bij al die bezoeken, die je af moet leggen.
Steeds maar weer nieuwe kleding kopen. Ik zou helemaal kierewiet worden.
Dan vind ik het knap, dat ze er steeds weer in slaagt om er leuk uit te zien.
Het ene is misschien iets leuker dan het andere, maar meestal is het geslaagd.

afbeelding van Stijl

Stijl

zaterdag 11 jun 2016 - 15:58

Ik denk dat altijd nieuw een fout uitgangspunt is.
Iets wat goed is is dat de volgende keer óók.
Niemand verlangt dat je alle keren iets nieuws of ànders draagt.
Maar iedereen wil wèl graag datje er goed uitziet.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 11 jun 2016 - 16:03

Stijl@ Er altijd netjes en verzorgd uitzien, dat is toch het minste wat je van een Koningin kan verwachten?

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 11 jun 2016 - 16:53

Niet om het een of het ander hoor, maar je hebt blijkbaar een heel duidelijk beeld hoe het heurt voor een Koningin. Ze mag bv. ook niet schaterlachen. Ze mag niet al teveel juwelen dragen. Ze moet haar haar laten knippen of in ieder geval zo min mogelijk los dragen. Ze mag heel veel niet geloof ik. Ik heb eigenlijk altijd de neiging om het positieve van iemand te bekijken. Ik geloof ook dat WA en Maxima een heel andere invulling aan het Koning en Koningin-zijn geven dan voorheen gebruikelijk was en bij sommige vorstenhuizen nog gebruikelijk is. Wat mij betreft: als het geen al te nouveau riche-achtige uitgaven worden (zoals bv. een dure speedboot, hoewel ze ook dat zelf moeten weten) vind ik het allemaal prima. Ze doen het allebei hartstikke goed, Maxima heeft duidelijk veel hart voor haar werk en ze doet het met een enthousiasme waar goedgekapte, goedgeklede en niet al teveel met juwelen behangen andere royals een heel groot puntje aan kunnen zuigen. Bovendien vind ik het ook leuk dat ze zoveel kleding herdraagt en inderdaad - zoals al eerder geschreven hier door anderen - er toch telkens een andere draai aan geeft.

afbeelding van Chiqui65

Chiqui65

zondag 12 jun 2016 - 19:35

.

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 12 jun 2016 - 10:21

De invulling van het koningschap staat hier toch helemaal niet ter discussie???
Ik dacht dat dit een site over kleding was...

afbeelding van Henny

Henny

zondag 12 jun 2016 - 14:44

Af en toe moeten we het ons toch gunnen om af te wijken van het onderwerp, dan waarvoor deze site bedoeld is. Ik vind het leuk en het kan interessant zijn. Dit gebeurt wel meer en het geeft meer diepgang aan deze site. We vallen al zo vaak in herhaling. Als het binnen de perken blijft en zonder een onvertogen woord, dan zullen de beheerders van deze site er niets op tegen hebben, denk ik zo. -:)

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zondag 12 jun 2016 - 14:14

Stijl@ Inderdaad, daarom meng ik me verder niet in deze discussie, het één heeft niets te maken met het ander!

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 12 jun 2016 - 18:53

Zoals gewoonlijk geef je geen antwoord. Ik stel dat van jou Maxima van alles en nog wat niet mag dan wel verkeerd doet en jij zwijgt weer eens.

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 12 jun 2016 - 19:36

Carolina,
Laten we nu proberen commentaar op de kledingkeuze NIET te zien als commentaar op gedrag.
Natuurlijk raakt het wel eens aan elkaar omdat de kleding een sfeer en uitstraling geeft die door iedereen anders ervaren en gewaardeerd wordt.
Je kunt elkaar daar niet op bestrijden: zoals Josine steeds zegt: smaken( en stijlgevoel, en je ideeën over een koningin, toevoeging van mij) verschillen.

afbeelding van Carolina

Carolina

zondag 12 jun 2016 - 19:51

Het klopt, Stijl, dat kleding sfeer en uitstraling geeft die door iedereen anders ervaren wordt. Dat betekent mijns inziens dat je dus niet met een enorme stelligheid moet gaan vertellen hoe volgens jou een koningin zich moet gedragen. Een beetje respect voor de eigenheid van iemand en voor de mening van anderen lijkt me op zijn plaats.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 13 jun 2016 - 06:10

Zo is het.

afbeelding van Marga

Marga

zondag 12 jun 2016 - 08:08

Goed geschreven. Ben het met Carolina eens. Ik geniet graag van ons koningspaar met wat en hoe ze invulling geven aan hun koningsschap. Het levert ons land veel in velen opzichten veel op!!

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 11 jun 2016 - 18:13

Eens met je Carolina, dat Maxima haar taak als koningin met veel verve en enthousiasme uitvoert. Niks op aan te merken. Integendeel.

En goed dat ze vaak kleding herdraagt. Van mij mag ze dat nog veel vaker doen. En als ze dan toch iets nieuws draagt dan graag iets van Nederlandse makelij.

Nouveau riche-gedrag zie ik zo nu en dan echter wel. De speedboot, de villa in Mozambique, die container in de tuin, de dure verbouwing van Huis ten Bosch. Je kunt wel zeggen dat het hun eigen geld is (soms) maar dan nog. Je geeft er geen goed signaal mee af. In deze tijd past dat niet.

afbeelding van orchidee

orchidee

zondag 12 jun 2016 - 12:04

De villa in Mozambique: mochten ze van de regering ( dus van ons) niet kopen. Dus werd het een huis in Griekenland. Dan koop je er toch een boot bij, van je eigen geld. De verbouwing van Huis ten Bosch: het is niet hun eigendom, dus zijn ze ook niet verantwoordelijk voor de kosten. De aanpassingen in de prive vertrekken betalen ze zelf.
De portocabin's in de tuin: moesten ze dan in de stofrommel van de verbouwing gaan werken.
Ik zie uiteindelijk niet zoveel nouveau-riche gedrag, daarbij zijn ze niet nouveau riche maar gewoon oud geld.

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 13 jun 2016 - 08:15

Orchidee. Helemaal mee eens.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 12 jun 2016 - 14:21

Eens met Marga en Orchidee.

afbeelding van Marga

Marga

zondag 12 jun 2016 - 08:03

Ik denk dat dat best meevalt. Over dit soort dingen is ook, helaas vaak negatief, weer een oordeel en wordt door alles onder de loep gelegd. Je zult maar privé op pad willen en altijd gevolgd worden omdat je Van Oranje bent. Ik gun ze wel een beetje nouveau riche. Werken ze hard voor. Er zijn er die er ook de beschikking voor hebben en er minder voor doen

afbeelding van Oranjefan99

Oranjefan99

zaterdag 11 jun 2016 - 16:58

Eens

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 11 jun 2016 - 18:41

Eens

afbeelding van Stijl

Stijl

zaterdag 11 jun 2016 - 16:46

Helemaal mee eens, maar dat hoeft toch niet iedere keer iets nieuw te zijn?
Dan wordt het misschien ietsje saaier, zoals soms Mathilde maar wèl verzorgd en goed.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

zaterdag 11 jun 2016 - 16:57

Stijl@ Inderdaad dat hoeft ook niet, elke outfit kun je er echter anders uit laten zien door andere accessoires te gebruiken, combineren is een kunst en daar schijnt Maxima moeite mee te hebben..

afbeelding van Agnes

Agnes

zaterdag 11 jun 2016 - 13:10

Helemaal leuk en hip deze outfit!! Dit is volgens mij echt haar smaak en geen koninginnen smaak hihi. Het haar is echt heel dood, zonde dat ze er niet meer aandacht aan besteed. Fijn weekend allemaal!

afbeelding van Stijl

Stijl

zaterdag 11 jun 2016 - 15:20

Ik zie nu de foto en de toelichting over Lady Africa.
Dit merk kiezen is op zich een sympathiek gebaar.
het patroon is prachtig, er had vast ook een mooie kortere rok of jurk van gemaakt kunnen worden.
Ik heb mijn twijfels of downgraden naar de mensen die je bezoekt werkelijk van respect getuigt: zouden die niet liever een mooi verzorgde Koningin zien?

afbeelding van Jannie

Jannie

zaterdag 11 jun 2016 - 13:47

Daar zou je nog wel eens gelijk in kunnen hebben over dat 'downgraden', maar de bedoeling lijkt me goed en als het ook 'in de mode' is dan valt er weinig van te zeggen.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 11 jun 2016 - 11:57

vreselijk dit als geheel de blouse is mooi maar verder.....een zwarte top was er misschien nog aardig bijgeweest maar dit samenraapsel en dan dat afschuwelijke haar! dat heeft niets te maken met koningin zijn, dat zou ik ook vinden van en vriendin..
Ga naar de kapper..

afbeelding van Stijl

Stijl

zaterdag 11 jun 2016 - 09:08

Top voor als je met je dochters door Rome loopt of elke andere Italiaanse stad of een dagje naar het strand...

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 11 jun 2016 - 08:54

Heel erg leuk setje , en ik vind zelfs de losse haren mooi staan. bij deze outfit !

Wat leuk toch om te zien als ze in gesprek is, ze doet dit met zo,n elan, ook hoe ze haar handen erbij gebruikt .........mooi!!

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 11 jun 2016 - 08:39

Wat een leuke outfit voor een werkbezoek, lekker eigentijds. Ik hou hier van. De gerimpelde rok lijkt extra breed omdat de riem zo strak zit maar ik vind dat zij het met haar lengte en slanke figuur prima kan hebben.
Kunnen we heel misschien ophouden met al die negatieve opmerkingen als ze haar haren los draagt? Het is verzorgd, de kleur is prima, soit. Máxima luistert toch niet en het voegt zo langzamerhand weinig toe. Is maar een idee hoor.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 11 jun 2016 - 11:19

Niet alleen op fotonummer 52 .......

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 11 jun 2016 - 07:48

Leuke blouse en rok!

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 11 jun 2016 - 01:00

ik vind dat ze goed met de blouse staat maar als ze er deze rok bij combineert is het evenwicht zoek verhouding zit niet juist de print van de rok is mooi maar bij een romantischer blouse en de blouse is mooi bij een gekledere stadskleding rok
deze bezoeken zijn inderdaad degene die haar het meest voldoening geven denk ik

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 11 jun 2016 - 00:15

Ik denk dat dit werkelijk Maxima's stijl is. Dit vindt ze leuk.

De blouse is ok.

afbeelding van car

car

vrijdag 10 jun 2016 - 23:37

Ik vind deze look fantastisch hahahahaha
Heel erg international, en lekker mix en match! Haar vind Ik in het filmpje Zeker niet storen
Ja prachtig en lekker eigen

afbeelding van Suzanne

Suzanne

vrijdag 10 jun 2016 - 22:30

Wat een leuk filmpje, zo eerlijk en open. Dit mag meer uitgezonden worden. Hier kan onze Koningin echt verbinden. Top! En wat een leuke rok! Hebben!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?