Koningin Máxima is donderdagmiddag 19 mei in Utrecht aanwezig bij de start van de landelijke activiteitenweek 'Kansen Krijgen Kansen Pakken'. Het project laat zien hoe jonge mensen met een niet-westerse achtergrond barrières hebben overwonnen en kansen hebben gepakt.

'Kansen Krijgen Kansen Pakken' bestaat uit een documentaire drieluik (NTR), educatieve clips en landelijke activiteiten. Dit initiatief van regisseur Ireen van Ditshuyzen en producent MOONDOCS gaat over jonge Nederlanders die zijn geworteld in de Nederlandse samenleving en tegelijk hun afkomst en culturele identiteit koesteren. 'Kansen Krijgen Kansen Pakken' wil bijdragen aan genuanceerde beeldvorming over bevolkingsgroepen en een andere manier van kijken voorstellen.

 

Outfit: koningin Máxima draagt een zijden japon van modehuis Natan met driekwart mouwen. Ze droeg de jurk eerder tijdens de opening van een kunsttentoonstelling en de VN-reis naar Bangladesh. De hoed komt eveneens uit Brussel en is een ontwerp van Fabienne Delvigne. We zagen het hoofddeksel eerder tijdens het staatsbezoek aan Polen, de uitreiking van de Four Freedom Awards en de opening van de kunsttentoonstelling. 

Opening kunsttentoonstelling: 

In Bangladesh:

 

Japon van Natan:

De hoed zagen we ook tijdens de uitreiking van de Four Freedom Awards...

....het staatsbezoek aan Polen....

....en de opening van een kunsttentoonstelling. 

Máxima's collier is nieuw, maar eigenlijk toch ook weer niet. Maria Zorreguieta droeg het sieraad van Natan eerder tijdens het huwelijk van Juan Zorreguieta. Maria leent met regelmaat kleding en sieraden van haar dochter, dus ik denk dat we dit collier ook aan dit lijstje kunnen toevoegen. 

Clutch van A bag with a Story:

Slingbacks van Natan:

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 23 mei 2016 - 11:03

ik vind de sieraden wel gedurfd en ook wat speels zodat het rood witte jurkje niet te saai of somber oogt maar mooi vind ik het niet echt het is misschien vernieuwend maar de kleurcombinatie is er wat over vind ik

afbeelding van Agnes

Agnes

vrijdag 20 mei 2016 - 10:50

Ik vind deze look eigenlijk best leuk. Alleen de grote en in mijn ogen lelijke oorbellen hadden weggelaten mogen worden. De vorige keer vond ik de combi donkerrood / oranje echt verfrissend. Nu weer, maar graag zonder de oorbellen :-)

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 20 mei 2016 - 07:35

Van die hoed smelt ik. Enig, ik word er vrolijk van. De accessoires vielen mij niet eens zo op, maar inderdaad had er wat weggelaten kunnen worden. Die schoenen vind ik niet mooi, ze doen wat goedkoopjes aan.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 20 mei 2016 - 07:16

De jurk is leuk. Eigenlijk vind ik alles leuk,meer ook niet. Alles bij elkaar is gewoon een beetje te veel. Ik zou deze jurk wel eens met alles in donkerrood gecombineerd,lijkt me ook best mooi!

afbeelding van Jannie

Jannie

vrijdag 20 mei 2016 - 00:38

Ik vind het op zich nog best iets grappigs en vrolijks hebben met die oorbellen en ketting. Maar het losse haar maakt het rommelig. Ik denk dat het met een staart of knot al een stuk rustiger oogt.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 19 mei 2016 - 23:19

Ik vind mezelf vaak kritisch maar als ik nu al jullie commentaren lees vind ik mezelf plotseling mild!
Dat is niet mis, dames, maar...helaas wel een beetje mee eens.
Vandaag vind ik het niet onaardig maar soms krijg ik associaties met de verkleedklerenkist.

afbeelding van Kate

Kate

donderdag 19 mei 2016 - 21:16

Hier zijn hoofdzakelijk jongeren bij betrokken en ze had er gesprekken mee ,dan zet je voor deze gelegenheid toch niet deze enorm grote hoed op ??
Sorry maar dat vind ik ook echt overdressed ,echt een Maxima look zoals Eftichia schrijft.
En natuurlijk weer Natan,krijg het idee dat ze niet anders meer draagt ....

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 19 mei 2016 - 21:12

Ik vind het wel grappig staan. Alleen vind ik kreeft toch mooier en had ik haar haar liever in bijv. gewone staart gezien.
En die hoed lijkt me wat ongemakkelijk groot voor de gelegenheid. Was toch iets met jongeren?
Hoop dat ze morgen met dopen van schip een mooie grote hoed op heeft! Ze heeft nog wel paar mooie 'oudjes' in de kast liggen die ze op kan zetten!!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 19 mei 2016 - 20:34

De jurk met hoed is een goede combinatie.
Dat was inderdaad genoeg geweest.
De ketting kan best wel.... maar die knaloranje tas maakt t too much.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 19 mei 2016 - 20:26

Waarom moeten het toch altijd juwelen en echte edelstenen zijn?
Ook een goed ontworpen en in elkaar gezet ontwerp van onedel metaal met Swarovski stenen erin, kan een prachtig sieraad zijn. Waarom moet ze altijd reclame maken voor de Nederlandse couture, maar is de goede Nederlandse bijouterie zo minderwaardig in onze ogen.
"Gewone vrouwen" dragen op "eenvoudige kleding" ook duurdere en betere bijouterie.
Mede hierdoor werden merken als Otazou en Pandora zo bekend

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 19 mei 2016 - 19:54

Over kleurrijke sieraden gesproken, waarom niet eens op een een (effen) jurkje de mooie tutti frutti ketting ?
Die is zooooooooooo mooi!! en geen nep !!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 19 mei 2016 - 19:53

Ik ben het deze keer met veel van jullie eens: mooie jurk, leuke ketting, prachtige hoed, geweldige clutch en mooie schoenen, maar echt een mismatch in combinatie met elkaar..... Jammer, maar hopelijk krijgen we vanavond tijdens het diner weer een mooie outfit te zien!

afbeelding van Eftichia

Eftichia

donderdag 19 mei 2016 - 19:47

Oh, oh, oh hoe krijgt Máxima het toch voor elkaar? Jurk, hoed, accessoires stuk voor stuk vind ik ze apart allemaal mooi maar niet zo met elkaar gecombineerd, bovendien is het mij allemaal te veel van het goede en dan dat vreselijke losse haar onder die prachtige hoed, typisch een Maxima look en beslist geen Koninginnelook!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 19 mei 2016 - 19:41

TWOR, ik begrijp je opmerking niet? Natuurlijk heb ik dat wel gehoord...daarom geef ik ook mijn mening (enn zet er braaf bij 'naar mijn mening' net als de anderen dat doen.
En Josine, nee tegen mijn echte vriendinnen zeg ik zeker de waarheid, net zoals ik ook hier opbouwende kritiek geef en zeg dat jk jurk en hoed mooi vind.
Ik vind de opmerking van Elisah veel steviger en zonder opbouwende kritiek dan die van mij.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 19 mei 2016 - 19:09

kom op zeg, de ketting prachtig??? dit is gewoon iets van Bijou Brigitte en consorten lijkt me. wat een goedkoop aandoend ding en dan die idiote oorbellen erbij. nee geen succes. jurk en hoed zijn schitterend naar mijn idee maar laat alle troep achterwege. draag die mooie oorbellen van de koningsvaart erbij en je verdient een dikke 10

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 19 mei 2016 - 19:14

Nooit gehoord dat smaken kunnen verschillen? Ik vind hem gaaf!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 mei 2016 - 19:12

Zo. Dat is een duidelijke bewoording. Ik mag hopen dat we wat liever commentaar geeft tegen je vriendinnen, haha ;) Ik vind het collier wel mooi. Zou zoiets ook echt wel kopen, maar inderdaad wel bij Bijou Brigitte :P

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 19 mei 2016 - 19:01

Het collier is heel gaaf, alleen niet op een jurk in deze kleur, en niet op een jurk met print. Dat maakt het wat teveel bij elkaar.

afbeelding van elisah.

elisah.

donderdag 19 mei 2016 - 18:55

Hoe krijgt iemand dit bij elkaar gezocht?
Meer kan en wil ik er eigenlijk niet over zeggen

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 19 mei 2016 - 18:47

Vandaag sluit ik mij geruisloos en geheel aan bij de observatie van Merel.
Dat wil wat zeggen, want die kreeft vind ik heul lelijk op deze jurk. Sowieso lelijk trouwens.

afbeelding van Philip

Philip

donderdag 19 mei 2016 - 18:52

Juist zij is koningin is vind ik dat ze mag koninginnenlook uistralen en zo hoort het ook met juwelen en grote hoeden alleen heel erg jammer van haar kapsel, dat is totaal geen koninginlook met grote hoed en dan de statementketting en oorbellen gruwelijk lelijk sorry! Gewone vrouwen dragen het op envoudige kleding maar draag het alsjeblieft niet als koningin ga je voor designer kettings maar geen custom statement necklaces waar winkels vol van staan. Too much bij elkaar. De jurk is mooi maar in combinatie met nude zou mooier staan ipv oranje

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 19 mei 2016 - 18:20

Nog 1 ding, en ik had echt nooit gedacht dat ik dit zou schrijven, maar de kreeft staat beter (alles is relatief) bij de jurk dan deze ketting...

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 19 mei 2016 - 18:18

De hoed vind ik zo geweldig, en de ketting ook.

Alleen samen en op deze jurk en met deze bij de ketting matchende oorbellen: nee nee nee (Nee).

Oorbellen: veel te matchy matchy bij de ketting en verder alleen goed voor carnaval als ze 'ik heb worstjes op mijn borstjes' wil zingen
Ketting: prachtig prachtig prachtig op een simpele effen jurk (kijk naar je mama!!!)
Jurk: stoel mee bekleden.
Hoed: haren vast en zie verder bij ketting.

Typisch geval van: kijk voor je huis uit gaat in spiegel en laat twee (in Maxima's geval eerder 3 a 4) dingen thuis. Coco Chanel zou dat ooit gezegd hebben? Ik weet het niet meer zeker.

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 19 mei 2016 - 17:54

Wat een waanzinnig mooi halssieraad vind ik dit. Ik zou het alleen niet op deze jurk dragen.

afbeelding van nettyroyal

nettyroyal

donderdag 19 mei 2016 - 14:34

Ik moet eerlijk bekennen dat het collier met de oorbellen er op de oranje jurk van María del Carmen Cerruti, Máximas moeder, bij Juans huwelijk een stuk beter uitzag. Al kan ik geen van beiden echt mooi vinden.

afbeelding van Gerdien

Gerdien

donderdag 19 mei 2016 - 14:31

Mooie jurk! De hoed vind ik ook leuk, maar net iets aan de grote kant. Ik heb me eens laten vertellen dat een hoedrand binnen iemands schouders moet vallen anders is die te groot. Dat is bij Maxima dus het geval. Het collier vind ik erg leuk!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 mei 2016 - 14:14

Ik vind dat een koningin bijna nooit overdressed kan zijn. Van mij mag ze elke dag wel een hoed dragen :)

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 19 mei 2016 - 14:06

Ik vind de jurk mooi. De ketting en de oorbellen ook, maar dan wel apart dragen. Ik vind het i.c.m. de print van de jurk too much.

afbeelding van Iris

Iris

donderdag 19 mei 2016 - 13:51

De outfit spreekt me totaal niet aan, moet dat nou echt zo'n grote pompeuze hoed? Ik had liever iets zakelijker en vlotter gezien. Te 'koninginneachtig'. De stijl van de oorbellen en de ketting staat totaal niet bij de hoed.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 19 mei 2016 - 20:25

Overdressed vind ik deze combimatie. Zeker gezien het doel van het bezoek. Dus ik ben het helemaal met je eens , Iris.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 mei 2016 - 13:21

Ze heeft vandaag een ander collier om. Ben heel benieuwd naar close ups :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 mei 2016 - 13:13

Foto's van vandaag volgen zsm!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?