Hare Majesteit Koningin Máxima bracht dinsdagochtend 3 december een werkbezoek aan het Oranje Fonds.

Koningin Máxima sprak met medewerkers en bestuurders van het Oranje Fonds over recente ontwikkelingen en toekomstige plannen van het Fonds. Bij het bezoek gaven medewerkers presentaties over diverse zaken die spelen bij de organisatie, zoals impactmetingen, kennistrajecten, fondsenwerving en de nieuwe strategie van het Oranje Fonds.

Op dinsdagmiddag 3 december bracht de koningin vervolgens een werkbezoek aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. Het werkbezoek stond in het teken van de samenwerking tussen zorg en onderzoek in het centrum.

Koningin Máxima werd door bestuursvoorzitter Diana Monissen bijgepraat over de ontwikkelingen van het Prinses Máxima Centrum sinds de opening in juni 2018 (zie RVD-persbericht, nr. 100). Op de dagbehandeling sprak Koningin Máxima met ouders, kinderen en zorgprofessionals. Vervolgens sloot zij aan bij het Tumor Board overleg. In dit overleg bespreken artsen en onderzoekers patiënten en nemen zij beslissingen over hun behandelingen. Doordat artsen en onderzoekers samen aan dit overleg deelnemen is op hetzelfde moment alle wetenschappelijke kennis en kunde beschikbaar. Zo kunnen behandelingen verbeterd worden. Ook bezocht Koningin Máxima het auditorium dat onder meer gebruikt wordt voor scholing aan zorgprofessionals in Nederland en het buitenland. Tot slot sprak Koningin Máxima onder meer met vertegenwoordigers van de kinderadviesraad, de Cliëntenraad en zorgprofessionals en onderzoekers.

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak door ziekte op kinderleeftijd. Jaarlijks krijgen circa 600 kinderen in Nederland kanker. Eén op de vier kinderen met kanker overlijdt. Het Prinses Máxima Centrum heeft als missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Door de integratie van zorg en onderzoek maken meer kinderen met kanker kans op genezing met minder nadelige effecten op latere leeftijd.

Mode
Bij beide gelegenheden droeg de koningin een bekende en koningsblauwe japon van Roksanda. De altijd aanwezige Máxima-twist zit hem dit keer in de enorme klokmouwen, die zijn gevoerd met zandkleurige zijde. 

------Advertentie-----

-----Einde advertentie------

Zoals hierboven al vermeld staat, is de japon niet nieuw. Zo kregen we hem ook te zien tijdens een seminar over inclusieve financiering....


Foto: Patrick van Katwijk

.... een bezoek van de president van Mozambique (zie hieronder) en een VN-trip. Een multifunctionele jurk dus. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Birchwood

Birchwood

woensdag 04 dec 2019 - 18:12

Wat een leuke jurk en super kleur! Ik vind de mouwen lekker op z’n Máxima’s en houd er wel van. Kinderen zullen dit inderdaad niet snel vergeten.
Overigens heel goed dat ze nog eens teruggaat om zich op de hoogte te laten brengen van de laatste ontwikkelingen. Laatst was er een documentaire serie over dit ziekenhuis en ik vond dat zeer indrukwekkend. Tot tranen toe bij mij....

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 04 dec 2019 - 16:25

De jurk is niet mijn smaak. De mouwen vindt ik vreselijk. De kleur is wel mooi, maar flatteerd niet zo bij Maxima en ik vindt hem te lang. Net op de knie of boven de knie zou beter staan.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 04 dec 2019 - 15:07

De jurk vind ik op zich mooi behalve de mouwen. Die zijn vreselijk wat mij betreft. De kleur vind prachtig bij Maxima staan en de combinatie met schoenen en tas vind ik ook mooi.

afbeelding van PK020

PK020

woensdag 04 dec 2019 - 14:15

Wat een mooie verschijning als koningin, zoals velen al schreven voor mij; de kinderen zullen dit niet snel vergeten!
Top!
Kleur blijft diep, intens, catchy, bij welke gelegenheid dan ook.
Oorsieraden goed gekozen, staart/haar een grote plus!
Door de opvallende klokmouwen blijft deze jurk intrigeren, het is bijna een architectonisch hoogstandje.
Zo'n ontwerp wat blijft boeien, deze bijzondere robe kan dus nog wel wat jaartjes mee, en mag zich wat mij betreft scharen op het lijstje 'iconische jurken'!

Tip:
Voor mij hadden er ditmaal een andere kleur hakken onder gemogen, ik weet het niet, het lijkt op foto 1 net alsof ze zweeft; zal met de achter- en ondergrond te maken hebben. Kleur van de tas en hakken had anders gemogen, ditmaal, de jurk kan heel wat hebben!

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 04 dec 2019 - 13:53

Zonder deze mouwen zou ik de jurk prachtig vinden, maar het gaat erom dat de kinderen het leuk vinden, en die hebben echt een koningin in een koninginnenjurk op bezoek en dat is het belangrijkste.
Heel fijn dat ze hier een bezoekje brengt, ik hoop dat ze dit nog vaak zal doen.
Dit soort bezoeken hebben voor mij net zo veel waarde als de VN activiteiten ,al is het op een totaal ander vlak.
.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 04 dec 2019 - 12:24

Yeah yeah yeah! Heel fijn! Lekker opvallend!

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 04 dec 2019 - 11:14

Ik vind deze jurk niet mooi, ik hou niet van dat soort mouwen. Dan nog in een kleur die het heel erg benadrukt. En ik vind het jammer dat ze geen wit heeft gekozen als schoenen en tas, zoals de voering van haar mouwen!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 04 dec 2019 - 09:35

Wat leuk dat ze het ziekenhuis een bezoek brengt en wat een geweldige koninginnenlook. Daar zullen de kinderen vast heel blij van worden. Clutch en schoenen perfect. En mooi haar haar in een staart.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

woensdag 04 dec 2019 - 09:15

...door deze kledingkeuze leidt het geen twijfel, wie de Koningin is.
De kleur van deze japon is prachtig, evenals de accessoires. Dat zullen
de betroffen kinderen niet snel vergeten. Bravo.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 04 dec 2019 - 09:11

Dit is voor mij de perfect bij Máxima passende Koninginnelook. Keurig, verzorgd en toch spannend door de klokmouw en de aansluitende pasvorm. Het kapsel vind ik heel goed gedaan en de oorbellen zijn prominent genoeg om een broche overbodig te maken.

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 04 dec 2019 - 08:49

Prachtig plaatje, zo echt een koningin voor de kinderen die ze gesproken heeft. .Dat vergeten ze nooit meer, en daar zal wellicht deze prachte koningsblauwe jurk met aparte mouwen aan bijdragen. Heel goed gekozen vind ik!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 04 dec 2019 - 00:07

Wat zit haar haar nu mooi. Een bijzondere jurk. Waar de klokmouwen eigenlijk maar mouwtjes zijn gelet op t roze exemplaar van Natan.
Wat leuk dat ze zich gekleed heeft als queen voor deze zieke kinderen, goed verzorgd. Mooi merk dit met soms leuke kleurencombinaties. .Tja waarom ze deze tas altijd op zn kop heeft... is mij ook een raadsel..

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 03 dec 2019 - 23:59

Wauw, ik vind dit goed staan! De kleur geeft power, de styling is eenvoudig en door de mouwen toch een aparte twist. Ik geloof dat ik de mouwen voorheen niet geweldig vond, inmiddels ben ik er aan gewend en moet ik bekennen dat ik deze jurk echt mooi vind. De mouwen maken dat de jurk intrigeert en daardoor is het spannend en Koninklijk. Gelukkig geen ketting of broche erbij. En niet onbelangrijk: de maat is goed en de onderkleding ook. Haar zit ook goed zo leuk in een staart. Mooie verschijning.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

dinsdag 03 dec 2019 - 23:22

Ik vind deze jurk heel mooi, haar kapsel zit ook heel goed. De schoenen en tas sluiten enigzins aan bij de binnenkant van de klokmouwen, ook al is de kleur niet helemaal gelijk.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 03 dec 2019 - 22:32

Prachtige kleur jurk mooie lengte, maar ik ben absoluut geen fan van de enorrrrrme lampenkappen onderaan die armen.
Mooie schoenen erbij en leuk het haar. Maar zet de lampenkappen thuis maar op de tafel.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

dinsdag 03 dec 2019 - 22:32

.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 03 dec 2019 - 22:10

Vorstelijk gekleed voor dit bezoek,wat zullen de kinderen genoten hebben.
Prachtige kleur,en wat staat dit kapsel er vlot bij!!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 03 dec 2019 - 22:05

Ik vind de jurk geweldig door de lengte, de snit en vooral door de demping van de kleur met roze taupe. Over Car’s opmerking omtrent het losse haar (ik ben nl. een fan van opgestoken haar) heb ik nog even diep nagedacht. Hoewel het in de vorige 2 situaties duidelijk Barbie-haar was, bood het enig tegenwicht of afleiding van de wat grote mouwen. Zo grappig dat de koningin haar clutch tasjes ondersteboven gaat houden als ze er mee op de foto gaat, zit of kan toch niets in, hoewel er nu wel een programma o.i.d. in lijkt te zitten!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

dinsdag 03 dec 2019 - 21:54

Ik ben fan van deze jurk met leuke mouwen, ook goed afgestyled. Mooi haar en leuke oorbellen en neutrale pumps erbij. Prima look!

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 03 dec 2019 - 21:39

Ik zag een filmpje op Instagram bij Vorsten over dit bezoek. Wat een innemende koningin hebben wij!

De japon: prachtig, wat een heerlijke kleur.

afbeelding van karpathos

karpathos

dinsdag 03 dec 2019 - 21:20

De koningsblauwe kleur staat Máxima fantastisch, maar ik ben geen fan van deze enorme lampenkapmouwen.

afbeelding van car

car

dinsdag 03 dec 2019 - 21:14

Ik vind het altijd een mooie jurk! Het leukste met het losse haar!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?