Hare Majesteit Koningin Máxima houdt dinsdagochtend 4 juni in het World Forum Den Haag de openingstoespraak ter gelegenheid van de Global Entrepreneurship Summit 2019 die van maandagavond 3 tot en met woensdag 5 juni wordt gehouden. Het gastheerschap ligt dit jaar bij minister-president Mark Rutte en de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Michael Pompeo. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, is voorzitter van de conferentie. Koningin Máxima spreekt mede in haar functie van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

De GES wordt sinds 2010 door de overheid van de Verenigde Staten georganiseerd, sinds 2011 in samenwerking met een gastland. De conferentie heeft zich ontwikkeld tot een mondiaal podium voor stimulering van ondernemerschap en innovatie. Het is een platform voor het uitwisselen van kennis en projecten voor ondernemers, de corporate sector en investeerders. Thema van dit jaar is ‘The Future Now’. Het accent ligt op de inzet van technologie en innovatie voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken zoals betere gezondheidszorg en de vermindering van het gebruik van plastic. De conferentie is ook bedoeld voor het sluiten van zakelijke overeenkomsten. Het is de eerste keer dat de GES in een lidstaat van de Europese Unie wordt gehouden.

Centraal staan vijf duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals, SDG’s), te weten; agrifood, connectiviteit, energie, gezondheid en water. Subthema’s zijn vrouwelijk ondernemerschap, toegang tot investeringskapitaal en de industrieën van de toekomst. Aanwezigen bij de conferentie zijn circa 2000 koplopers in innovatie, ondernemerschap, investeringen, wetenschap en beleid. Hiervan zijn er 1.200 geselecteerd als de ‘next generation entrepreneurs’. Hun projecten en ideeën bieden oplossingen voor wereldwijde maatschappelijke problemen.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf. Elk jaar geeft het Comité een trendanalyse uit in de vorm van het ‘Jaarbericht Staat van het MKB’.

Koningin Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In deze functie adviseert zij de secretaris-generaal en zet zij zich wereldwijd in voor veilige en betaalbare toegang tot financiële diensten voor iedereen, met inbegrip van de lage inkomensgroepen en kleine en middelgrote bedrijven. Sinds 2011 is zij erevoorzitter van het GPFI, Mondiale Samenwerkingsverband voor Inclusieve Financiering van de G20.

Mode 
Outfit: cold-shoulderjurk met volants 
Merk: Oscar de la Renta 
Eerder gedragen: Ja, VN-vergadering New York en G20-top in Argentinië

 

Beter beeld van de jurk: 

Máxima met de jurk in Buenos Aires, november 2018: 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

maandag 10 jun 2019 - 11:31

...na al deze discussies: het is en blijft een ordinaire jurk, niet passend bij een Koningin in funktie.

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

maandag 10 jun 2019 - 11:48

...mijn oma zei altijd:" Kind, over smaak, vermaak en liefde valt niet te twisten."
En zo is het maar net...

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 09 jun 2019 - 17:33

Super leuk deze outfit! Wat zou ik graag willen dat ze haar haar vaker droeg zoals in Buenos Ares, maar voor deze gelegenheid zit het ook prima.

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 06 jun 2019 - 11:57

Ik vind Maixma er prachtig uit zien in deze jurk. De mouwen vind ik erg apart. Haar make-up is erg mooi; subtieler dan andere keren. Ook het haar is mooi verzorgd.

Keep up the good work, majesteit.

afbeelding van Leana

Leana

donderdag 06 jun 2019 - 13:17

Heerlijk al die verschillende meningen. Daar houd ik van. In tweede instantie na meer foto's gezien te hebben vind ik de jurk te strak zitten. Het is volgens mij een maatje te klein. Het spant over haar buik, heupen en bovenlichaam. Dat vind ik niet sjiek. Jammer want het is een prachtige jurk.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 05 jun 2019 - 20:12

Ik denk dat we hier niet uitkomen wb de discussie over deze jurk bij deze bijeenkomst.
Zoveel mensen, zoveel meningen.

Morgen is er weer een dag met nieuwe kansen.

Er zijn hier dames die echt verstand hebben van hoe kleding gemaakt wordt, daar schaar ik mezelf niet onder hoor!
Én dat mag je best laten blijken.

Maar ik denk dat ik wel zie of iemand niet gepast gekleed is.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 05 jun 2019 - 20:28

Zeker dat jij denkt te weten of iemand wel of niet gepast is gekleed voor de gelegenheid. Maar juist daardoor denkt iedereen iets anders. Want ieder heeft daar haar eigen kijk en mening op. Maar dat is juist het leuke hier... dat mag!!!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 05 jun 2019 - 20:56

Dat bedoel ik te zeggen! Iedereen zijn eigen idee, maar door een aantal
mede mkm-ers krijg ik het idee dat als je kritiek hebt je een “
Excuse le mot” Josine, je een zeikerd bent

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 06 jun 2019 - 10:13

Ik vind het heerlijk als er vanuit verschillende perspectieven wordt gekeken naar de kleding van koningin Máxima. En laten we wel wezen: eigenlijk vormen we met z'n allen gewoon een grote groep heerlijke zeikerds. Hollandser kan bijna niet ;)

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 06 jun 2019 - 16:08

:)

afbeelding van zara

zara

woensdag 05 jun 2019 - 20:07

Dit is zeker géén jurk voor een tuinparty of barbecue, alleen al niet vanwege de chique donkerblauwe kleur, maar ook vanwege de wat zwaardere kwaliteit van de stof. De mouwen hebben natuurlijk wel iets 'frivools' vanwege de witte ruches, maar voor de rest is deze hoog gesloten over-de-knie jurk behoorlijk decent. Echt strak zit hij naar mijn mening ook niet. (Voor strakke jurken moet je bij mw. Trump zijn, want wat zitten haar - op zich wel mooie- witte jurken op het staatsbezoek in de UK loei-strak! Niet mijn smaak. Het ziet er raar uit, vooral rond de borstpartij. Maar ook van achteren is het niet flatteus omdat het teveel tekent.)

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 05 jun 2019 - 19:11

Wat is er precies zo 'frivool' aan deze jurk?
Dat stukje blote schouder/arm?
Als ik zulke mooie bovenarmen had, liep ik er elke dag zo bij!

Ik vind het een mooi totaalplaatje. Niks mis mee. Je kunt ook op alle slakken zout leggen.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 05 jun 2019 - 16:29

Ja, inderdaad, Hennie : gisteravond helemaal in schitterend wit, met uitermate elegante, superchique lange handschoenen (zoals die in vorige decennia zo dikwijls ook door de Dames van Oranje werden gedragen !), vandaag helemaal hooggesloten in vlammend rood, zoals ook Letizia.dit droeg op de verjaardag van W-A in 2017 (zie http://www.modekoninginmaxima.nl/koninginnenmode-mode-algemeen/koningin-...) !

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 06 jun 2019 - 06:39

Ja, de presidentsvrouw zag er schitterend uit, . Alleen vond ik die handschoenen afbreuk doen aan de mooie witte jurk. Het oogde grof, ik vond ze te lang, oubollig. Jammer. Maar verder ben ik zeer onder de indruk van haar kledingkeuze.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 05 jun 2019 - 16:37

Ja, deze mode is genieten! Op en top verzorgd, passend én passend bij de gelegenheid. Letizia zag er ook heel mooi uit tijdens het Staatsbanket destijds in Engeland, maar dat vond ik ook van onze koningin met het Staatsbanket.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 05 jun 2019 - 15:08

Iets van een heel andere orde, ongelofelijk wat ziet de first lady van Amerika er super mooi gestyled uit deze dagen in Engeland wát een prachtige kleding, uitermate chique! Dit vind ik nu erg mooi, geheel in stijl met de Engelse royals. Ook vandaag weer bij D-day event; prachtig gekleed.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 05 jun 2019 - 23:01

De woorden; first lady van Amerika en Superchique dat is niet mogelijk! Deze dame heeft niets chiques, is niet chique en zal dat ook nooit zijn.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 06 jun 2019 - 15:01

Doro, jij beoordeelt niet de kleding, maar maakt het persoonlijk. En dat vind ik dan weer niet chique.

afbeelding van Doro

Doro

vrijdag 07 jun 2019 - 23:33

Grappig he, En jij doet weer hetzelfde over mij, zo blijven we lekker bezig!
En nee, een vrouw die getrouwd is met deze man vind ik niet chique. Een vrouw die ‘i don’t care’ op haar rug draagt, een vrouw die half naakt in mannenbladen stond allemaal niet chique

afbeelding van Lina

Lina

zaterdag 08 jun 2019 - 00:34

Zo zal ik Meghan nooit sjiek kunnen vinden. Veel te strakke kleding waardoor ze een hoop laat zien, zoals o.a. haar 8 maanden zwangere buik compleet met uitstekende navel.
Zoiets dóe je gewoon niet als lid van de koninklijke familie.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 08 jun 2019 - 07:38

vind Ik echt wat anders. Mij gaat het niet om de kleding van Melania, maar om haar hele voorkomen, uitlatingen en dat je vertrouwd bent met iemand die zo denigrerend is over onder andere vrouwen.

Maar jullie hebben gelijk hoor, dat hoort niet hier die discussie!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zaterdag 08 jun 2019 - 13:03

Als u het zo gaat personaliseren zijn er ook in onze Koninklijke familie mensen die niet van onbesproken gedrag zijn en meestal in uiterst statement makende kleding rondlopen; ik noem alleen maar Mabel Smit die toch het liefje is geweest van het hoofd van de nederlandse maffia! Dus van maffia naar prinses?! U ziet het de first lady van Amerika is niet de enige, alhoewel ik haar kleding uiterst meer chiquer en van superieure klasse vind dan die van Mabel.

Maar fijn dat u mij gelijk geeft en kunt inzien; het hoort niet hier dit soort van personaliseren op een modesite.

afbeelding van zara

zara

zaterdag 08 jun 2019 - 15:38

Dat Mabel het "liefje" is geweest van het hoofd van de maffia is toch vooral een onbevestigde maar zeer hardnekkige roddel gebleken. Volgens mij had Mabel in prins Friso een vrouwvriendelijke en geëmancipeerde echtgenoot, die Mabel heeft gestimuleerd om zich te ontwikkelen en haar eigen pad te volgen, ook al hoorde daar dan een garderobe bij die niet ieders smaak, en soms zelfs behoorlijk provocerend, was en is. Met haar trouwjurk met strikken maakte zij haar eerste symbolische statement: hier heb ik toch maar mooi een prins der Nederlanden gestrikt. Achteraf hilarisch natuurlijk!

afbeelding van zara

zara

zaterdag 08 jun 2019 - 15:33

Melania droeg een jasje van 39 dollar (meteen haar allergoedkoopste kledingstuk ooit!) met de tekst "I really don't care, do you" bij een bezoek aan immigrantenkinderen in een kamp. Later zou blijken dat die tekst haar aanklacht was tegen alle Fake News gericht op haar en Trump, "de ware slachtoffers". Hoe misplaatst narcistisch kun je zijn! Ik denk dus dat kleding wel degelijk op een bepaalde manier uitdrukking geeft aan iemands persoonlijkheid en meningen, en dat er bewust of onbewust een hoop symboliek in wordt gestopt die aansluit bij iemands eigen overtuigingen, en die waren in dit geval niet bepaald sociaal-maatschappelijk bewust (laat staan geëmancipeerd).

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 06 jun 2019 - 01:26

@Doro ach wat klinkt u boos?! Hoe komt u tot dit oordeel? Kent u haar persoonlijk dan? Zoniet dan is het behoorlijk ongenuanceerd wat u daar schrijft. Stelt u zich eens voor dat we dit over onze koningin Maxima eventjes zouden schrijven, omdat er over haar ook wellicht verhalen de ronde doen? Nee dit geeft geen pas!
Maar dat terzijde, voor uw informatie heb ik het dus over haar kleding op deze modesite die ik uitermate chique vind en zeer passend gekozen en zou ik hier niet de persoon in kwestie willen veroordelen want ik ken de first lady van Amerika niet persoonlijk en kan én wil deze mevrouw dus niet veroordelen en beoordelen op basis van verhaaltjes. Wel wil ik mijn persoonlijke! mening over haar kleding! hier op deze “royal” modesite ventileren, daar de first lady van Amerika op Staatsbezoek was bij de koningin van Engeland.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

vrijdag 07 jun 2019 - 18:11

Vandaag in the daily mail een item over alle gedragen kleding van Melania in GB. Leuk stukje met ook alle prijzen :)
Morgen in Londen the trooping of the colour . Ben benieuwd wat de dames dragen, Meghan ook van de partij las ik!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 07 jun 2019 - 20:10

@Luisje61; Dankuwel. wederom een feestje op het Britse eiland?! Heel leuk nu wordt ik ook nieuwsgierig want ik vind de Engelse Royals ook altijd zo elegant en chique gekleed! Kleding past ook altijd prachtig! Het spat er altijd af dat er echt aandacht aangegeven wordt! Mooie stoffen, bijpassende accessoires, nooit uitbundig met juwelen, Catherine draagt enkelt sinds haar verloving altijd deze prachtige ring, geen blingbling maar dat hebben ze ook geen van allen nodig, chique dames altijd en de Queen, wat ziet deze dame er voor haar leeftijd áltijd mooi uit in bijzondere kleuren, alles staat haar ook, gewoonweg fantastisch! Ja leuk ik ga kijken morgen!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 06 jun 2019 - 14:31

Ladies, ik vind de kleding van Melania bijna altijd mooi en chique, een soort clean zoals ik al eerder zei, terwijl ik van haar persoonlijkheid geen hoge dunk heb. Sowieso heb ik medelijden met haar omdat ze de vrouw is van Donald Trump. Daarentegen vond ik de kleding van Michele Obama vaak vergezocht of net niet maar ben ik diep onder de indruk van alles wat zij in haar tijd als FLOTUS heeft weten te bewerkstelligen. Laurentien en Mabel vind ik ook insprirerende vrouwen maar van hun kleding denk ik vaak (zacht uitgedrukt) oeps, kan dat niet anders.
Wat ik maar wil zeggen dat je kleding mooi of lelijk kunt vinden zonder iemand daarmee te kort te doen. Waar ik wel een bloedhekel aan heb is anderen vertellen wat ze wel of niet mogen dragen en hoe ze zich dienen te gedragen. Zeker als het mensen betreft die zich hier niet kunnen verweren. Zo, dat is er uit.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 06 jun 2019 - 18:46

Ook ik ben het hier helemaal mee eens, ook met wat Hennie schreef.

afbeelding van AnneR

AnneR

donderdag 06 jun 2019 - 14:51

Brava, Jens :-)
Idem dito.

afbeelding van Agnes

Agnes

woensdag 05 jun 2019 - 14:28

Ieder z’n mening uiteraard, maar het is werkelijk nooit goed wat Maxima doet op deze site. Ik reageerde vroeger vaak maar ben er mee gestopt, lees vaak alleen de post en niet meer de reacties die vaak zo zuur zijn...ik verbaasde me oprecht over de reacties onder deze post, die ik dit x wel las.

Ik zie een op en top verzorgde powervrouw. Ze draagt alles in 1 kleur, bescheiden schoenen zonder peeptoes, passende clutch, haar netjes verzorgd, niet te veel sieraden, jurk tot over de knieën en niet te kort, geen panda ogen, geen Natan, geen stolpplooien, geen standaard koninginnen outfit die we hier blijkbaar niet graag zien. Werkelijk al het reguliere commentaar is niet van toepassing... maar helaas het is nog niet goed! Want de jurk is blijkbaar niet zakelijk, wie bepaald dat? Maxima is zichzelf en straalt dit ook uit! Chapeau Maxima voor je mooie verschijning!

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 06 jun 2019 - 09:21

Goed zo Agnes.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 05 jun 2019 - 19:46

Okee, we zullen voortaan alleen, mooi, prachtig, fantastisch zeggen. Geen kritiek meer. “De nieuwe kleren van de keizer” weet je wel ;)

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 05 jun 2019 - 19:14

Daar zeg ik 'amen' tegen, Agnes!

afbeelding van Luisje61

Luisje61

woensdag 05 jun 2019 - 16:10

We mogen onze mening toch wel geven??
Het is een mode site, of alleen alles goedvinden en klappen?

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 05 jun 2019 - 20:23

Tuurlijk!!! Gewoon doen hoor! Maar niet piepen als anderen wel ja en amen roepen! :-)))

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 05 jun 2019 - 16:09

Helemaal met je eens, maar ik kan het niet laten om de reacties te lezen.

En dat vind ik bijzonder van mezelf, want ik erger me er vaak enorm aan wat er geschreven en vooral wat er 'gezocht' wordt...vaak moet ik er ook om lachen omdat sommige reacties zo zuur en vergezocht zijn, dat je die al niet meer serieus kunt nemen.... :-)

afbeelding van Lowie1984

Lowie1984

woensdag 05 jun 2019 - 16:06

Helemaal gelijk heb je Agnes. Ik kijk alleen hier om even te bekijken wat Maxima draagt, maar lees ook de reacties niet meer. Tis altijd wat. Zijn de gekste dingen waar mensen commentaar op leveren!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

woensdag 05 jun 2019 - 15:53

Goed gezegd! Tis altijd wat ;-)

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 05 jun 2019 - 14:43

Toen ze de jurk in Argentinië droeg, vond ik hem enig. Ze had toen ook beter bij de jurk passende schoenen aan. Nu vond ik de jurk wat krap zitten en vond ik de pumps die ze erbij droeg niet bepaald flatterend voor haar benen. Daarnaast vind ik de jurk niet bescheiden genoeg voor een congres: hij is te aandachttrekkend.
Inderdaad: ze kan wat leren van Sigrid Kaag. Dat is op sommige foto's bij Royals of Robins ook goed te zien ;-)

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 05 jun 2019 - 13:31

Ik vind deze jurk niet frivool, voor een tuinparty vind ik hem van kleur niet geschikt .Eingenlijk vond ik hem een beetje zuiders Latijns Amerikaans en denk ik dat ze er een beetje haar aard mee wil tonen . Bij een warm weertje vind ik niet dat het altijd zo allesbedekkend moet zijn dus een beetje mee evolueren kan best maar dat is alleen hoe ik het zie.

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 05 jun 2019 - 10:34

Leuk geheel! Fijne verrassing om de jurk hier weer terug te zien!

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 05 jun 2019 - 09:42

Altijd gedacht,dat de jurk zwart was.En ik vond het destijds een mooie outfit.Als ik de fotoos bij Robin zie,toont het massaal en enigszins te krap.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 05 jun 2019 - 10:52

Massaal??

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 05 jun 2019 - 09:17

Deze jurk vond ik in Argentinië al zo leuk, hoewel dat ook met haar half opgestoken kapsel toen te maken heeft, vond ik haar zo goed staan! Zou ik graag vaker bij haar willen zien.
Leuk om hem nu weer te zien, staat haar goed. Die blote schouders kan goed vind ik, de jurk is ook best lang. Kapsel ook verzorgd!

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 04 jun 2019 - 21:43

Zie op Royals by Robin ook foto's van Sigrid Kaag. Wat een mooie jurk. Vrolijk, vrouwelijk en toch geschikt voor een zakelijke bijeenkomst. Net ff iets beter begrepen dan Maxima...….

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

woensdag 05 jun 2019 - 13:21

Sigrid Kaag heeft een hele fijne kledingstijl. Het zou me niet verbazen als zij wordt gekleed door het stijlbureau dat werkt voor veel politici. De naam is me ontschoten. Zegt het iemand wat?

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 05 jun 2019 - 14:47

Neen, maar heeft ieder een styliste nodig? Sommige mensen hebben zelf een goed smaak. Mevrouw Kaag kleedde zich altijd al goed, in mijn ogen. Zo ook mevrouw Ollongren.

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 05 jun 2019 - 15:08

Nee wij kleden ons ook zelf zonder styliste ;)

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?