Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt van maandagavond 30 oktober tot en met donderdag 2 november de Federale Republiek Nigeria in haar functie van speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Nigeria heeft sinds 2012 een Nationale Strategie voor Inclusieve Financiering voor betaalbare en goede toegang tot financiële diensten. Met als doel bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de bevolking.

Koningin Máxima was in 2012 in haar VN functie aanwezig bij de lancering van deze nationale strategie. Het huidige bezoek richt zich met name op de mogelijkheden om het proces van verbetering van toegang tot financiële diensten te versnellen. Zowel de centrale als de decentrale overheden hebben hierin een belangrijke regierol. Daarnaast bieden uitbreiding van het aantal bankagentschappen en digitalisering van financiële diensten goede mogelijkheden om meer mensen aan te laten sluiten op formele financiële diensten. Volgens cijfers van de Nigeriaanse financiële ontwikkelingsorganisatie EFInA (Enhancing Financial Innovation & Access) zijn er regionaal grote verschillen. Gemiddeld heeft 48,6% van de volwassenen in het land toegang tot financiële diensten. In het meer afgelegen noordwesten is dit echter slechts 24%, terwijl in het zuiden 78% van de bevolking toegang heeft tot een bank- of spaarrekening, leningen, verzekeringen en pensioenen.

Outfit: 

Máxima draagt een nieuwe jas van Chloé. Informatie met dank aan @Núria Tiburcio. 

 

Máxima's ballerina's komen van het Italiaanse merk Salvatore Ferragamo en zijn geinspireerd op de tweekleurige slingbacks die Coco Chanel in 1957 op de markt bracht. Door de huidskleurige tint van de schoen wordt het been optisch verlengd, terwijl de zwarte neus de voet kleiner laat lijken. 

 

Foto's: Monarchypress.com 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Fee

Fee

donderdag 02 nov 2017 - 14:56

Op dit moment een winterjas dragen in Nigeria? Het is daar momenteel overdag 34°C en 's avonds 26°C.
Een zilverkleurige sjaal dragen bij een goudkleurige bloes, en dan ook nog asymmetrisch?

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 01 nov 2017 - 09:50

Ik griezel van die platte schoenen (vind ze bij niemand staan en zelf draag ik ze ook nooit) maar qua outfit heeft ze het leuk gedaan: kleuren kloppen, nauw aansluitende broek, mooie sjaal om en dat jasje past weer mooi bij haar blouse en het is dit keer zowaar een winterjasje. Make-up hoeft van mij ook niet, maar haar haar staat weer alle kanten op en ja, dat is echt niet nodig. Kam doorheen en elastiekje erin, áf.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 01 nov 2017 - 17:58

Haha Paula, ik griezel juist van high heels en zweer bij mijn ballerina's. Zo zie je maar: smaken verschillen.

afbeelding van Helena

Helena

dinsdag 31 okt 2017 - 17:05

Waarom, vraag ik mij af, heeft ze zich niet een klein beetje opgemaakt? Dit is weer het tegenovergestelde, wat ze normaal heeft.
De kleding vind ik best mooi, zo van ik heb een lange reis achter de rug en ben snel uitgestapt.
Lekker mens.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 31 okt 2017 - 15:52

Ze ziet er echt 'Maxima-achtig' uit met coupe ravage en jas (hele leuke!) over de schouders. Maar prima zo voor de gelegenheid. En leuk, die ballerina's. Ik heb mijn kast er mee vol Babs74. Classy, altijd goed.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 31 okt 2017 - 15:02

Ballerina's....ik vind dat zulk lelijk schoeisel, kan het niet mooi vinden. Je zult het dan ook nooit in mijn kast vinden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 31 okt 2017 - 14:15

Het jasje is supermooi. Ik hoop dat ze dat nog veel gaat dragen. Is geen over-de-schouders jasje maar een jasje dat aan en dicht moet. De sjaal is mooi maar past met een meer zilverkleurige uitstraling niet bij de jas met goudkleurige knopen en bij de blouse. Ook niet bij de beige-achtige schoenen. Alles op zich mooi, maar niet in combinatie.
De lichte make-up kan wel maar verschilt zo van wat we gewend zijn ,dat het wat bloot overkomt.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 31 okt 2017 - 11:10

Dat Maxima weinig of geen make-up op heeft en haar haren en vreselijk uit zien vind ik aan de ene kant te waarderen. Het is zo duidelijk dat Maxima er eigenlijk niets om geeft hoe ze eruit ziet en dat heeft positieve en negatieve kanten. Maar gewoon de haren even netjes in de paardenstaart zou al een groot verschil hebben gemaakt en kost weinig moeite. Ze ziet er wel veel jonger uit zonder al die lagen op haar gezicht. Die ballerina's staan haar echt niet deze keer, ze zijn te fijntjes voor haar grote voeten en vrij stevige kuiten naar mijn idee, er klopt in ieder geval iets niet. De jas vind ik erg mooi, maar helaas weer zo raar over haar schouders gedragen.

afbeelding van zara

zara

dinsdag 31 okt 2017 - 11:04

Ik vind kortere broekspijpen vaak weinig flatterend omdat het de benen korter doet lijken, en in combinatie met een lange sjaal zijn de verhoudingen sowieso een beetje zoek. Maar vandaag maakt Max het helemaal goed met die vrolijke gele jurk! Leuk dat ze die nog een keer draagt!

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 31 okt 2017 - 10:15

Vandaag is het 500 jaar geleden dat de Reformatie in gang werd gezet. Vanavond is de Reformatieherdenking in de Domkerk te Utrecht, waarbij de Koning aanwezig zal zijn. Ik vind het totaal ongepast om als Koningin nu de aandacht op te eisen met een reis naar Nigeria, waar ook christenen ernstig vervolgd worden. Ik weet dat Máxima Rooms-Katholiek gebleven is en dat een Reformatieherdenking wellicht best wat pijnlijk zou kunnen zijn maar wellicht ook niet. Er is (gelukkig) veel ten goede veranderd in verhouding Protestantisme en Rooms katholicisme, hoewel de verschillen ook niet weggepoetst behoeven te worden. Het zou Máxima sieren als ze met de Koning als Koningin meegegaan was naar de herdenking; ik herinner me foto's waarop de Koning wel aanwezig is bij hun pausbezoek (bij de installatie van de paus als paus, en tijdens een staatsbezoek aan het Vaticaan). Zij haakt hier af; heel jammer. Ze had de reis naar Nigeria kunnen cancelen of uitstellen. Ik vind het een blijk van niet begrijpen wat haar plek als Koningin is in dit land.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 31 okt 2017 - 12:49

Ik snap je punt, maar Willem-Alexander is ons staatshoofd. De Paus is het staatshoofd van Vaticaanstad. Dus bij staatsbezoeken en andere gelegenheden waarbij de aanwezigheid van het staatshoofd in persoon wordt gevraagd, heeft de koning op te draven ongeacht religie of persoonlijke voorkeuren. Maxima is geen staatshoofd, wel de echtgenoot van de koning waardoor ze zich koningin mag noemen en hem vergezeld of vertegenwoordigd. Ze had hem kunnen vergezellen, maar wellicht dat er dan weer gelovigen zijn die aanstoot nemen dat een katholiek de reformatie herdenkt. Dat is toch wat anders als 2 staatshoofden die elkaar ontmoeten. Wat dat betreft, is het misschien maar beter dan ze gewoon aan het werk is voor de VN en neutraal blijft. Zeker omdat in Nederland kerk en staat gescheiden zijn.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 01 nov 2017 - 12:22

Nee hoor; ze had er rustig bij kunnen zijn als echtgenote van het staatshoofd. Bij het NOS-journaal van 20.00 uur zag ik de Koning zitten, en ook dat er uit alle denominaties afgevaardigden waren: zowel van Protestantse, Rooms-Katholieke, Joodse als Islamitische zijde. In een avond radio uitzending (NPO 1 ) hoorde ik van een spreker die de kerkdienst in de Domkerk bijgewoond had, dat een Rooms-Katholieke geestelijke een gebed had uitgesproken en dat het geheel een open indrukwekkende bijeenkomst was geweest waarin respectvol met deze herdenking omgegaan was.
Ik denk dat niemand aanstoot had genomen dat Máxima erbij was geweest; hier had ze ook juist 'neutraal' kunnen zitten als echtgenote van de Koning en daarmee hun trouwtekst ook echt waar kunnen maken.
Maar goed; het zij zo; jammer is het, maar laten we er maar geen discussie punt van maken; voor je het weet kan het groot worden, en dat is helemaal niet de bedoeling. En al zeker van zo'n herdenking niet.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 31 okt 2017 - 14:22

MrsDuck,
dat vind ik een heel goede verklaring voor haar afwezigheid.
Het zou inderdaad erg raar zijn wanneer zij als room katholieke vrouw de reformatie zo herdenken.

afbeelding van Iris

Iris

dinsdag 31 okt 2017 - 12:45

Ik begrijp jouw reactie ook gambetta, maar ik denk dat we niet moeten opkijken van zulke acties.

afbeelding van Magda

Magda

dinsdag 31 okt 2017 - 13:09

Ik kan mij wel vinden in jouw commentaar. Ze had met de planning rekening kunnen houden met deze bijzondere dag.
Zo 'n reis wordt ruim van te voren ingepland, jammer toch.

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 31 okt 2017 - 09:10

Luxe daar-val-ik-me-geen-buil-aan jas, en een lekker comfortabele wijde (waar de jas niet overheen past zonder er een plissé versie van te maken: voila 'shoulder robing') blouse met een zo te zien mooie print. Maar bij een 7/8 broek die niet past om de kuiten, en vooral pantysokjes in ballerina's haak ik af.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 31 okt 2017 - 11:08

Een panty in een ballerina is inderdaad geen gezicht. Die draag je met blote voeten (of met pantyvoetjes die je niet ziet).

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 31 okt 2017 - 20:15

Precies.

Panty in sneaker idem ditto.

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 31 okt 2017 - 09:37

Wat is er fout aan pantysokjes in ballerina's?

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

dinsdag 31 okt 2017 - 08:59

Leuk die Chanellerige ballerina's en de jas van Chloé. Elke keer als Máxima kiest voor schoulder robing, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Máxima is zo ongelooflijk onnavolgbaar en laat zich maar door weinig praktische elementen tegenhouden bij het kiezen van haar kleding. Ik hou daarvan, al zou ze er met wat tips en trucs verzorgder voor de dag kunnen komen.

afbeelding van Claire

Claire

dinsdag 31 okt 2017 - 08:50

Ze lijkt wel 60? Nu teveel schoonmama? Dit vind ik niet zo aardig opgemerkt. U veegt eventjes een iets minder gestylede Maxima op één hoop met een groep mensen die een mooie leeftijd en óók nog schoonkinderen hebben. De vergelijking gaat een beetje mank. Overigens ben ik het wel met u eens dat het niet zo mooi is. En dan bedoel ik haar haren en schoenen, de kleding vind ik wel geslaagd.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 31 okt 2017 - 19:28

Hoi Claire, nee hoor ik denk dat he niet helemaal goed begrepen hebt (en dus heb ik het niet goed verwoord)
Er is niets mis met 60
Er is niets mis met schoonmama
Ik bedoelde echter dat ie als vrouw van 45 er misshcien liever niet uitziet als iemand van 60.
Mijn opmerking dat ze op achoonmoeder lijkt is een constatering niet een punt van kritiek!

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

dinsdag 31 okt 2017 - 08:08

Prima reis-outfit hoor, maar ik vind het zelf te veel "stof" aan de bovenkant. Al die lagen en stoffen, en je denkt: wat heeft ze nou toch allemaal over elkaar aan?

Wel een echte jas gekocht! Mooi. Als ze deze nu gewoon aan gedaan had, dan zag het er meteen wat minder warrig uit.

Verder begrijp ik dat lezers haar graag naturel zien? Zelf snap ik niet dat ze niet iets van make-up op doet. Aankomst in het donker, flitslichten, je ziet er dan al snel flets uit. Nee, geen laag plamuur nodig, maar ik zou zelf iets van een bescheiden lippenstift of zo gebruikt hebben om het geheel iets op te halen. Ben het met Frederike eens.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 31 okt 2017 - 00:06

Ach, het gaat eigenlijk alleen om het haar. De rest is toch super netjes? En waarschijnlijk ziet het haar er op de foto slechter uit dan in werkelijkheid.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 31 okt 2017 - 00:05

Máxima ten voeten uit, ik hou er van. Tussen de wereldreizen door was ze afgelopen zaterdag gewoon als moeder aanwezig (dezelfde haardracht, bordeauxrode parka) bij een hockeywedstrijd van Alexia. Daar hou ik ook van!

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 30 okt 2017 - 23:12

Zo snel achter elkaar meerdere intercontinentale reizen maken is slopend, dat zal ook voor Máxima gelden. Een pluim voor de vriendelijkheid en interesse die ze uitstraalt. Maar ook kleding en kapsel dragen bij aan communicatie, zeker in de functie en rol die zij hier de komende dagen vervult. Daar hoort een bepaalde verwachting bij, kijk bijvoorbeeld naar de presentatie van de mensen die haar ontvangen. Je hoeft niet te overdrijven als je nét na een lange reis uit het vliegtuig komt en het officiële programma pas de volgende dag begint. Maar (soms: helaas) de pers staat altijd paraat bij de eerste officiële ontvangst, al is die dan ook in een hotel. Mijn mening is dat je, ondanks de mogelijk parten spelende vermoeidheid, van de speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties meer aandacht voor de uiterlijke presentatie mag verwachten dan we hier zien.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 30 okt 2017 - 23:57

Dat heb je subtiel verwoord, Frederike!

afbeelding van Doro

Doro

maandag 30 okt 2017 - 22:43

Per ongeluk 2x gedrukt op opslaan

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 30 okt 2017 - 22:34

Ik vermoed dat de sjaal een geschenk is. Weet iemand dat?

afbeelding van Suus

Suus

maandag 30 okt 2017 - 22:17

Wat me als eerste opvalt: prachtig naturel, mooie open vriendelijke en jonge uitstraling in haar gezicht. Weliswaar niet perfect qua look, haren nonchalant, maar de uitstraling krijgt van mij een dikke tien.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

dinsdag 31 okt 2017 - 06:47

Helemaal mee eens, Suus!
Ik geniet ervan om Maxima eens te zien zonder die laag verf! Ze heeft echt niet veel nodig. Ze heeft hier zo'n zachte, vriendelijke uitstraling!

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 31 okt 2017 - 09:10

Dat vind ik ook. De zware make up laat haar ogen prachtig uitkomen, maar maakt haar ook wat hard.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 30 okt 2017 - 22:30

Ik ben het helemaal met je eens met de mooie naturel uitstraling. Kleding is lastig te beoordelen, maar zwart is altijd goed.

afbeelding van Marga

Marga

maandag 30 okt 2017 - 22:15

Zo weer lekker fris en fruitig op het volgende continent aangekomen. Wat heb je alweer snel beelden.
Ik vind dat Maxima goed voor de dag komt. Op beelden elders kun je zien dat ze officieel ontvangen wordt, dus in spijkerbroek en laarzen zou waarschijnlijk niet zo gepast geweest (maar wel lekker na de zoveelste vliegreis in korte tijd)

afbeelding van Doro

Doro

maandag 30 okt 2017 - 22:10

Ohhh my God... ze lijkt wel 60
Sorry nee dit is niet zo mooi vind ik!
Spijkerbroek en laarzen dat was nog eel leuk geweest bij deze versace aandoende blouse..
Nu te veel schoonmama

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

maandag 30 okt 2017 - 21:24

Wat ben je weer snel met beeld!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 31 okt 2017 - 18:52

Oh leuk, Máxima op haar best! Ze heeft wel een rondje rond de continenten deze maand. Na familie bezoek in Argentinie, de crematie in Thailand (en vorige maand al een VN vergadering in NY) nu ook een reis naar Afrika. Ik ben altijd erg onder de indruk van haar passie en betrokkenheid tijdens deze bezoeken, maar ook naar de kleding die ze draagt.

Prachtige jas en wat een geweldige uitstraling zo zonder de lagen make up. Máxima op haar best!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?