Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdagmiddag 10 juli 2018 aanwezig bij scoutinggroep Hubertus Brandaan in Voorburg voor een bijeenkomst van de organisatie van Roverway 2018. Roverway is een internationaal evenement voor scouts tussen de 16 en 22 jaar uit Europa, dat één keer per drie jaar wordt georganiseerd.

Aan Roverway 2018 doen ongeveer 4.000 scouts uit meer dan 50 landen mee. De scouts starten met een overnachting op het strand van Scheveningen, waarna ze in groepen van ongeveer 50 scouts zes dagen op hun Path, een reis, door Nederland gaan. Tijdens deze Path fase worden de deelnemers uitgedaagd om zichzelf te ontdekken, actief te zijn en plezier te beleven. Vervolgens reizen ze naar Scoutinglandgoed Zeewolde, waar het gezamenlijke kamp plaatsvindt.

Koningin Máxima wordt ontvangen door twintig internationale vrijwilligers die zich inzetten voor de organisatie van Roverway 2018. Na een introductie over het project worden diverse scouts en hun coaches geïnterviewd over de organisatie en de betekenis van Roverway 2018 voor hun persoonlijke ontwikkeling. Aansluitend geeft Koningin Máxima het startsein voor de Paths: de symbolische start van de route die de scouts eind juli gaan volgen door Nederland.

Wereldwijd zijn meer dan 40 miljoen kinderen en jongeren lid van Scouting in meer dan 150 landen en gebieden. Dankzij Scouting worden deze jongeren met elkaar verbonden. Om internationale ontmoetingen mogelijk te maken organiseren Scoutingorganisaties wereldwijd diverse internationale kampen en Jamborees. Scouting Nederland organiseert in de zomer van 2018 het Europese evenement Roverway. Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland.

Outfit: koningin Máxima draagt tijdens de bijeenkomst een blouse van lichtroze zijden crêpe en een geplooide midi-rok van opengewerkte katoen. Ontwerper: Edouard Vermeulen van modehuis Natan. 


Foto: José 

Máxima heeft de rok inmiddels vier keer publiekelijk gedragen. Tweemaal met de oudroze blouse en tweemaal met een top van dezelfde stof. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Leana

Leana

donderdag 12 jul 2018 - 16:55

Maxima verschijnt op slippers bij een bezoek aan de eilanden en bij een avond bijeenkomst. Dus blijkbaar kan het wel Jane. Wat ik bedoel is: Als het dan kan dan kan ze zeker ook bij een scouting bijeenkomst iets minder sjeik kleden.

afbeelding van Jane

Jane

woensdag 11 jul 2018 - 21:32

Een donkerdere top dan broek/rok vind ik eigenlijk altijd al niet mooi staan. Dit is een voorbeeld wat mij betreft..

De jaren vijftig stijl vind ik wel weer heel leuk. Maar het liefst had ik hier een leuke vlotte spijkerbroek gezien, met iets duurs/sjieks/gekleeds. Maar goed, dat zal wel niet kunnen gezien haar functie. Ik ga ook niet op slippers naar m’n werk (helaas ;)

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 11 jul 2018 - 15:24

Saai en flets geheel.

afbeelding van zara

zara

woensdag 11 jul 2018 - 13:53

Dit is een van de weinige outfits waaronder ik deze schoenen echt heel mooi vind uitkomen. Zwierige rok en kekke blouse zijn gewoon lekker 'crisp and clean' in frisse lichte tinten, meteen een mooie test of die padvinders de boel wel goed schoon houden.

afbeelding van nelke

nelke

woensdag 11 jul 2018 - 13:25

Garden party bij de Queen in deze outfit? Totally underdressed! Daar ga je echt niet heen in rok en blouse zonder hoed!

afbeelding van Leana

Leana

woensdag 11 jul 2018 - 08:50

Overdressed voor de gelegenheid in mijn beleving. Ik sluit mij aan bij bovenstaande reacties, dat een broek of een eenvoudiger combi meer gepast was voor de gelegenheid.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

woensdag 11 jul 2018 - 07:31

Deze rok staat haar niet. Veel te stijf.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 11 jul 2018 - 07:16

@Merel....inderdaad SoM maar ook verdeel ik nu iedere outfit met : leuk of Libelle .... haha, maar ben ik je dan wel weer dankbaar voor....ik had al een een Leuk of Tommy Hilfiger/cora kemperman rijtje...deze kan er nog wel bij

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 jul 2018 - 08:39

Oh man, we zijn echt de (zinloze) smaakpolitie hier :)))

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 11 jul 2018 - 00:18

Leuk voor een lente thee party in de tuin zoals Elisabeth die geeft maar niet bij stoere scouts.

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 11 jul 2018 - 00:36

Kate ziet er bij de bezoeken aan de scouts geweldig uit en doet actief en betrokken mee. Uit wat Josine in de aanhef beschrijft maak ik op dat het vandaag bij Máxima om een soort van werkbezoek ging. Ik neem aan dat, als het de bedoeling was om een middagje mee te scouten, ze zich wel gekleed had zoals ze dat bij NLdoet ook doet: in spijkerbroek met blouse of trui en andere schoenen.

afbeelding van Maaike

Maaike

woensdag 11 jul 2018 - 09:23

Inderdaad Frederike, zo las ik het ook in de beschrijving van Josine. Het was meer een bezoek aan de organisatie dan "in het veld". Het zou in dit geval bijzonder ongepast zijn geweest als ze in jeans en laarzen was verschenen.

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 10 jul 2018 - 23:16

Ja, als je het vergelijkt met de plaatjes die we in de vorige log zagen van de Engelse royal-dames, dan is het hier een stuk minder ‘sophisticated’ en meer huis-tuin-en-keukenkledij, maar dit straalt ‘nabijheid’ uit: het tegenovergestelde van ‘afstand’. Ik zie Kate nog niet in zo’n blouse lopen, maar jij en ik zouden er bij wijze van spreken óók in kunnen lopen. Ook dat is denk ik vooropgezet: het is ook de bedóéling om de afstand niet overdreven groot te maken. Ik denk dat dit ook de intentie van de Koning is: wars van opsmuk.
Leuke oorbellen en ik houd ook van die kekke schoenen (inmiddels goed ingelopen) van Salvatore Ferragamo, van de week nog even gekeken bij de Bijenkorf, maar ze zijn er al niet meer, het seizoen loopt op zijn einde.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 10 jul 2018 - 23:54

Inderdaad lina dat maakt een enorme betrokken indruk en ze vind het nog leuk ook,maxima ook hoor maar je doet in haar kleding niet zo snel mee met knopen leggen of. Kampvuurtjes aanleggen

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 11 jul 2018 - 08:11

Was dat de bedoeling dan? Kate is van een andere rang, William is nog lang niet aan de beurt om de kroon te dragen. Maxima als echtgenote van het staatshoofd heeft nu toch een andere functie. Je ziet de koning en koningin ook niet met alles meedoen bij Koningsdag, dat laten ze toch aan de dochters, broer, neven en aangetrouwde familie over. Een keer per jaar is het NLDoet en dat is een onderdeel van hun Oranjefonds dus dan zijn ze casual gekleed het goede voorbeeld aan het geven, maar verder kunnen ze niet te informeel zijn. Er moet toch een zekere afstand zijn voor de status en het aanzien van de monarchie. Kijk maar naar de discussie rondom het concert van Sting waar ze als privé-personen casual gekleed gingen en hoe zeer ze er daar van langs kreeg dat ze privé zo anders gekleed gaat.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 11 jul 2018 - 11:21

Eens met mevrouw Duck. Kate van een aantal jaren geleden spiegelen met Maxima van nu matcht niet.
Leeftijd en positie zo anders. Het postzakken-jasje zou nu ook niet meer kunnen.
Het is een groot landelijk event voor de scouts, en als de koningin langs komt, moet ze er ook een beetje als queen uitzien. De chanel tas hoort daar niet perse bij, maar is denk ik vooral gekozen op kleur, en op de grootte (wat groter dan een clutch die in de regel wat formeler is).

afbeelding van Lina

Lina

woensdag 11 jul 2018 - 08:27

Daar kan ik het niet mee eens zijn dat er afstand zou moeten zijn “voor de status en het aanzien”.
En aanzien en afstand bereik je niet door (dure) kleding te dragen, daar heb je alleen maar geld voor nodig, maar door je handelen en gedrag.

afbeelding van Carolina

Carolina

woensdag 11 jul 2018 - 14:56

Het laatste ben ik met je eens Lina, aanzien en afstand bereik je door je handelen en je gedrag. Dat gezegd hebbende: ik vind dit prima kleding voor een werkbezoek. Als ze in jeans en sneakers zou verschijnen zouden we daar weer over neuzelen, dus het is wel best zo.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

dinsdag 10 jul 2018 - 21:43

Leuke outfit, staat Maxima goed!!
Maar niet geschikt voor een bijeenkomst van de Scouting. Het had veel vlotter gekund!! Leuke paardenstaart en paar mooie lange oorbellen erbij..
Die schoenen zijn juweeltjes, maar icm de tas en oorbellen veel te tuttig!!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 10 jul 2018 - 21:28

Wat leuk deze mooie outfit met deze toffe schoenen te zien. Ik vind het alleen niet zo geschikt voor een Scouting bezoek. Van mij had ze mogen kiezen voor een jumpsuit met een paar hippe sneakers. Dat had veel beter bij dit bezoek gepast.

afbeelding van Sjanie

Sjanie

dinsdag 10 jul 2018 - 19:26

Nou Albertina , zo had ik echt niet bedoeld , dat klopt in elk geval .

afbeelding van Carolina

Carolina

dinsdag 10 jul 2018 - 19:05

Ik vind de schoenen niet mooi, de rok en de blouse wel, hoewel het wel typisch Natan-gesneden is, maar goed, dat weten we nu wel. Een lange broek met gympen of voor mijn part ballerina's had ik ook prima gevonden. Wat mij opvalt (viel me ook al op op de foto's van het concert) is dat haar haar hier minder goed zit dan bij het concert. Daar zat het losjes, maar het viel hartstikke goed. Hier zit het alleen op de eerste foto redelijk en daarna lijkt het vettig. Misschien heeft ze van dat haar wat je eigenlijk elke dag moet wassen om het echt goed te laten zitten? Zeker als je het per se los wil dragen.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 10 jul 2018 - 19:01

Deze outfit staat nog in mijn geheugen gegrift. Vanaf het begin verschrikkelijk gevonden helaas. Ook nu weer. Wordt nog erger door zo'n ouwe beppentassie erbij. Gave schoenen maar zijn dat niet die schoenen waar ze niet op kon lopen (bevrijdingsconcert)?
De oorbellen zijn overigens beeldig. En ze lijkt weer plezier in haar werk te hebben. Dat is erg fijn natuurlijk.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 10 jul 2018 - 20:04

Yep dezelfde schoenen (2x) struikelen op 5 mei

afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 10 jul 2018 - 18:13

De stof van de rok vind ik heerlijk: witte broderie in de zomer, leuker wordt het niet. Het model is helaas vrij herderinnerig. Die stolp plooi middenvoor moet sowieso weg, en die twee in de zijnaden ook. Een iets uitlopende banen rok van deze stof? De combi met chifonnerige poederkleur vind ik rustig en mooi. (Al snap ik niet waarom niet eens voor andere top wordt gekozen, opties in overvloed lijkt me). De schoenen vind ik geweldig, en de oorbellen ook. De tas verschrikkelijk.

Of dit logische outfit is voor scouting...? Nou nee. Het is wit. Scouting en wit zijn geen vrienden. En behoorlijk mevrouwerig (met als toppunt het Chaneltasje). Een lange broek met nette gympen en een langer aangesloten jasje (zoals het postzakjasje), en zo’n geweldige Chloe tas had ik voor deze afspraak leuker gevonden.

afbeelding van LG

LG

dinsdag 10 jul 2018 - 23:46

Merel, vanwege jouw omschrjving zit ik nu met het volgende in mijn hoofd: " “High on a hill was a lonely goatherd lay ee odl lay ee odl lay hee hoo. Loud was the voice of the lonely goatherd lay ee odl lay ee odl-oo.”. :-)

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 11 jul 2018 - 06:44

Aj. Zal in vervolg proberen SoM verwijzingen te vermijden ;)

afbeelding van LG

LG

woensdag 11 jul 2018 - 12:35

De allereerste keer dat ik naar de bioscoop ging zag ik de SoM. Na al die jaren vind die musical nog steeds leuk. "The hills are alive" Marja ;-)

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 11 jul 2018 - 00:15

En bedankt, nu krijg ik 'm ook niet meer weg. :)

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 10 jul 2018 - 18:31

Ja, het postzakjasje, dat zou voor deze gelegenheid inderdaad leuk geweest zijn! Evengoed ziet ze er verzorgd uit vind ik, wel flets voor haar de kleur van de blouse en de rok is qua model ook niet optimaal flatterend. Geheelplaatje evengoed ruim voldoende.

afbeelding van Maaike

Maaike

dinsdag 10 jul 2018 - 17:52

Ik vind de kleuren mooi staan. Ze geven haar een zachte uitstraling. Ze kan toch ook niet altijd kleurrijke kleding dragen, ook al staan felle kleuren haar goed. De schoenen vind ik best grappig eigenlijk en lopen misschien toch comfortabeler dan stiletto's.

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 10 jul 2018 - 17:37

Hihi, ik dacht net...zulke schoenen wil ik! Zo zie je, zoveel mensen, zoveel wensen! Maxima ziet er prima uit voor dit bezoek aan de Scouting.

afbeelding van Michel87

Michel87

dinsdag 10 jul 2018 - 19:07

Helemaal met je eens! Jij mag de schoenen, voor mij te vrouwelijk ;)

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 10 jul 2018 - 17:19

Iets meer kleur vind ik haar mooier staan. Schoenen.....yak.

afbeelding van Paula

Paula

woensdag 11 jul 2018 - 08:00

Ik sluit me bij Babs aan. Gelukkig ziet Maxima er naar omstandigheden goed uit vind ik.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

dinsdag 10 jul 2018 - 17:18

Ik vind het ook wel wat flets maar wel gemakkelijke en toch nette kleding voor de bijeenkomst.

afbeelding van Sjanie

Sjanie

dinsdag 10 jul 2018 - 17:15

Wat mij betreft hoeft ze dit nooit meer te dragen , best okay voor deze middag , maar ik zie haar graag in wat kleurrijke,s .

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 10 jul 2018 - 16:52

Mooie look. Lekker naturel. Die kleuren staat haar zo goed. Bijna vakantie voor Maxima. Ik gun het haar zo.

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 10 jul 2018 - 16:51

Ben ik de enige die dit niet mooi vind? Veel te flets voor haar.
Ook vind ik de rok niet mooi gesneden, maar ja, dat is weer typisch Natan.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 10 jul 2018 - 17:10

Nee hoor! Ik vind de rok vreselijk ouwelijk en tuttig , stijve stof oh oh en dan ook nog die lelijke plastic schoenen met dito tuttige strik. . Nooit meer aandoen dit!

afbeelding van Frederike

Frederike

dinsdag 10 jul 2018 - 23:11

De schoenen zijn van Salvatore Ferragamo en van leer, zowel de bovenzijde, de binnenzijde als de onderzijde. Alleen de hak niet.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

woensdag 11 jul 2018 - 00:29

Ik kan het er niet aan af zien. Ziet er goedkoop en tuttig uit:

afbeelding van Marja

Marja

woensdag 11 jul 2018 - 00:14

Ik ben het wel met Hendrika eens, het zijn net plastic schoenen. Ook al zijn ze van Feragamo, van leer of van puur goud, ze zijn gewoon niet mooi. Ook een ontwerper kan een foutje maken, dat is bij deze schoenen gebeurd.

afbeelding van Mary

Mary

dinsdag 10 jul 2018 - 16:35

Mooi totaalplaatje!! Op naar fotosessie...

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 10 jul 2018 - 16:32

Mooie outfit van Maxima. Alleen de schoenen vind ik vreselijk.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 10 jul 2018 - 15:31

Grappig, die blouse doet mij qua kleur toch wel denken aan een scoutingblouse. Ze mist de sjaal en de badges. Verzorgd en prima voor de gelegenheid.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 10 jul 2018 - 15:19

Goede outfit voor de scoutsbijeenkomst. Toch wat sjiek als queen maar niet tè door haren los en blokhakken.
En deze blouse staat 10x beter dan de top van dezelfde stof.
Dit echt t laatste voor t zomerreces? Is er nog een persmoment aangekondigd?

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 10 jul 2018 - 15:03

Prima outfit voor deze iets koelere zomerdag.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?