Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen dinsdag 16 oktober 2018 een streekbezoek aan Schouwen-Duiveland en Tholen in de provincie Zeeland. Zeeland bestaat uit eilanden verbonden door dijken, dammen en de Deltawerken. Deze ligging is bepalend voor het landschap, het karakter van de bevolking, de economie en de toegankelijkheid van voorzieningen. Met innovatieve oplossingen op het gebied van natuurontwikkeling, toerisme, energieopwekking en het versterken van de leefbaarheid, heeft de provincie de bedreigingen van het water omgezet in kansen voor de toekomst. Het Koninklijk Paar bezoekt achtereenvolgens Renesse, Kerkwerve, Bruinisse, Sint Philipsland, Sint-Annaland en Tholen.

Schouwen-Duiveland is in oppervlakte de grootste gemeente van Zeeland. Meer dan de helft van het grondgebied ligt in het water. Vanwege de uitgestrekte stranden trekt het eiland veel toeristen aan. De gemeente zet zich actief in voor duurzaam toerisme. De verzilte landbouwgrond, een gevolg van de watersnoodramp van 1953, is omgezet in nieuw natuurgebied.

Het streekbezoek begint in Renesse bij Strandpark De Zeeuwse Kust. Het Koninklijk Paar wordt daar ontvangen door Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman en burgemeester van Schouwen-Duiveland, de heer G.C.G.M. Rabelink. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken hier onder meer met recreatieondernemers en vertegenwoordigers van het masterplan Renesse over de verduurzaming van recreatie en toerisme. Na een korte wandeling over het strandpark worden zij bijgepraat over de manier waarop het eiland omgaat met duurzame energie (windenergie en getijdenenergie).

In Kerkwerve bezoekt het Koninklijk Paar ‘Hof van Alexander’, voorheen een vervallen boerderij en nu een duurzaam hotel met een hoogwaardig trainingscentrum voor de paardensport. Hier wordt een toelichting gegeven op de Zeeuwse kustvisie en natuurontwikkeling. Het hotel is gelegen aan de rand van Plan Tureluur, een groot nieuw natuurgebied waar veel verschillende vogelsoorten broeden.

Vanuit de haven van vissersdorp Bruinisse maken de Koning en Koningin in een politieboot de overtocht naar Sint Philipsland. Bij de haven krijgen zij uitleg over de Zeeuwse Hoogaarzen. Deze vissersboten behoren tot het Zeeuws cultureel erfgoed. Aan boord van de politieboot vindt een gesprek plaats over ontwikkelingen op het gebied van waterrecreatie en over criminaliteit op het water.

Bij aankomst in Sint Philipsland worden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima welkom geheten door mevrouw G.J. Van de Velde-de Wilde, burgemeester van de gemeente Tholen. Voor het van oudsher agrarische eiland Tholen is de ligging aan het water, net als voor Schouwen-Duiveland, een belangrijke factor in het dagelijkse leven. ‘Het veer’ bij Sint Philipsland was tot 1988 dé manier om per auto naar Schouwen te komen. In de oude haven worden nu hangcultuurmosselen gekweekt en in het bijbehorende veerwachthuisje is een restaurant gevestigd. Hier spreekt het Koninklijk Paar met agrariërs, vertegenwoordigers van Proeftuin Precisielandbouw, Deltares, het waterschap en studenten over ontwikkelingen in de landbouw, zoals de verzilting van landbouwgrond, digitalisering en bodemanalyses.

Vergrijzing en ontgroening maken de regio Tholen kwetsbaar op het gebied van leefbaarheid en behoud van voorzieningen. Tijdens het bezoek aan Zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland, krijgen de Koning en Koningin een toelichting op de manier waarop de gemeente en inwoners hiermee omgaan. Zij spreken onder meer met inwoners, vrijwilligers en zorgverleners over diverse burgerinitiatieven, nieuwe zorgconcepten, mantelzorg en de integratie van statushouders.

Dankzij de verbeterde ontsluiting door de aanleg van dammen en de centrale ligging in de Zuidwestelijke Delta heeft Tholen een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor ondernemers en handel. Bij HEMI Winkelinrichting, gespecialiseerd in de afbouw en inrichting van retailformules, krijgt het Koninklijk Paar een rondleiding door het bedrijf. Tijdens een bedrijvenmarkt maken zij kennis met ondernemers en vertegenwoordigers van gevestigde en nieuwe bedrijven en onderwijs uit de regio. In Zeeland groeit de werkgelegenheid het hardst op Tholen, onder meer door de start van nieuwe bedrijven. Om in deze behoefte aan werknemers te kunnen (blijven) voorzien is kwalitatief onderwijs en een goede aansluiting van scholen op bedrijfsleven van belang. Het bezoek eindigt met een informele ontmoeting met mensen die bij de organisatie van dit bezoek betrokken waren.

Outfit: blauwe blouse en geborduurde midi-rok van Claes Iversen.  


Foto: Nieboer


Foto rechts: provincie Zeeland. 

Bij het borduren van de rok kwam heel wat handwerk om de hoek kijken: 

Leren bloemen, kraaltjes en speelse ruches: van deze close-up word ik gewoon vrolijk! 

Máxima's clutch komt van Sarah's Bag en wordt ook wel de Chili-bag genoemd als verwijzing naar het pepertje bij de sluiting. Enig hè? 

Na al het hoge-hakken-geweld van vorige week draagt de koningin vandaag ook weer high heels van Gianvito Rossi. Hele klassieke en ingetogen pumps, die de aandacht niet afleiden van dé eyecatcher van vandaag: de rijkelijk gedecoreerde midi-rok. 

De turban komt uit het atelier van Fabienne Delvigne en kwam eerder in beeld tijdens een Duitslandreis in 2015. 

Streekbezoeken zijn net mini-koningsdagen, ook qua kleding. Hier zie je Máxima's eerdere looks: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jane

Jane

woensdag 17 okt 2018 - 20:52

Bijzonder toch hoe de kleding van Maxima zo verschillende reacties kan oproepen... ook op andere sites.
Het spreekt mij niet aan, maar dat komt niet zozeer door de rok, maar meer de kleurcombi met blouse. Dat kan er in het echt overigens best anders uitzien, maar ik zie alleen de foto’s.(jammer genoeg)

afbeelding van Lisa

Lisa

woensdag 17 okt 2018 - 19:06

Mooie en vrolijke outfit zet koningin Máxima neer. Ze straalt ook echt, leuk om te zien! Ze past goed in het plaatje van de blauwe lucht en het blauwe water. Wat mij betreft is deze outfit een prima keuze voor deze dag. Alleen jammer dat de witte stof doorschijnend is.
Josine, ik herken je enthousiasme over de kleuren en de details, ik kan daar ook echt van genieten! Leuk die foto's van de productiefase. Wat een werk...

Alleen de hoed vind ik qua model niet mooi. Het rood staat haar wel, maar liever een andere hoed. Of zonder hoed was het plaatje voor mij ook al afgeweest.

afbeelding van mmiepke2

mmiepke2

woensdag 17 okt 2018 - 15:50

was zeer vereerd om Claes te ontmoeten!!!

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 17 okt 2018 - 15:17

Ik bedoel het zeker zo niet. Mijn man is een Zeeuw. Maar ze zijn heel trots op hun zeeuwse klederdracht, dat wel. En hun Zeeland. Mag toch ook?. En ik zie nu eenmaal het folkloristische in deze kleding, die maxima draagt. Sorry.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

woensdag 17 okt 2018 - 15:29

Zo zie je maar weer dat het heel makkelijk is om iets op een hele andere manier te interpreteren dan de schrijfster het bedoelde :) Dank voor je toelichting, ik begrijp jouw reactie nu beter.

afbeelding van Petra_68

Petra_68

woensdag 17 okt 2018 - 14:28

Ik kan dit echt niet mooi vinden... Het lijkt alsof de rok met restjes is opgepimpt. De rode accessoires erbij.... Too much en te kleurig. De blouse is wel mooi maar dan in een andere combinatie.

afbeelding van Helena

Helena

woensdag 17 okt 2018 - 13:19

Zeeuws meisje. Het ziet er heel folkloristisch uit. Ik houd van kleuren die matchen, dit is mij te veel van het goede. Maar de Zeeuwen zullen het prachtig vinden.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

woensdag 17 okt 2018 - 14:30

Ok, ik als Zeeuw vind dit persoonlijk een beetje denigrerend overkomen. Je zal het vast niet zo bedoelen. En heb je serieus wel eens goed gekeken naar de Zeeuwse klederdracht? Lijkt hier in de verste verte niet op.

afbeelding van Jannie

Jannie

woensdag 17 okt 2018 - 12:56

Leuk als het op een hippe manier gedragen wordt, zoals bij het model, maar niet op een klassieke manier zoals Maxima het draagt.

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 17 okt 2018 - 12:50

Kleurrijk. Precies zoals onze koningin is.
Het doet haar nog meer stralen. Ik vind het fijn om naar te kijken.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 17 okt 2018 - 12:36

het lijkt erg op dat pak wat ze ooit een keer droeg naar het concertgebouw. carnavalesk

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 17 okt 2018 - 00:03

Dag Marja en Josine,
ik zei het reeds in mijn commentaar, de rok bij het model is met een brede soepele zoom en er lijkt nu een rolzoompje met ijzerdraad in te zitten, waardoor de rok weliswaar wat wijder uit blijft staan maar ook als je vooroverbukt als een soort tuut naar achter wijst. Maxima is lang genoeg en de Zeeuwse wind sterk genoeg om zonder crinoline er leuk uit te zien.
Tja en dan ’s avonds, ws te weinig tijd maar een zwarte rok of jurk met zwarte schoenen, een schoon overhemd en donkere das dat kan altijd met veel parfum dat dan weer wel.

afbeelding van Sjanie

Sjanie

woensdag 17 okt 2018 - 10:43

Ik ben het wel eens met je Margot wat de stof van de rok betreft , de stof lijkt minder soepel te vallen bij het koninklijke exemplaar.
Jammer een minpuntje voor Cleas.dit soort rokken moet je diagonaal knippen anders valt hij niet soepel .

afbeelding van Sjanie

Sjanie

woensdag 17 okt 2018 - 08:16

Ik ben het wel eens met je Margot wat de stof van de rok betreft , de stof lijkt minder soepel te vallen bij het koninklijke exemplaar.
Jammer een minpuntje voor Cleas.dit soort rokken moet je diagonaal knippen anders valt hij niet soepel .

afbeelding van Sjanie

Sjanie

dinsdag 16 okt 2018 - 23:17

Een prachtige creatieve rok past echt bij haar , ik heb zin om zelf zo iets te creëren .
Ik heb het idee dat er nog wat meer blauw bij toegevoegd is .

afbeelding van Maxi

Maxi

dinsdag 16 okt 2018 - 22:49

Zowel de blouse als de hoed en schoenen vind ik afschuwelijk staan bij de rok. Het geheel doet pijn aan mijn ogen.

afbeelding van Mathilde

Mathilde

dinsdag 16 okt 2018 - 22:47

Koninklijke folklore. Ik vind het werkelijk lélijk.

afbeelding van Margreet

Margreet

dinsdag 16 okt 2018 - 22:21

Heeerlijk! Wat een frisse, nieuwe outfit! Hier zie ik geen enkele andere royal mee lopen, m.a.w. dat kan alleen onze Mäxima zich veroorloven en er toch geweldig uitzien!

afbeelding van Mathilde

Mathilde

dinsdag 16 okt 2018 - 22:49

Veelzeggend dat geen énkele Royal er zó bijloopt!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 17 okt 2018 - 08:58

Wat zegt het volgens jou dan?

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 16 okt 2018 - 22:31

helemaal mee eens!

afbeelding van Leana

Leana

dinsdag 16 okt 2018 - 22:20

Dit past helemaal bij de persoon Maxima. Staat haar goed. Mooi al die felle kleuren. Zij kan het heel goed hebben.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

dinsdag 16 okt 2018 - 20:43

Ik vind het leuke, frisse, Hollandse kleuren die ze draagt. Een beetje rood-wit-blauw. Past prachtig in het Zeeuwse landschap. Het lijkt me niet echt 'modisch'. Is dat erg? Dit is voor mijn gevoel een soort frisse, vrolijke folklore die toch geen folklore is, maar ook geen deftige afstand schept.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

dinsdag 16 okt 2018 - 19:42

Ai.....op de een of andere manier misstaat deze set bij het ontvangst van deze mensen. Te kleurrijk. Te frivool. Mijn inziens alweer geen goede set voor de ontmoeting met deze mensen

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 16 okt 2018 - 21:37

Ik boop dat het komt omdat ze tussen de verplichtingen door de tijd hebben genomen samen ergens een hapje te gaan eten i.p.v. om te kleden ;-)

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 16 okt 2018 - 23:54

Even langs de McD ;)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 16 okt 2018 - 23:40

jammer maar begrijpelijk. Schema loopt meestal uit. Dan stevig eind rijden gedeeltelijk 2baansweg en kans op file.
Misschien nog de jongste even zien en dan gelijk door in druk den haag.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

woensdag 17 okt 2018 - 08:02

Vanuit Tholen zit je zó op de A4 richting Rotterdam en ze waren voor 15.30 uur al vertrokken. Zo'n uithoek is het niet hoor, het noorden van Zeeland ;) Lijkt me dat er echt wel voldoende tijd was om even iets anders aan te trekken.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 16 okt 2018 - 19:40

WA ook niet. Vind ik een beetje vreemd. De hele daf in touw, je zou zeggen dat je je dan verkleed voor het diner als je gasten krijgt.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 16 okt 2018 - 22:10

Geen diner, alleen een audiëntie.

afbeelding van Henny

Henny

dinsdag 16 okt 2018 - 19:27

Ik vind het een super vrolijke outfit. De blouse, pumps en turban vind ik erg mooi. De blouse lijkt me meer neigen naar teal. Ik weet niet zo goed wat ik van de rok vinden, erg druk wel. Maar wel mooie kleuren.
Het boeketje past er perfect bij. :-)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

dinsdag 16 okt 2018 - 19:03

Mijn echtgenoot is minder gecarmeerd.
Zijn reaktie":ze lijkt op de vrouw van pinkeltje,pinkelotje!
Ben ik het dus niet mee eens...

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 16 okt 2018 - 19:39

.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

dinsdag 16 okt 2018 - 17:09

Geweldig mooie outfit. Dit totaalplaatje is echt top. Wat een prachtige rok!!!

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

dinsdag 16 okt 2018 - 16:57

Erg leuk , en toch koninklijk. Maxima lijkt hier dicht bij zichzelf te zijn gebleven. En inderdaad, ze straalt ! Geweldig totaalplaatje !

afbeelding van gambetta

gambetta

dinsdag 16 okt 2018 - 16:53

Het geeft me een sterk 'Oilily' gevoel; wel leuk de bonte kleuren, en toch: ergens...nee, het past net niet bij haar deze wat folkloristische rok. Meer iets voor één van de dochters misschien. Een meer wijdvallende rok zoals ze die wel vaker draagt (zie 2017) had wat mij betreft leuker gestaan bij de hoed en blouse.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 16 okt 2018 - 16:29

En vanavond gelijk door met ontvangst op Noordeinde. High heels nog aanhouden. Maar ik verwacht wel een andere outfit?

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 16 okt 2018 - 16:24

Opzich lijkt de rok me leuk, maar zo stijf. Net of je 'm naast de stoel in de slaapkamer kunt zetten waar je normaal je kleding over hangt.
De hoofdbedekking is net een ijsmuts die ze niet goed op haar hoofd heeft staan. Maar een rode op een blauwe blouse, net mis gegrepen misschien ? had het vakje er naast moeten zijn en dan bij vertrek denken. p.p, verkeerde nou het moet maar want geen tijd om terug te gaan. Zo iets?
Ik denk dat ik losse haren het mooist had gevonden op deze zonnige dag.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

dinsdag 16 okt 2018 - 16:57

In werkelijkheid is de rok helemaal niet stijf, kijk maar eens naar het filmpje van Blauw Bloed in deze blog. Hij is zelfs transparant als de zon er op schijnt.

De combinatie voor rood is gewaagd, maar past perfect bij Máxima en mijns inziens ook bij de rok. Een blauwe hoed had mijns inziens de look een beetje tuttig gemaakt, terwijl ik het felrood juist prikkelend vind. Maar goed, het is slechts mijn smaak en die mag uiteraard verschillen met de jouwe ;)

afbeelding van Marja

Marja

dinsdag 16 okt 2018 - 23:52

Ik heb het filmpje van BB bekeken, maar ook dan, juist dan eigenlijk vind ik 'm erg stijf. Als ze vooroverbuigt blijft de rok gewoon achteruit wijzen. Hij zwiert helemaal niet om de benen, maar staat bij elke stap wijduit. Net of ze er een crinoline onder heeft.

Bij een rode blouse had ik een rode hoed wel leuk gevonden. Deze twee kleuren passen wat mij betreft niet goed bij elkaar. De kleur van de blouse komt wel heel mooi terug in de rok.
Zoals ik al zei, met los haar zou ik het waarschijnlijk wel mooi gevonden hebben.

afbeelding van jeannine

jeannine

dinsdag 16 okt 2018 - 16:21

Ik vind dit niet mooi en zeker niet voor een koningin , het is kakelbond van kleuren , nee echt niet mijn ding en de blouse staat er niet bij .de rok zou ik misschien voor kindjes nog leuk kunnen vinden , maar voor een volwassen vrouw nee te bond .de schoenen en de handtas vind ik wel mooi .

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

dinsdag 16 okt 2018 - 16:14

Ik vind het een beetje te veel. De rok is mij te doorschijnend en te zomers. Deze rok en top met een blauw schoentje op het fotomoment in de zomer; top. Voor een streekbezoek in de herfst met rood voor de accessoires; over de top. Het haar en make-up zijn nu in ieder geval beter verzorgd dan gisterenavond.

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

dinsdag 16 okt 2018 - 15:32

Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik ervan vind....
De hoed of turban doet me een beetje denken aan de Sheika die vaker dit soort hoofddeksels draagt.
De kleuren van de rok wel aardig maar ik vind het met al die versiersels een beetje gezocht. Lijkt ook op de creme kleurige rok van een paar weken geleden bij de VN, beetje Hollie Hobbie-achtig.
De blouse en hoed zijn lekker fel van kleur, mogelijk waren deze met een andere rok beter gecombineerd.
Gelukkig zien we een stralende koningin, dat vind ik belangrijker.

afbeelding van Meike

Meike

dinsdag 16 okt 2018 - 15:14

Ja eindelijk vind ik dit waard om te reageren. Helemaal top!! Lekker modern en netjes. Ge-wel-dig.

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 16 okt 2018 - 14:44

Kleurrijk, verzorgd, vrolijk, geen zichtbare tenen Wat willen wij nog meer? Dit is niet haar vrije tijd look waar ik zo van hou maar wel een eigenzinnige keuze en Koninginnelook die goed bij haar past.

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 16 okt 2018 - 19:01

Helemaal mee eens! Ik vind het geweldig staan.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

dinsdag 16 okt 2018 - 14:35

Wat een vrolijke outfit! En dat op zo'n mooie dag als vandaag!
Leuk dat WA eens een gele stropdas heeft ipv blauw. Ter verhoging van de feestvreugde ;)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

zondag 21 okt 2018 - 14:02

Ik vind deze rok echt helemaal niks. Vreselijk ook met die blouse erbij. Het enige wat ik wel mooi vind is de lengte van de rok. De schoenen en tasje zijn prachtig. Hoedje mooie rode kleur maar heel vreemd model.
Het is dat Maxima veel uitstraling heeft dan lijkt het nog wat maar anders

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 22 okt 2018 - 10:22

...

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?