Hare Majesteit Koningin Máxima en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander delen met groot verdriet mede dat de heer Jorge Horacio Zorreguieta, de vader van Koningin Máxima, op 8 augustus 2017 in Buenos Aires op 89-jarige leeftijd is overleden. De heer Zorreguieta leed sinds lange tijd aan een vorm van non-Hodgkin lymfoom.

De begrafenis vindt plaats in besloten kring. Koningin Máxima, Koning Willem-Alexander en hun dochters de Prinsessen Catharina-Amalia, Alexia en Ariane zijn daarbij aanwezig.

De koning en koningin hebben met nadruk gevraagd om privacy. Daarom wil ik jullie vragen GEEN links naar eventueel beeldmateriaal van de begrafenis te plaatsen. Vanwege het overlijden zal ik deze week wellicht een blog schrijven over rouwkleding in koninklijke kringen, maar verdere blogs blijven uit. Vanaf maandag pak ik de draad weer op. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Doro

Doro

maandag 14 aug 2017 - 12:34

Anneke en Iris sterkte met het verlies.

Ik weet niet hoor, zo storend vind ik het niet die fotos. Zeker omdat hij een gewone burger is met een nogal bijzonder verleden so to say! De rouwstoet van Friso en Claus en alle anderen werden ook de wereld ingestuurd. Er werd ook volop MKM gesproken over de kledingkeuzes en nu opeens mag dat niet meer? Heel vreemd vind jk.
Zag trouwens dat Maxima de Van cleef en Arpels ketting droeg waar we het hier
Onlangs over hadden (en een waarnzinnig gave broek).
En de koning met een baard... ben benieuwd of hij die nog heeft na de vakantie.

Maxima heeft een mooie jas/jurk aan. Wat is ze lang he als je haar zo ziet in die stoer.

Gemêleerd gezelschap ook met skijassen aan. Is natuurlijk winter daar. Amalia lijkt de moscow jas van Maxima te dragen. Alexia ziet er schattig uit in haar jurkje en lieve gezichtje. Ariane heb ik niet gezien.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 14 aug 2017 - 14:13

Het verschil is dat Claus en Friso leden waren van de Koninklijke familie, en daarbij is het gebruikelijk dat er (een deel van de) begrafenis te zien is. Dat is bij privé personen over het algemeen niet zo. Daarbij is er door de familie gevraagd om de privacy te respecteren. Daaraan geven wij als moderating team graag gehoor. Als mensen zelf wel de foto's willen opzoeken is dat voor hen, maar hier worden geen links geplaatst. Daar zijn we vrij in, om die keuze te maken.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 14 aug 2017 - 15:04

Natuurlijk zijn jullie daar vrij in! Zeer zeker! Vroeg me alleen maar af waarom bij de een wel en de ander niet.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 14 aug 2017 - 18:37

Ok. Ik hoop dat onze reden nu duidelijk is voor je ;).

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 12 aug 2017 - 15:51

Anneke, Iris en Jens veel sterkte! Mijn vader is eind april overleden, vlak voordat hij 85 zou worden en ik denk nog elke dag aan hem.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 12 aug 2017 - 20:58

Verdrietig is dat Carolina, dat ook jij je vader moet missen! Ik wens jou, Jens, Iris en Anneke en allen die hun vader moeten missen toe dat jullie troost mogen vinden bij de Hemelse Vader!

afbeelding van Jens

Jens

vrijdag 11 aug 2017 - 14:17

Anneke en Iris, van harte sterkte gewenst. Ik moet mijn vader nu sinds een half jaar missen en dat valt niet mee.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

vrijdag 11 aug 2017 - 11:26

Echt erg :-( Vreselijk voor Máxima deze tijden.. en ook dat het natuurlijk triggert met de veel te vroege dood van Friso.. en de dood van prins Claus. Vreselijk, hoop dat W&M veel steun aan elkaar hebben.

Ik heb ooit eens een boek gelezen dat opgetekend was door Argentijnse journalisten, over Máx' jonge jaren.. door het hele verhaal over haar leven werd een beeld geschetst van een enorm hecht en liefdevol gezin dat nu hun geliefde vadertje moet missen. Inderdaad adios noniño..

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 13 aug 2017 - 22:20

Kom, kom, de man is 89 geworden!

Edit door Josine : Reacties met enkel hoofdletters zijn niet toegestaan :)

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

woensdag 23 aug 2017 - 09:35

De man zal 89 zijn geworden, maar dat neemt niet weg dat het gezin enorm hecht is en heel erg liefdevol/warm en dat het vreselijk is als iemand zo weggerukt wordt.. Gezien alles wat er in de media is verschenen en wat Máxima in het verleden zelf verteld heeft had ze een bijzondere band met haar vadertje en is het vreselijk als hij er niet meer is.

Maar jii mag natuurlijk je eigen mening hebben.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 14 aug 2017 - 14:24

Ik vind deze reactie vrij hard overkomen. Gezien de berichtgeving over wat hij mogelijk heeft gedaan begrijp ik bepaalde reacties. Maar los van dat feit is hij wel vader, van 7 kinderen. En echtgenoot. Deze mensen hebben van hem gehouden, althans daar ga ik vanuit, want dat heeft Maxima ook duidelijk laten merken. Natuurlijk is het dan verschrikkelijk om je vader te verliezen. Hoe oud hij ook is. Maar misschien bedoel je je reactie anders, Maxi?

afbeelding van orchidee

orchidee

maandag 14 aug 2017 - 10:33

Heb jij je vader nog? Waarschijnlijk wel, gezien deze reactie. Mijn vader was 93 toen hij overleed, maar ik mis hem nog steeds. Verlies en verdriet heeft niets met leeftijd te maken, maar met houden van.

afbeelding van Jens

Jens

maandag 14 aug 2017 - 10:44

Mijn vader is 87 geworden en ook ik mis hem nog elke dag. Leeftijd doet er niet toe, liefde wel.

afbeelding van DEP

DEP

donderdag 10 aug 2017 - 21:42

Degenen die het op dit moment moeilijk hebben, wens ik zo veel sterkte en zegen als alle druppels van de regen.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 10 aug 2017 - 17:16

Veel sterkte Anneke en Iris.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 aug 2017 - 16:40

Maar ik las net in een bericht dat er (helaas voor de familie) tientallen Argentijnse en Nederlandse media voor de hekken van de begraafplaats staan. Blijkbaar is de dag, de plaats en de exacte tijd wel algemeen bekend. Jammer! Maar ja, er komen vast ook personen met hoge functies uit Argentinië (gezien de functie van haar vader) en dan is het vrees ik niet te voorkomen dat tijd en plaats uitlekken. Hij wordt nu eenmaal niet in stilte/besloten kring begraven.

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

donderdag 10 aug 2017 - 16:51

Dat laatste 'in besloten kring' staat wel in het bericht van de RVD maar locatie was gisteren al bekend en vanmorgen ook de tijd; dus de pers is er in groten getale op afgekomen. Staan er te 'kleumen' en worden voorzien van koffie.... bizar!

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

vrijdag 11 aug 2017 - 11:30

Ja bizar. Ik snap dat er veel woede heerst in Argentinië over zijn controversiele figuur, maar dat ze er nou gewoon totaal geen rekening mee houden dat er ook een familie is die verdriet heeft..

afbeelding van Gerdien

Gerdien

zaterdag 12 aug 2017 - 13:56

Het is voor de familie heel verdrietig dat hun man/vader etc. is overleden. Aan de andere kant zijn er bij het ministerie van Landbouw- waar Zorrequieta minister van was- veel medewerkers verdwenen. Onderzoekers en slachtoffers zijn van mening dat het onmogelijk is dat hij van die verdwijningen niets wist. Ik bedoel hiermee te zeggen dat het niet niks waar hij naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk voor is. Heel veel mensen is veel verdriet aangedaan, dus ik begrijp hun woede.

afbeelding van jeannine

jeannine

zaterdag 12 aug 2017 - 15:34

Buiten al wat iemand gedaan of niet gedaan heeft , al is iemand een door en door goed mens ,ik vind een begraafplaats een openbare plaats ,zo ook een kerk ,de foto's zijn niet in een privé ruimte ( hun living of tuin )genomen dus ik vind dat het kan.
De familie heeft verdriet dat begrijpt iedereen dus kan iedereen door die foto's mee afscheid nemen

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 12 aug 2017 - 16:30

Ik las in verschillende media dat Jorge in Argentinië helemaal niet controversieel is. Alle media aandacht komt voort uit het feit dat zijn dochter Koningin van Nederland is. Er is geen mediacode in Argentinië dus vandaar deze praktijken, het doet mij denken uit de tijd van Diana. Genieten jullie trouwens ook zo van de serie gemaakt door Dionne Stax? Eind augustus komt er een engelse docu op tv.

afbeelding van DEP

DEP

zaterdag 12 aug 2017 - 11:14

Wanneer iemand in luxe een politiek omstreden leven leidt, de belangen van grootgrondbezitters behartigt en zijn dochter bewust kiest voor een jet set leven met de nodige publiciteit, dan vind ik het logisch dat journalisten van deze gebeurtenis verslag willen doen. Ik voel veel meer medeleven met de Dwaze Moeders die gewild zouden hebben dat ze het voorrecht hadden om op zijn minst hun kind nog te kunnen begraven. Met media of zonder media.

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

woensdag 23 aug 2017 - 09:46

Persoonlijk denk ik dat het niet zo zwart wit is hoor, gezien Wim-Lex de liefde van haar leven is en haar vader voor een supermoeilijke keuze heeft gestaan om niet bij het huwelijk van zijn dochter te zijn. Denk dat de liefde dan behoorlijk sterk is en dat het dan niet zo makkelijk is om mee om te gaan. En bewust kiezen voor de publiciteit, ik weet het niet hoor.. Ondanks al de woede die er misschien heerst vind ik het vrij respectloos om er als paparazzi te gaan staan wachten voor het maken van foto's met nota bene warme koffie aangereikt krijgen. Ik ben zelf geen Argentijnse, dus zou niet weten hoe ik me over het Videla-regime zou voelen..

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 13 aug 2017 - 22:19

Zo met je eens!

Edit: bewerkt door TWoR, reacties met enkel hoofdletters zijn niet toegestaan.

afbeelding van jeannine

jeannine

maandag 14 aug 2017 - 11:01

ik ben het ook met jullie eens (als ze echt privé zouden willen hebben ze geld en macht voldoende om iedereen van bepaalde plaatsen ver weg te houden)
ik vind het heel mooi van hen dat ze die macht niet gebruikt hebben

afbeelding van Doro

Doro

maandag 14 aug 2017 - 12:32

Waarom moet dit allemaal zo afgeschermd worden terwijl er volop foto's zijn van bijvoorbeeld de rouwstoet van claus en Friso.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 14 aug 2017 - 13:16

Eens! En dat was vele malen triester.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 14 aug 2017 - 14:25

Maar wel met toestemming van de koninklijke familie.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 aug 2017 - 13:35

Ik weet niet of dit onder de privacy schending valt Josine, anders verwijder het gerust. De NOS meldt echter dat Maxima's vader vandaag al wordt begraven.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 10 aug 2017 - 13:48

Ik denk niet dat Josine de berichtgeving in tekst- vorm (om zo maar te noemen) bedoelt.
Maar wat er gebeurt voordat er foto's verschijnen, dat de paparazzi op iedere hoek en vanuit iedere positie foto's probeert te nemen. De privacy op dat moment, de begrafenis, uitvaart bijv.
Door links te delen met foto's , draag je daar ook een steentje aan bij en wordt het een ware run.
Beetje krom geschreven misschien, maar weet het niet beter uit te leggen.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 aug 2017 - 16:35

Dat denk ik ook niet, daarom plaatste ik het ;). Maar voor de zekerheid, dat we het even duidelijk voor iedereen hebben. Ik zou het echt erg voor ze vinden als er paparazzifoto's verschijnen van de begrafenis.

afbeelding van juliette

juliette

donderdag 10 aug 2017 - 22:04

Heel veel sterkte allemaal!

Helaas heb ik al een paar foto's van de prinsesjes en de moeder van Maxima voorbij zien komen.
Ik vindt het erg respectloos om op dit soort kwetsbare momenten in de bosjes te liggen om een glimp op te vangen

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 aug 2017 - 13:24

Wat een verdrietig bericht voor onze koningin. Gelukkig dat ze er nog naar toe heeft kunnen gaan. Hopelijk heeft ze veel steun aan de Koning, die uit eigen ervaring weet wat het is om je vader te verliezen.

Gecondoleerd Anneke en Iris. Heel veel sterkte toegewenst.

afbeelding van Sanne

Sanne

donderdag 10 aug 2017 - 10:06

Anneke en Iris heel veel sterkte!!

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 09 aug 2017 - 23:14

gecondoleerd met het verlies van je vader Iris veel sterkte

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 09 aug 2017 - 22:59

Anneke en Iris, gecondoleerd en sterkte!!

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 09 aug 2017 - 22:45

Gecondoleerd met het verlies van je vader, Iris. Sterkte

afbeelding van orchidee

orchidee

woensdag 09 aug 2017 - 22:24

Anneke en Iris, heel veel sterkte.
Het is altijd te vroeg om ze te missen.
Ik hoop dat jullie de kracht zullen vinden en mensen die nu om jullie heen staan, maar ik wens jullie ook de troost van God.

afbeelding van Iris

Iris

woensdag 09 aug 2017 - 22:08

Ik weet wat Maxima nu voelt, gisteren heb ik mijn vader ten grave gedragen. Veel sterkte Maxima!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 09 aug 2017 - 22:15

Sterkte Iris :(

afbeelding van Sarah Kay

Sarah Kay

woensdag 09 aug 2017 - 21:56

Wat een gemis voor Maxima en haar dierbaren.
Anneke M , ik wens je vanaf deze plaats veel sterkte.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 09 aug 2017 - 21:40

Wat verdrietig voor Maxima. Ik wens haar sterkte. Ook voor jouw sterkte Anneke M. in deze moeilijke tijd!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

woensdag 09 aug 2017 - 21:30

Ik heb het met Maxima te doen!!
In het verdriet om het verlies van je vader, zo belaagt worden door paparazzi in Buenos Aires. Zo respectloos, echt erg!!
Ik wens het koninklijke gezin heel veel sterkte en de familie van Maxima.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 10 aug 2017 - 13:25

Ja, echt jammer dat er toch weer foto's verschijnen.

afbeelding van Corine

Corine

woensdag 09 aug 2017 - 15:06

Een hartelijke condoleance voor onze koningin en haar gezin en ook voor de moeder van Maxima en haar broers en zussen. Iemand loslaten en moeten missen is iets ontzettend verdrietigs en eigenlijk te zwaar om alleen te dragen...ik hoop en bid dat veel mensen om hen heen dit verlies met hun mee zullen dragen. Ook voor Anneke M. een hartelijke condoleance.

afbeelding van jeannine

jeannine

woensdag 09 aug 2017 - 13:24

@ AnnekeM Veel sterkte bij het verlies van je vader en aan de mensen die hem liefhadden

Wat verdrietig iemand te moeten laten gaan ook voor Maxima en haar familie
Ik denk nog veel aan Eftichia en Jana ,zo kort na elkaar dat ze de aarde verlaten

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 09 aug 2017 - 11:21

Het is goud dat Máxima haar vader zo lang heeft gehad.
En dat ze aanwezig was bij zn overlijden
Maar het blijft een verlies. Ook voor de prinsesjes.
Ik condoleer ze vanaf hier
En ook AnnekeM met haar verlies.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 09 aug 2017 - 11:09

Adios Noniño.... Lieve Máxima, Willem Alexander, Amalia, Alexia, Ariana y su familia. Mucho suerte en este tiempo. Mijn vader overleed zondagchtend, dus ik weet zo wat ze doormaken....

afbeelding van Lisanne Slotman

Lisanne Slotman

vrijdag 11 aug 2017 - 10:49

Wat vreselijk Anneke. Heel veel sterkte en kracht in deze verdrietige tijd!

afbeelding van Carmen

Carmen

woensdag 09 aug 2017 - 22:16

Gecondoleerd Anneke.

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?