Sinds mei/juni 2018 draagt koningin Máxima bijna dagelijks een of twee onopvallend knooparmbandjes met een wel heel bijzonder verhaal. Hoogste tijd voor een blog! 

De trouwe bezoekers van ModekoninginMáxima is het vast niet ontgaan: aan Máxima's pols is het altijd een drukte van belang. De gouden gezinsarmband van juwelier Steltman moet meer dan eens concurreren met gouden, zilveren en diamanten soortgenoten. En alsof dat nog niet zwaar genoeg is, draagt de koningin tegenwoordig ook nog twee geknoopte armbandjes. Ogenschijnlijk goedkope souvenirtjes, maar voor Máxima zijn het armbanden met een bijzondere betekenis. 

Verbondenheid
De oudste armband kregen we voor het eerst te zien in de maanden voor de inhuldiging en dat is geen toeval. Met haar juwelen laat Máxima vaak iets blijken van haar liefde en waardering voor haar naaste familieleden. Bijkbaar hoeven dat niet perse juwelen met een hoofdletter te zijn, want de band tussen Máxima en haar moeder wordt gewoon gevierd met een simpel knooparmbandje. We zagen de roze accessoire met witte, beige en zwarte accenten voor het eerst op 30 januari, twee dagen na de aankondiging van de abdicatie, en ook in de maanden na de inhuldiging dook hij nog regelmatig op. Bij Máxima, maar ook bij Maria Zorreguieta, die vanwege de politieke achtergrond van haar man Jorge niet aanwezig kon zijn bij de inhuldiging.

Na jarenlange afwezigheid duikt de accessoire in juni 2018 opnieuw op na het overlijden van Inès Zorreguieta. Zowel bij Máxima als bij Maria. Mooi hoe een simpel en goedkoop armbandje een rijk verhaal van verbondenheid kan vertellen. 

Living life to the fullest 
Achter Máxima's tweede knooparmbandje schuilt een heel ander verhaal. In de zomer van 2010 stappen Griffin en Paul, twee vrienden uit Californië, in het vliegtuig voor een studietrip naar Costa Rica. De natuur van het land overweldigt de twee en terwijl ze genieten van de opkomende zon en de krachtige golven, maken de twee kennis met Jorge en Joaquin, twee arme sieradenontwerpers. Het viertal raakt  aan de praat en aan het einde van de ontmoeting kopen Griffin en Paul maar liefst 400 kleurrijke knooparmbandjes bij Jorge en Joaquin. 

Terug in Californie vragen de twee studievrienden aan een lokaal boetiekje of ze de armbandjes in een glazen schaal op de toonbank mogen zetten voor de verkoop. Binnen mum van tijd zijn de kleurrijke knooparmbandjes uitverkocht en uit alle enthousiaste reacties maken Paul en Griffin op dat er nog veel meer vraag is naar het werk van Jorge en Joaquin. De twee arme ambachtslieden worden daarom benaderd voor een nieuwe lading en al snel groeit het kleine bedrijfje van de vier uit tot een heus bedrijf: Pura Vida. De betekenis van Pura Vida spreekt Máxima vast aan: living life to the fullest. In feite vormen de simpele touwtjes een herinnering en waarschuwing: raas niet door het leven en geniet van het moment. 

Voor Griffin, Paul, Jorge en Joaquin valt het inmiddels niet meer mee om rustig aan te doen. In acht jaar tijd zijn er maar liefst 1.000.000 armbandjes verkocht. Natuurlijk zijn die niet allemaal gemaakt door Jorge en Joaquin. Dankzij Pura Vida kunnen maar liefst 350 ambachtslieden inmiddels rondkomen van hun talent. Mooi hoe een simpele ontmoeting en kleurrijke droom is uitgegroeid tot een vitaal bedrijf met een prachtige missie. 

Met dank aan een haarscherpe close-up van Albert Nieboer van PPE weten we dat Máxima is gevallen voor een groene variant met een bedeltje in de vorm van een golf. Het ontwerp is inmiddels uitverkocht, maar gelukkig heb ik er nog een paar in een andere kleur weten te bemachtigen. Zodra ze binnen zijn, zal ik er een winactie van maken. Altijd leuk toch? 

En wat ik ook echt heel leuk vind: Máxima draagt haar groene armbandje niet alleen bij informele werkbezoeken, maar ook bij de belangrijkste gala's, zoals het staatsbanket in Luxemburg en het verjaardagsdiner voor prins Frederik. Een simpel armbandje van 5 euro wordt door de koningin dus gecombineerd met diamanten van meer dan 5 miljoen euro en een avondjurk die ook zeker 200 keer zoveel kost. Lang leve het bijzondere bestaan van onze (kleur)rijke koningin ;) 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

donderdag 13 sep 2018 - 10:22

Ze voegt iets eigens toe. Persoonlijk en ik zie er ook een reflectie in van haar meer ontspannen bohemien kant in. Kan dat alleen maar heel leuk vinden.

afbeelding van Lina

Lina

donderdag 13 sep 2018 - 10:45

Ze voegt iets eigens toe? Al haar andere armbanden zijn ook iets eigens anders zou ze die niet dagelijks dragen.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 13 sep 2018 - 11:55

Ja, en deze dus ook.

afbeelding van Jens

Jens

woensdag 12 sep 2018 - 22:45

Dit is het betere speurwerk, well done Josine! Hier hou ik van: een statement voor insiders, een teken van verbinding. Als ik een belangrijk gesprek had - als een sollicitatiegesprek -gebuikte ik een parfum gekregen van m’n moeder.
Sinds mijn vader is overleden draag ik een van hem gekregen ring. Zussen, moeder, dochter en nichtjes gaf ik eenzelfde kettinkje tgv ons 25 jarig huwelijk, waar zij veel voorbereiding aan hadden gehad. Het gaat niet om de waarde maar om de verbinding. Love it.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

woensdag 12 sep 2018 - 22:11

Hoe mooi het verhaal ook is, van mij mag ze dit soort armbandjes achterwege laten of gewoon dragen in haar vrije tijd. Ik vind het niet mooi staan bij de andere armbanden. Te druk, te rommelig.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

woensdag 12 sep 2018 - 20:34

Wat een geweldige log, Josine! Echt knap dat je deze info hebt weten te achterhalen!

afbeelding van Frederike

Frederike

woensdag 12 sep 2018 - 21:41

Helemaal mee eens!

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 13 sep 2018 - 15:58

ik volg en ben het er ook mee eens we worden verwend

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 12 sep 2018 - 15:15

Gevoelswaarde is mooier en waardevoller dan de economische waarde. Dus altijd goed! Alleen Maxima heeft inmiddels een enorme collectie met emotionele armbanden. Het past niet altijd bij elkaar en de gelegenheid om alles te gelijk te dragen. Maar kiezen zal lastig zijn...

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 12 sep 2018 - 15:10

Wat een mooi verhaal achter deze armbandjes!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 12 sep 2018 - 18:30

Super leuk dit blog! Wat een mooi verhaal. Ik heb ook jaren dit soort knooparmbandjes gedragen. Mijn nichtje nam er ieder jaar een met een zonnetje mee van vakantie. Goed om ze weer eens te gaan dragen, dus ik ga ook op zoek naar een Pura Vida exemplaar.

afbeelding van Merel123

Merel123

woensdag 12 sep 2018 - 12:21

Wat een mooi verhaal, en knap hoe je dit allemaal weer weet te achterhalen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 12 sep 2018 - 12:18

Wat een interessante blog Josine, dank je wel

afbeelding van Carlaz

Carlaz

woensdag 12 sep 2018 - 12:13

Soms kan iets kostbaar zijn, zonder dat het veel geld waard is. Gevoelwaarde en emotionele waarde kan ook kostbaar zijn. Zelfs meer soms, want is vaak onvervangbaar.

Wat een mooie betekenis hebben deze armbandjes. Voor onze koningin, en voor haar moeder. Van mij mag ze ze gerust blijven dragen!

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 12 sep 2018 - 12:11

Heb altijd gedacht dat het groene bandje iets te maken had met haar kinderen of haar zusje. Dat ze het is gaan dragen als herinnering aan haar. Maar het blijkt dus heel anders te zijn.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 12 sep 2018 - 17:17

we weten niet of ze het zelf heeft gekocht of heeft gekregen van haar kids of zus toch?

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?