Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en prinses Margriet waren gisteren aanwezig bij het jaarlijkse diner voor het Corps Diplomatique. De dresscode is white tie, dus koningin Máxima mocht in vol ornaat verschijn. Ze koos voor een van haar eerste galajurken: een kanten japon van Valentino. Als kers op de taart koos ze ook voor het grote pareldiadeem uit de koninklijke kluis. Ik zeg: genieten!!

Ps. Benieuwd wat white tie is? Klik dan hier voor meer informatie. 


(Benieuwd naar de jurken van Beatrix en Margriet? Klik dan hier.)

Japon van Valentino:

Máxima met de japon tijdens het verjaardagsbal voor (destijds) koningin Beatrix, januari 2002:

Ook in mei 2002 droeg Máxima deze japon tijdens het huwelijk van Martha Louise en Ari Behn. Klik hier voor een foto

Het is niet de eerste keer dat we Máxima met dit diadeem zien, want ook tijdens het staatsbanket in Japan koos ze voor dit hoofdsieraad. 

Aan haar linkerarm draagt Máxima ook parels: de meerrijige armband met robijnen sluiting. Een juweel uit Máxima's eigen collectie. 

Aan haar rechterarm draagt Máxima een armband met grote parelsluiting uit de koninklijke kluis:

-

Bij aankomst droeg de koningin een bekend vest van Missoni en sleehakken van Jimmy Choo. Super hip! 

 

Foto's met hartelijke dank aan: 

RVD 
www.royalphoto.nl

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 28 jun 2015 - 22:28

Trouwens, gisteren, Beatrix, geweldig mooi! Zo ken ik haar weer! Misschien niet spannend of vernieuwend, maar op en top Beatrix, heel geslaagd!

afbeelding van Yoeri1983

Yoeri1983

zondag 28 jun 2015 - 14:55

De Majesteit staat prachtig met deze oranje jurk. Ze is de enige Koningin die de nationale kleur op zo'n manier doet stralen als Maxima. Inderdaad geweldig dat ze na 13 jaar nog steeds in deze jurk past.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 26 jun 2015 - 08:22

Margriet, wat een prachtige japon. De jurk van Beatrix vind ik qua model niet zo bijzonder. De kleur vind ik heel mooi, maar iets te fel voot haar. Tiara's en de rest van de juwelen zijn prachtig.

afbeelding van Henny

Henny

vrijdag 26 jun 2015 - 08:18

Haar hals of liever gezegd zwanenhals en schouders komen in deze jurk prachtig uit.

afbeelding van Eftichia

Eftichia

vrijdag 26 jun 2015 - 02:41

De dames hebben uitbundigd uitgepakt, wat een prachtige verschijning waren Maxima, in die schitterende avondjapon, en Willem Alexander en ook Margriet vond ik er heel mooi uitzien, Beatrix d'r avondjapon vond ik veel te pompeus met die vreemde mouwen. Jammer dat er geen beelden van het binnengebeuren zijn, vind ik heel vreemd, laat het volk toch eens meer zien, neem een voorbeeld aan de Scandinavische landen, ik geniet altijd zo van die beelden! Majesteit, U wilt zo graag een moderne koning zijn, handel daar dan ook naar en laat ons ook meer mee genieten, Koning Willem Alexander! Dit komt zo krampachtig over!

afbeelding van car

car

donderdag 25 jun 2015 - 22:42

Wauwwww wauw ik ben stilll!! Super leuk( en wat ziet ze er bij haar aaankomst hipp uit!! Super trendy en lekker zomerss :)

afbeelding van gerardine

gerardine

donderdag 25 jun 2015 - 22:32

Lijkt wel of ze haar kledingkast opgeruimd heeft. Op de site van het koninklijk huis staat bij actuele foto,s op 22mei ook een pak dat al ouder is en vaak gedragen! En dan die oranje avondjurk en dat vest. Dan denkt ze volgens mij, goh dat heb ik ook nog, leuk ik trek het weer eens aan!!!

afbeelding van elise1

elise1

donderdag 25 jun 2015 - 22:23

Heel mooi. Vond de jurk ook prachtig tijdens het feest voor haar huwelijk maar tijdens het huwelijk van Martha Louise niet zo. Toen had ze een druk krullenkapsel, een diadeem erbij en een groot collier om. Was toen too much waardoor de jurk niet goed tot zijn recht kwam. Maar nu wel weer, met alleen dat prachtige diadeem, een eenvoudiger kapsel en zonder collier. Goed gedaan!

afbeelding van Marga

Marga

donderdag 25 jun 2015 - 21:36

Wat vormen Willem Alexander en Maxima hier een prachtig koningspaar. Wat kunnen we trots op ze zijn met wat ze doen maar ook hoe ze hier tevoorschijn komen. Geweldig dat Maxima deze prachtige jurk, afgewerkt met prachtige accessoires, nog eens voor ons uit de kast gehaald heeft. Echt genieten!!

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 25 jun 2015 - 21:35

Deze jurk stond in mijn top tien die ik destijds bij Josine heb aangeleverd. Echt zo mooi!! En nu staat de jurk eigenlijk nog beter, werkelijk prachtig. De tiara en overige sieraden zijn ook geweldig! Dikke tien!

afbeelding van marinde

marinde

donderdag 25 jun 2015 - 21:14

Máxima: mooi, mooi, mooi! Ze draagt één van mijn favoriete galajurken. Wat staat die kleur haar geweldig! Goed gekozen kapsel, diadeem en sieraden ook. Ze straalt, samen met WA.
De jurk van prinses Margriet is mooi maar die van prinses Beatrix kan me niet bekoren. De kleur is wel mooi maar het model, de mouwen en de lengte zijn het allemaal niet. Eigenlijk vind ik het geheel gewoon heel erg lelijk.....

afbeelding van Tineke

Tineke

donderdag 25 jun 2015 - 21:08

Prachtig, wat een uitstraling

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 25 jun 2015 - 21:03

Wow, wat een mooi plaatje. Echt een schitterende japon. Fijn dat ze deze ook weer eens herdraagt, want het is echt jammer dat zulke prachtige japonnen in de kast blijven hangen. Ook het diadeem en de broche staan heel mooi. Ik snap niet dat die diademen zo goed op het hoofd blijven zitten. Hoe doen ze dat toch??? Kapsel ook heel mooi.

Prinses Margriet ziet er ook fantastisch uit. Wat een prachtige avondjurk. Weet iemand wie de ontwerper is , of is het Addy?

Prinses Beatrix heeft wel een erg pompeuze jurk aan, m.n. de mouwen vind ik vreselijk lelijk. Het lijkt mij een nieuwe japon. Ik kan me niet herinneren dat ze deze eerder heeft gedragen. Jammer van die mouwen, want verder ziet het er wel mooi uit.

Wel spijtig dat er binnen geen foto's gemaakt mogen worden. Ik snap niet waarom de koning daar zo krampachtig over doet. Hij wil een modern vorst zijn, nou dan zou ik eens een voorbeeld nemen aan de Scandinavische vorstenhuizen. Daar is zelfs de tv. bij dergelijke diners aanwezig.

Ps. Waarom gaan Pieter en Margriet apart naar huis? Weet iemand daar de reden van?

afbeelding van zara

zara

donderdag 25 jun 2015 - 20:19

Prachtig! Wat ontzettend fijn dat deze mooie Valentino weer een keer wordt gedragen. En hoe! De sieraden zijn prachtig, maar wat voor mij het elegante plaatje helemaal áf maakt is de prachtige stola in de kleur van de japon.

afbeelding van Imke

Imke

donderdag 25 jun 2015 - 18:04

Kleur en model van de jurk staan Máxima prachtig. Mooi om hem nu helemaal 'aangekleed' te zien met tiara en klassieke juwelen. De lange oorbellen en de broche passen er uitstekend bij. Dit is echt de uitstraling van een koningin in vol ornaat. Op de foto uit 2002 was het meer de sfeer van een jonge prinses op haar eerste bal, ook heel mooi trouwens.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 25 jun 2015 - 17:44

Wat prachtig zeg en dat die juwelen om te watertanden.
Zulke schoenen heb ik ook maar dan ietsie goedkoper 40,-- euro :)

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 25 jun 2015 - 17:30

Prachtig prachtig wat een stralende koningin. Ben hier wèg van, staat idd veel mooier dan in Noorwegen. Chapeau Max

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 25 jun 2015 - 17:07

En Bea draagt de tiara die Máxima droeg op haar huwelijk, grappig!

afbeelding van Christa

Christa

donderdag 25 jun 2015 - 17:01

De bruidstiara van Beatrix, práchtig zeg! Japon is tijdloos mooi!
;-))

afbeelding van Sofia

Sofia

donderdag 25 jun 2015 - 16:38

Werkelijk prachtig. Heel mooie avondjapon.Leuk dat ze de broche als "devant de corsage " draagt. Hoop dat ze dat meer gaat doen want het koningshuis heeft hele mooie in haar bezit.De tiara's die ze draagt komen beter tot hun recht dan bij Beatrix .Daar verzonken ze vaak in het kapsel.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 25 jun 2015 - 16:38

Wat leuk dat je die geweldige sleehakken hebt weten te achterhalen.... Hoog op mijn wishlist!

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 25 jun 2015 - 16:19

Eindelijk krijgt deze jurk weer een kans!!!
Mijn oma had een kalender van het oranje- huis met maxima in deze jurk en dat waanzinnige krullenkapsel op de bruiloft in Noorwegen.
En dat was de eerste keer dat Maxima er voor mij 'uitsprong' en dat ik daardoor meer interesse in het koningshuis kreeg.

afbeelding van Agnes

Agnes

donderdag 25 jun 2015 - 21:31

Precies hetzelfde gebeurde er destijds met mij Sjanine!

afbeelding van Kaatje

Kaatje

vrijdag 26 jun 2015 - 11:18

En voor mij dus ook! :-)

afbeelding van Mary

Mary

donderdag 25 jun 2015 - 17:06

De jurk van Valentino staat haar prachtig! En met mooi opgestoken haar en juwelen... prachtig! Zo kan je een jurk van 13 jaar oud nog heel goed dragen!
Outfit bij aankomst komt i.c.m. haar, wedges en tas erg rommelig over. Nee, geen fan van. Maar dat heeft ze ´s avonds helemaal goed gemaakt!
Margriet ziet er ook top uit! Jurk van Addy v/d Krommenacker?
Beatrix... jurk te pompeus. Zit volgens mij met name in de mouwen....

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 25 jun 2015 - 21:28

Josine, in de logbeschrijving bovenaan staat dat de parelarmband om de linkerarm zit, en de andere om de rechter...

afbeelding van Eva17

Eva17

donderdag 25 jun 2015 - 15:25

Die armband die Maxima draagt? Kennen we die?

afbeelding van Henny

Henny

donderdag 25 jun 2015 - 15:12

Blijft een plaatje van een jurk. En die juwelen ....... geweldig mooi.
Het setje dat ze droeg toen ze aankwam staat erg mooi. Blij te zien dat ze een smal broekje droeg. Veel hipper en die schoenen ....... lekker hip en erg mooi. :))

afbeelding van Dianne

Dianne

donderdag 25 jun 2015 - 13:21

Wauw! Geweldig Maxima!
Paar weken terug zag ik er een foto van een van de vorig kerendacht ik zou gaaf zijn als ze deze nog een keer draagt! En jawel hoor! !! Echt top! !!
Margriet is ook mooi! Beatrix hhmmm.. :(

afbeelding van Marjanneke

Marjanneke

donderdag 25 jun 2015 - 12:45

Geweldig leuk om deze jurk weer te zien!

Wat het lange vest betreft, het motief komt me heel bekend voor van een zomerse fotosessie.....

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

donderdag 25 jun 2015 - 12:40

Prachtig! Ook Margriet zag er prachtig uit, Beatrix minder. ..

afbeelding van HM

HM

donderdag 25 jun 2015 - 12:30

Maxima en Magriet zien er beeldig uit.
Weet niet wat Beatrix aan heb, ziet er verschrilijk uit. Snap je niet want vroeger had ze altijd van die prachtige avond japonnen.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 25 jun 2015 - 12:35

HM, waar zie jij een foto van Beatrix? Ik kan 'm niet vinden. Edit: al gevonden. Iets heel opvallends blauws. Mooie kleur, wat vreemde versieringen her en der! Margriet ziet er schitterend uit, wat een práchtige jurk.

afbeelding van Paula

Paula

donderdag 25 jun 2015 - 12:29

Beeldschoon, de tiara ook zeg. Tijdloze jurk. Maar het állermooiste vind ik dat ze samen nog zo gelukkig lijken te zijn. Wat een geschenk, voor hen en voor ons.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 25 jun 2015 - 11:57

Het kant van de jurk is werkelijk fantastisch!! Prachtige kleur ook! Maxima en oranje staat zo prachtig bij elkaar!!
Dat zo'n jurk na 13 jaar nog zoo mooi is..! Fantastisch!
1 minpuntje...bij de schouders vind ik de jurk niet zo mooi staan.
En de prachtige tiara, geweldig! Staat fantastisch op het mooie kapsel!! Ik zou haar kapper wel eens een keer willen huren, als ik een bruiloft heb ofzo1! Geweldig!!
Margriet ziet er ook mooi uit, maar Beatrix vind ik deze keer wat minder. Deze kleur ben ik niet zo weg van.

afbeelding van kimmy

kimmy

donderdag 25 jun 2015 - 11:54

Supermooi, wat een klasse! De jurk staat Máxima zo mooi, ook vanwege de kleur. Haar Diadeem, oorbellen en kapsel zijn ook prachtig. Persoonlijk vind ik de broche niet zo mooi in het midden van de jurk, maar aan de andere kant, het is weer eens wat anders ;-)
Ik vind de schets van de japon ook zo mooi!

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 25 jun 2015 - 11:45

Fantastisch! Wauw, wat ziet ze er oogverblindend mooi uit! Dat is nou onze koningin, wat een beauty is ze toch. En echt leuk dat dit "oudje" nog eens uit de koninklijke kast wordt getrokken.
Chapeau Máxima, een dikke 10 wat mij betreft!

afbeelding van Lauren

Lauren

donderdag 25 jun 2015 - 11:41

Echt een heel prachtige jurk. De jurk staat haar inderdaad nog mooier.
Ik hoopte dat maxima deze jurk opnieuw zou herdragen.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

donderdag 25 jun 2015 - 11:32

Ja, hij staat haar inderdaad nog mooier, lijkt het wel. Ik was destijds nog niet zo bezig met alles waar dit forum over gaat, maar het kant van de jurk intrigeerde me buitengewoon! Tenminste, ik had destijds begrepen dat het Solstiss kant uit Frankrijk was.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 25 jun 2015 - 11:07

Prachtig, prachtig, prachtig! Jurk staat haar inderdaad nog mooier dan destijds. Ze heeft (nog) meer persona gekregen, prachtige volwassen vrouw.
Haar ook geweldig zo, geen lijzig lokje ;) Juwelen schitterend (sic). De broche in het midden voegt voor mij niets toe, maar ach, flaunt it if you have it...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 25 jun 2015 - 10:37

(En even de kniesoor uithangen: Máxima's wenkbrauwen zijn wel een beetje gek aangezet. Of ligt dat aan mij?)

afbeelding van Annelie

Annelie

donderdag 25 jun 2015 - 18:30

Haha, dat zal het zijn. Ik dacht al: ze ziet er op een of andere manier een beetje 'anders' uit.
De jurk vind ik erg leuk. Ik had niet verwacht dat we deze ooit nog terug zouden zien. Misschien heeft ze nadat ze is afgevallen allerlei kleding gepast die ze eerder niet meer aan kon, maar nu wel weer...
Ik hoop dat ze met nog meer kleding komt die we al jaren niet meer gezien hebben en die toch heel mooi is!

afbeelding van Carmen

Carmen

donderdag 25 jun 2015 - 11:50

Ze lijken me wat te lang doorgetrokken, of bedoel je dat niet?

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 25 jun 2015 - 15:20

Ja, en zo 'harig' haha

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 25 jun 2015 - 10:32

Heel heel mooi. Tijdloos chic dus. Kleur heel goed!
Wat mij verbaast, is dat op zulke gelegenheden (ook bijvoorbeeld de nieuwjaarsrecepties) wel prinses Margriet aanwezig is maar niet prins Constantijn en prinses Laurentien.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 25 jun 2015 - 10:34

Ik vermoed dat dit gaat veranderen na de verhuizing :)

afbeelding van Eva17

Eva17

donderdag 25 jun 2015 - 10:31

Dit is echt prachtig!!! Wauw!! Zo leuk dat je jurken na 13 jaar weer aantrekt, met zulke jurken mag dat ook wel! Wauw wauw! Hoeveel Valentino's heeft Maxima eigenlijk, qua avondjurken? Ik vind dat echt de mooiste..

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?