Hare Majesteit Koningin Máxima reikt op donderdagochtend 23 mei de Appeltjes van Oranje uit op Paleis Noordeinde in Den Haag. De prijzen zijn dit jaar toegekend aan drie initiatieven die op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden. De winnaars zijn ElanArt uit Gelderland, Taal doet meer uit Utrecht en de landelijke organisatie Met je hart. Ook Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden zijn bij de uitreiking aanwezig.

Met de Appeltjes van Oranje bekroont het Oranje Fonds jaarlijks sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en anderen inspireren. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds. In lustrumjaren reikt de Koning de prijzen uit, Koningin Máxima alle andere jaren. De Appeltjes van Oranje worden dit jaar voor de zeventiende keer uitgereikt.

De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van 15.000 euro. Het beeldje is ontworpen door Prinses Beatrix.

Winnaars Appeltjes van Oranje 2019:

ElanArt Stichting
ElanArt, actief in Nijmegen en omgeving, zorgt er met kunstzinnige en creatieve projecten voor dat jonge bewoners van asielzoekerscentra aansluiting vinden bij de samenleving. De circa tachtig vrijwilligers van de stichting willen met dans, theater, muziek en kookprojecten het integratieproces van de jonge vluchtelingen in Nederland bevorderen en ze in contact brengen met diverse mensen en organisaties. Een deel van de vrijwilligers raakte zelf als jonge asielzoeker betrokken bij een project van ElanArt.

Taal doet meer
Ruim negenhonderd vrijwilligers van Taal doet meer helpen nieuwe, anderstalige Utrechters de Nederlandse taal te leren. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht op school te praten, naar de huisarts te gaan of met een computer te werken. De vrijwilligers begeleiden jaarlijks ruim tweeduizend Utrechters, waarbij er aandacht is voor het hele gezin. Zo zijn zij taalcoach van een volwassene, mentor van een brugklasser of lezen ze jonge kinderen voor.

Met je Hart
Stichting Met je Hart zet zich in tegen eenzaamheid onder ouderen. Meer dan duizend vrijwilligers zetten zich in heel Nederland actief in door activiteiten te organiseren waarbij de ouderen elkaar ontmoeten, maar ook in contact komen met buurtgenoten. Zij worden door de vrijwilligers persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat.

Mode 
Outfit:zachtroze japon met geëtst bloempatroon (effet devoré)
Ontwerper: Edouard Vermeulen van Natan 
Eerder gedragen: Staatsbezoek Italië, 2017. Uitreiking Four Freedom Awards, 2018. 

Máxima met de jurk in Italië: 

Tijdens de uitreiking van de Four Freedom Awards: 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 25 mei 2019 - 09:36

Maxima ziet er prachtig uit. Ik vind nudekleuren haar heel mooi staan; geven een zachte uitstraling. M.i. is de rok niet korter dan in Italië. Mooi haar ook !

afbeelding van Snijders

Snijders

zaterdag 25 mei 2019 - 10:05

Meende ik ook te zien. Lengte rok is hetzelfde als in Italië.

afbeelding van Jrn

Jrn

vrijdag 24 mei 2019 - 17:49

Prachtige outfit en geweldig haar. Ik geef een 9,0
Beatrix ook stralend in mooi blauw ensemble

NB; Wat een geneuzel over het Nederlands van de koningin, kom om zeg, dit is een modeblog.

afbeelding van Leana

Leana

vrijdag 24 mei 2019 - 17:22

Wat een prachtige jurkje qua kleur, stof en model. Ik vind hem wel iets te kort. Ik denk dat het mooier was geweest iets over de knie. Mooi verzorgde kapsel. Zo, een drukke week qua openbare optredens voor Maxima.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 24 mei 2019 - 14:25

Ze is na de uitreiking nog op pad geweest:

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht donderdag 23 mei een werkbezoek aan ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, voorheen Arq Psychotrauma Expert Groep, in Diemen. Het expertisecentrum houdt zich bezig met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma. Alle disciplines komen hier samen: van preventie, advies, onderzoek en opleidingen tot screening, diagnostiek en behandeling van posttraumatische stressstoornissen (PTSS).

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 24 mei 2019 - 13:19

Mooi jurkje, goede lengte alleen lijkt het iets strak te zitten bij de aansluiting van de mouwen.
Verder een prima look.
En ze spreekt echt heel goed nederlands. Net zoals bij alle nederlanders kun je horen waar ze vandaan komt. Iemand uit Limburg spreekt ook anders als iemand uit Groningen of Zeeland. Er is niemand die accentloos Nederlands spreekt.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 24 mei 2019 - 12:24

Jurk’je te heet gewassen ? Zo jammer ! ik vind de stof erg mooi. Hij zit te strak en is veels te kort. Doet zo’n afbreuk aan het geheel, zo lijkt het een heel goedkoop jurkje.

afbeelding van Maria04

Maria04

vrijdag 24 mei 2019 - 11:02

Ach die opmerkingen over het beheersen van de Nederlandse taal. Heb je wel een Fries Nederlands horen spreken. Of iemand die opgegroeid is op de Veluwe.en wat te denken van de Walcheren-se-taal. En het Zeeuws niet te vergeten, De Beveland-se bewoners kunnen er ook wat van, de Limburgers, De Brabanders, bewoners op Goeree....... ik bedoel maar. "Moeders-taal" verbergt zich niet......nooit! Ik vind het juist mooi. Laat Máxima haar taal maar lekker spreken. Ik stoor me er niet aan. Ze ziet er weer top uit!!! Prachtige foto's

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 23 mei 2019 - 22:50

Ze spreekt wel echt nog steeds niet echt goed NL! Dat valt me toch vaak op. ‘De taal kunnen beheersen?’

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

vrijdag 24 mei 2019 - 20:13

"Ze spreekt wel echt nog steeds niet echt goed NL!" ..... Een heel bijzondere Nederlandse zin....

afbeelding van Maaike

Maaike

zaterdag 25 mei 2019 - 09:32

Inderdaad, heel bijzonder ;-)

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 24 mei 2019 - 14:22

De koningin werd laatst tijdens een interview in Blauw Bloed met de heer Jeroen Snel zelfs ondertiteld.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 24 mei 2019 - 16:11

Jeroen Snel interviewt haar altijd als ze net 2,5 dagen continue Engels heeft gesproken. Dan moet ze veel meer naar NL woorden zoeken dan anders. Logisch

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 24 mei 2019 - 22:47

Nee niet echt.

afbeelding van Lina

Lina

vrijdag 24 mei 2019 - 12:18

Wat mij is opgevallen de laatste tijd als ik haar heb horen spreken is dat het lijkt of haar Nederlands juist slechter wordt dan eerst, heel vreemd.

afbeelding van Michel87

Michel87

vrijdag 24 mei 2019 - 10:40

Ik moet zeggen dat ik respect heb hoe goed ze de taal onder de knie heeft gekregen. Onze taal staat niet bekend als makkelijk en ze verbaasd me soms weer met woordkeuzes. Je zal altijd zult blijven horen dat ze niet is opgegroeid met de Nederlandse taal. Het zal haar helpen als ze inderdaad de rust en tijd neemt, ze wil soms te snel en struikelt dan over woorden.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 24 mei 2019 - 09:49

Naar mijn idee beheerst Máxima de taal schriftelijk uitstekend, maar gaat het mis zodra ze zenuwachtig of moe is en moet spreken. En dat kan ik ook volkomen begrijpen. Op MKM leggen we Máxima vaak naast de meetlat van perfectie, maar niemand is perfect. "Behalve Jezus", zeggen ze dan bij mij thuis ;)

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 24 mei 2019 - 21:40

Even voor iedereen die het heeft over Máxima's (wel of niet voldoende) beheersing van de Nederlandse taal: het commentaar gaat niet (hoort niet te gaan) om haar accent maar om grammatica- en stijlfouten. En dan hebben diegenen die iets zeggen over "fouten" of "slechtere beheersing" gelijk.
Máxima maakt inderdaad nogal veel fouten. Ik spreek daarover geen oordeel uit. Ik registreer dit.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 24 mei 2019 - 12:28

Mee eens Josine
Je hoort het vaker,als ze gespannen is klinkt.haar manier van praten anders.
Ze ziet er trouwens prima uit vooral het haar.
is erg verzorgd!

afbeelding van Carolina

Carolina

vrijdag 24 mei 2019 - 08:41

Ja, dat valt mij ook regelmatig op, echt erg jammer en een heel slecht voorbeeld voor iedereen die al die cursussen moet volgen om in Nederland te mogen blijven...

afbeelding van Marja

Marja

vrijdag 24 mei 2019 - 13:21

Je moet niet vergeten dat zij intensieve prive les heeft gehad, dat krijgen de andere mensen niet, die krijgen 1 a 2 uur per week aangeboden met veel zelfstudie.
Ik heb diverse collega's die langer in NL wonen dan onze koningin maar nog nauwelijks Nederlands spreken, en nee ze komen niet uit arabisch sprekende landen.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 25 mei 2019 - 09:07

Mijn schoondochter komt uit Rusland, ze is nu een jaar hier en heeft - vanwege een drukke internationale baan - nog geen Nederlandse les gehad. In haar vrije tijd doen we veel woordspelletjes met haar en haar Nederlands is al zeer behoorlijk en vrijwel accentloos omdat ze altijd eventjes de uitspraak checkt. Tijdens haar werk is de voertaal Engels en ze spreekt haar moeder en grootmoeder elke avond in het Russisch.

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 24 mei 2019 - 09:50

Uit ervaring kan ik zeggen dat het niet makkelijk is om op volwassen leeftijd een andere taal vloeiend te leren spreken. Ik kijk hier dan ook anders tegen aan. Ik vind dat Maxima echt goed Nederlands spreekt en ook alles begrijpt, ook de moeilijkere woorden. Dat ze een accent heeft is een gevolg van het feit dat ze dit op latere leeftijd heeft geleerd. Kinderen bijvoorbeeld kunnen veel gemakkelijker accentloos een andere taal leren omdat hun brein daarin veel flexibeler is.

afbeelding van Carolina

Carolina

zaterdag 25 mei 2019 - 09:08

Ik ben het met je eens dat ze alles goed begrijpt, absoluut! Maar haar accent is echt ongelofelijk zwaar en te aanwezig wat mij betreft en dat is jammer als koningin.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 24 mei 2019 - 23:56

Suus, dat het niet gemakkelijk is een andere taal te leren, klopt. Ik ben getrouwd met iemand die onze taal ook geleerd heeft te lezen/spreken/schrijven op "volwassen" leeftijd. Geloof mij, hij doet dit absoluut vloeiend en foutloos. Wel met een licht accent.... Maar Máxima maakt zowel grammaticale als stijlfouten, als ze spreekt.
Nogmaals, ik wil hier niet over oordelen maar ik registreer het wel.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

donderdag 23 mei 2019 - 20:26

Prachtig! Ik houd van nude tinten bij Maxima. De jurk mag iets langer aangezien Maxima een grote vrouw is. Het staat anders een beetje kinderlijk. Haar en make up ook prachtig. Ik vind het een goede week van Maxima! Chapeau!

afbeelding van Marly

Marly

donderdag 23 mei 2019 - 20:15

Prachtige jurk en ik het juist mooi zitten, niet te strak,
Misschien iets te kort, maar de jurk staat haar mooi en ook haar kapsel zit mooi. Ik zag een filmpje bij de telegraaf en wat doet ze de toespraak goed, heel warm.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 23 mei 2019 - 19:10

Wat zit haar haar mooi!
Kleur staat haar goed.
Even alles strak trekken als je gaat staan denk ik. Jurk kan toch niet korter zijn geworden dan in Italië?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 23 mei 2019 - 19:05

Mooie outfit. Staat geweldig.
Maar wat jammer dat ze niet meer voor oranje kleding kiest, zoals in het begin. Vond het altijd zo mooi gematcht bij het event.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

donderdag 23 mei 2019 - 18:58

Gewoon mooi!
Niks op aan te merken.
Maar daardoor erg veilig en meer een jurk voor koningin Mathilde.
Kapsel en make- up is een plaatje.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 23 mei 2019 - 18:00

In Italië was het mooi, ook door het daglicht. Bij kunstlicht vind ik de jurk qua kleur minder uit de verf komen. Qua pasvorm zit ie ook niet meer mooi, te strak en wat kort.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 23 mei 2019 - 15:22

Op zich een mooie jurk. Maar hij is te strak en wat iemand anders al op merkte net iets tekort. Jammer

afbeelding van NikkiRianne

NikkiRianne

donderdag 23 mei 2019 - 14:23

In Italië vond ik hem al mooi... en hoopte ik hem terug te zien en vandaag is het zover! Plaatje!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 23 mei 2019 - 14:14

Prachtig, mooie outfit en haar mooi verzorgd!

afbeelding van Daan01

Daan01

donderdag 23 mei 2019 - 13:57

Niks mis mee toch

afbeelding van JokeGram

JokeGram

donderdag 23 mei 2019 - 15:29

Ik vind het helemaal goed!

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 23 mei 2019 - 15:25

O leuk, was je erbij? Was het een mooie uitreiking? Leuk hoor

afbeelding van Maxi

Maxi

donderdag 23 mei 2019 - 13:34

Jurk heeft naar mijn mening slechte proporties. De rok is naar verhouding veel te kort.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 23 mei 2019 - 13:37

Klopt.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 23 mei 2019 - 13:34

Groot gelijk Josine!
Deze jurk doet me denken aan die grijze Prinsjesdag jurk.
Vind die nudes nooit zo mooi, beetje saai staan.

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

donderdag 23 mei 2019 - 13:28

Mooie jurk, mooi haar. Dat heeft ze goed gedaan. Een lust voor mijn oog!

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 23 mei 2019 - 13:25

Zo, even snel een blog online gezet. Ik ga weer in de tuin zitten ;) Wat een heerlijk weer!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?