Op 24 februari 1918 werd de onafhankelijkheid van Estland uitgeroepen. Inmiddels zijn we honderd jaar verder en dat vraagt natuurlijk om een feestje. Victoria vierde het gisteren, geheel in stijl, mee. 

Bij aankomst in Estland gaf prinses Victoria gelijk een prachtig visitekaartje af door de driekleur van het land te dragen: blauw/zwart/wit. Het ontwerp van Dolce & Gabbana hadden we al eens eerder te zien gekregen tijdens de zeventigste verjaardag van de Zweedse koning, maar gisteren kwam de outfit pas echt goed tot zijn recht door het prachtige eerbetoon. 

De tweede outfit van het bezoek kregen we ook al eerder te zien: een kanten midi-jurk van Elie Saab, die ook al twee keer is gedragen door onze Máxima. 

Foto's: 
Kungahuset 
PPE 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Kate

Kate

zaterdag 25 aug 2018 - 09:35

Nou deze vlag jurk vind ik juist heel erg mooi !
Knap als je met strepen deze prachtig vallende jurk kan maken die ook nog eens jeugdig en vernieuwend is .De kanten jurk vind ik burgerlijk en dan bedoel ik gewoontjes .
Het zal best een duur jurkje zijn maar het oogt zeer goedkoop ...

afbeelding van WA

WA

donderdag 23 aug 2018 - 13:45

Ik geloof dat ik de enige ben die de 'vlagjurk' niet lelijk vindt.
Eerlijk gezegd vind ik de jurk best staan bij Victoria.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 23 aug 2018 - 14:31

Nee hoor, ik vind het ook best een leuke jurk, weer eens iets anders en die heldere kleuren staan haar goed.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 23 aug 2018 - 16:04

Ik vind hem ook best goed staan. Alleen dan wel
Zoals gecombineerd op het eerste plaatje. Met de platte schoenen staat het echt niet mooi.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 23 aug 2018 - 19:37

Ik vind dit ook een mooie jurk, en denk dat hij nog mooier had gestaan als de onderste plooien weggelaten waren en de rok strak doorliep tot op de knie. En wél met hoge hakken dan. De platte schoenen staan er niet bij (maar misschien had ze zere voeten...?).

afbeelding van Merel

Merel

woensdag 22 aug 2018 - 20:36

Oef, de vlagjurk vind ik echt heel lelijk.... alleen al om de plissé-rand. En sommige (veel) vlagkleurcombinaties zijn nu eenmaal niet echt heel charmant in een jurk.

De koraalroze kanten jurk daarentegen... heerlijk. Mooi ook, het grafische effect ('kruis') dat ontstaat door stofgebruik. Elegant, vrouwelijk, roze en toch niet te zoet: knap gedaan. Maxima had inderdaad de bloem en ketting beter weg kunnen laten (als iemand met een haarband een jurk beter draagt dan jij, weet je dat er iets beter had gekund).

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 21 aug 2018 - 17:05

Trouwens, waar zijn de Oranjes? Heel royal Europa is al weer aan het werk!

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 21 aug 2018 - 19:28

Ze zijn vast al aan de voorbereidingen bezig! Ook als je ze niet ziet, kunnen ze toch aan het werk zijn hoor!

afbeelding van Jens

Jens

dinsdag 21 aug 2018 - 17:39

Ik dacht al, waar blijft Elise met haar periodieke vakantievraag? (Goedmoedig grapje hoor Elise..) WA is sids gisteren weer aan het werk, nog geen publieke optredens.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 21 aug 2018 - 19:17

Dan kan hij mooi mijn bedankkaartje lezen. En aanmoediging door te gaan met zomeropenstellingen. Afgelopen zaterdag was ik in Noordeinde en vrijdag in de Koninklijke stallen. Was heel leuk en zeer goede zorgen rondom mn moeder in rolstoel. Paleisje was groter dan gedacht en door de vooringang gaan was super en kijken vanuit de balkonkamer.. Waren er nog meer MKM-ers?

afbeelding van JokeGram

JokeGram

dinsdag 21 aug 2018 - 19:26

Jahoor, mijn man en ik bezochten donderdag de Koninklijke Stallen en eerder het Paleis Noordeinde. Wij zijn ook al eens op Paleis Huis den Bosch geweest en natuurlijk ook Soestdijk bezocht. Ga zo door met de zomeropening van Paleizen. Er is genoeg animo voor en leuk om te bezoeken! Heel goed georganiseerd met een tijdslot zodat het niet te druk is en je alles goed en rustig kan bekijken.

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 21 aug 2018 - 17:05

Het idee van 'flagdressing' is erg leuk maar deze uitvoering is minder. Te veel strepen in teveel verschillende richtingen. En de flatjes (hoe leuk ook) staan er niet bij. De regel is: hoe korter de roklengte hoe platter de schoen. Waarom kun je dus mooi op deze foto's zien.
De roze creatie is niet mijn ding. Ik houd niet van een hooggesloten halslijn, niet zo van kant en al helemaal niet van deze kleur. Vind het de jurk ook nogal 'lijzig' overkomen, zoals hierboven opgemerkt.
Victoria stylt de jurk wel beter af dan Maxima door het verder simpel te houden. Maxima vindt het kennelijk nodig om er een collier, oorbellen, een blom en leren handschoenen aan toe te voegen. Kan het aan de hand van deze foto allemaal niet goed beoordelen maar kan me van een vorig blog over deze jurk nog wel herinneren dat het geen fijne combi was. Meer grrrrr.........

afbeelding van Els

Els

dinsdag 21 aug 2018 - 13:18

De jurk stond haar in 2016 veel beter. Ze oogde slanker en de schoenen met hakje maken de jurk wat langer, niet zo lijzig als met de platte schoen. Misschien is haar figuur veranderd na de geboorte van prins Oscar?
Dat ze de jurk kiest en daarmee eerbetoon aan de vlag van Estland geeft, is een geweldige geste.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

dinsdag 21 aug 2018 - 10:47

Victoria ziet er bijna altijd mooi uit. Maar dit is de uitzondering die de regel bevestigd. Ik denk dat niemand zo’n strepen jurk staat. Die roze vind op zich niet lelijk maar ik vind hem niet mooi staan. Ook Maxima staat hij niet mooi

afbeelding van 29novmode

29novmode

maandag 20 aug 2018 - 22:33

De gestreepte jurk vindt ik mooi en staat prinses Victoria goed. Leuk dat de kleuren dezelfde zijn als de kleuren van de vlag van Estland. De zalmrose jurk vindt ik qua kleur en stof mooi, maar het model vindt ik erg lijzig staan bij zowel Victoria als Maxima.

afbeelding van Babs74

Babs74

maandag 20 aug 2018 - 22:19

Op de een of andere manier vind ik die D & G wel boeiend. Een keer wat anders....is dat het? Wat mij ook opvalt is dat de japon met hakken beter oogt dan vandaag met die platte ballerina's.

afbeelding van Frederike

Frederike

maandag 20 aug 2018 - 22:06

Tsjah, de flags-jurk is een mooi eerbetoon, maar ik vind het geen sterk mode-item: er strijden twee punten om gelijke (sterke) aandacht: de verhoogde taille en de platte ruches onderaan en dan is de jurk óók nog eens gestreept, in de lengte én in de breedte. Het is ‘too much’ in 1 jurk. En toch vind ik het een leuk en goed idee van Victoria om de jurk bij deze gelegenheid te (her!) dragen.
De zalmkleurige japon oogt rustig en staat Victoria goed. Op deze foto staat-ie Máxima ook goed (dat was niet het geval bij alle foto’s die er van haar gemaakt zijn in deze jurk).

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 20 aug 2018 - 21:19

Wat leuk, een blog over deze prachtige prinses.
Hoe mooi de blauw wit zwarte jurk ook past bij het bezoek aan Estland, ik vind het geen topper. De roze jurk is wel heel erg mooi, zowel bij Victoria als Máxima. Hoop dat we die bij bekende dames nog eens gaan zien.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 20 aug 2018 - 18:49

Ik vind dit model echt niet mooi! De kleuren passen wel leuk bij de vlag.
De roze jurk vind ik te zuurstokachtig, ook het model te lang cq lijzig.

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

maandag 20 aug 2018 - 16:55

De jurk van Dolce en Gabbana doet geen recht aan het mooie figuur van Victoria.
Liever gezegd; wat een draak van een jurk!
De geste van de kleuren is natuurlijk heel mooi.
De jurk van Elie Saab vind ik beide dames prachtig staan!

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 22 aug 2018 - 22:13

Een draak, inderdaad, Catharina, zo ongeveer de lelijkste jurk die ik ooit heb gezien! Echt waar! Hoe verzin je het...
De andere jurk vind ik mooi, bij beiden. Lief, mooi van kleur en textuur.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?