Het is de laatste dag van de maand, en daarmee is het ook weer tijd voor een boekenblog. Na al het leesvoer rondom Máxima's vijftigste verjaardag was het deze maand maar een rustige bedoening. Maar het boek dat ik gelezen heb, is wel een heel bijzondere. 

Miss Marple meets The Crown. Zo zou het nieuwe boek van de Britse schrijfster S.J. Bennett wel omschreven kunnen worden. In 'De Moord op Windsor Castle' gaat de Queen herself op zoek naar de moordenaar van een Russische balletdanser, die verbleef op Windsor Castle en na een gezellig feestje met de Queen dood werd aangetroffen op zijn kamer. De dialogen die beschreven worden zijn geestig en omdat fictieve en bestaande personen elkaar afwisselen, blijf je tijdens het lezen alsmaar googlen. Hoe zat het ook alweer en wat komt er overeen met de werkelijkheid?

Net als bij de boeken over Miss Marple moest ik ook bij De Moord op Windsor Castle de eerste twee, drie hoofdstukken best wel doorworstelen. Wie is nu wie, en hoe zit het nu allemaal? Maar toen ik eenmaal de draad te pakken had, las ik hem ook in een keer uit. Door de herkenbare en soms juist ook onherkenbare situaties, dialogen en gedachtenspinsels vind ik het boek een aanrader voor de liefhebbers van de wat luchthartigere detectives. Je zit niet op het puntje van je stoel, maar je leest het wel met een grijns. 

Wil je het boek kopen? Klik dan hier

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 26 aug 2021 - 20:24

Ik kan niet snel terugvinden waar het boek over Irene en Hugo werd genoemd.
Dus dan maar hier mijn recensie: wat een gedetailleerde beschrijving van dit huwelijk, effect op Nederlandse politiek, ambitie en onjuiste aannames. Ademloos gelezen. Aanrader.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 27 aug 2021 - 22:29

Dank Trixedo!
Daniela Hooghiemstra, scherpe historicus en goede pen!

afbeelding van oranjefan

oranjefan

maandag 31 mei 2021 - 15:02

Leuk, ik hou van Agatha Christie boeken.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?