In de kledingkast van koningin Máxima hangt een groene avondjurk van Valentino. Het ontwerp van zijden crêpe valt op door de empire taille, waaruit een draperie ontstaat. Hoewel de jurk speciaal voor Máxima is gemaakt, zagen we het ontwerp al wel eerder in de herst/wintercollectie van 1965(!!). Blijkbaar valt de klassieker goed in de smaak bij Máxima, want inmiddels hebben we de koningin vier keer gezien met de jurk. Ik ben heel benieuwd welk totaalplaatje jou het meest aangespreekt. 

2006: In 2006 kregen we de jurk voor het eerst te zien tijdens de première van de film Wit Licht. Máxima liet voor de gelegenheid haar blonde lokken laag in de nek vastzetten door kapper Hildo Groen. Qua juwelen koos ze voor haar smaragden oorhangers en een smaragden vlinderbroche, die speels en schuin op het decolleté is vastgespeld. 


Foto's: PPE

2008: Twee jaar later kwam de japon van Valentino opnieuw in beeld tijdens een staatsbezoek van de Braziliaanse president. In plaats van een lage knot en een bescheiden smokey eye koos Máxima dit keer voor een hoge knot en vrij heftige maquillage. Oplettende kijkers zien nog een derde verschil: op het decolleté van de jurk prijkt dit keer een smaragden broche mét pendant uit de koninklijke kluis. 


Foto's: PPE

2011: In 2011 zagen we de jurk voor de derde keer tijdens het staatsbezoek aan Duitsland. Ditmaal met een los kapsel, diamanten haarspelden, een collier, lange oorhangers én een broche. Less is more gaat voor Máxima blijkbaar niet op. 


Foto's: PPE

2016: Driemaal is doorgaans scheepsrecht, maar daar dacht Máxima anders over. Voor het staatsbezoek van de Belgische koning haalde Máxima in 2016 haar Valentinojurk opnieuw tevoorschijn. Ditmaal besloot zij de japon te combineren met gekruld haar en haar waanzinnige Tutti Frutti-collier. 


Foto's: PPE

Als ik kijk naar bovenstaande looks, prefereer ik de tweede. Waarom? Om eerlijk te zijn ben ik niet echt verliefd op deze jurk, ook al komt hij bij Valentino vandaan. Máxima heeft een relatief lage boezem en door de strapless belijning ontstaat er vrij veel blote huid aan de bovenzijde. Ordinair zou ik de halslijn niet willen noemen (dat zou bij een hoge of volle boezem eerder zo zijn), maar echt flatterend is de jurk ook niet. Haar decolleté vraagt mijns inziens om andere halslijnen.

De kleur vind ik wel mooi, maar zeker met de omslagdoek en het Tutti Frutti-collier ontstaat er bij mij al snel de associatie van een omgeslagen kersthanddoek. Waarom dan mijn voorkeur voor 2008? Doordat Máxima in 2008 koos voor heel zware make-up en een bijzonder kapsel, ging alle aandacht destijds automatisch uit naar haar gezicht. De bijzondere en niet flatterende halslijn viel hierdoor minder op. De kleur van de jurk kwam bovendien terug in Máxima's maquillage, wat ik bij een avondlook erg mooi vind. Als de omslagdoek thuis was gebleven en de broche vervangen door een wat groter collier, was ik helemaal blij geweest. De draperie verdient het om gezien te worden, net als Máxima's slanke taille. Wat mij betreft mogen de tenen en enkels wel buiten beeld blijven bij deze jurk, dus een gesloten schoen met een bescheiden hak zou de look helemaal afmaken. 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elise1

elise1

woensdag 22 aug 2018 - 19:59

In tegenstelling tot Josine ben ik over het algemeen geen fan van Valentino, maar deze jurk vind ik dan wel weer erg chique in al zijn simpelheid. Geweldige kleur ook. De jurk is het mooist met de tuttidrutti, omdat zo het 'blote stuk' mooi wordt opgevuld en vanwege de mooie match qua kleur. Dat collier zou ik wel vaker willen zien.....

afbeelding van Merel

Merel

maandag 20 aug 2018 - 09:36

De kleur alleen al. Prachtig diepgroen Ik vind de hoekige strapless halslijn heel flatteus (en dus jammer als daar een enorme broche op wordt gespeld), ook voor Maxima (mooi sproetig decolleté). Ook de extra stofwaterval middenvoor: simpel en elegant. Enige jammerpuntje van de jurk is de net te korte lengte. Volgens de stijlfundamentalisten moet het collier korter als de neklijn zakt: maar deze outfits bewijzen tegendeel: juist de tuttifrutti doet het hier fantastisch, zowel qua vorm als qua de prachtige wat mattere kleuren.

afbeelding van Henny

Henny

zaterdag 18 aug 2018 - 20:01

De tutti frutti ketting vind ik geweldig en krijgt ook alle aandacht. Het kleurt ook mooi bij de jurk.
Alleen hou ik helemaal niet van strapless tops / jurken, ongeacht de persoon. Het flatteert maar heeeeeel weinig vrouwen en het ziet er in mijn ogen nooit relaxed en comfortabel uit.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zaterdag 18 aug 2018 - 11:24

Dank Josine voor het oorspronkelijke ontwerp, bloot dus en ook een niet geweldig aansluitend decolleté bij de pop. Trixedo wat een leuk linkje, ik heb echt weer genoten van deze foto’s en uiteraard die van Eftichia waar ik ook nog vaak aan denk.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

zaterdag 18 aug 2018 - 20:24

Blij dit te mogen lezen, Margot !

afbeelding van Els

Els

zaterdag 18 aug 2018 - 10:19

Ik ben juist verrukt van deze jurk. De kleur staat haar geweldig. Ik vind alle versies mooi, met lichte voorkeur voor 2011, juist vanwege alle juwelen erbij. Als ik zo'n juwelen set mocht dragen, zou ik ook alles dragen. Ik hou van dit soort juwelen en zeker als er een hele complete set gecombineerd wordt. En ik ben nooit gek op Maxima met los kapsel, maar bij de laatste twee versies is het kapsel veel mooier en passender bij de jurk, dan de eerste twee met opgestoken haar.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

zaterdag 18 aug 2018 - 07:51

Vind de bovenkant van de jurk niet mooi. Te laag, te vierkant. De derde combinatie vind ik dat het minst opvallen doordat het kapsel en de bescheiden broche niet de aandacht maar de hals trekken

afbeelding van Trixedo

Trixedo

vrijdag 17 aug 2018 - 23:00

Nog een (ook letterlijk) zijdelingse blik op de schitterende groene Valentino-jurk : zie https://www.modekoninginmaxima.nl/koninginnenmode-ontwerpers/staatsbezoe.... Zie vooral de geposeerde foto van de beide koninklijke paren. Máxima heeft er haar Belgische vrienden bij hun staatsbezoek in november 2016 bewust mee verrukt - terwijl Mathilde dan weer haar vrienden heel lief met een al even prachtige Taminiau-japon incluis sleep verraste ! En ook de kapsels, colliers en oorhangers van de beide dames waren o zo mooi !! Echt een elegantie- en attentieduel zonder weerga !! En geniet in deze blog ook nog opnieuw van de vele fotoverwijzingen door onze diepbetreurde Eftichia (anp, Robin)

afbeelding van jeanine68

jeanine68

zaterdag 18 aug 2018 - 14:39

Ach ja, Efticia, wat missen we haar "blauwe linkjes"......

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 17 aug 2018 - 19:41

2006 en 2008 hebben allebei hun charme.
omdat ze toen wat jonger was en deze japon haar toen wat beter stond,
2011 vond ik ook nog wel gaan,maar in 2016,
nee,toen eigenlijk niet meer

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 17 aug 2018 - 12:21

Nou Josine, dan was de jurk oorspronkelijk wel heel erg bloot! Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een foto van de oorspronkelijke jurk als die beschikbaar is. Overigens vind ik dat tussenstukje prachtig, de vierkante lijn van de stukjes over de borstpartij wordt er eerder door benadrukt dan door tekort gedaan..

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 16 aug 2018 - 22:03

Ik ben het helemaal met Josines visie eens: deze jurk is prachtig, maar niet geschikt voor Maxima door de halslijn. Ik vind hem voor een koningin persoonlijk ook te bloot. De kleur staat haar wel prachtig en look 2 is wat mij betreft qua haar, sieraden en make-up het mooist bij deze jurk.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 16 aug 2018 - 21:32

Ik vind het een prachtige jurk waarbij ik me niet kan voorstellen dat hij echt voor Maxima is gemaakt. Zeker omdat het een oud ontwerp is, misschien een pret a porter actie van iconische ontwerpen o.i.d. Immers hij is daadwerkelijk te kort daar helpt geen platte schoen meer tegen. Ook de decolleté lijn zou minstens 1 cm hoger moeten zijn. Die broches op het mooiste gedeelte van de jurk vind ik echt vreselijk. Mijn keuze is dus vier. Ook omdat dat collier qua lengte en qua soort meer past, een beetje Jugendstil combi.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 16 aug 2018 - 22:00

Het ontwerp is voor Máxima op bepaalde punten aangepast. Zo heeft het oorspronkelijke model geen stukje tussen de uitsnede bij de boezem.

afbeelding van Lisa

Lisa

donderdag 16 aug 2018 - 21:18

Eens met Babs en Merel, laatste versie vind ik de mooiste combinatie
Van de jurk zelf ben ik geen fan, maar de grote ketting brengt wel evenwicht in het plaatje. Ook qua kapsel is de vierde keer mijn favoriet.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 16 aug 2018 - 20:55

Geweldige jurk, altijd mooi. Ik vind de tweede outfit (2008) het mooist, maar dat komt vooral door het fantastische kapsel. Wat staat dit haar goed. Ik hoop echt dat ze haar wat vaker zo gaat dragen. Ook heel mooi met een mini tiara zoals ze die ooit in Singapore (?) droeg.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 16 aug 2018 - 20:37

Ook ik vind 2016 het best. Niet zo bloot, niet te laag en gewoon wat gevulder. Qua kleurstelling ook mooi, haar keurig en gewoon wat moderner.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 16 aug 2018 - 20:13

2011 vind ik het mooiste totaalplaatje

afbeelding van Elles

Elles

donderdag 16 aug 2018 - 19:14

Kleur staat haar goed,maar de jurk kan mij ( nog steeds )niet bekoren.

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 16 aug 2018 - 17:42

Wat mij betreft is 2016 het mooist. Het royale collier zorgt ervoor dat de bovenkant mooi is gevuld. Ook het kapsel draagt er aan bij dat het niet zo bloot/kaal oogt.

De broch, zoals gedragen bij de nummers 1, 2 en 3 werkt niet in haar voordeel, trekt de aandacht te veel naar het decolleté.

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 16 aug 2018 - 23:29

Ik ben het helemaal met je eens Merel.

afbeelding van Maaike

Maaike

maandag 20 aug 2018 - 12:27

Ik ook; het totaalplaatje vind ik bij 4 het mooist. Het is zo jammer, dat de broches op 1, 2 en 3 het mooiste gedeelte van de jurk bedekken: de aparte draperie. Overigens: als ik de jurk zo bekijk krijg ik steeds de neiging om hem een beetje "op te hijsen" ;)

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 16 aug 2018 - 16:19

ik vind t een zeer mooie jurk. Kleur staat haar goed. Jammer dat ie zo kort lijkt/is. En alle vier de uitvoeringen goed. De 2008 met t nephaar is de meest opvallende, ik zou dus voor nr 2 stemmen.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 16 aug 2018 - 15:51

Hoewel ik de japon niet bijzonder vind, heeft 2016 duidelijk mijn voorkeur! Door het collier oogt het minder kaal aan de bovenkant. Bovendien vind ik haar losse haar zo erg mooi zitten. Top!

afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

donderdag 16 aug 2018 - 15:43

De combinatie uit 2016 vind ik geweldig. Het tutti frutti collier krijgt de volle
aandacht die het verdient maar ik ben ook van mening dat de jurk Maxima in
alle omstandigheden beeldig staat.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 16 aug 2018 - 15:28

O, wat een menigvuldige looks ! Ja, voor mij staat die jurk haar in alle omstandigheden bééldig, ze straalt er gewoon in, vooral nog bij het prachtige losse kapsel van 2011 !! De juwelen, de cape en het tasje maken het (telkens) wel helemaal gaaf af !!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?