Koningin Máxima is dol op oorbellen. Eind 2017 stond de teller van haar collectie op 299 en in de achterliggende maanden heeft de teller zich zeker niet verveeld. 

Begin januari luidde Máxima haar nieuwe werkjaar in met nieuwe (bronskleurige) creolen. (1) Een heel ander paar kregen we in Davos te zien. Helaas ontbreken scherpe close-ups, maar voor zover ik het nu kan zien, draagt Máxima hier kobaltblauwe hangers die bestaan uit vier geschakelde steentjes. De herkomst van het nieuwe paar is helaas onbekend. De kans is groot dat nummer 3 een geschenk of souvenir is. Máxima droeg de creolen met gekleurde pendantjes voor het eerst ná haar reis naar India. De stijl van de oorringen is typisch Indiaas, dus ik vermoed dat ze tijdens de VN-reis aan Máxima's collectie zijn toegevoegd. Nummer 4 is heel hip doordat de oorbel aan de achterzijde van het oor doorloopt. De herkomst is opnieuw onbekend. 

Na afloop van de verjaardag van prinses Beatrix wist Máxima ons te verrassen met nieuwe creolen van het label KMO. (5) Een heel wat duurder paar kregen we voor het eerst te zien in februari 2018. Tijdens een ontmoeting met Hans van Manen droegde koningin schelp-oorstekers van het Amerikaanse sieradenmerk Seaman & Schepps. (6) Máxima is niet de eerste beroemdheid die met het ontwerp van Seaman & Schepps is gezien. Jacky Kennedy droeg de schelp-stekers zelfs al in de jaren zestig (6). In februari zagen we Máxima ook nog met speelse fantasiejuwelen van bruine kraaltjes (7) en nepparels van het Nederlandse label BerNice (8). 

Het is geen geheim dat Máxima ook dol is oorbellen van het Deense label Monies. In 2018 kregen we traditiegetrouw weer een nieuw paar te zien. Gelukkig is het niet al goud wat blinkt. Máxima's oorbellen zijn gemaakt van hout (?) en goudverf. (9)

Natuurlijk kwamen er in de afgelopen maanden ook weer enkele nieuwe combinaties van bestaande juwelen in beeld. Op Bevrijdingsdag droeg de koningin haar pareloorbellen van juwelier Steltman  met een gouden oorsteker (10). In Luxemburg deed Máxima hier nog een schepje bovenop door twee diamanten van het Stuartdiadeem in haar oren te dragen (11). 

Last but not least kregen we dit jaar ook nog Italiaanse sieraden te zien. In Zuid-Korea droeg koningin Máxima tijdens de Olympische Spelen zilveren Gardenia-oorhangers van Buccellati. Online wordt dit paar verkocht voor ongeveer 460 dollar. De informatie over deze nieuwe aanschaf komt van JAusten. 

Met twaalf nieuwe paren staat Máxima's oorbellencollectie momenteel op 311. Bij dit getal zijn de verschillende mogelijkheden van 1 paar oorbellen apart geteld. 

Foto's met dank aan PPE. 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

dinsdag 07 aug 2018 - 21:09

Haha, je gaat zelfs in deze komkommertijd, en deze hitte, sneller dan ik kan bijhouden Josine!

Ik vind haar smaak in oorbellen geweldig. Zelfs de bellen die ik lelijk vind, vind ik leuk van lelijkheid (de zilver-gouden bloemen (nooit mooi samen) en de schelpen (eng), brrr), waarschijnlijk door haar flair. Aparte categorie volstrekt politiek incorrect lelijk vind ik de Stuart diamanten. Dat zijn nu kiezels! Imponerend, maar lelijk. Verder alles helemaal leuk, met de nepkiezels van Monies op 1: wat een statement. Heerlijk. Tillen elke simpele outfit op.

In ander nieuws: wat ziet onze minister van Engelshoven er goed uit: https://twitter.com/markreichwein/status/1026576486772498442?s=21

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 07 aug 2018 - 15:53

Amazing 310 ! Dank voor t bijhouden Josine voor ons. En wellicht voor de queen, zo houdt ze overzicht...
Leuk dat dit echt des Maxima is. Enorme variatie. Voorkeur voor grote exemplaren. Ik zou zelf heel lang kunnen doen met nr 1 en nr 4.
Ik vind wel dat als ze goud/zilverkleurig draagt, het echt goud of zilver moet zijn... geen nepperds voor een queen.

afbeelding van gambetta

gambetta

woensdag 08 aug 2018 - 21:42

310 stuks.....is dat niet wat veel van het goede?Hoeveel gaat er nog bijkomen de komende jaren? Ben benieuwd waar de teller eindigt eerlijk gezegd als ze koningin af is.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 09 aug 2018 - 11:48

Inderdaad, en dan te bedenken dat veel niet meer wordt gedragen. Ik krijg bij dit soort getallen de kriebels. Het wordt meer van : hebben, hebben , hebben. En dan niet alleen oorbellen.......helaas.

afbeelding van Luisje61

Luisje61

donderdag 09 aug 2018 - 15:54

Ben ik met jullie reacties eens. Heb ik al eens eerder geopperd. Ze heeft zoveel, en ook veel kitsch ertussen. In ieder geval niet mijn smaak zeg ik dan maar. Volgens mij hebben de andere dames die hier wel eens langskomen niet zo veel van dit alles. Maar miss vergis ik me wel hoor......., dan hoor ik het wel .

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

maandag 06 aug 2018 - 22:45

Ik vind Monies (9) en KMO (5) het meest passend bij dagkleding en/of zakelijke bezoeken. Modern en eigentijds. Het hindert dan ook niet dat ze los haar heeft. Iets dat ik bij de andere oorbellen wel wat vind wringen. Ook houd ik niet van dat willekeurige gebruik van goud en zilverkleurig door elkaar heen of met elkaar gecombineerd.

afbeelding van Lina

Lina

maandag 06 aug 2018 - 16:01

Over Maxima’s “pareloorbellen van juwelier Steltman met een gouden oorsteker”.
Ik weet praktisch zeker dat dat geen gouden oorsteker is maar een champagnekleurige (zoals dat bruinige wordt genoemd) Zuidzeeparel.

afbeelding van Fashionfan

Fashionfan

maandag 06 aug 2018 - 13:02

Die grote oorbellen vind ik zoo mooi! Jammer dat de prinsesjes nog geen oorbellen dragen, vraag me af waarom dat is, ze hebben zoveel keuze....

afbeelding van Jantje R

Jantje R

maandag 06 aug 2018 - 13:02

Zitten erg mooie oorbellen tussen. Sommige vinden ik te opzichtig. Maar daar houdt Maxima van.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 06 aug 2018 - 12:45

Ps. Wow 310 paar oorbellen!!!! Ik heb er 12.....hihi

afbeelding van Brigitte

Brigitte

maandag 06 aug 2018 - 12:27

Leuk overzicht. Volgens mij zijn de Monies van hout met een laagje goud(verf)?
Kan dit kloppen?

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 06 aug 2018 - 09:48

Wat leuk al die verschillende oorbellen. Topper dat ze de Stuart diamanten droeg, maar ook de combinatie met de gouden parels zijn erg mooi. Ook de zilveren gardenias vind ik haar heel goed staan.
3, 4, 7 en 8 vind ik echt super. Hoop dat we ze nog vaak te zien krijgen.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

maandag 06 aug 2018 - 09:38

Ik vind de variatie erg leuk van Máxima. Toch zitten er ook te opvallende bij. Zo ook een keer de oorbellen die ze in had bij een ontmoeting met Obama op het witte huis. Witte bloemen dacht ik. Dat vind ik teveel van het goede. Zouden de grote oorbellen niet zwaar zijn? Ik doe ze vaak na een uur weer uit omdat het te zwaar aan mijn oren voelt.

afbeelding van Suus

Suus

maandag 06 aug 2018 - 08:43

Ze heeft veel oorbellen en varieert graag. Ik draag zelf vaak hetzelfde paar, dat toch wel favoriet is. Ik houd zelf van een bescheiden oorbel. Vind vele hierboven dan ook niet mooi, hoewel Maxima het wel kan hebben. Nr.4 en de Steltmanhangers zijn de enige die ik echt mooi vind. Nr.1 is ook nog wel prima, de rest vind ik té.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?