Zelfs als het kwik ver boven de 25 graden stijgt, moet koningin Máxima met de nodige toeters en bellen op de rode loper verschijnen. Gelukkig heeft de koningin door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan en weet ze precies wat ze met warme dagen tevoorschijn moet halen. Een kekke 'donut' bijvoorbeeld. 

Trouwe bezoekers van ModekoninginMáxima kennen onze pappenheimers wel die strooien met de leukste termen en associaties. Máxima's oranje ketting van Natan wordt op deze website gewoon 'de kreeft' genoemd en de bruine verenketting is inmiddels omgedoopt tot onze 'dode emoe'. Máxima's donuts vallen wel een beetje in dezelfde categorie. Want wat zijn het nu eigenlijk? Zijn de hoedjes met opengewerkte bol een haardecoratie, een haarband, een cocktailhoed, een turban of verdienen ze een heel andere naam? We kwamen er niet uit en daarom zijn de 'bol-loze' hoedjes van de koningin maar omgedoopt tot 'donuts'. Hele mooie donuts welteverstaan. 

Ideaal
Vooral met hoge temperaturen zijn donuts een ideaal hoofddeksel. Door de open bovenzijde hoopt de warmte zich niet op en kan Máxima ook op zomerse dagen mét hoed en zónder bezweet voorhoofd op de rode loper verschijnen. Tot aan de fotosessie staan er geen verplichtingen met de dresscode tenue de ville in Máxima's agenda, maar het zou me niet verbazen als we in september weer volop donuts te zien krijgen. Ik twijfel nog steeds of ik er naar uit kijk. Mijn voorkeur gaat meer uit naar de pillbox en releve, al hoop ik in Groot-Brittannie (Jaja, een staatsbezoek eind oktober!!) Máxima ook weer eens te zien met een asymmetrische hoed à la Catherine. 

Het chique zusje van de donut:

Foto's met dank aan www.ppe-agency.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

Reacties


afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 05 jul 2018 - 11:47

Leuk Josine, dat je die rare namen erbij vermeldt. Werd een van deze donuts ook niet een keer een vaatdoek genoemd?

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 05 jul 2018 - 12:57

Volgens mij was ik het die die term introduceerde deze week.
Het ging niet om 1 specifieke, ik vind het eigenlijk altijd ' geknoopte vaatdoeken'.

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 05 jul 2018 - 12:22

Ik heb het altijd rare dingen gevonden, hoe je ze ook noemt.
De Engelsen hebben het met hun kleine, vóór op het hoofd geplaatste hoedjes creatiever en eleganter opgelost.

afbeelding van Albertina Agnes

Albertina Agnes

donderdag 05 jul 2018 - 13:45

De ziverkleurige met de staart eronderuit, doop?, kan wat mij betreft net.
De oranje, China, Japan?, meer dan vreselijk: boven het rechteroor iets knoopachtigs en dan in het midden een knotje.

afbeelding van Albertina Agnes

Albertina Agnes

donderdag 05 jul 2018 - 13:49

Wacht even, net niet middenachter, een scheef knotje brrrrrrrrr!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 05 jul 2018 - 14:19

Haar “kunst”knot zit altijd scheef. Van achteren gezien , naar de linker schouder toe. Waarom dat is??

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

donderdag 05 jul 2018 - 20:14

Assimetrisch??? Dan hoort het wat schever op je hoofd!

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 05 jul 2018 - 12:37

ik heb er zo nooit bij stilgestaan , maar nu ik dit zie en erover nadenk vind ik het mooier dan een hoed , het is verzorgd, geeft kleur en is niet zo zwaar als een hoed ik vind het best pittig en voor ons betaalbaarder ik ben pro

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 05 jul 2018 - 12:47

Goh. Is het erg als ik er werkelijk geen enkele mooi vind?!

Nou vooruit dan: de zilveren haardecoratie bij de doop van een van de prinsesjes vond ik toen wel gepast en feestelijk.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 05 jul 2018 - 12:47

Ik vind het geen daverend succes. In nude of wit vind ik het vooral verbandjes en soms draagt ze het met de sluiting of applicatie zo dat het lijkt of ze gaat schoonmaken. Het is gekleder als een fashionator, maar het haalt het niet bij een hoed(je).

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 05 jul 2018 - 12:55

Nou ja, dit overzicht laat voor mij weer duidelijk zien waarom ik het vooral om het hoofdgeknoopte vaatdoeken vind. Het zijn waarschijnlijk wel heel prijzige vaatdoeken.
Alleen de laatste, de rode vind ik dan nog wel aardig, maar mooier zou dan toch een gewone hoed zijn.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

donderdag 05 jul 2018 - 13:03

Ik ben geen fan van dit soort hoofddeksels. De fascinators die ze in GB veel dragen vind ik meestal ook niet leuk.
Ben meer van de 'echte' hoeden. De hoed die Maxima afgelopen week in Curacao droeg bijvoorbeeld, echt top!

Ik hoop trouwens echt dat de Stuart-diamant al wordt opgepoetst voor het staatsbezoek :)

afbeelding van Snijders

Snijders

donderdag 05 jul 2018 - 13:08

Ik vind het wel leuk hoor. Een soort brede haarband.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 05 jul 2018 - 13:10

ik vind dit super leuk! Jong, maar toch koninklijk deze donuts.:) Ik ben zelf erg fan van https://www.atelierdesfemmes.com/, leuk dat je nu weer wat meer haarversieringen ziet op straat.

afbeelding van Cathelijne-Victoria

Cathelijne-Victoria

donderdag 05 jul 2018 - 13:23

Ik vind donuts met een 'lapje' (en daarmee lijkend op verband) niet mooi. De donut van Koningsdag 2014 daarentegen vind ik dan weer heel leuk, of die grijze met applicatie.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 05 jul 2018 - 13:24

Ik vind ze wel heel leuk, al is de een mooier dan de andere. Van mij mag Máxima dit soort vaker dragen. Voordeel is dat je haar gezicht goed kunt zien. Bij die grote hoeden, ho e mooi ze ook zíjn, is dat nogal eens een probleem.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 05 jul 2018 - 13:26

Ik vind deze donuts ook niet echt mijn smaak. Dan echt liever een pillbox. Die laatste, de rode, vind ik al helemaal niks, die hoed is gewoon niet af, echt de bol vergeten...
Die oranje gaat ook nog wel, maar alleen omdat ik de kleur mooi in het geheel vind passen.

afbeelding van Albertina Agnes

Albertina Agnes

donderdag 05 jul 2018 - 13:36

Vooruit, ik waag het erop: Máxima móet geen hoed op, Máxima doet een hoed op.
Koningin Wilhelmia en koningin Juliana droegen een hoed omdat dat in die tijd doodnormaal was. Prinses Beatrix is heel veel als kroonprinses bij officiële gelegenheden zonder hoed gezien.
Men zegt dat ze als koningin, lees staatshoofd, wilde laten zien dat zij het staatshoofd is. De hoed als een soort vervanging van een kroon.
Máxima mag als vrouw van de koning de titel koningin voeren. Het staatshoofd is Willem Alexander. Dus nergens voor nodig voor haar altijd iets op haar hoofd te hebben. Wat de uitzonderingen zijn, kan iedereen zelf wel bedenken.
Die op groteske groteschoonmaakwijze omgeknoopte doekjes (mijn moeder) kunnen wat mij betreft de lappenmand in.
En nog iets, een gastvrouw draagt bij voorkeur geen hoed. Uitzonderigen zijn bijvoorbeeld polowedstrijden, haring- en/kaviaarpartijen die vooral in de buitenlucht plaatsvinden .
Wat dat betreft doet Máxima vaak iets wat juist niet moet!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 05 jul 2018 - 13:54

Ik vind dit interessant. The Queen heeft ook vaak een hoed op en de Engelsen staan erom bekend dat ze toch erg correct zijn als het op de etiquette aankomt. Wat vind je daar dan van? Ben ik even benieuwd naar.

afbeelding van Albertina Agnes

Albertina Agnes

donderdag 05 jul 2018 - 15:03

Omdat de Queen in Engeland woont en wij in Nederland. Allerlei etiquetteregels wijken gewoon af. Bij Philips kreeg je als expat daar wat lesjes over. Het gaat vaak om futiliteiten die toch ozo belangrijk zijn in het onderling verkeer.
En de Queen is natuurlijk het staatshoofd.

afbeelding van Dick Jan Peters

Dick Jan Peters

zondag 08 jul 2018 - 15:05

Interessante discussie ! Hoed als vervanging voor de kroon; Maxima zou daar dus best wat spaarzamer mee om kunnen gaan. helemaal eens. Maar het blijft lastig, want bijna vanzelf gaat de aandacht naar haar, hoed of geen hoed, omdat een man nu eenmaal niks anders aan kan dan een goed zittend pak, en dan weinig verschilt van de andere mannen. Maxima kan het bijna niet goed doen, want als ze er bizonder uit ziet, is ze meteen het middelpunt, en we kunnen niet verwachten dat ze er als een grijze muis gaat bijlopen.....; Maar dit ligt nu eenmaal aan het feit dat de kaarten geschud zijn, zoals ze zijn: zij is geen staatshoofd, maar vrouw-van;

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 05 jul 2018 - 13:41

De donuts vind ik wel leuk, toegankelijk, vele mogelijkheden, luchtig, staat iets minder plechtig maar vindt het een mooie haarversiering of hoofddeksel.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 05 jul 2018 - 14:04

Ik moet altijd lachen als ik die zelfverzonnen namen lees voor kettingen, decoraties, hoeden, enzovoorts. Zo ook met deze 'donuts'. Denk ik: 'hoe verzinnen ze het'. Maar dat maakt het juist heel leuk.
Ik vind het 'donut-idee' op zich heel leuk; vind echter dat de maaksters (denk dat het maaksters zijn) ervan zulke aparte modellen maken dat ze toch niet mooi bij Máxima staan. Ze kan ze wel heel goed hebben n.l. Iets meer wat op haar achterhoofd denk ik, wat normalere en losse vormen desnoods met een bloem of i.d. eraan verwerkt: kan heel mooi staan.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 05 jul 2018 - 14:21

Zoals Maxima “de donut” draagt is niet leuk/mooi! Vooral een paar dagen geleden op de Antillen leek het inderdaad op een slecht aangebracht verband en dan ook nog sliertjes haar eronder.. Ze moet het wel verzorgd opzetten en verzorgd haar eronder hebben, De allerenigste keer dat ze dat had was die grijze met de doop, model mooi en haar verzorgd. Haar zelf verzorgen is moeilijk voor Maxima, dan moet ze juist geen donut op /om doen.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 05 jul 2018 - 15:26

Misschien kan de knuffel ook bij het lijstje van gekke namen?

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 05 jul 2018 - 16:34

☺☺☺

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 jul 2018 - 15:30

Ik vind donuts niet lekker, ook niet als hoed. De rode (type zonneklep, gruwel) en ongebakken-deeg kleur bij het (Natan) streepjurkje (een ongebakken donut, dus, uit elkaar gezakt en wel) vind ik extra niet mooi. Als hoed-bij-warm-weer vind ik fascinators, vooral als ze modern zijn en niet al te froufrou* (de antenne!), wel heel leuk. De haarbanden van Mette Marit en XXXS 'hoeden' die bv Kate wel op haar voorhoofd plakt, vind ik dan meestal weer niet geslaagd. Het is me wat.

*behalve als je Madeleine bent, dan kan het niet froufrou genoeg. Maar Maxima heeft ook een paar prachtige grote bloem 'gevallen' gedragen achter in haar opgestoken haar.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 05 jul 2018 - 16:40

De MM- haarbanden behoren tot de categorie 'leuk voor jonge meisjes'. Iets voor haar dochter nu het nog kan. Voor haar zelf: nooit meer dragen zou ik zeggen.

afbeelding van Albertina Agnes

Albertina Agnes

donderdag 05 jul 2018 - 16:59

Ja, nou je het zegt, Merel. Ook met Prinsjesdag, die rode met de voelsprietjes, die vond ik wel leuk.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 05 jul 2018 - 15:34

ik ben superblij met t bericht NL staatsbezoek naar Engeland. Met t oog op Brexit moeten we de relatie koesteren zowel zakelijk als in veiligheidsopzicht. Ik hoop dat onze queen daar ook geinspireerd raakt door de piepie hoedjes van de britse royals. Die vind ik altijd leuk. Hoewel de donut wel is gaan passen/horen bij Maxima. Die oranje bij de oranje jurk in Japan maakte t geheel een top outfit!

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 05 jul 2018 - 15:35

Ik vind hiervoor de afwisseling wel leuk: beetje kek en ook nog praktisch. De oranje/roestbruine jurk mag ze van mij herdragen!

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 05 jul 2018 - 15:38

als de hoed de vervanger is van de kroon dan vind ik een donut meer op een kroon gelijken dan een hoed

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 05 jul 2018 - 16:15

Ik vind de donuts echt leuk minder frutselig dan een fascinator en toegankelijker en sportiever dan een hoed(je). Linda wat noemde je een leuke site zeg, ik heb er gelijk een uitverkoopje gekocht!

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 05 jul 2018 - 16:42

Ik blijf het rare dingen vinden, die donuts.
De rode zonneklep spant daarbij de kroon.

Een hoed dragen kan juist verkoelend zijn, dus warm weer hoeft geen excuus te zijn.
In de tropen zet je wel een hoed op, maar geen donut. Kijk maar naar de mensen die in de rijstvelden werken of de theeplukkers.

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 05 jul 2018 - 16:59

Hè nee, waarom een donut op je hoofd zetten als je ook zo’n prachtige hoed als die grote, rafelige, zachtgroene van afgelopen week kunt dragen. Vanaf de zijkant vind ik het helemaal geen gezicht trouwens. De rode pet: waarom? De fascinators vind ik zo mogelijk nog erger, zeker die schuin op het hoofd gezette Engelse propjes en toeven. Laurentien heeft (bij een doop?) weleens een groene kwak spinazie op haar hoofd gedrapeerd, wat mij betreft ook geen succes. Haarbanden ook exit aub boven de 12 jaar, eventueel alleen op Ibiza te dragen.
Doe mij in de zomermaanden een hoed zoals het genoemde lichtgroene exemplaar, of een lekkere flaphoed - ze heeft sowieso die paarse - of een pittige borsalino-achtige versie.
En ja, Máxima is onze koningin dus is het volkomen legitiem om een hoed of ander hoofddeksel te dragen, al is het alleen maar voor de herkenbaarheid in een grote menigte.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

donderdag 05 jul 2018 - 21:19

Eens met alles wat jij schrijft Jens!

afbeelding van Albertina Agnes

Albertina Agnes

donderdag 05 jul 2018 - 17:54

Als de menigte ook een hoed draagt verdwijnt de herkenbaarheid weer. Willem Alexander is onze koning en Máxima zíjn koningin=zijn vrouw. Je mag haar gerust mijn koningin noemen maar liever niet onze. Ik, en ik ben niet de enige, voel dat niet zo. Persoonlijk had ik het geëmancipeerder gevonden als zij prinses-gemalin was geworden.

afbeelding van Snijders

Snijders

donderdag 05 jul 2018 - 19:11

De man van een koningin heet prins gemaal, zoals Claus, Bernhard, Frederik van Denemarken enz. Hij kan geen koning genoemd worden omdat er al een koning is nl het vrouwelijke staatshoofd is koning en er kan maar 1 koning zijn. Een mannelijk staatshoofd is de koning. Zijn vrouw mag dus de titel koningin dragen. Letizia en Mathilde en Sylvia zijn ook koningin.

afbeelding van Albertina Agnes

Albertina Agnes

donderdag 05 jul 2018 - 21:46

Kijk, bij mij wringt dat dus enorm dat een mannelijk staatshoofd een koningin naast zich kan hebben en een koningin geen koning.
Als ik mijn man bij de TU haalde omdat ik de auto die dag nodig had, verbaasde ik me er altijd over dat de meeste vrouwen die kwamen aanrijden naar de passagiersstoel schoven.

In Zweden en Denemarken is nog iets anders aan de hand, daar hebben ze geen vrouwelijke vorm van koning voor de echtgenote maar een apart woord: drottning-Zweeds, dronning-Deens.
In Denemarken was het zo dat koningin Ingrid na 4 dochters er maar beter mee kon stoppen. Daarom werd besloten dat het staatshoofd ook een vrouw kon zijn. Hoe dat allemaal zou gaan, was nog helemaal niet uitgewerkt toen de Koning plotseling overleed en Margarethe dronning (vrouw van de koning) werd. Eerst maakte Henrik daar grapjes over maar de stoppen sloegen bij hem door toen Frederik na zijn 18de verjaardag de plaats van Henrik naast Margarethe moest innemen en Henrik achteraan moest sloffen.

Toen op Kastrup het vliegtuig met de Zweedse kroonprins aan boord neerstortte was er gelukkig niet lang daarvoor een nakomertje, zoontje, geboren. Vandaar dat de huidige koning zulke hoogbejaarde zusters heeft.
Ik ben benieuwd hoe de toekomstige functie van Victoria zal worden omschreven, toch weer drottning of een naam die meer in overeenstemming is met haar functie. Daniël schijnt het voldoende te vinden dat hij, volgens zijn eigen woorden, in huis de baas is.

Elisabeth 1 was niet voor niets de virgin queen en de Zweedse koningin die de Deense, Noorse en Zweedse zaken regelde in de Unie van Kalmar wilde ook niet trouwen.
Groeten uit Kalmar!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 jul 2018 - 21:58

In het Engels: queen consort vs queen regnant. In NL iets als koningin gemalin en regerend koningin (denk ik?). Je kan dat natuurlijk ook bij koningen enz zo doen. Laatst was Maxima in buitenland en werd ze aangekondigd als queen consort, dat is heel correct: wel de status niet de positie in de regering.

afbeelding van Albertina Agnes

Albertina Agnes

donderdag 05 jul 2018 - 22:16

Wel jammer dat ze er voor de mannen nog niet aan willen.

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 jul 2018 - 22:32

Yep

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 05 jul 2018 - 19:37

Prima hoor Albertina, mijn Koningin en jouw Prinses-gemalin. Dat laatste klinkt echt heel liefdevol ;-)

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 05 jul 2018 - 19:02

..

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 05 jul 2018 - 19:54

Ik vind maxima ook het type vrouw om een zonnebril of haarband in te doen
Maar dat kan niet altijd als je koningin bent. En de hoed van Fina haar foto staat erg leuk.

afbeelding van Adeline

Adeline

donderdag 05 jul 2018 - 19:58

Ik vind die turbans in het algemeen reuze leuk en vrolijk. Maxima je kunt ze hebben, blijf ze vooral dragen!

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 06 jul 2018 - 21:00

Mee eens. Deze donuts/turbans vormen een leuke variant binnen de omvangrijke hoedencollecte van Máxima.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 05 jul 2018 - 20:17

Oh wat ontrecht dat deze mooie creaties donuts worden genoemd.... Wat zijn we soms toch kritisch hier. Haarband zou ik nog snappen, maar wat zit er veel moois bij. Mijn favorieten zijn die van de eerste Koningsdag in oa Amstelveen en de hoedjes die ze bij de doop droeg. Ook het rode strooien exemplaar dat ze op de Antillen droeg vind ik super. De oranje turban staat prachtig bij de Matthijs van Bergen jurk. Kortom. Ik ben fan! Vooral met een staart of asymmetrische knot.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 06 jul 2018 - 12:14

Helemaal mee eens AnnekeM!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 06 jul 2018 - 14:02

Donuts is toch niet per se negatief? Ik vind het een heel neutraal woord eigenlijk :)

Pagina's

© 2018 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?