Zelfs als het kwik ver boven de 25 graden stijgt, moet koningin Máxima met de nodige toeters en bellen op de rode loper verschijnen. Gelukkig heeft de koningin door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan en weet ze precies wat ze met warme dagen tevoorschijn moet halen. Een kekke 'donut' bijvoorbeeld. 

Trouwe bezoekers van ModekoninginMáxima kennen onze pappenheimers wel die strooien met de leukste termen en associaties. Máxima's oranje ketting van Natan wordt op deze website gewoon 'de kreeft' genoemd en de bruine verenketting is inmiddels omgedoopt tot onze 'dode emoe'. Máxima's donuts vallen wel een beetje in dezelfde categorie. Want wat zijn het nu eigenlijk? Zijn de hoedjes met opengewerkte bol een haardecoratie, een haarband, een cocktailhoed, een turban of verdienen ze een heel andere naam? We kwamen er niet uit en daarom zijn de 'bol-loze' hoedjes van de koningin maar omgedoopt tot 'donuts'. Hele mooie donuts welteverstaan. 

Ideaal
Vooral met hoge temperaturen zijn donuts een ideaal hoofddeksel. Door de open bovenzijde hoopt de warmte zich niet op en kan Máxima ook op zomerse dagen mét hoed en zónder bezweet voorhoofd op de rode loper verschijnen. Tot aan de fotosessie staan er geen verplichtingen met de dresscode tenue de ville in Máxima's agenda, maar het zou me niet verbazen als we in september weer volop donuts te zien krijgen. Ik twijfel nog steeds of ik er naar uit kijk. Mijn voorkeur gaat meer uit naar de pillbox en releve, al hoop ik in Groot-Brittannie (Jaja, een staatsbezoek eind oktober!!) Máxima ook weer eens te zien met een asymmetrische hoed à la Catherine. 

Het chique zusje van de donut:

Foto's met dank aan www.ppe-agency.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van gambetta

gambetta

zaterdag 07 jul 2018 - 10:16

Ik blijf de 'turbans' (misschien inderdaad een betere naam) een mooi idee vinden. Het dragen van een turban vraagt echter extra om mooi verzorgd en goed zittend haar. Naarmate ik de foto's vaker bekijk zie ik toch veel slordig haar onder de turbans, behalve bij de grijze die ze droeg bij een doopdienst. Nu zitten de turbans scheef, raar op haar hoofd, alsof ze er zo op 'gepoot' zijn, en valt het haar extra op, waardoor het effect van de turbans wegvalt. Werk aan de winkel voor zowel de maaksters van de turbans als voor Máxima zelf denk ik. Ze zou er heel leuk mee te voorschijn kunnen komen denk ik.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 06 jul 2018 - 19:55

Een krakeling? Een Zeeuwse bolus? Haha! Grapje! Het staat haar prachtig. Wat kan ze toch veel hebben en haar veelzijdigheid boeit mij. Soms missers soms grote successen maar bovenal afwisseling dus leuk om naar te kijken.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 06 jul 2018 - 21:11

Ja! Helemaal mee eens. Zij inspireert mij door wat zij laat zien wat er met kleding mogelijk is, de ene keer (meestal) is dat een succes en soms niet. Ik leer daarvan en als het mij ‘past’ (als ik het leuk vind) gebruik ik haar kledingsuggesties wel eens om mijn eigen stijl verder te ontwikkelen en te verfraaien. Ik houd zelf van veel kleur in mijn kleding en schoenen en dat zie ik ook bij haar.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 06 jul 2018 - 19:24

Volgens mij is de juiste benaming turban of bandeau. Turban en tulband (vorm) zijn verwante woorden waarbij er bij de tulband wel een gat zit. In de hoedenbenaming worden hoedjes van gewikkelde banden (zonder gat bovenin) ook turban genoemd maar dat lijkt me woordtechnisch onjuist.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

vrijdag 06 jul 2018 - 11:59

Ik vind ze wel leuk! Weer eens wat anders, al staat de ene schuiner (en dus minder mooi, vind ik) dan de andere.
Wat is eigenlijk de officiële benaming van deze donuts?

afbeelding van Hema

Hema

vrijdag 06 jul 2018 - 11:59

Ik vind ze wel geinig!

afbeelding van WA

WA

vrijdag 06 jul 2018 - 09:47

Als afwisseling vind ik dit soort hoofddeksel leuk.
Onze koningin heeft met haar veelzijdigheid aan kledingstijlen ook alle soorten hoeden gedragen die een jonge vrouw kan dragen. Ik vind dat ze daar goed in is.
En ja, de ene keer staat het net iets leuker dan de andere keer. Maar dat ze een hoed draagt vind ik juist ontzettend leuk. Het geeft haar als vrouw van de koning, dus als koningin!, net dat iets extra's in haar openbare optredens.
Dat vind ik dus eigenlijk met het gebruik van de handschoenen ook zo. Die gebruikt Maxima vaak op de goede manier als extra detail.
Hoed(je), knot(je), handschoenen. Like it!

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 06 jul 2018 - 11:36

Handschoenen midden in de zomer? Ronduit belachelijk! Ziet men iemand daarmee lopen, dan wordt degene meteen als “verdacht” aangemerkt.
Nee Maxima mag wel eens meegaan met de tijd wat haar handschoentjes betreft, of ze begrijpt het niet. Leren handschoenen in de zomer haha... Zelfs de upper Queen Elisabeth zie je daar niet mee lopen, wel met lichte katoenen in de zomer, daarbij komt deze oude dame uit een heel andere tijd.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 06 jul 2018 - 13:46

die rode staan toch heel mooi (op de laatste foto) ?
Ik zou trouwens niet weten waar je in NL katoenen zomerhandschoentjes kunt kopen. Misschien in bruidszaak...maar dan niet in alle kleurtjes....

afbeelding van WA

WA

vrijdag 06 jul 2018 - 13:21

:-)
Het is te hopen dat Maxima ons niet tegelijk uitnodigt om haar van kledingadvies te voorzien....

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 05 jul 2018 - 20:17

Oh wat ontrecht dat deze mooie creaties donuts worden genoemd.... Wat zijn we soms toch kritisch hier. Haarband zou ik nog snappen, maar wat zit er veel moois bij. Mijn favorieten zijn die van de eerste Koningsdag in oa Amstelveen en de hoedjes die ze bij de doop droeg. Ook het rode strooien exemplaar dat ze op de Antillen droeg vind ik super. De oranje turban staat prachtig bij de Matthijs van Bergen jurk. Kortom. Ik ben fan! Vooral met een staart of asymmetrische knot.

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 06 jul 2018 - 17:44

Helemaal mee eens AnnekeM. Ook ik vind het niet nodig om het 'donut' te noemen, ik vind dat het nogal respectloos klinkt richting de makers/ontwerpers.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

vrijdag 06 jul 2018 - 12:14

Helemaal mee eens AnnekeM!!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 06 jul 2018 - 14:02

Donuts is toch niet per se negatief? Ik vind het een heel neutraal woord eigenlijk :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 06 jul 2018 - 20:23

Nee hoor Josine, maar de hoeden zijn met zo veel vakmanschap gemaakt dat ik vind dat de maakster te kort wordt gedaan door de kritische manier waarop het door sommigen gebruikt wordt. Ik zou liever voor turban of bandeau kiezen.

afbeelding van Adeline

Adeline

donderdag 05 jul 2018 - 19:58

Ik vind die turbans in het algemeen reuze leuk en vrolijk. Maxima je kunt ze hebben, blijf ze vooral dragen!

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 06 jul 2018 - 21:00

Mee eens. Deze donuts/turbans vormen een leuke variant binnen de omvangrijke hoedencollecte van Máxima.

afbeelding van Helena

Helena

donderdag 05 jul 2018 - 19:54

Ik vind maxima ook het type vrouw om een zonnebril of haarband in te doen
Maar dat kan niet altijd als je koningin bent. En de hoed van Fina haar foto staat erg leuk.

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 05 jul 2018 - 19:02

..

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 05 jul 2018 - 16:59

Hè nee, waarom een donut op je hoofd zetten als je ook zo’n prachtige hoed als die grote, rafelige, zachtgroene van afgelopen week kunt dragen. Vanaf de zijkant vind ik het helemaal geen gezicht trouwens. De rode pet: waarom? De fascinators vind ik zo mogelijk nog erger, zeker die schuin op het hoofd gezette Engelse propjes en toeven. Laurentien heeft (bij een doop?) weleens een groene kwak spinazie op haar hoofd gedrapeerd, wat mij betreft ook geen succes. Haarbanden ook exit aub boven de 12 jaar, eventueel alleen op Ibiza te dragen.
Doe mij in de zomermaanden een hoed zoals het genoemde lichtgroene exemplaar, of een lekkere flaphoed - ze heeft sowieso die paarse - of een pittige borsalino-achtige versie.
En ja, Máxima is onze koningin dus is het volkomen legitiem om een hoed of ander hoofddeksel te dragen, al is het alleen maar voor de herkenbaarheid in een grote menigte.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

donderdag 05 jul 2018 - 21:19

Eens met alles wat jij schrijft Jens!

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 05 jul 2018 - 16:42

Ik blijf het rare dingen vinden, die donuts.
De rode zonneklep spant daarbij de kroon.

Een hoed dragen kan juist verkoelend zijn, dus warm weer hoeft geen excuus te zijn.
In de tropen zet je wel een hoed op, maar geen donut. Kijk maar naar de mensen die in de rijstvelden werken of de theeplukkers.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 05 jul 2018 - 16:15

Ik vind de donuts echt leuk minder frutselig dan een fascinator en toegankelijker en sportiever dan een hoed(je). Linda wat noemde je een leuke site zeg, ik heb er gelijk een uitverkoopje gekocht!

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 05 jul 2018 - 15:38

als de hoed de vervanger is van de kroon dan vind ik een donut meer op een kroon gelijken dan een hoed

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 05 jul 2018 - 15:35

Ik vind hiervoor de afwisseling wel leuk: beetje kek en ook nog praktisch. De oranje/roestbruine jurk mag ze van mij herdragen!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 05 jul 2018 - 15:34

ik ben superblij met t bericht NL staatsbezoek naar Engeland. Met t oog op Brexit moeten we de relatie koesteren zowel zakelijk als in veiligheidsopzicht. Ik hoop dat onze queen daar ook geinspireerd raakt door de piepie hoedjes van de britse royals. Die vind ik altijd leuk. Hoewel de donut wel is gaan passen/horen bij Maxima. Die oranje bij de oranje jurk in Japan maakte t geheel een top outfit!

afbeelding van Merel

Merel

donderdag 05 jul 2018 - 15:30

Ik vind donuts niet lekker, ook niet als hoed. De rode (type zonneklep, gruwel) en ongebakken-deeg kleur bij het (Natan) streepjurkje (een ongebakken donut, dus, uit elkaar gezakt en wel) vind ik extra niet mooi. Als hoed-bij-warm-weer vind ik fascinators, vooral als ze modern zijn en niet al te froufrou* (de antenne!), wel heel leuk. De haarbanden van Mette Marit en XXXS 'hoeden' die bv Kate wel op haar voorhoofd plakt, vind ik dan meestal weer niet geslaagd. Het is me wat.

*behalve als je Madeleine bent, dan kan het niet froufrou genoeg. Maar Maxima heeft ook een paar prachtige grote bloem 'gevallen' gedragen achter in haar opgestoken haar.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 05 jul 2018 - 16:40

De MM- haarbanden behoren tot de categorie 'leuk voor jonge meisjes'. Iets voor haar dochter nu het nog kan. Voor haar zelf: nooit meer dragen zou ik zeggen.

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 05 jul 2018 - 15:26

Misschien kan de knuffel ook bij het lijstje van gekke namen?

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 05 jul 2018 - 16:34

☺☺☺

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

donderdag 05 jul 2018 - 14:21

Zoals Maxima “de donut” draagt is niet leuk/mooi! Vooral een paar dagen geleden op de Antillen leek het inderdaad op een slecht aangebracht verband en dan ook nog sliertjes haar eronder.. Ze moet het wel verzorgd opzetten en verzorgd haar eronder hebben, De allerenigste keer dat ze dat had was die grijze met de doop, model mooi en haar verzorgd. Haar zelf verzorgen is moeilijk voor Maxima, dan moet ze juist geen donut op /om doen.

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 05 jul 2018 - 14:04

Ik moet altijd lachen als ik die zelfverzonnen namen lees voor kettingen, decoraties, hoeden, enzovoorts. Zo ook met deze 'donuts'. Denk ik: 'hoe verzinnen ze het'. Maar dat maakt het juist heel leuk.
Ik vind het 'donut-idee' op zich heel leuk; vind echter dat de maaksters (denk dat het maaksters zijn) ervan zulke aparte modellen maken dat ze toch niet mooi bij Máxima staan. Ze kan ze wel heel goed hebben n.l. Iets meer wat op haar achterhoofd denk ik, wat normalere en losse vormen desnoods met een bloem of i.d. eraan verwerkt: kan heel mooi staan.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 05 jul 2018 - 13:41

De donuts vind ik wel leuk, toegankelijk, vele mogelijkheden, luchtig, staat iets minder plechtig maar vindt het een mooie haarversiering of hoofddeksel.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

donderdag 05 jul 2018 - 13:26

Ik vind deze donuts ook niet echt mijn smaak. Dan echt liever een pillbox. Die laatste, de rode, vind ik al helemaal niks, die hoed is gewoon niet af, echt de bol vergeten...
Die oranje gaat ook nog wel, maar alleen omdat ik de kleur mooi in het geheel vind passen.

afbeelding van Magda

Magda

donderdag 05 jul 2018 - 13:24

Ik vind ze wel heel leuk, al is de een mooier dan de andere. Van mij mag Máxima dit soort vaker dragen. Voordeel is dat je haar gezicht goed kunt zien. Bij die grote hoeden, ho e mooi ze ook zíjn, is dat nogal eens een probleem.

afbeelding van Cathelijne-Victoria

Cathelijne-Victoria

donderdag 05 jul 2018 - 13:23

Ik vind donuts met een 'lapje' (en daarmee lijkend op verband) niet mooi. De donut van Koningsdag 2014 daarentegen vind ik dan weer heel leuk, of die grijze met applicatie.

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

donderdag 05 jul 2018 - 13:10

ik vind dit super leuk! Jong, maar toch koninklijk deze donuts.:) Ik ben zelf erg fan van https://www.atelierdesfemmes.com/, leuk dat je nu weer wat meer haarversieringen ziet op straat.

afbeelding van Snijders

Snijders

donderdag 05 jul 2018 - 13:08

Ik vind het wel leuk hoor. Een soort brede haarband.

afbeelding van Sietske N.

Sietske N.

donderdag 05 jul 2018 - 13:03

Ik ben geen fan van dit soort hoofddeksels. De fascinators die ze in GB veel dragen vind ik meestal ook niet leuk.
Ben meer van de 'echte' hoeden. De hoed die Maxima afgelopen week in Curacao droeg bijvoorbeeld, echt top!

Ik hoop trouwens echt dat de Stuart-diamant al wordt opgepoetst voor het staatsbezoek :)

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 05 jul 2018 - 12:55

Nou ja, dit overzicht laat voor mij weer duidelijk zien waarom ik het vooral om het hoofdgeknoopte vaatdoeken vind. Het zijn waarschijnlijk wel heel prijzige vaatdoeken.
Alleen de laatste, de rode vind ik dan nog wel aardig, maar mooier zou dan toch een gewone hoed zijn.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 05 jul 2018 - 12:47

Ik vind het geen daverend succes. In nude of wit vind ik het vooral verbandjes en soms draagt ze het met de sluiting of applicatie zo dat het lijkt of ze gaat schoonmaken. Het is gekleder als een fashionator, maar het haalt het niet bij een hoed(je).

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 05 jul 2018 - 12:47

Goh. Is het erg als ik er werkelijk geen enkele mooi vind?!

Nou vooruit dan: de zilveren haardecoratie bij de doop van een van de prinsesjes vond ik toen wel gepast en feestelijk.

afbeelding van jeannine

jeannine

donderdag 05 jul 2018 - 12:37

ik heb er zo nooit bij stilgestaan , maar nu ik dit zie en erover nadenk vind ik het mooier dan een hoed , het is verzorgd, geeft kleur en is niet zo zwaar als een hoed ik vind het best pittig en voor ons betaalbaarder ik ben pro

afbeelding van Stijl

Stijl

donderdag 05 jul 2018 - 12:22

Ik heb het altijd rare dingen gevonden, hoe je ze ook noemt.
De Engelsen hebben het met hun kleine, vóór op het hoofd geplaatste hoedjes creatiever en eleganter opgelost.

afbeelding van orchidee

orchidee

donderdag 05 jul 2018 - 11:47

Leuk Josine, dat je die rare namen erbij vermeldt. Werd een van deze donuts ook niet een keer een vaatdoek genoemd?

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 05 jul 2018 - 12:57

Volgens mij was ik het die die term introduceerde deze week.
Het ging niet om 1 specifieke, ik vind het eigenlijk altijd ' geknoopte vaatdoeken'.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?