Koningin Máxima heeft heel veel schoenen. Linda  van Deventer weet daar alles van, want als schoenontwerper houdt ze de onderdanen van Máxima goed in de gaten. In deze blog blik ik met haar terug op Máxima's (nieuwe) schoenen van 2017.

Linda, waar zagen we Máxima dit jaar veel mee?
Linda: "Bij de meeste publieke optredens afgelopen jaar droeg Maxima pumps. Deze vrouwelijke en geklede schoenen staan natuurlijk altijd goed onder een representatieve outfit en dit is dan ook niet verrassend. Daarnaast draagt ze vaak dezelfde soort pumps. Zoals al eerder geschreven zijn de puntige pumps met plexi zij-inzet van Natan favoriet en ook de suède pumps van Gianvito Rossi komen in verschillende kleuren voorbij in Maxima’s garderobe. De hakken blijven onverminderd hoog en onze koningin gaat ondanks haar drukke agenda dus nog steeds niet voor comfort als het op haar schoenen aankomt."


Máxima driemaal met nieuwe pumps van Gianvito Rossi

Viel jou nog wat op afgelopen jaar? 
Linda: "Ja, dat koningin Máxima beduidend minder peeptoes droeg en wat vaker sandaletten. Persoonlijk werd ik hier erg vrolijk van, omdat de peeptoes die Maxima draagt meestal erg slecht zitten. Gelukkig hebben in 2017 haar tenen niet vaak over de rand van haar schoenen gehangen. Wat me wel opviel is dat als Maxima afgelopen jaar schoenen met open tenen droeg, dit vaak in de zomer of bij hoge temperaturen was. Nu zou je zeggen, dat is logisch, maar onze koningin heeft ons al vaak verrast door bij winterse temperaturen in een zomeroutfit met dito schoenen aan te komen zetten."


De sandaal 'Portofino' van de Italiaanse ontwerper Gianvito Rossi heeft Máxima
dit jaar in meerdere uitvoeringen aangeschaft. 

Was er ook sprake van een slippertje? 
Linda: "Het slippertje van Maxima op schoenengebied is afgelopen jaar al uitgebreid besproken, maar mag in dit overzicht natuurlijk niet ontbreken. In 2017 droeg de koningin meerdere keren slippers, onder andere van Zeus + Dione en Gianvito Rossi. Door sommigen werd deze keuze als ongepast beschouwd. Wat de reden was achter deze keuze, daar kunnen we alleen naar gissen. Waren het voetproblemen of was er iets anders aan de hand? In ieder geval heeft Maxima ons weer verrast en dat blijf ik toch altijd leuk vinden!"

Links: Máxima met slippers van het Griekse label Zeus + Dione. Midden: Máxima met jeans-slippers van Gianvito Rossi. 

En als we het dan hebben over toppers...?
De pumps van Gianvito Rossi vind ik persoonlijk toppers in de schoenencollectie van Maxima. Ze zijn elegant en stralen koninklijke klasse uit.  (zie foto 1) Persoonlijk vond ik de groene laarzen die ze afgelopen jaar droeg verrassende toppers en de groene veterpumps ook. Vernieuwend waren ze echter niet, Daarom ben ik benieuwd of Maxima in 2018 op schoenengebied wat meer meegaat met de trends. Nu doet ze dat eigenlijk alleen wat betreft kleurkeuze. De trends zijn nu natuurlijk erg sportief en niet zo klassiek, maar de enkele keer dat Maxima voor plat schoeisel gaat, draagt ze nog steeds ballerina’s. Inmiddels worden er steeds meer sportieve schoenen met steentjes en parels gemaakt, die de koningin op sommige momenten toch echt niet zouden misstaan. Wie weet!"

En dan is het nu tijd voor de overige nieuwe aankopen van 2017: 


Grijze laaren van Sergio Rossi 


Links: Schoenen met T-bandje van Jan Taminiau. Midden: Sandaletten van Natan. Rechts: Plexi-pumps van Natan.  


Sleehakken van What For. 


Links: Grijs/bruine laarzen met plateauzool. Tweede van links: Pumps met vetersluiting van Gianvito. Máxima heeft ze ook in het rood.
Tweede van rechts: Sandaletten van Jimmy Choo. Rechts: Grijze peeptoes, ontwerper onbekend. 

Links: Cognackleurige laarzen van Gucci,. Midden: Sandaletten van Tabitha Simmons.
Rechts: Enkellaarsjes van Stella McCartney. Juf Ank zou zeggen: "We vinden ze niet raar, we vinden ze bijzonder.". 

Totaal aantal nieuwe schoenen van 2017:  23 
Ontwerpers: 

Onbekend: 2
Thabitha Simmons 1 
Stella McCartney 1
Gianvito Rossi 9
Havaianas 1 
Zeus + Dione 1
Jimmy Choo 1
What For 1
Natan 3
Taminiau 1 
Sergio Rossi 1
Gucci 1

Foto's met dank aan Monarchypress.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Margriet76

Margriet76

zaterdag 03 feb 2018 - 11:04

Ja in Almelo was dat mij ook een raadsel. Koninginnedag is 1x op een jaar en dan bijt ze even door. Volgens mij trekt Maxima haar pumps in de bus meteen uit!

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 02 feb 2018 - 23:32

Klinkers en kinderkopjes maken wel eens deel uit van de wandelroutes en als de dames (niet alleen Máxima) uit de bus stappen op Koningsdag kijk ik het eerst naar hun schoenen... want ik heb best een schoenentic hoor... maar benijd hen dan meestal niet, ben vaak verbaasd over hun keuzes (behalve van Marilène, zij heeft het begrepen).
Toen Maxima op haar Gianvito Rossi’s vorig jaar over de bospaden in Almelo strompelde, had ze de steunende arm van WA hard nodig en verloor desondanks onderweg een schoen. Toen ging de hoge-hakken-voorkeur te ver.

afbeelding van Margriet76

Margriet76

vrijdag 02 feb 2018 - 21:43

Maxima wordt met de auto voorgereden dus dat bespaart een wandel. Ze hoeft niet te rennen om de trein te halen en op haar weg even snel boodschappen doen want de auto staat alweer klaar. Haar bezoeken gaan vaak ook gepaard met een 'zit' en de keren dat ze een rondleiding krijgt kan ze vast wel even uithouden op een hoge hak.

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 02 feb 2018 - 13:45

Die hakkken..... erg onverstandige keuze natuurlijk. Maar ja, vrouwen moeten kennelijk op idioot schoeisel lopen, we noemen dat namelijk representatief en elegant. Nou, een man krijg je niet zo gek hoor, om iets aan te trekken dat heel erg ongemakkelijk voor hun lijf is. Die kijken wel uit. Lang leve de emancipatie! De vrouw zit nog steeds in een seksistisch keurslijf.

afbeelding van Frederike

Frederike

vrijdag 02 feb 2018 - 14:17

Nou... zo bedoelde ik het niet. Ik denk dat je schoenen in de eerste plaats voor jezelf kiest en draagt, en deze mooie dure exemplaren zullen meestal ook wel loopcomfort bieden (als je gewend bent om op hoge hakken te lopen). Ik verbind dat zeker niet aan seksisme... Maar desondanks gebeurt er wat met je voeten wat je jaren later pas merkt. Afwisselen met lagere exemplaren is een goed idee en als je wat ouder wordt de hakhoogte verlagen. Ook als valpreventie.

afbeelding van Magda

Magda

vrijdag 02 feb 2018 - 14:38

Het probleem is alleen dat er nauwelijks leuke pumps met een lagere hak te koop zijn. Hakken van 5-6 cm ? Loopt stukken beter, maar je kunt ze amper vinden.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 02 feb 2018 - 20:52

Inderdaad. Is een speurtocht. Bizar

afbeelding van Jens

Jens

zaterdag 03 feb 2018 - 12:46

Kijk eens bij omoda.nl dames. De keuze is reuze.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

vrijdag 02 feb 2018 - 14:26

Ik ben dol op hakken, maar ik draag ze met evenveel plezier ook voor m'n man. Dan ben ik maar seksistisch ;)

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 02 feb 2018 - 15:33

Zo zit ik er ook in Josine! :-)

afbeelding van Babs74

Babs74

vrijdag 02 feb 2018 - 11:47

Niet dat ik de slippers mooi vind, maar gelukkig zie ik geen ballerina's. Die vind ik zo lelijk aan ieders voet...of je nu jong, oud of ouder bent. Mag van mij verbannen worden.

Daarentegen vind ik de 'Portofino' schitterend. Hebben hebben hebben!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

vrijdag 02 feb 2018 - 11:00

Ik zie vooral veel hoge naaldhakken. Wat een belasting voor de rug.....
De slippers vind ik bij officiele gelegenheden toch ongepast maar daar werd eerder al veel over geschreven. Dan nog beter een ballerina of een sandaal met sleehak of lage hak.

afbeelding van jeanine68

jeanine68

vrijdag 02 feb 2018 - 06:47

I love the pumps! Geweldig mooi! Ook de schoenen vam JT en de sandaletten van Natan vind ik prachtig! De Gianvito Rossi sandalen vind ik ook sierlijk mooi! En de laarzen..prachtig.
De rest kan me niet zo bekoren. Te overdreven bijvoorbeeld die sleehakken of bijvoorbeeld die slippertjes, niet mooi. Snel vergeten die slippetjes.

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 01 feb 2018 - 23:05

Máxima heeft vorig jaar weer veel mooie schoenen aangeschaft, van eerste klas materialen en veelal met flinke, zeg maar gerust torenhoge hakken. Hoe schoenen en laarzen ‘ogen’ is uiteraard erg belangrijk voor ons, dames, maar ‘lief zijn voor je voeten’ is dat ook, met hakken die idealiter (meestal) maximaal 7 cm zijn. Alleen: dat merk je pas op de langere termijn.
De pumps in de openbaarheid afwisselen met slippers is een te groot contrast, de slippers mag ze van mij voor de vrije tijd bewaren. Als zij af en toe last heeft van haar voeten is het tijd de rest van de schoenencollectie eens kritisch te bekijken. De futuristische schoenen van Stella McCartney kan ik me niet herinneren en vind ik letterlijk ondraagbaar. Fijn in een museum tentoonstellen of zo, maar niet op gaan lopen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 02 feb 2018 - 15:03

Wat ben ik fan van de mooie schoenen van Máxima. De pumps zijn tijdloos mooi, de sandalettes een welkome aanvulling. De slippers ga ik heeel snel vergeten.... Maar de sandalettes van Jimmy Choo en de wedges van What gor vind ik super. En wat een leuke cognac kleurige Gucci laarzen. Die hoop ik vaker te zien, ook de leukerds van Stella McCartney. Wanneer droeg ze deze?

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 01 feb 2018 - 14:08

Wanneer droeg ze de stella mc cartney laarsjes? Hhahaha juf Ank!

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?