Koningin Máxima is dol op mooie sieraden en onze moderator Stylingsecret niet minder. Voor ModekoninginMáxima blogt zij daarom over de costume jewelry van onze koningin. Met deze keer: Máxima's chandelier oorbellen van Siman Tu. 

Koningin Maxima heeft een aantal keer witte chandelier oorbellen gedragen van ontwerper Siman Tu. Zie hieronder de foto’s van de fotoshoot van de koninklijke familie bij de Kagerplassen uit 2017. Máxima droeg hier de oorbellen met een gestreepte top van het Franse merk Sonia Rykiel en een broek van de Amerikaanse retailer JCrew. 


Foto: Nieboer/PPE

Ze heeft de oorbellen ook gedragen voor de opnamen van haar documentaire voor de NOS in 2011, alweer een tijdje geleden.

Máxima's clipoorbellen hebben meerdere hangers, vandaar ook de term 'chandelier'. Chandelier betekent in het Engels namelijk 'kroonluchter' en net zoals een kroonluchter doorgaans meerdere armen en meerdere kristallen heeft, hebben chandelier oorbellen meerdere hangers. Maxima's paar is gemaakt van witte (halfedel)stenen en voor zover zichtbaar op de foto’s lijkt het te gaan om witte agaat.

Siman Tu is bekend geworden met zijn designs van sieraden gemaakt van halfedelstenen. Siman Tu was jaren gevestigd te New York. Tot medio 2014 had de designer een winkel in New York. Hij gaf enige tijd geleden in een online interview aan terug te willen naar Taiwan waar zijn familie woont. Zijn sieraden zijn online echter nog steeds internationaal verkrijgbaar.

De ontwerpen van Tu zijn al door vele bekendheden gedragen. Zo doken ze onder meer op in de Amerikaanse series Lipstick Jungle, Gossip Girl en de Carrie Diaries. De designs zijn tevens gedragen door Brooke Shields, Beyonce en Ivanka Trump. Zie hieronder een foto van de chandelier oorbellen gedragen door actrice Kelly Rutherford in Gossip Girl.

Een ander ontwerp van Siman Tu werd gedragen door Beyonce bij de inauguratie van Barack Obama in 2012. De bekendheid van de sterren met de designs is niet onlogisch gezien hij werkt met duurzame materialen en tevens opvallende (grote) sieraden maakt welke in het huidige modebeeld passen. De sieraden zijn opvallend, duurzaam en geschikt om een designer outfit te complementeren.

De designs variëren sterk in prijs. De oorbellen met de druppels, gedragen door Maxima, worden nog steeds online verkocht en zijn verkrijgbaar voor een bedrag van EUR 367. De oorbellen staan nu online in diverse kleuren op de website van Sophie’s Closet. www.sophiescloset.com

Wat vinden jullie van de sieraden?

Liefs,
StylingSecret

Noot van de beheerder: Dit artikel is geschreven door de beheerder van de instagrampagina StylingSecret. Op deze website blogt ze onder de naam Stylingsecret over mode en accessoires. StylingSecret schrijft haar bijdragen uit hobby en uit passie voor de mode (non-profit). StylingSecret zou jullie erg dankbaar zijn indien jullie haar zouden willen volgen op Instagram. Veel dank voor jullie hulp! Klik op de link hieronder voor haar pagina op Instagram:
Email: stylingsecret@outlook.com
Instagram: @stylingsecret

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

donderdag 06 dec 2018 - 17:53

Dank allemaal voor jullie leuke reacties! Ik ben vereerd met jullie posts. Hoop nog veel te lezen hier! Groeten, Stylingsecret

afbeelding van zara

zara

donderdag 06 dec 2018 - 14:30

Dit chandelier model vind ik een van de leukste vormen voor een oorbel, ik ben er helemaal wég van. Een paar jaar geleden won ik eens een paar super-feestelijke oorbellen in deze vorm met de grote Máxima prijsvraag. Ik draag ze nog steeds met plezier, Josine, en vooral met Kerst :-)

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 06 dec 2018 - 11:02

Mooie oorbellen en ze staan Maxima goed.
Bij mij staat zo iets helaas niet.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 06 dec 2018 - 00:59

Wat een leuk, informatief antwoord Stylingsecret waarvoor dank. Ook al heb ik er zeker geen 300 en streef ik dat ook niet na, ik ga zeker een kijkje nemen op de genoemde sites.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

woensdag 05 dec 2018 - 20:46

Het staat haar geweldig. Ook vind ik die facet geslepen halfedelstenen altijd leuk, niet quasi chique of zo. Wel jammer dat Maxima niet voor Nederlandse juwelen ontwerpers kiest op dit gebied. Ze is daar ws te mondiaal voor ingesteld. Toch werkt in mijn geval zo’n visite kaartje wel. Ooit heb ik via deze site kennisgemaakt met La Dress niet via Maxima maar via Marilene. Inmiddels draag ik dit merk veel. Nog niet zo lang geleden maakte ik kennis via modekoningin Mathilde met Tikli Jewelry (heet nu anders) en kreeg voor mijn verjaardag oorbellen en een bangle. Ook de Engelse royals dragen veel nationaal, lijkt me niks mis mee.

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

donderdag 06 dec 2018 - 00:33

Ja wel eens. Er zijn in NL best wat sites die mooie oorbellen verkopen, maar die komen hier niet altijd vandaan denk ik. Het bedrijf is Nederlands wellicht. Nederlandse merken zijn bijvoorbeeld Miccys, Camps & Camps, Ineke Otte, Maison van Belle, Frederique Stijl, Jewels by Marthje, Marleen Sieraden, Bon Bon Boutique, Anna + Nina, Sins Jewelry en natuurlijk Bodes en Bode en Steltman. Er zijn er nog veel meer. Maxima heeft veel Nederlandse sieraden gedragen hoor. Ook Manouk die inmiddels niet meer bestaat. Maxima heeft echter wel zeker 300 paar costume jewelry oorbellen, dan snap ik wel dat je verder gaat kijken buiten NL. Betaalbare oorbellen vind je bij Frederique Stijl, Marleen Sieraden en Sins Jewelry. Doet zeker niet onder voor de duurdere merken. Check de websites, echt leuk!

afbeelding van Merel

Merel

vrijdag 07 dec 2018 - 09:55

Dank voor alle tips :)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 06 dec 2018 - 09:10

Oh, over Maxima's juwelen van Manouk zou ik graag meer willen weten. Wist ik nog niet. Super tof!

afbeelding van Margriet76

Margriet76

woensdag 05 dec 2018 - 17:52

Haha Sanne ik zou ook wel eens die bevoorrechte positie willen hebben om onmatig te kunnen shoppen . Helaas moet ik op de kleintjes letten....

afbeelding van sanne010

sanne010

vrijdag 07 dec 2018 - 16:36

Gelukkig kunnen we een beetje meegenieten hier Margriet76!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 dec 2018 - 17:42

Super leuk deze oorbellen. En wat dijn dat Máxima deze ontwerpers support door hun sieraden te dragen.

afbeelding van sanne010

sanne010

woensdag 05 dec 2018 - 16:44

Heerlijk als je zo onmatig kan shoppen! Je ziet echt dat Maxima met volle teugen van haar bevoorrechte positie geniet!

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

woensdag 05 dec 2018 - 15:55

Ben dol op dit soort oorbellen. En wat staan ze Máxima leuk. Helaas vind ik mijn hoofd niet geschikt voor zulke kroonluchters, de vertaling voor chandeliers. Het zijn bungels, hanglampen en toch geen kandelaars ;-)

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

woensdag 05 dec 2018 - 16:13

Het Engelse 'chandelier' betekent inderdaad kroonluchter en in het Frans staat het dan voor kandelaar.

afbeelding van Stylingsecret

Stylingsecret

donderdag 06 dec 2018 - 00:18

Haha het is ook een raar woord. Chandelier voor oorbellen! Ik zie dat het veel gebruikt wordt vandaar de benaming ;-)

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

woensdag 05 dec 2018 - 15:21

Ik vind ze erg mooi staan bij maxima.
Maar dan de witte versie en niet de volgens mij groen grijze...

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?