In de log van vandaag kijken we naar de bijzondere oorhangers met diamant die Máxima in 2006 voor het eerst droeg tijdens een bezoek aan Australie en Nieuw-Zeeland. Of de juwelen een geschenk zijn is onbekend en ook over de vervaardiger van de oorhangers of het materiaal is helaas niets te vermelden. Gelukkig kunnen we wel genieten van onderstaande beelden, die bewijzen dat de oorhangers bij veel verschillende outfits en gelegenheden zijn te dragen. 

In Australie:

Bij de Wereldomroep, 2007:

Prinsjesdag 2011:

In Brunei, 2013:

Close up:

Foto's met dank aan:

www.monarchypress.com
www.royalpress.nl 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 jun 2014 - 10:56

Het is mij ook opgevallen dat Beatrix en fantastisch uitzag.Wat staat blauw haar toch goed.
Vind haar de laatste tijd er trouwens veel beter uitzien, ze is minder zwaar en draagt niet meer van die pompeuze kleding!!
Het is mooie oudere dame geworden met een frisse uitstraling.

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 jun 2014 - 10:56

Het is mij ook opgevallen dat Beatrix en fantastisch uitzag.Wat staat blauw haar toch goed.
Vind haar de laatste tijd er trouwens veel beter uitzien, ze is minder zwaar en draagt niet meer van die pompeuze kleding!!
Het is mooie oudere dame geworden met een frisse uitstraling.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 30 jun 2014 - 11:03

Helemaal mee eens. Ze is echt afgevallen en lijkt heel erg te genieten van haar pensioen. (Al hoop ik niet dat ze is afgevallen door verdriet om Friso)

afbeelding van elisah.

elisah.

maandag 30 jun 2014 - 11:19

Josine, het zal zeker mee hebben gespeeld ,door het grote verdriet zullen er ongetwijfeld wat kilo,tjes zijn afgegaan!!
En misschien samen met Maxima een afslank programma gevolgd?? ha ha .

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 30 jun 2014 - 09:59

De oorbellen zijn volgens mij antieke diamantjes en vermaakt tot oorbellen.Er zijn liggen zoveel antieke sieraden in de kluizen en er zijn heus wel sieraden bij die worden veranderd.
Ik denk dat het roosdiamantjes zijn in een oude setting.
Ze lijken doffer en zijn gezet op folie.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

maandag 30 jun 2014 - 10:01

Als het antieke diamantjes zijn dan is de kans ook nog aanwezig dat Máxima ze via de veiling heeft gekocht :)

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 30 jun 2014 - 10:11

Dat zou ook kunnen .Ik vind ze trouwens erg mooi ,maar niet in combinatie met de diamanten bandeau.

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 29 jun 2014 - 23:07

ik vind de oorbellen afschuwelijk en denk dat ze niet van edelmetaal zijn . De steentjes lijken me (ook) nep. Max zou alleen voor écht moeten gaan, ik ben het met Royal eens.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 29 jun 2014 - 18:16

Ik vind de oorbellen heel bijzonder.
Wat zag Beatrix er gisteren prachtig uit tijdens haar bezoek aan de 200st Dutch Bible society :))

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

maandag 30 jun 2014 - 10:04

Dat was mij ook opgevallen in een woord schitterend. Wat een mooie kleur blauw.Ze zag er ook erg ontspannen en vrolijk uit.

afbeelding van LG

LG

zondag 29 jun 2014 - 04:18

I do not like them at all, too heavy/massive looking no fluidity for such long earrings and not nice in combination with the other jewelry worn in Brunei.
Josine do you have a picture of the dress she wears in the first picture?

afbeelding van LG

LG

maandag 30 jun 2014 - 04:57

Thank you :)

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 28 jun 2014 - 23:50

Ik vind de oorbellen niet zo mooi. Ze ogen zwaar, en niet 'sprankelend'. Vind ze ook niet mooi combineren met de andere, klassiekere, diamanten sieraden die ze op de foto's draagt. Ze heeft mooiere diamanten hangers in de koninklijke collectie vind ik.

Ik vind haar vooral gekleurde edelstenen prachtig staan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 28 jun 2014 - 21:27

Mooie neutrale oorbellen, maar niet mijn favorieten. Bij sommige outfits ogen ze wat massief, maar van dichtbij vind ik ze echt mooi.
Voor mij hoeft Máxima niet bij Cartier en Boucheron te gaan shoppen. Ik vind de oorbellen van Maison van Belle een mooie eigentijdse (en betaalbare) afwisseling met de kroonjuwelen. Voor mij doet ze het dus helemaal goed!

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 28 jun 2014 - 20:56

Als je zoveel echte juwelen hebt is het belachelijk dat je namaak sieraden koopt van Maison van Belle. Weggegooid geld, wat mij betreft. Is goed voor vrouwen die niet veel geld over hebben voor echte blijvende juwelen. Of het verschil niet (willen) zien.Maar als ze dat willen, moeten ze dat vooral doen. Echte juwelen zijn natuurlijk in het licht van duurzaamheid en het doorgeven aan volgende generaties veel beter!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 28 jun 2014 - 21:26

Volgens mij werkt Maison van Belle met edelstenen, dus het absoluut geen weggegooid geld. En in afwisseling met al het moois dat Máxima in de kluis heeft liggen (en dan hoop ik echt dat ze het Tutti Frutti collier vaker gaat dragen) helemaal goed!

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 28 jun 2014 - 22:55

Om het duidelijk te maken echte juwelen zijn gezet in edelmetalen of andere zeer duurzame materialen door edelsmeden. Echteambacht en kunstenaarschap dus. Heeft niks te maken met fabrieksmatige bijouterieën, ook als zijn daar stukjes edelsteen in verwerkt. Maar ieder zijn smaak. Iedereen moet doen wat hij of zij leuk en mooi vindt. Ik geef alleen het verschil aan tussen iets tijdelijks, door mode ingegeven, en iets duurzaams en blijvend. Liever daarvoor sparen, dan steeds weer iets nieuws wat weer uit de mode raakt en snel kapot gaat.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 29 jun 2014 - 11:17

Royal..helemaal mee eens. Bovendien verliest een mooi juweel nooit zijn waarde. Uitstekende belegging waar spaargeld bv in de loop der jaren aan inflatie onderhevig is en aandelen kunnen fluctureren op de markt, verliest een kostbaar juweel nooit zijn waarde.

afbeelding van marinde

marinde

zaterdag 28 jun 2014 - 21:14

Ben het niet met je eens!
Ik vind het mooie oorbellen en zeker geen weggegooid geld.

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 28 jun 2014 - 23:00

Ik heb niet gezegd dat deze oorbellen weggegooid geld zijn hoor, Ze zijn echt met echte diamanten. Die kun je niet kopen bij Maison Lellebelle.. :)

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 28 jun 2014 - 21:05

Echte juwelen zijn er meer dan genoeg in de koninklijke kluis. Wellicht liggen er zelfs nog wel juwelen in, die we al tientallen jaren niet hebben gezien (stuart?). Misschien eerst dat maar eens uit de kast halen voordat er nog meer belastinggeld aan nieuwe juwelen wordt besteed. Maxima is heel creatief en origineel wat betreft het dragen van de oude familiejuwelen. Ik laat me in ieder geval graag verrassen!

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 28 jun 2014 - 22:58

Het is haar eigen geld hoor Elise. Ze werkt er voor. En dan is er natuurlijk nog het familiekapitaal. Net als andere gewone mensen een spaarcentje hebben. Bij haar alleen wat meer daarom kan zij voor echt en duurzaam kiezen.

afbeelding van elise1

elise1

zondag 29 jun 2014 - 07:43

Tja, wat is eigen geld? Eeuwenlang bij elkaar verzameld door donaties vanuit de Nederlandse staat. En ze kan van haar salaris (paar ton geloof ik) ook veel overhouden omdat vrijwel alle kosten die ze heeft (reizen, wonen, groot deel personeel, kleding, etc.) uit een onkostenvergoeding worden betaald (samen met WA geloof ik wel 5 miljoen per jaar). En ze hoeft geen belasting te betalen. Dus wel een spaarcentje maar niet zo als andere gewone mensen hoor!

afbeelding van Myrte

Myrte

zondag 29 jun 2014 - 18:37

Inderdaad moeilijk voor te stellen dat al deze rijkdom in slechts 200 jaar bij elkaar is verzameld...

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 29 jun 2014 - 22:17

Myrte.Is helemaal niet zo moeilijk voor te stellen hoor.De Romanovs waren puissant rijk .

afbeelding van Annelie

Annelie

zaterdag 28 jun 2014 - 19:52

Mooie oorbellen zijn dit. Passen perfect bij onze koningin.
Ze zijn idd. makkelijk te combineren!

afbeelding van Marianna

Marianna

zaterdag 28 jun 2014 - 19:26

Als je ziet hoeveel kleding, schoenen en tassen, e.d. ik zou best eens willen weten, waar Maxima dat nou allemaal laat gewone
kasten lijkt me geen optie, alles op kleur o.i.d.

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 28 jun 2014 - 15:29

Elisel,
Ben het met je eens , dat tutti frutti collier is zo mooi, ik kan niet begrijpen dat zoiets in de kast blijft liggen, ze draagt juist zoveel kleding in de kleuren van dit collier.Volgens mij hoeft ze ook echt niet meer te investeren in juwelen ,ze heeft zoveel moois om uit kiezen...........!
Misschien krijgt ze van WA wel een mooi juweel ter gelegenheid van hun huwelijksjublileum........!!

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 28 jun 2014 - 23:53

Vast wel! Ze kreeg tot nu toe volgens mij bij alle hoogtijdagen iets errug moois!

Hoop alleen dat ze het niet allemaal tegelijk gaat dragen :) Ik vind al die armbanden en ringen gecombineerd vaak wat teveel van het goede, net wat te blingbling, maar dat is mijn smaak.

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 28 jun 2014 - 15:07

Mooie oorbellen, strak en modern ontwerp en past toch ook goed bij de oude familiejuwelen. Ik vind dat Maxima doorgaans overigens wel een heel traditionele juwelenkeuze heeft. De suggestie om te gaan shoppen bij Cartier en Boucheron is wel heel erg voor de hand liggend. Er zijn heel veel andere ontwerpers die mooie en toch hedendaagse juwelen maken.
Maar wat minder investeren in juwelen is misschien nog een betere keuze. Ze heeft al heel veel bling bling in de kast. Als je meer hebt, draag je het ook minder omdat je zo veel te kiezen hebt. Dat mooie tutti frutti collier bijvoorbeeld: dat zou ik wel eens weer willen zien. Kostte ruim 25.000 euro. Zonde om in de kast te laten liggen.

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 28 jun 2014 - 20:41

Cartier en Boucheron zijn zeer vernieuwend en dan ook nog eens uiterst verfijnd in uitvoering. Daardoor tijdloos en ook nog eens een goede investering.Tentoonstelling op het Loo is echt een aanrader. Teleurstellend is dat de Tuttifrutti-juwelen van Maxima replica's zijn van het oorspronkelijke Cartier-ontwerp. Dat is jammer. Je moet altijd voor het echte gaan!

afbeelding van Maxi

Maxi

zondag 29 jun 2014 - 23:08

Zijn de tutti-frutti juwelen ook van kunststof?

afbeelding van Sofia

Sofia

maandag 30 jun 2014 - 10:26

Maxi.De tutti frutti juwelen zijn hartstikke echt .De set heeft rond de 50 000 euro gekost.

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 28 jun 2014 - 13:58

Ik zag gisteren op de tentoonstelling over Gracia van Monaco, de uiterste verfijnde juwelen van deze prinses. Allemaal gemaakt door Cartier en Boucheron. Zou willen dat Maxima, als ze blijft investeren in juwelen, voor die huizen gaat kiezen. Echt het mooiste wat er is op juwelengebied. Tiffany mag ook natuurlijk!

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 28 jun 2014 - 13:54

Ze zijn bijzonder dat wel en zullen van edelmetaal zijn met briljanten namaak/kitsch draag je ze natuurlijk nooit met de diamanten bandeau!!!!

afbeelding van elisah.

elisah.

zaterdag 28 jun 2014 - 12:47

Het is zeker een oorbel die bij diverse gelegenheden gedragen kan worden, mede door het strakke ontwerp.
Echt mooi kan ik ze niet vinden, ,te lang en te zwaar.
Jammer dat er niets te vinden is van ontwerper en van welk materiaal ze zijn gemaakt.
Ik vind het altijd zo leuk om de achtergronden van sieraden te weten, herkomst, gever en bij welke gelegenheid.........enz......
Maar misschien komen we nu achter??

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

zaterdag 28 jun 2014 - 12:14

Super mooi! Strak en trendy ontwerp.

Leuk om ze in Brunei te zien in combinatie met oude Oranje juwelen!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?