Vanavond vond in het Koninklijk Paleis in Amsterdam het staatsbanket plaats voor de Chinese president. Voor de gelegenheid koos de koningin haar asymmetrische japon van modehuis Valentino, gecombineerd met parels en diamanten uit de koninklijke kluis. Jurk zagen we eerder (in een versie zonder kant) tijdens het huwelijk in Denemarken (2004) en een jubileum in Luxemburg (2006). Ik moet zeggen dat Máxima er stunning uit ziet en dat ze wat mij betreft een dikke tien verdiend heeft met haar look! 

Links in Denemarken, rechts in Luxemburg. Zoals je kunt zien is de jurk aangepast. Ik vermoed dat dit in het atelier op de Eikenhorst is gebeurd, waar Máxima een naaister heeft die haar kleding aanpast. 

Foto met dank aan Albert Nieboer, www.royalpress.nl 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Annelie

Annelie

maandag 24 mrt 2014 - 17:41

Prachtig ziet ze er hier uit. Ik vind het een heel mooie jurk, maar het is niet haar mooiste jurk. Hij is wel op een leuke manier aangepast. Toen ik hem eerst zag twijfelde ik of het de jurk was van het Deense huwelijk of een nieuwe, maar het is toch de eerder gedragen jurk. Erg leuk dat ze hem nog een kans heeft gegeven!
Haar kapsel zit ook schitterend. Ik vind het zo leuk dat ze haar haar steeds vaker opgestoken draagt. Ik houd er echt van. Die tiara staat er ook perfect bij! Ga zo door, Máxima!!!!:)

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 24 mrt 2014 - 16:06

Deze creatie, nu met kant er aan, is prachtig. Zeker hoe de juwelen zijn gekozen en haar kapsel.

afbeelding van Sjanine

Sjanine

maandag 24 mrt 2014 - 12:48

Beautiful queen!!!!
Op deze manier hoor je Nederland te vertegenwoordigen ;-)

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 24 mrt 2014 - 10:56

Prachtig totaal-plaatje! Oef, gelukkig, ik hoef niet overal op te mopperen! :)

Alhoewel ik dol op kant ben, zal ik eerlijk bekennen dat ik de jurk in de originele vorm misschien toch nog wel mooier vond. De toevoeging van kant is op zich erg mooi, maar ik vind het jammer dat het zo over het randje heen valt. Zo lijkt het een beetje rafelig. Maar dit is maar een klein puntje, hoor! Als geheel vind ik het erg mooi.

Nog één klein puntje dan: de kortere versie van de broche vind ik in dit geval ook mooier dan de hangende versie zoals Maxima die nu draagt (omdat de parels nu op een beetje een vreemde plek hengelen...).

Prachtig kapsel ook, de lage knot staat haar erg goed, heel koninklijk!

En: een van mijn lievelingsdiademen!!!

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 24 mrt 2014 - 08:47

Heel mooi. Met kant vind ik de jurk mooier.
En wat een prachtig kapsel!! En eindelijk een diadeem in het haar! Dat vind ik toch zoooo mooi staan!
Echt een koningin! Prinses Beatrix is heel deftig! Fijn dat ze er bij is.

afbeelding van sylviawillemien

sylviawillemien

maandag 24 mrt 2014 - 08:18

Prachtig plaatje en wat een enthousiasme van die twee, de hele dag al!!! Ook bij aankomst van de president!!
Voor de zoveelste keer een koning en koningin om trots op te zijn!!! Zij stralen, ik ook!
En prinses Beatrix ziet er ook stralend en heel mooi uit!!!

afbeelding van Maartje

Maartje

zondag 23 mrt 2014 - 18:10

Ik ben misschien de enige, maar ik vond de vorige versie mooier. Zonder kant zijn de lijnen net wat strakker en dat is meer mijn smaak. Deze versie vind ik echter ook zeker geslaagd. Een erg mooie kleur!

Het kapsel is echt fantastisch, vooral als je dat vergelijkt met de kapsels de vorige keren dat ze de jurk droeg. Toen droeg ze de broche zonder de hangende parels, wat ik persoonlijk net wat mooier vind staan. Als koningin is het wel passend wat meer uit te pakken en met parels past de broche beter bij de oorbellen en tiara. Wat een prachtige parure heeft ze zo samengesteld! Deze juwelenliefhebster is zeer tevreden.

De plaats van de broche vind ik overigens wel goed gekozen, zo bij de 'aanhechting' van het off shoulder deel. En wat houd ik van gekleurde diamanten, zoals deze roze vooral. Wat bijzonder!

afbeelding van elise1

elise1

zondag 23 mrt 2014 - 15:41

Nog even over de schitterende juwelen: geweldig dat Maxima de originele versie van de broche droeg. Deze versie is al tientallen jaren niet meer gedragen. Gold ook voor de saffieren broche die Maxima droeg tijdens het afscheidsconcert van Beatrix. Dat belooft dus wat voor de toekomst. Hoop dat er nog meer 'vergeten' juwelen of versies daarvan uit de koninklijke juwelenkast komen!

afbeelding van Agnes

Agnes

zondag 23 mrt 2014 - 15:25

Geweldig! Wat ziet ze er top uit!! Ik ben alleen nog benieuwd welke armbanden ze draagt en of ze een ring om heeft? En is de clutch nieuw of heeft ze deze al vaker bij zich gehad?

afbeelding van Magda

Magda

zondag 23 mrt 2014 - 13:24

Ik heb nog een vraag. Hoe zetten ze de diademen vast in het haar? Met kammetjes of zo. Want als je die ene foto ziet waar Christel naar verwijst, dan lijkt het net of de tiara zo in het haar is geschoven. Net zoals je een haarband in doet. Maar dat lijkt me niet erg stevig zitten op die manier. Want het is toch een behoorlijk gewicht. Wie weet er een antwoord op?

afbeelding van Magda

Magda

zondag 23 mrt 2014 - 13:53

Dank je Henny. Dat had ik kunnen weten, want ik heb er zelf ook op gereageerd maar was het even vergeten. Maar dan blijf ik toch nog zitten met de vraag over het gewicht. Want een hoog diadeem kantelt sneller en met speldjes houd je dat toch niet tegen. Kijk maar naar een trouwfoto van Stephanie van Luxemburg. Maar goed daar zal de kapper inmiddels wel handigheid in gekregen hebben.

afbeelding van MeRoyalty

MeRoyalty

zondag 23 mrt 2014 - 12:45

Helemaal onder de indruk, wat een plaatje!!!

afbeelding van Ria M

Ria M

zondag 23 mrt 2014 - 11:10

In een woord "PRACHTIG".....de kleur, het model, de juwelen. Pracht vrouw.

afbeelding van HM

HM

zondag 23 mrt 2014 - 10:56

★★★★★ in een woord PRACHTIG.

afbeelding van Imke

Imke

zondag 23 mrt 2014 - 10:28

Inderdaad ziet ze er perfect uit, niets op aan te merken. Met kant vind ik de jurk een stuk mooier dan zonder, heel geraffineerd. Eén dingetje te zeuren nog: de parel-oorbellen lijken op de oorbellen die ze overdag droeg bij de ontvangst. Als je 's middags al zo uitpakt, is het 's avonds minder verrassend om met zulke juwelen verschijnen (waarbij ik geen verstand heb van de waarde, het gaat om de look). Het wauw-effect van deze look was m.i. dus nog iets groter geweest als ze 's middags minder gala-achtige oorbellen had gedragen.

afbeelding van Marianne Rietjens

Marianne Rietjens

zondag 23 mrt 2014 - 10:21

Ik hoef niets toe te voegen aan de positieve opmerkingen van de vorige reageersters. Toppie!

afbeelding van zara

zara

zondag 23 mrt 2014 - 09:52

Perfect plaatje voor dit staatsbanket. Prachtig kapsel, passend bij de asymmetrische schouder, en de antieke sieraden met enorme parels (is het het Anna Polowna diadeem?) combineren prachtig met het bleekroze van de japon.

afbeelding van Henny

Henny

zondag 23 mrt 2014 - 09:34

Ik vind de jurk MET kant ook veel mooier en weer helemaal volgens de laatste mode. Wil natuurlijk niet zeggen dat je dit dan mooi moet vinden, maar ik hou zelf van kant. De sieraden ........... Wauw! :))

afbeelding van Myrte

Myrte

zondag 23 mrt 2014 - 10:42

Wat een prachtig plaatje! Wauw!!! Alles klopt, niets dan superlatieven....
Niet alleen vind ik de jurk nu mooier dan het origineel, ik vind het ook echt gaaf en inspirerend dat er met Eikenhorstse huisvlijt kostbare japons worden 'gerecycled'.

De gasten zonder ordelinten en juwelen steken wel wat af. Is dat alleen voor koninklijke gasten weggelegd?

afbeelding van Christel

Christel

zondag 23 mrt 2014 - 08:53

Prachtig plaatje! Jurk was prachtig en is nu ook prachtig. Helemaal eigentijds met dat kant. Misschien was het zelfs wel mooi geweest als het kant een tikje meer kleurverschil had?
Ik zag op de foto's maar 1 puntje van verbetering: de tiara bevestiging boven haar rechteroor (niet de zijde van de knot). Die was zichtbaar (http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2734/Foto/photoalbum/detail/3620798/50888...) Het lijkt wel dat de basis van deze tiara wat ronder/wijder is dan Maxima's hoofd. Is ook te zien bij vorige keren (zie dutchjewels). Verder prachtige knot!

En idd opvallend dat Beatrix geen ordelinten droeg.

afbeelding van Emmy

Emmy

zondag 23 mrt 2014 - 08:06

Heel heel heel erg mooi!
Ik ka me alleen niet zo goed voorstellen dat een naaister deze dure jurk uit elkaar gaat halen en vervolgens weer, met een laagje stof extra, in elkaar naait. Vaak gaat om kwetsbare stoffen... Is dit niet gewoon een nieuwe jurk?!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zondag 23 mrt 2014 - 07:59

Weer trots op onze monarchie. Wordt altijd weer een beetje trots op ons Nederland dat wij een koninkrijk zijn en geen republiek! Kan iemand zien of de Koning zijn Elfstedentocht kruisje draagt! Als dat zo is vind ik dat wel een coole actie, tussen al die belangrijke onderscheidingen!

afbeelding van LG

LG

zondag 23 mrt 2014 - 03:03

What a beautiful outfit, she looks gorgeous.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 23 mrt 2014 - 02:12

Wauw wauw wauw wat ziet ze er geweldig uit!
Echt koninklijk mooi. Ik ben heel benieuwd naar de broche die ze draagt. Josine kun jij daar meer keer vertellen?

afbeelding van Willie

Willie

zondag 23 mrt 2014 - 12:32

bij 1 van de eerste reacties heb ik een link geplaatst waar je alles over deze broche kunt lezen en zien wanneer hij gedragen is en hoe.

afbeelding van Knoxus

Knoxus

zondag 23 mrt 2014 - 01:51

Beatrix is ook prachtig overigens. Niet overheersend, maar wel aanwezig. En paars is vaak ook wel erg mooi. :)

afbeelding van Knoxus

Knoxus

zondag 23 mrt 2014 - 01:50

Ik vind de 2004 versie wat mooier denk ik. Misschien vooral doordat het er nu wat gerafeld uitziet. Niet helemaal mijn smaak, vind de 2004 jurk wat stylistischer, strakker, en toch speels door de laagjes. Misschien als het kant gewoon echt alleen op de stof zat dat ik het mooier had gevonden.

Wel leuk om te zien dat ze oude jurken zo ook herbruikt door wat aanpassingen te doen.

En ze ziet er verder ook gewoon prachtig uit! Goed haar met een tiara die ik altijd erg mooi vind, met bijpassende oorbellen. Geweldige broche ook.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

zaterdag 22 mrt 2014 - 23:38

Prachtig. Allemaal! En zeer zeker ook de first lady van China! En wat een speurders zitten er toch onder jullie: de jurk is erg mooi nu met dat kant.... En daarmee weer helemaal van nu. Ik hou ook van kant! ;-) Trouwens... als je dit toch ziet vanavond en dan nog even terugdenkt aan de beitsactie met pet van gisterochtend....!!!

afbeelding van Esther6

Esther6

zaterdag 22 mrt 2014 - 23:12

PRACHTIG en chapeau voor Prinses Beatrix. Het heel mooie vertegenwoordiging van NL vanavond.

afbeelding van Royal

Royal

zaterdag 22 mrt 2014 - 23:01

Prachtige foto's in de Volkskrant. en dames nu nooit meer zeuren over haar kapsel hoor! Ze draagt haar haar gewoon zoals zij dat wil soms los, soms in een prachtig kapsel. Soms zit het fantastisch, soms wat minder maar ook een koningin heeft wel eens last van een bad hair day :) En je kunt niet altijd stijf in de lak..... Trouwens de vrouw van de Chinese president heeft zeer zeker ook stijl!
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2734/Foto/photoalbum/detail/3620798/50888...

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

zondag 23 mrt 2014 - 07:39

Dat heb ik gisteren ook bewust niet gedaan,ik dacht laat maar waaien. Om altijd over haar haar te zeuren is ook niet leuk.

afbeelding van Kaatje

Kaatje

zaterdag 22 mrt 2014 - 23:39

Kapsel is heel mooi en goed te zien op je link!

afbeelding van marinde

marinde

zaterdag 22 mrt 2014 - 22:59

Wat hebben we toch een geweldige koningin!

afbeelding van car

car

zaterdag 22 mrt 2014 - 22:20

YEAHHHH!!! super mooi,. en gewoon af!!1 :D en wat een super leuke (kleur) clutch.....
hahah wat grappig dat ze de jurk heeft laten pimpen... hij is nu veel mooier en oogt luxer., en trendy..... ;)
khou dr van!!
een dikke 10

afbeelding van Marije

Marije

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:49

Wauw! Het ziet er super uit!

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:44

Heel mooi met dat kant! Ik ben gek op kant! Ze heeft de jurk hiermee een hedendaagse look gegeven, anders was hij toch wel een beetje 'uit de tijd' geweest wat mij betreft.

afbeelding van Sofia

Sofia

zondag 23 mrt 2014 - 17:42

Iris.Ben het helemaal met je eens.Prachtig hoe deze japon is vermaakt.Het staat haar fantastisch.Haren geweldig mooi!Juwelen ook super.
Eén minpunt.Een "devant de corsage" het woord zegt het al,hoort middenvoor gedragen te worden.Juist omdat dit juweel zo groot is .Nu bungelen die 2 grote parels ergens halverwege haar linkerborst wat een raar gezicht is.

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 22 mrt 2014 - 22:13

Zo is het Iris!

afbeelding van fruitboom123

fruitboom123

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:34

Ik kan me echt niet voorstellen dat ze eenzelfde jurk in dezelfde kleur op nieuw laat maken.
Volgens mij is er een dunne kant over gezet.de schulpjes komen net iets onder de randen uit.
Heel bijzonder en heel mooi.

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:37

Helemaal met je eens, prachtig! nog mooier dan hij al was! ;-))

afbeelding van Willie

Willie

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:22

Volgen mij is de jurk gepimpt. De bovenkant is hetzelfde maar over de lagen is volgens mij kant gezet. Christa ik geloof niet dat ze deze nieuw heeft, ik denk nl niet dat Valentino meer dan 10 jaar later een bijna identieke jurk maakt van meer dan 10 jaar daarvoor

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:26

Daar zou je best eens gelijk in kunnen hebben! Wie weet weet Josine meer hierover!! ;-))

afbeelding van Willie

Willie

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:29

Vast wel, maar hoe dan ook, hij is fantastisch!

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:15

Die lus voorop, dat is een opening! Het zijn de lagen stof die daar beginnen..... ;-))

afbeelding van pdbakker2546

pdbakker2546

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:07

Wat slim bedacht en een hele klus zo te zien om dat kant er op te naaien.

afbeelding van Christa

Christa

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:00

Volgens mij is ook de schouder iets anders, iets breder en er zit middenvoor iets van een lus, ik kan het niet goed zien.....Maaar wat een beeldige japon!!
;-))

afbeelding van Elsfiederels

Elsfiederels

zaterdag 22 mrt 2014 - 20:59

Wow, prachtig! Genieten hoor dit plaatje. Die broche is bijzonder fraai ook. Echt een sprookjeskoningin.

afbeelding van karpathos

karpathos

zaterdag 22 mrt 2014 - 20:55

De jurk van Máxima vertoont een verschil met de jurk uit 2004 en 2006. Het rokgedeelte is dit keer afgezet met kant. Dat was in 2004 en 2006 niet zo!

afbeelding van Carmen

Carmen

zaterdag 22 mrt 2014 - 21:02

Precies, dat zie ik ook net! Misschien heeft ze de onderkant laten vermaken? Want de bovenkant lijkt identiek.
Prachtig plaatje in ieder geval, hier word ik heel blij van!

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?