Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 24 feb 21 reacties

Mixen & matchen met Catherine – deel 2

Mixen & matchen, welke royal doet dat nu niet? In deze serie kijken we naar de combinaties die Catherine bij elkaar zoekt.

Deel 1 uit de serie Mixen & matchen met Catherine vind je hier.

Tijdens Kerst verzamelt de Britse Koninklijke familie zich en wordt de kerkdienst bij gewoond. We zien hier Catherine in 2018 met een wijnrode mantel van Catherine Walker. Ze combineert de mantel met de Jane Taylor Halo band (zie kopfoto).

De mantel werd eerder gedragen door Catherine tijdens de Commonwealth Service. Catherine droeg daar een prachtige vilten schotelhoed met bloemen, een ontwerp Sally Ann Provan.

Een nog heel jonge Catherine ging een paar maanden voor haar huwelijk met prins William, haar verloofde, naar de Universiteit van St. Andrews. Met het kort rode rokje en pittige jasje (label Luisa Spagnoli), gecombineerd met laarzen en een donkere panty, zag Kate er heel verzorgd en heerlijk jong uit.

Foto ©PPE/Nieboer

Na haar huwelijk met prins William, droeg Catherine deze outfit nog drie keer. De donkere panty en donkere laarzen kwamen echter niet meer in beeld bij deze deux pieces. Alle keren droeg Catherine een huidkleurige panty en zwarte pumps bij het mantelpakje.

Op St. Patricks Day draagt Catherine altijd groene kleding. De perfecte gelegenheid om te mixen en te matchen. Catherine draagt hier op St. Patricks Day 2014 een groen hoedje met strik van Gina Foster.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Op St. Patricks Day 2018 droeg de hoogzwangere Catherine dezelfde hoed met een andere mantel.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat ziet ze er altijd mooi uit! Klassieke keuzes met grappige hoedjes, het staat haar altijd goed. Het rode pakje is leuk, maar vooral met de zwarte laarzen en zwarte panty.

Last edited 4 maanden geleden by AnnekeM

Een ander hoedje opzetten bij dezelfde jas, of hetzelfde hoedje dragen met een andere jas, vind ik nou niet bepaald fantasierijk. Als dit nou het toppunt is van mixen en matchen aan het Britse hof……

Ik ben niet zo weg van die ‘jurk’mantels maar de schotelhoed met bloemen is heel mooi. Ik denk dat er maar weinig vrouwen zijn die zoiets zo goed kunnen dragen als Catherine.

Prachtig, die rode mantel, loshangende, naar achter weggestoken gekrulde haarlokken en de bijpassende haarband om het hoofd!
De 2e versie, met rode rozen-schotelhoed laat zien dat bij dit soort hoeden een opgestoken kapsel heel chique oogt, in tegenstelling tot de groene hoed met strik op lange, wat stijle loshangende haren.
In combi met ook nog dat opgespelde bosje “konijnenvoer” op de groene mantel geeft die outfit voor mij een wat rommelig effect!
Hoop zo dat Kate herstellende mag zijn en we haar in april weer gezond en wel terug kunnen zien in het openbaar om haar man en schoonouders te steunen in hun activiteiten!

Konijnenvoer; laat de Ieren dat maar niet lezen Lieske 😂😉

Op deze pagina staat wat uitleg over het “konijnenvoer” 😉https://blauwbloed.eo.nl/royaltynieuws/fotos-prinses-catherine-aanwezig-bij-st-patricks-day-parade

Oh la la….. dank voor de tip, Oranjefan en Roos! 🤭
Heb mij even ingelezen, en begrijp dat ik met een corsage klavertjes van doen heb die uiteraard een diepere achtergrond heeft dan de benaming die ik er gevoelsmatig uit de losse pols aan gaf…!
‘S Lands wijs, ’s lands eer: respect hoor!🫡

Als er iemand altijd keurig gekleed is. Ook altijd passend bij de gelegendheid. Gala, sportief of dagkleding ze komt altijd goed voor de dag. Catherine laat zien dat je heel goed in de royal family kan blenden. Zij is daar het bewijs van.

Wat een prachtige mantels. Catherine is altijd gekleed naar de gelegenheid, altijd goed passende kleding, altijd hoge kwaliteit, kortom een uitermate chique, en altijd zeer verzorgde verschijning, zelfs in een spijkerbroek en boots! De Engelsen zijn erg trots op haar en m.i. is dat zéér terecht!

Ja, die zwarte laarzen (bij het rode pakje) staan er prachtig bij ! Ik ben sowieso dol op laarzen !

Bij het rode pakje zie je duidelijk de kleding instructies die zijn gegeven,
Als verloofde mocht Kate nog gaan voor zwarte panty, zwarte laarzen en een kortere rok. Daarna was het: weg met de zwarte panty en zwarte laarzen en de rok is langer gemaakt.
Kan natuurlijk ook zijn dat ze zelf het gevoel had dat het “zo hoort”.
Vind het wel jammer dat ze niet een beetje meer tegendraads is gebleven. Af en toe iets minder “braaf” zou ik wel leuk vinden😉

Catherine ziet er altijd geweldig uit! Leuk om ook oudere foto’s/outfits te zien. Hopelijk verloopt haar herstel voorspoedig en zien we haar snel weer.

St. Patricks Day 2014 – Wat een mooie mantel zeg 💚 en als ik inzoom op de foto zie ik een prachtige en ietwat “stoere” riem, leuke combi 👍🏼 Prachtige 👠 overigens 👌🏼

Ik merk vandaag dat ik hoeden bij Kate regelmatig als too much ervaar, de outfit van 2014 zonder hoofdbedekking vind ik denk ik mooier.

Catherine heeft echt een eigen koninklijke stijl. Onberispelijk met een supervriendelijke uitstraling.
Vraagje: waarom hebben de mannelijke Britse royals toch altijd hun handen in hun zakken?

Ik heb ooit eens ergens gelezen (is al lang geleden) dat dat is, omdat men vaak niet weet wat met handen aan te vangen. Een beetje laten hangen staat wat krachteloos.
WA staat ook regelmatig wat moeilijk te doen met zijn handen: in en uit zijn zakken van zijn colbert. Let er maar eens op, zeker als het allemaal wat officiëler wordt. Ik zie daar erg Claus in terug, wat me altijd een beetje ontroert.
De Britse royal mannen leren mogelijk van elkaar dat dit de “beste of veiligste” houding is: handjes veilig opgeborgen😉

Wat een verschil kan een panty maken! Ik vind het rode pakje met zwarte maillot en dito laarzen het leukst.

Nou, dat vind ik ook! Dat rode pakje met zwarte panty en laarzen stonden haar geweldig.
Wat ik op zich wel jammer vind, is tegenwoordig die huidskleurige panty’s bij een wollen (winterse) mantel. Voor mijn gevoel staan laarzen en donkere panty’s er veel beter bij. Maar is dan misschien ook minder koninklijk, of in het geval van Kate gewoon protocol.
Ik zie het ook geregeld bij Maxima, de lichte panty’s bij een winterse outfit. Dus daarom word ik altijd blij van een mooie mantel maar wel met laarzen.

Idd Josine, een 🌍 van verschil, een mooie look zeg!

Helemaal eens!