Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 sep 15 reacties

Met deze stropdas vertelde Willem-Alexander een ontroerend verhaal

Vaak gaat het op deze website over de jurken en hoedjes. Vandaag maken we een uitstapje naar de dassentaal van koning Willem-Alexander. In 2004 vertelde hij via deze weg een ontroerend verhaal.

Laten we eerst even kijken om welke das het gaat. Willem-Alexander droeg hem in 2004, bij het huwelijk van prins Friso en Mabel Wisse Smit. Subtiele stippen, zwart-wit, eigenlijk verre van opvallend.

©Roel Dijkstra/BSR

Dat hij juist deze das droeg op de Grote Dag van zijn broer, is geen toeval. In mei 2001 droeg prins Claus exact dezelfde das bij het huwelijk van Constantijn. En….

(c) BSR/Van Tellingen

…. in 2002, bij het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima, óók. Het was dus een das die speciaal gereserveerd was voor de bruiloften van zijn zoons.

(c) BSR/Michael Kooren.

Helaas overleed prins Claus in 2002, twee jaar voor zijn middelste zoon zou trouwen. Doordat prins Willem-Alexander de das van zijn vader droeg, was hij er toch een beetje bij. Dat onze koning daar waarde aan hecht, werd ook wel duidelijk tijdens de inhuldiging. Hoewel zijn manchetknopen helaas niet zichtbaar waren tijdens de inhuldiging, heeft de RVD later bekend gemaakt dat de koning tijdens zijn inhuldiging manchetknopen van zijn vader droeg, zodat hij er toch een beetje bij zou zijn.

Wat mij betreft prachtige symboliek.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
15 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wauw, wat een mooi gebaar; ontroerend.
Josine, meer dassentaal is welkom😊

Wat mooi en ontroerend.
Kleding kan zoveel meer zijn, blijkt maar weer eens.

Wat een mooie symboliek.

Lijkt me leuk om meer over dassentaal te weten te komen 🙂

Erg graag Josine 👔

Graag Josine!
Ben heel benieuwd….

Goed idee Josine

Leuk! Ik ben al nieuwsgierig:-)

Inderdaad een mooi gebaar. De Oranjes hebben daar wel gevoel voor. Alexia droeg op Prinsjesdag een ring die Maxima had gekregen bij Arianes geboorte.

Wat ontzettend lief! Prachtig subtiel maar groots gebaar.

Valt me nu op dat Máxima er mooi uitziet maar voor mij onbegrijpelijk om in het off-white te gaan naar een huwelijk. Misschien is dat in koninklijke kringen wel een symbolische keuze? Net als wit dragen bij begrafenissen?

Wat is dit een lief gebaar. Ontroerend om te lezen.

Ik heb hier maar één woord voor:
Ontroerend!
Dank voor deze waardevolle onthulling, Josine.

Prachtig gebaar.

Wauw, dat heb ik nooit geweten. Wat mooi!