Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 okt 33 reacties

Máxima’s sexy puzzeljurk: hoogste tijd voor een herkansing?

In Máxima’s kast hangen meerdere outfits die slechts één keer zijn gedragen. Wij trekken de stoute schoenen aan en gaan de koningin adviseren: opnieuw dragen of toch in de zak van Max? Deze keer aan de beurt: de sexy puzzeljurk van Tom Ford.

Het kledingstuk kwam in beeld tijdens het staatsbezoek aan Frankrijk, 2016. Het lijfje is gemaakt van zwart fluweel en valt op door de diepe v-hals. Het rokgedeelte is voorzien van een diepe split en een abstract dessin dat doet denken aan puzzelstukken. Vandaar ook de naam: puzzeljurk. Bij de mouwen zien we de lijnen doorlopen.

Foto: PPE

Onderaan de rok zijn snijgarens toegepast. Dit zijn op maat gesneden filamenten, met dezelfde luxe uitstraling als veren, maar dan diervriendelijk.

Foto: PPE

De achterzijde, met split:

Foto: PPE

Door middel van onderstaande poll kun je Máxima voorzien van ongevraagd advies. Love it (houden dus) or leave it (weg)?

De puzzeljurk van Tom Ford...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Benieuwd naar de eerdere afleveringen van de serie? Klik dan hier of op onderstaande afbeelding.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
33 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

We kunnen de komende weken weer genieten van pracht en praal, maar liefst 3 Staatsbezoeken in een maand tijd! Volgende week Zweden, eind Oktober Griekenland(in aansluiting op Herfstvakantie als ze er toch zijn?), en kom net tegen dat van 9 tot 11 Nov de Italiaanse President Mattarella op Staatsbezoek naar Nederland komt!

Het rokgedeelte is mij te bont, daarom “leave it”

Prachtige jurk maar wat een afgrijselijk kapsel, dit is iets voor dames van +85 en dan nog….

Dit kapsel vind ik (en niet enkel ik, merk ik) net zo pittig, en wat mij betreft : aan beide kanten : het staat Máxima als…een moderne Marie-Antoinette :die hield nl. ook zo van fantastische kapsels ! En dan zijn er nog die schitterende juwelen : collier, oorhangers ! En het rood van de lippen én van de Louboutin-zolen ! Het geheel is zo op-en-top Frans !!

Last edited 1 jaar geleden by Trixedo

https://i.pinimg.com/564x/f5/6d/ba/f56dba61f725c7ad000cf0f697a52607.jpg zo gewoon, zonder het rokdeel in beeld een prachtig plaatje!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

T was waanzinnig in Parijs
Dat kan niet meer worden geëvenaard, (dus niet meer publiekelijk dragen).

Het zou mij niets verbazen als de zool van de schoenen met schuurpapier zijn bewerkt om uitglijden te voorkomen

Zeker nog een keer dragen! Zo’n jurk doe je toch niet na 1 keer weg? Niet geschikt voor iedere gelegenheid, maar ik weet zeker dat Maxima hier nog wel een keer een kans voor zal hebben.
Minpuntje: de zolen van de schoenen. Ik dacht dat je Louboutins in het algemeen niet zo vaak/veel zou dragen dat er ZO veel slijtage op de onderkant plaatsvindt…

Oh ja ik vind deze jurk geweldig. Hele mooie creatie. Graag nog eens dragen.

Wat mij betreft mag deze jurk in de zak van Max. Het dessin is erg grof, kleur niet mooi en inderdaad doet het mij denken aan gordijnenstof of behang. De louboutin schoenen staan er ook niet mooi bij

Ontzettend mooi! Alles klopt wat mij betreft. De uitstraling is krachtig en modern. Staat haar erg goed.

Maxima,s sexy puzzeljurk.
Als dit over een jurk van een koningin gezegd kan worden, had ze hem beter niet kunnen kopen.

Omslagdoek, juwelen en kapsel aan de voorkant mooi!
De jurk valt bij mij in de categorie behang en gordijnen uit de zestiger jaren.
Het patroon vind ik veel te grof voor een jurk en het model scoort misschien bij actrices, maar voor een koningin in functie….laat ik zeggen: minder geschikt.
Echter: smaken verschillen hoor, en zijn heel persoonlijk.

Deze jurk kende ik nog niet. Ik vind ‘m leuk, mooie kleuren.

Interessante jurk, spannende combinatie van fluweel, met grafische vormen en franjes. Staat haar heel mooi, niet direct koninklijk, maar wel lekker pittig en heel frans. Met het creatieve kapsel, de juwelen en de mooie make up klopt het plaatje. Vind de koning zonder baard toch eigenlijk ook wel “crispy” ogen.

Super mooi, vooral met haar haar in zo’n fantastisch kapsel. Heel snel herdragen, misschien met 1 van de staatsbezoeken? Zweden houdt wel van hippe outfits

Ik vind het Zweedse koningshuis juist altijd klassiek gekleed.
Grappig, hoe verschillend je er naar kan kijken .

Heel mooi plaatje,dus I love it😊!

Een inderdaad ‘stunning’ verschijning, van kapsel-top tot Louboutin-teen ! Maar gebonden aan het ‘wufte’ Moulin-Rouge-Parijs, onmogelijk evenwel bij (o.a.) The Queen ! Dus, in de beide betekenissen des woords : enig !

Ik vind deze jurk nog prima kunnen, maar dan voor één van de dochters. Ik vind het met die split en décollete meer iets voor de jongere generatie.

Ik weet nog goed dat ik deze voor het eerst zag en ik was direct verliefd op het totaalplaatje. Ja als je naar de details gaat kijken zakt het oordeel misschien wel een beetje maar kijk haar eens stralen! Ik vind dit dus echte glamour, een statement. Moet ze niet elke maand doen maar af en toe is het toch heerlijk. Net als de lichtblauwe gatenclaes in Noorwegen. Gewoon even uit de band springen en shinen! Dus herdragen hoeft niet eens van mij, deze staat op mijn netvlies gebrand!

Een fantastische jurk. Mooie, diepe v-hals, gave split. Origineel en t staat Maxima erg goed. Niet geschikt voor een bezoek aan het bejaardenhuis, maar wel voor een feestje. Houden dus!

O ja, ik vond het destijds stunning! In modeland Frankrijk moet je natuurlijk wel uitpakken. Dat deed ze met de robe manteau en nogmaals met deze jurk. Een echt statement met een prachtig kapsel van voren en een truttige speldjes janboel aan de achterkant.
Ik hoop maar dat de Laboutins zijn afgesleten door het dansen.

De kleurrijke print van de jurk doet mij aan de jaren 60 denken. Toen werd deze print in jawel …. behangpapier verwerkt. Heb ik echt nog gezien,
Het decollete en de split zijn mi te diep en te hoog maar ja, dat zijn nu natuurlijk de kenmerken voor een “sexy” jurk.
Echt koninklijk vind ik deze jurk dus niet.
De rode zool van de louboutin schoenen zijn mi geen toegevoegde waarde.

Klopt van dat behang maar dan vaak in de kleuren oranje, bruin, ecru. Retro noemen ze dat nu geloof ik.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Ik vind dit typisch zo’n gevalletje van ‘kijk mij eens opvallen’. Ik vind het te veel, bovendien trekt de japon aan alle kanten. Leuk voor een keer maar niet weer!! Kapsel is daarentegen schitterend!!!!

Last edited 1 jaar geleden by Tony

Ik vind ‘m wel cool. Het is gewaagd, maar kan naar mijn idee nog goed. De zolen van de pumps vind ik er lelijk bij, maat dat zie je dus alleen als je achter haar aan de trap op loopt. Kapsel maakt het helemaal af.

Leuke jurk, zou m graag nog eens zien en dan met een ander kapsel. De rode zolen van de schoenen is een kenmerk van de ontwerper volgens mij, Manola Blahnik. Kan me voorstellen dat je daar niet altijd erg in heb als je je zwarte schoenen aantrekt😉

Echt afschuwelijk. Roze en wit en dan glimmend is al niet zo chique. Maar dit tekent en trekt en die snijgarens zien er ook zo synthetisch uit brr.
De decoratie vind ik ook echt heel erg lelijk. De mouwen te lang en te rimpeling.
En het ouwelijke kapsel erbij vind ik ook niet te dat.

De v-hals vind ik erg mooi staan verder heb ik niet heel veel met deze jurk maar door de v-hals zeg ik Love it.

Voor mag ze deze jurk in de kast laten hangen.
Eerlijk??
Ik vind hem ordi, decolleté te laag, split te hoog, stof te glimmend.
Ook de schoenen met rode zool begrijp ik niet hierbij.

Ik ven get met je eens, Josine. Krachtige jurk en krachtige uitstraling. Minpuntje: de Louboutins. Kleur van de zool vind ik niet mooi bij de jurk. Maar ach, misschien een kniesoor die daar oplet….