Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 jun 39 reacties

Máxima’s nieuwe galajurk komt uit Pakistan!

Dat prinses Amalia in Jordanié een nieuwe jurk droeg van Jan Taminiau is je vast niet ontgaan, maar wat droeg koningin Máxima dan? In deze blog geef ik antwoord op deze veelgestelde vraag.

Laten we eerst even inzoomen op al het prachtige vakmanschap, want zo rustig als het ontwerp was, zo druk en delicaat was de broderie d’art.

(c) Patrick van Katwijk

De mouwen zijn versierd met kraaltjes en strass in honingraat-motief. Middenvoor zijn er met zilver- en gouddraad bloemen aangebracht.

Bij het rokgedeelte is een vleugje kleur zichtbaar. Zo zijn er rode kralen (of zelfs rode stenen?) en rood/groen garen gebruikt.

De titel van de blog verklapte het al wel: de jurk van Máxima heeft een Pakistaanse achtergrond. Instagrampagina Royal Fashion Police werd benaderd door Mahpara Khan, met de boodschap dat Máxima een jurk van het label had gedragen.

Geinig detail: het oorspronkelijke ontwerp wordt verkocht als bruidsjurk. Máxima droeg dus eigenlijk een Pakistaanse bruidsjurk naar een bruiloft. Gelukkig werd het bovenlijfje wel verlengd, want anders hadden we na het deco-debacle ook nog moeten navelstaren 😉

Mysterie opgelost!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
39 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Deze jurk is zooo mooi! Hopelijk komt die nog eens in beeld en dan met oorbellen zoals het model draagt. Wel jammer van het bovenlijfje, bij het origineel sprankelt het geheel wat meer en is het iets minder stijf. Misschien een volgende keer

Last edited 1 maand geleden by Luna

Een jurk van 1001 nacht, van onvoorstelbaar oosterse luxe !!

De stof vind ik heel mooi en prachtig versierd. Op de close-up van het bovenstuk is dat goed te zien.
Toch ben ik niet heel enthousiast over deze jurk voor Maxima. Het is wel een beetje druk versierd naar mijn mening, en dat in combinatie met het ordelint, de hoge tiara, de harde make-up en lippenstift.
Maar ik moet toegeven dat het fellere (lamp)licht het plaatje ook geen goed doet.
Ik zou als eerste de ketting weggelaten hebben. En dan het rokgedeelte van effen stof bijvoorbeeld.

Ik vind de jurk een waar kunstwerk.
Echt heel bijzonder.
Zie hem graag nog eens, maar dan met zo min mogelijk sieraden .
Het is nu alles bij elkaar te veel van het goede.

Kan ergens uw bevindingen volgen . Wat ik “verwarrend” vind is het dragen van een jurk uit de “bridal collection” op het huwelijk van iemand anders. Voor BN zeker is het duidelijk dat dit detail vroeg of laat bekend geraakt. Tov de bruid vind ik dat vooral verwarrend. Ik zou deze jurk die ze gekregen heeft in 2019 bv – zoals ze is – voor mijn eigen huwelijksverjaardag feest in feb 2020( net voor corona) gedragen hebben. Kate droeg ook ooit een aangepaste jurk uit een bridal collection maar dan op de rode loper bij een of andere opening. Dit is uiteraard mijn uiterst persoonlijke mening.

De rok van effen stof – nee! 🙂

Het is nou eenmaal traditie in die landen zo’n compleet versierde stof voor feestelijke gelegenheden, een soort van klederdracht.
En voor een effen stof heb je die ontwerper niet nodig 😉

….maar als je de jurk cadeau hebt gekregen ga je hem niet terugsturen met de vraag of er een andere rok onder mag.
Voor toekomstig gebruik wel een goed idee.

Wat ik nu toch vaker heb gehoord is dat zelfs als iets een kado is aan leden van de koninklijke familie er dan toch eerst overlegd wordt wat ze mooi vinden zodat ze niet iets krijgen wat ze lelijk vinden.

Op de website van magpara khan staan combi’s zoals u suggereert onder de rubriek “formal” gowns. Heel mooi ook en mss praktischer en veelvuldiger te dragen dan deze -weliswaar zeer mooie -maar (te? ) rijkelijk versierde “wedding” gown. (Bridal collection)

Werkelijk schitterend, zo prachtig en chique, 1 van de allermooiste jurken ooit, echt vakmanschap en alles eraan, klopt. Ook het kapsel en sieraden, stunning!

Ik vind hem prachtig, juist met de lange mouwen en juist voor Maxima. Chique en superslank makend.

Een prachtige japon!
In Maxima’s plaats zou ik hem voor Prinsjesdag uit de kast halen om opnieuw te dragen!

Goed idee!

Vakmanschap, maar of ik de jurk bij Máxima vind passen….. Ik twijfel.

Maxima is dus met haar blauwe jurk en deze jurk helemaal in sprookjes 1001-nacht. Ik denk dat je deze in t echt moet zien met glitter.

Ik vind het een prachtige jurk. Sierraden waren overbodig, maar vindt ze toch mooi staan.
Hopelijk gaat ze de jurk nog vaker dragen. Weer eens wat anders

Het originele ontwerp is zoveel mooier. De lange mouwen en de overdaad aan diamanten doen deze jurk geen recht aan, bovendien vind ik de kleur niet optimaal voor Máxima.

Deco-debacle?? Begrijp niet waarom dat zo opgeschreven is. Debacle berekent: volslagen mislukking. Blijkbaar vind jij het een deco-debacle maar heel veel anderen niet. Uiteraard prima om de jurk en het decolleté niet passend te vinden maar debacle is out of context naar mij mening.

Eens, ondertussen lijkt Maxima’s blauwe jurk op nr 2 te eindigen in andere blog dus t ‘debacle’ wordt niet breed gedeeld maar heeft wel veel clics opgeleverd.

Ik vond het wel een leuk pittig (woord) grapje los van mijn mening over gisteren. Niet teveel navelstaren Anna ;-))) (= respectvol bedoeld grapje, ik typ dit er maar extra bij, erg veel gevoelige tenen (niet de jouwe Anna) hierro nowadays…tjsa…)

Misschien had ik hem gemist maar ben heel benieuwd wat jij er zelf van vind. Josine ?

Ja inderdaad misschien met een korte mouw en andere sieraden. De Robijnen Mellerio misschien en de oorbellen die Amalia in had. Het originele ontwerp vind ik heel mooi, heb t idee dat daar meer rood in is verwerkt.

Thanks voor je reactie! Kan me daar wel in vinden.

Hopelijk zien we de jurk nog is (eventueel vermaakt)

Mooie avondjurk, weer eens iets anders qua kleur en herkomst, maar ik vind de jurk bij donker haar mooier en ook zonder tiara en de andere bling bling. Als ze hem weer draagt is een eenvoudige strakke knot met (midden)scheiding meer dan genoeg en uiteraard een paar oorhangers met robijnen….

Ja, graag de volgende keer inclusief Argentijnse Evita-knot en robijnen oorjuwelen. Ook ik vind deze creatie weer eens wat anders, wat een prachtige koningin.

Ik ben het helemaal met je eens Catherine. Het is een prachtige jurk maar wat flets voor een blondine. Er zit zoveel bling bling op de jurk dat sieraden overbodig zijn. Verder vind ik het jammer dat er een ordelint moet worden gedragen. Zonder ordelint zou het beter staan.

Wat ben jij goed, Josine! Wat knap gevonden! En erg interessant de informatie er om heen. Dat de jurk een Arabische tintje had was al het vermoeden. Ik hoop de jurk nog een paar keer te zien bij een passende gelegenheid.

En je hebt ook wel humor Josine met je navelstaren toevoeging:)

Prachtige stof. Van mij had ze haar ketting, en armbanden weg mogen laten, de mooi bewerkte stof is meer dan genoeg. Ook nog een ordelint, een broche … tjonge jonge. Zonde eigenlijk van de mooi bewerkte japon!

Wat een schitterende japon. Mooie keuze voor dit feest. Grappig dat het origineel een trouwjurk is. Ook mooi met het ordelint en de juwelen.

Zeer mooi handwerk uit dit islamitisch geinspireerd land uir zuid azie .

Finely! Hele bijzondere keuze wel

WauW wat leuk dat de ontwerper van deze geweldige jurk gevonden is. Kon bijna niet missen dat het een Arabische ontwerper is. Echt een geweldige keuze. Ik hoop dat we deze jurk nog vaak gaan zien bij staatsbanketten of gala’s!

Pakistan is geen Arabisch land

Ik weet dat veel Pakistanen islamitsch zijn. Vandaar waarschijnlijk mijn verwarring.

Maak je niet druk AnnekeM, Pakistan is een Islamitische republiek. De Islam en Arabische landen zijn meer dan met elkaar verbonden, dus begrijp je reactie.