Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 24 jul 0 reacties

Máxima's nieuwe collier van Seaman Schepps

Begin mei vierden koning Harald en koningin Sonja van Noorwegen allebei hun tachtigste verjaardag. Het tweedaagse feest werd opgeluisterd door een grote groep (Europese) royals en dat betekent natuurlijk Glitter en Glamour. Koningin Máxima droeg twee prachtige avondjurken van Nederlandse bodem en tijdens de boottocht op dag 2 zagen we haar ook nog met een zeemansbroek van J. Crew en een tweedjasje van de Zara. Bij deze look droeg de koningin een kleurrijk collier en over dit juweel wil ik het in deze log hebben, want het is niet zomaar een ‘kralenketting’. 

Met regelmaat lees ik nog in de Nederlandse media over Máxima’s voorkeur voor goedkope juwelen. Voorheen droeg Máxima inderdaad met regelmaat sieraden uit een goedkoper segment. Tegenwoordig zien we Máxima echter voornamelijk peperdure juwelen en sieraden dragen, hoe ‘goedkoop’ en bereikbaar ze er ook uitzien. Denk aan de oorhangers van Monies, die voor prijzen rond de 400 euro over de toonbank gaan. Of aan de oorhangers van Maison van Belle. In de Hema hangen kopieën voor een tientje in het rek, maar gelukkig kiest Máxima als juwelenliefhebber voor de originele uitvoeringevan (half)edelsteen en goud.

Het geelgoudencollier met gekleurde stenen, dat Máxima droeg in Oslo, valt wat mij betreft in dezelfde categorie. Van een afstandje ziet het juweel eruit als een kleurrijk en betaalbaar collier, maar in werkelijkheid is het een ontwerp van Seaman Schepps. Het Amerikaanse merk levert al decennialang sieraden aan de First Ladies en ook heel watHollywoodsterren zijn met ontwerpen van Seamann Schepps gezien.

Máxima’s collier is gemaakt van geelgoud, parels, prehniet, amethist, chalcedoon, citrien, toermalijn, aquamarijn en beryl. Aan een lengte van 50 centimeter hangt een prijskaartje van 13.500 euro, maar die van Máxima is beduidend langer en dus prijziger.

Voor mij -en ik ben denk ik niet de enige- is het bovenstaande collier verre van bereikbaar. En als ik het geld ooit over ga hebben, zou ik het niet zo snel uitgeven aan een dergelijk collier. Voor Máxima speelt budget echter geen rol en ik ben blij dat ze daarom kiest voor juwelen uit dit segment. Zo kunnen wij er ook heerlijk van genieten en blijven (oude) ambachten bestaan. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments