Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 okt 0 reacties

Máxima's mooiste kapsels van 2019

Nu alle staatsbezoeken en feestjes uit Máxima's agenda zijn verdwenen, blijft het op het gebied van knotten en krullen ook rustig. Jammer, maar gelukkig kunnen we altijd terugblikken op de mooiste kapsels van 2019. 

Laten we beginnen met de cijfers, dan weten we waarover we praten. In 2019 schotelde Máxima ons 84 losse en 55 vaste kapsels voor. Binnen deze categoriëen werd natuurlijk volop gevarieerd. 

Losse lokken
In vergelijking met voorgaande jaren is het aandeel knotten en staarten sterk gestegen. Toch blijft Máxima een voorkeur houden voor losse lokken. In 2019 koos ze 22 keer voor een gekrulde coupe, 59 keer voor een snelle kam en 3 keer voor een half opgestoken kapsel. 

Gekruld: 

Half opgestoken:

De coupe 'snelle kam' dook vooral op bij werkbezoeken en VN-bezoeken. 

Afbeeldingsresultaat voor maxima jumpsuit site:modekoninginmaxima.nl

Máxima's natuurlijke haarkleur is donkerbruin. Bij onderstaande look zie je dat goed. Ik vind het trouwens geen geslaagde combi: donkere haarwortels, blonde lokken en een flinke toef haarlak. Mijn oma zou met de haar zo kenmerkende subtiliteit vragen: Was de shampoo op?

In New York valt Máxima vaak terug op een lokale kapper en dat zie je terug aan haar kapsel. Wat heerlijk veel volume heeft ze hier! Lang leve de föhn. 

Opgestoken kapsels
Goed, en dan nu door naar het "echte" werk. Ik vind het heerlijk om Máxima's opgestoken kapsels tot in detail te bekijken, want doorgaans spat het vakmanschap er vanaf. Zoals bij deze getoupeerde coupe, waarbij de geblondeerde lokken speels en fris contrasteren met de donkere haarwortels. Zo kan het ook! 

Een speelse lok aan de voorkant blijkt eveneens in de smaak te vallen. 

Ik vind het zo knap dat dergelijke kapsels zo goed blijven zitten. Bij mij zou alles alweer los zitten bij het verlaten van mijn huis. Nu kunnen haarspeldjes dat natuurlijk voorkomen, maar juist het tere en luchtige vind ik zo mooi. 

Af en toe biedt een hoed weinig, of zelfs te weinig, ruimte voor een knot. Gelukkig biedt een plattere chignon dan raad. 

Voor een flinke knot heb je naast ruimte ook een volle bos haar nodig. Of desnoods, zoals Máxima inmiddels uit eigen ervaring weet, wat lokken hulphaar. Het verschil qua structuur en kleur zie je op onderstaande foto goed, maar dat mag de pret niet drukken. 

Dat een vlecht heus geen verboden terrein is voor veertigers, laat Máxima zien bij de uitreiking van een Britse ridderode. 

En last but not least hebben we dan ook nog de paardenstaart. 

Op bovenstaande foto is Máxima's haar licht getoupeerd en het haar laag en strak in de nek vastgebonden. Ik vind dat de meest chique versie die er bestaat. Soms kiest de koningin ook voor een wat vollere variant qua staart, die dan deels bestaat uit het eerder genoemde hulphaar. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments