Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 04 jul 0 reacties

Máxima's geheime hoedenadresje

Dat Máxima qua hoeden goed kan slagen bij Fabienne Delvigne weten we allemaal, maar de Zuid-Afrikaanse modiste Bettina Thomas valt ook goed in de smaak. Dat ontdekte moderator Twor deze week. 

In 2015 droeg Máxima bij de opening van een kunsttentoonstelling een uitbundige verenhoed. Ik kan me de zoektocht naar de ontwerper nog goed herinneren. Uren en uren heb ik het web afgestruind en de ene na de andere verenexplosie bekeken. Helaas bleek er geen match te zijn, dus je zult vast wel begrijpen dat ik een gat in de lucht sprong toen vorig jaar een bezoeker van deze website met de naam Bettina Thomas op de proppen kwam. Daar was hij dan. Match, bingo, hoera. 

Tijdens het ontwerpproces liet Bettina zich inspireren door het Zuid-Afrikaanse vogelrijk. 

Moderator Twor, die ook op haar eigen website blogt over koninklijke mode, besloot onlangs de ontwerpster een mailtje te sturen. Een gouden zet, want Bettina vertelde ons dat koningin Máxima nog meer hoeden bij haar had besteld, oa tijdens een ontmoeting in Rome. Een donkerblauwe pillbox bijvoorbeeld. Je kent hem vast wel, want onze modekoningin droeg hem bij een onvergetelijke strikjurk van Jan Taminiau. 

Afbeeldingsresultaat voor belgie taminiau site:modekoninginmaxima.nl

De zwarte pillbox die regelmatig in beeld komt bij herdenkingen en andere plechtige gebeurtenissen, komt eveneens uit de koker van Bettina Thomas.

 

Op haar eerste officiële verplichting als koningin, de Nationale Dodenherdenking van 2013, droeg Máxima eveneens een zwarte hoed van Bettina. 

De roze fascinator die in beeld kwam tijdens de Antillentrip in 2013, komt ook uit een van de kleurrijke collecties van Thomas. 

De kans is groot dat deze blog in de toekomst nog wordt uitgebreid, want naar verluidt heeft de koningin destijds nog meer hoeden gekocht. Ik hou je op de hoogte! 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments