Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 01 feb 0 reacties

Máxima's enorme schoenencollectie – 2017

Koningin Máxima heeft heel veel schoenen. Linda  van Deventer weet daar alles van, want als schoenontwerper houdt ze de onderdanen van Máxima goed in de gaten. In deze blog blik ik met haar terug op Máxima's (nieuwe) schoenen van 2017.

Linda, waar zagen we Máxima dit jaar veel mee?
Linda: "Bij de meeste publieke optredens afgelopen jaar droeg Maxima pumps. Deze vrouwelijke en geklede schoenen staan natuurlijk altijd goed onder een representatieve outfit en dit is dan ook niet verrassend. Daarnaast draagt ze vaak dezelfde soort pumps. Zoals al eerder geschreven zijn de puntige pumps met plexi zij-inzet van Natan favoriet en ook de suède pumps van Gianvito Rossi komen in verschillende kleuren voorbij in Maxima’s garderobe. De hakken blijven onverminderd hoog en onze koningin gaat ondanks haar drukke agenda dus nog steeds niet voor comfort als het op haar schoenen aankomt."


Máxima driemaal met nieuwe pumps van Gianvito Rossi

Viel jou nog wat op afgelopen jaar? 
Linda: "Ja, dat koningin Máxima beduidend minder peeptoes droeg en wat vaker sandaletten. Persoonlijk werd ik hier erg vrolijk van, omdat de peeptoes die Maxima draagt meestal erg slecht zitten. Gelukkig hebben in 2017 haar tenen niet vaak over de rand van haar schoenen gehangen. Wat me wel opviel is dat als Maxima afgelopen jaar schoenen met open tenen droeg, dit vaak in de zomer of bij hoge temperaturen was. Nu zou je zeggen, dat is logisch, maar onze koningin heeft ons al vaak verrast door bij winterse temperaturen in een zomeroutfit met dito schoenen aan te komen zetten."


De sandaal 'Portofino' van de Italiaanse ontwerper Gianvito Rossi heeft Máxima
dit jaar in meerdere uitvoeringen aangeschaft. 

Was er ook sprake van een slippertje? 
Linda: "Het slippertje van Maxima op schoenengebied is afgelopen jaar al uitgebreid besproken, maar mag in dit overzicht natuurlijk niet ontbreken. In 2017 droeg de koningin meerdere keren slippers, onder andere van Zeus + Dione en Gianvito Rossi. Door sommigen werd deze keuze als ongepast beschouwd. Wat de reden was achter deze keuze, daar kunnen we alleen naar gissen. Waren het voetproblemen of was er iets anders aan de hand? In ieder geval heeft Maxima ons weer verrast en dat blijf ik toch altijd leuk vinden!"

Links: Máxima met slippers van het Griekse label Zeus + Dione. Midden: Máxima met jeans-slippers van Gianvito Rossi. 

En als we het dan hebben over toppers…?
De pumps van Gianvito Rossi vind ik persoonlijk toppers in de schoenencollectie van Maxima. Ze zijn elegant en stralen koninklijke klasse uit.  (zie foto 1) Persoonlijk vond ik de groene laarzen die ze afgelopen jaar droeg verrassende toppers en de groene veterpumps ook. Vernieuwend waren ze echter niet, Daarom ben ik benieuwd of Maxima in 2018 op schoenengebied wat meer meegaat met de trends. Nu doet ze dat eigenlijk alleen wat betreft kleurkeuze. De trends zijn nu natuurlijk erg sportief en niet zo klassiek, maar de enkele keer dat Maxima voor plat schoeisel gaat, draagt ze nog steeds ballerina’s. Inmiddels worden er steeds meer sportieve schoenen met steentjes en parels gemaakt, die de koningin op sommige momenten toch echt niet zouden misstaan. Wie weet!"

En dan is het nu tijd voor de overige nieuwe aankopen van 2017: 


Grijze laaren van Sergio Rossi 


Links: Schoenen met T-bandje van Jan Taminiau. Midden: Sandaletten van Natan. Rechts: Plexi-pumps van Natan.  


Sleehakken van What For. 


Links: Grijs/bruine laarzen met plateauzool. Tweede van links: Pumps met vetersluiting van Gianvito. Máxima heeft ze ook in het rood.
Tweede van rechts: Sandaletten van Jimmy Choo. Rechts: Grijze peeptoes, ontwerper onbekend. 

Links: Cognackleurige laarzen van Gucci,. Midden: Sandaletten van Tabitha Simmons.
Rechts: Enkellaarsjes van Stella McCartney. Juf Ank zou zeggen: "We vinden ze niet raar, we vinden ze bijzonder.". 

Totaal aantal nieuwe schoenen van 2017:  23 
Ontwerpers: 

Onbekend: 2
Thabitha Simmons 1 
Stella McCartney 1
Gianvito Rossi 9
Havaianas 1 
Zeus + Dione 1
Jimmy Choo 1
What For 1
Natan 3
Taminiau 1 
Sergio Rossi 1
Gucci 1

Foto's met dank aan Monarchypress.com

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments