Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 19 feb 0 reacties

Máxima's eenmaal gedragen kleding: 2016

In de kledingkast van koningin Máxima hangen honderden sets te wachten op een nieuwe ronde. In deze blog zie je de eenmaal gedragen outfits van 2016.

1. Voor haar verblijf in Davos zocht koningin Máxima begin 2016 een donkere blouse met een rode print uit. Het kledingstuk is sindsdien buiten beeld gebleven. Ik heb daar weinig moeite mee. Het oogt niet als een spektakelstuk of dure couture, dus wat mij betreft draagt ze de blouse achter de schermen gewoon nog een paar keer. 
2. In Australië droeg de koningin een zwart/witte japon uit de RTW-collectie van Claes Iversen. Door het kapsel, de parelketting en de haardecoratie vond ik het geheel een beetje té tuttig, maar met een leuke staart en wat hippe sieraden zie ik de creatie graag nog eens terug. 
3. De rok van deze kleurrijke combinatie kregen we in 2014 ook al eens te zien. Het gaat hier dus alleen om de groene top met de bruine riem. 

4. Máxima's vest van turquoise mohair is inmiddels heel wat keren in beeld gekomen, maar de bijpassende jurk met geplooide schouderpassen hangt helaas al drie jaar ongeduldig in de kast te wachten op een nieuwe ronde. 
5. Dit zwartje jurkje van Zara is wat mij betreft hét bewijs dat confectie heel chic kan overkomen. Heel graag nog eens dragen! 
6. Ik vind het echt compleet onbegrijpelijk dat we deze robe manteau van Claes Iversen sinds het staatsbezoek aan Frankrijk niet meer gezien hebben. Als deze creatie in mijn kast zou hangen, zou ik hem al minimaal 6 keer gedragen hebben. De kleur, de materialen, de lengte: alles klopt. En met een hoed kan de robe manteau heel chic gedragen worden, maar met een simpele staart zou het ook prima een zakelijke mantel kunnen zijn. Wie weet krijgen we hem morgen eindelijk te zien? 
7. Voor een VN-reis naar Indonesië kocht Máxima een maxi-rok van Mille Collines. Het lijkt me leuk om dit kledingstuk nog eens terug te zien met een blauwe of gele top. 

8. Een top met asymmetrische peplum kan prima gecombineerd worden met een chique pantalon met brede omslag, maar een strakke kokerrok zou mijns inziens ook een hele goede optie zijn. Wie weet krijgen we dat in 2019 nog wel te zien? 
9. Een zijde robe manteau in een fantastische kleur rood schreeuwt mijns inziens om een tweede, derde en vierde ronde. Het zou me dan ook verbazen als we deze outfit dit jaar niet te zien krijgen. 
10. In Máxima's kast hangen meerdere jurken met een geborduurde en transparante bovenlaag. Deze zilveren variant is zeker niet de beste, dus wellicht is dat ook de reden dat we deze outfit tot nu toe slechts een keer gezien hebben? 
11. Dit spektakelstuk van Tom Ford is een goed voorbeeld van 'hate it or love it'. Ik neig naar de eerste categorie, al kan ik me voorstellen dat deze avondjurk met een laag opgestoken chigon heel geschikt kan zijn voor een feestelijke première of een chic concert. Ik laat me graag verrassen. 

Als ik kijk naar bovenstaande outfits, dan hoop ik vooral de nummers 4,5 en 6 nog eens terug te zien. Naar welke look gaat jouw voorkeur uit? 

Foto's met dank aan PPE Agency/Nieboer/Vd Werf/Twitter

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments