Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 aug 0 reacties

Máxima: voor geen kleintje vervaard

Veren, stenen, leren bladeren, kralen: als het maar mooi is hangt Máxima het gerust om haar nek. Groot, groter, grootst lijkt hierbij haar motto te zijn. 

We beginnen met bloemen, want wiens leven wordt daar nu niet door opgevrolijkt? Máxima lijkt in ieder geval erg blij te zijn met de bloemenzee om haar nek, maar dit kan toch haast niet lekker dragen? Bij elke beweging voel je de punten in je borst prikken. Maar misschien moet ik niet zo praktisch Nederlands denken. 

Door naar nummer twee, misschien wel haar bekendste statement-collier: de kreeft. Het juweel werd door een Belgische sieradenontwerper gemaakt en vervolgens verkocht via Natan, Máxima's favoriete modehuis. 

Close-up:

Sinds 2009 spekt Máxima de kas van het Deense modelabel Monies maar al te graag. Geen wonder, want de juwelen zie je niet zomaar over het hoofd. Dat vind ik ook gelijk het leuke aan dit type colliers. Misschien zijn ze niet direct heel koninklijk en chic, maar ze brengen wel leven in de brouwerij. Lang verhaal kort: trek een simpele jurk aan, een leuk collier en je bent klaar om te gaan. 

 

Koningin Máxima bij bijeenkomst WOMEN Inc. | ModekoninginMaxima.nl

Deze "kiezelstenen" zijn er ook gekocht. 

Blijkbaar werkt Monies ook met leer. 

Bij grote colliers vind ik het wel belangrijk dat de elementen door het gewicht niet op een kluitje komen te hangen. Bij dit exemplaar, gekocht bij Natan, is het wel het geval. Maar de grote plus is natuurlijk de herfst-vibe ervan. 

Zin in een bijzondere kleurencombinatie? Et voilà: bordeaux met okergeel. De combinatie van veren en kralen pakt al even goed uit. 

Bij het bezoek van het Spaanse koningspaar koos Máxima voor een stekelig collier. Het meest heerlijke aan deze foto vind ik dat ze om haar hals een enorme berg plastic draagt en in haar oren peperdure diamanten uit Wilhelmina's nalatenschap. Een stijlclash waar je U tegen zegt, haha. 

Think Pink! Iets dergelijks moet Máxima gedacht hebben toen ze deze jurk en ketting bij elkaar zocht. 

 

Verandering van spijs doet eten, dus Máxima heeft ook een goudkleurig exemplaar in haar juwelenverzameling. Hier lees je meer over het bijzondere verhaal achter het juweel. 

Foto's met dank aan PPE Agency en Yvonne van Woudenberg 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments