Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 29 jun 0 reacties

Máxima sluit staatsbezoek af met derde capejurk

oning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen van maandag 27 tot en met woensdag 29 juni op uitnodiging van bondspresident Alexander Van der Bellen een staatsbezoek aan de Republiek Oostenrijk. Minister Hoekstra van Buitenlandse Zaken begeleidt het Koninklijk Paar.

Nederland en Oostenrijk zijn partners met uitstekende relaties op politiek, economisch en cultureel gebied, zowel bilateraal als binnen de Europese Unie (EU), de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) en de Verenigde Naties (VN). Het staatsbezoek benadrukt de sterke banden tussen de twee landen en geeft een impuls aan de betrekkingen. Het bezoek staat in het teken van duurzame mobiliteit, verbonden samenleving en culturele uitwisseling.

Programma dag 3
Woensdag 29 juni wordt het staatsbezoek afgesloten in Graz. Het Koninklijk Paar reist met de bondspresident en zijn echtgenote per trein naar deze tweede stad van Oostenrijk. Tijdens de reis vinden gesprekken plaats met de Oostenrijkse klimaatminister, Leonore Gewessler. In de ochtend bezoekt het Koninklijk Paar het bedrijf AVL. Tijdens een rondleiding en gesprekken met medewerkers en partnerbedrijven wordt ingegaan op verduurzaming van gemotoriseerd vervoer, innovaties in e-mobility, autonoom rijden, waterstof-toepassingen en batterijtechnologie. Na een bezoek aan de burgemeester van Graz, Elke Kahr, geeft de gouverneur van de deelstaat Stiermarken Hermann Schützenhöfer een lunch. Hierbij wordt aandacht besteed aan vrouwen in de bètawetenschappen. In de middag staat afsluitend het thema fietsbeleid centraal: Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen een presentatie bij over de Radoffensive Graz, een fietsconcept voor de stad dat is gestoeld op Nederlandse expertise.

Mode 
Máxima heeft de smaak wel te pakken qua capejurken. Na een rode op dag 1, een meerkleurige op dag 2, draagt ze nu op dag drie een zeegroene. Het ontwerp komt uit een eerdere collectie van Natan en kwam ook in beeld tijdens de staatsbezoeken aan Indonesië (2020) en Duitsland (2021). De hoed met bloem is een combinatie van oud & nieuw (waarover later meer) en maakt het vrouwelijke, elegante plaatje helemaal af. Top! 


Foto: PPE


foto: PPE

Máxima met de outfit in Indonesië:

Met de outfit in Duitsland:


Foto: PPE

Outfit van Natan:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments